Staretul Manastirii Nicula, Arhim. Andrei Coroian, ALATURI DE PARINTELE EFREM VATOPEDINUL

30-12-2011 1 minut Sublinieri

Suntem alături de Părintele Stareț Efrem și de Părinții și frații Sfintei Mănăstiri Vatopedi, îndurerați de încercările Părintelui lor.

Ne rugăm Dulcelui Mântuitor și Sfintei Sale Maici, Ocrotitoarea noastră, să-i dăruiască Părintelui Efrem răbdare și tărie neclintită în această încercare. Ea îi va aduce sporire în dumnezeiasca dragoste, desăvârșire și nepătimire. Iar soborului vatopedin Duhul Sfânt să le aducă mângâiere și mărime de suflet. Suferința este mică și nevrednică de mărimea și bogăția darurilor care vor veni.

Arhim. Andrei Coroian,
Starețul Mănăstirii Nicula

Despre Părintele Efrem, starețul de la Vatopedu-mănăstire cu cea mai puternică și numeroasă obște din Sfântul Munte, pot spune că este unul dintre cei mai duhovnicești și sporiți părinți  pe care i-am întâlnit în Muntele Athos.

O mănăstire plină de viață duhovnicească unde în biserica mare a mănăstirii dar și în zecile de paraclise dintre zidurile ei, curg neîncetat rugăciunile slujbelor liturgice precum și lucrarea duhovnicească a spovedaniei sau sfătuirii  mulțimilor de pelerini  care vin aici,  la cea mai căutată mănăstire athonită.

Nu pot uita masa de prânz din trapeza mănăstirii după săvârșirea Sfintei Liturghii care a durat mai mult de o oră și jumătate, deși cei ce au fost în Sf. Munte știu că aici o masă nu durează mai mult de cincisprezece minute, nu pentru că bucatele au fost multe, ci pentru hrana sufletească pe care ne-a dăruit-o starețul Efrem, care oprea din două în două minute masa cu sunetul clopoțelului ca să ne vorbească zece minute fie din Filocalie, fie tîlcuind Patericul ori Evanghelia.

A fost cea mai duhovnicească masă pe care am luat-o vreodată. (părintele C.N.)

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Parintele Efrem (Vatoped), Preoti si duhovnici romani, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “Staretul Manastirii Nicula, Arhim. Andrei Coroian, ALATURI DE PARINTELE EFREM VATOPEDINUL

  1. Pingback: Manastirea Diaconesti – scrisoare de sustinere pentru Parintele Efrem de la Vatopedu: ACEASTA LOVITURA ESTE IMPOTRIVA INTREGII ORTODOXII
  2. Pingback: PARINTELE CONSTANTIN COMAN da marturia cea buna despre PARINTELE STARET EFREM DE LA VATOPED
  3. Dacă grecii fac aşa ceva cu preoţii lor şi mai ales cu preoţii din Muntele Atos, înseamnă au dat mâna cu oculta mondială care din răsputeri se luptă pentru distrugerea ORTODOXIEI. Înseamnă că nu mai putem spune: ,,Români! Vi se pregăteşte ceva!, ci ORTODOCŞILOR! Lepădaţi-vă de Hristos, că de nu, puşcăriile le umplem cu voi! DUMNEZEU FIE CU NOI!

  4. Pingback: MANASTIREA DERVENT il sustine pe Staretul Efrem de la Vatopedi - Razboi întru Cuvânt
  5. Minunat este Dumnezeu intru Sfintii Sai

    Dragii nostrii ceea ce se intampla nu cere indignare ci rugaciune.Reactia adevartilor oameni duhovnicesti este rugaciunea pentru ca noi ca si copii ai lui Dumnezeu trebuie sa dam un raspuns intru Dumnezeu si acest raspuns este rugaciunea.Aceasta atitudinea arata barbatia cea adevarata intru Hristos.
    Bunul Dumnezeu sa-l intareasca si sa-l ocroteasca pe parintele
    Efrem iar noua tuturor indemn spre unire si solidaritate prin rugaciune !
    Caci aceasta este starea noastra cea adevarata-intru Hristos-
    Cu sincera si frateasca dragoste in Hristos Pr Ioan

  6. Pingback: PARINTELE EFREM IN ROMANIA: Cuvinte din Sfantul Munte (I) – Conferinta de la Alba-Iulia, 2000 (prima parte)
  7. Pingback: PARINTELE EFREM LA ALBA-IULIA, 2000 (II): Biserica este Una! Nu exista alta Biseri­ca! Botezul se face numai prin afundare, nu prin stropire!
  8. Pingback: IPS TEOFAN, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, primul ierarh roman care il sustine public pe EGUMENUL EFREM DE LA VATOPED
  9. Pingback: STARETUL EFREM IN ROMANIA. Conferinta de la Bucuresti, 2000 (si video). MESAJ DIN SFANTUL MUNTE: Nu va pierdeti curajul! Duhul Sfant nu iese la pensie!
  10. Pingback: CU CE A DERANJAT STARETUL EFREM PE STAPANII LUMII? (I) “Puterile intunericului, sionistii, vor sa loveasca in Ortodoxie! Kissinger, om intunecos” (VIDEO)
  11. Pingback: SOLIDARITATE ROMANEASCA PENTRU STARETUL EFREM DE LA VATOPEDI - Razboi întru Cuvânt
  12. Pingback: CU CE A DERANJAT STARETUL EFREM PE STAPANII LUMII? (II) “Eu sunt impotriva Europei! Ma rog din tot sufletul sa nu intrati niciodata in UE!” (VIDEO)
  13. Pingback: PARINTELE AGAPIE CORBU – cea mai profunda si mai duhovniceasca pozitie in cazul STARETULUI EFREM, “INLANTUITUL LUI HRISTOS”! - Razboi întru Cuvânt
  14. Pingback: PARINTELE MIHAIL MILEA (BUZAU) DESPRE PARINTELE EFREM DE LA VATOPED: “Un parinte al bucuriei si un staret marturisitor in vremuri apocaliptice” - Razboi întru Cuvânt
  15. Pingback: ARESTAREA UNUI STARET (Emisiune TVR-info cu Rafael Udriste si Iulian Capsali). Egumenul Efrem si Parintele Daniil Cotescu la “Ora de Stiri”, in 2007 (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: Parintele Efrem Vatopedinul, achitat de Curtea Suprema de Justitie a Greciei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: UPDATE/ Parintele Efrem e liber si s-a intors la Manastirea Vatopedi. LACRIMILE REGASIRII: “Ii iubesc si ii iert pe toti” - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare