STARETUL EFREM RAMANE IN INCHISOARE, tot mai bolnav, dar slujindu-i pe detinuti… PERSECUTIA SI RAZBUNAREA MASONILOR CONTINUA!

10-02-2012 5 minute Sublinieri

 

Curtea de Apel de la Atena a respins joi cererea de eliberare conditionata a egumenului Manastirii Vatoped din Sfantul Munte Athos, arhimandritul Efrem, care se afla in arest preventiv de la sfarsitul lunii decembrie in inchisoarea Korydallo din capitala elena. Parintele Efrem a solicitat la 30 ianuarie comutarea detentiei sale preventive in eliberare conditionata, facand referire in cererea sa la ”starea sanatatii sale si la faptul ca locul sau de resedinta este cunoscut si, prin urmare, nu poate fi banuit ca ar putea sa fuga din tara”, scrie Agerpres. In cererea sa, parintele Efrem a evocat din nou nevinovatia sa in cazul schimbului de proprietati imobiliare dintre manastire si statul grec.

Judecatorul Irini Kalou, care a condus ancheta in acest dosar, a motivat decizia sa de respingere a cererii egumenului Efrem prin faptul ca ”nu exista premise legale pentru eliberarea din arest a arhimandritului”. Judecatorul a luat o astfel de decizie, desi procurorul Panayiotis Mantzunis se pronuntase pentru eliberarea conditionata a parintelui Efrem in schimbul unei cautiuni de 200.000 de euro si interzicerii iesirii din tara.

In timpul anchetei preliminare, judecatorul Irini Kalou s-a pronuntat pentru arestarea arhimandritului sub acuzatia de ”spalare de bani si marturie mincinoasa”. Consiliul Curtii de Apel de la Atena a decis la 23 decembrie arestarea preventiva a egumenului pana la inceperea procesului, a carui data nu a fost anuntata. Conform legislatiei elene, detentia preventiva nu poate depasi un an si jumatate. Potrivit presei elene, dupa decizia de joi a Curtii de Apel prin care a fost respinsa eliberarea conditionata a parintelui Efrem, mai exista acum posibilitatea ca o cerere similara sa fie inaintata Consiliului Curtii.

Parintele Efrem, considerat unul din cei mai cunoscuti si apreciati duhovnici din Sfantul Munte Athos, a fost arestat in ajunul Sarbatorii Craciunului si plasat in arest preventiv, fiind acuzat de comiterea unor ilegalitati intr-o afacere de schimb de terenuri intre manastire si stat, care ar fi adus mari prejudicii statului grec.

Arestarea in ajunul Craciunului a egumenului Efrem a provocat multa ingrijorare si nedumerire si a ridicat mai multe semne de intrebare in lumea crestin-ortodoxa, mai multi ierarhi din Grecia, Rusia, Bulgaria, Romania reactionand fata de gestul autoritatilor elene.  Sinodul Bisericii Ortodoxe a Greciei si-a exprimat la inceputul lunii ianuarie serioasa preocupare in legatura cu arestarea arhimandritului Efrem, indeosebi fata de ”momentul aducerii la cunostinta si executarii mandatului, in zilele de mare praznic ale crestinatatii, precum si fata de incalcarea sfintelor randuieli si de nesocotirea prevederilor regulamentare privind independenta administrativa a Sfantului Munte”.

Judecătoarea Curţii de Apel şi anchetatoarea specială a cazului Vatoped, Irini Kalú, a respins cererea de punere în libertate a Stareţului Efrem şi înlocuirea detenţiei preventive cu anumite clauze restrictive. Irini Kalú, prin această dispoziţie a ei, spune încă o dată „nu” conducătorului mănăstirii aghiorite, socotind că nu se îndeplinesc prevederile legii pentru punerea lui în libertate.

Procurorul Curţii de Apel, domnul Mantzúnis, depusese un raport pozitiv la această cerere a Arhimandritului Efrem, apreciind că stareţul poate fi pus în libertate prin impunerea unor clauze restrictive şi prin depunerea unei cauţiuni în valoare de 200 000 euro.

O poziţie similară formulase şi funcţionarul Procuraturii imediat după ce Stareţul şi-a prezentat apărarea în faţa Curţii de Apel, socotind la rândul lui că Stareţul Efrem trebuie lăsat liber sub anumite clauze. Arestarea preventivă a Arhimandritului Efrem, care în prezent este deţinut într-o celulă a închisorii Korydalló, a fost decisă pe 23 decembrie 2011 de Consiliul Curţii de Apel, convocat pentru a soluţiona dezacordul dintre anchetatoare şi Procuror.

Această nouă decizie provoacă pe bună dreptate întrebări legate de motivele pentru care anchetatoarea insistă asupra detenţiei provizorii a Stareţului celei mai mari mănăstiri athonite, într-o conjunctură juridică în care dintre cei 10-15 oameni de afaceri care zilnic sunt sesizaţi pentru datorii de milioane de euro faţă de domeniul public, nu este nici unul arestat preventiv.

De asemenea, nedumeriri legate de motivele reale pentru care este ţinut în închisoare un om duhovnicesc de faimă internaţională, provoacă faptul că Ákis Tsohatzópulos, acuzat pentru declaraţii false de venit, este lăsat în libertate sub o simplă cauţiune de 150 000 de euro, câtă vreme în jurul lui se desfăşoară un întreg ansamblu de cercetări şi anchete pentru cazul submarinelor şi asta la nivel internaţional.

Decizia anchetatoarei Irini Kalú de continuare a detenţiei Stareţului Mănăstirii Vatoped, Efrem, a provocat reacţii şi într-un spaţiu în care nimeni nu s-ar fi aşteptat.

Este vorba chiar de puşcăriile Korydalló unde deţinuţii au găsit în persoana lui Gheronda un sprijin puternic. La iniţiativa Stareţului Efrem în închisorile Korydalló s-au distribuit haine şi pături pentru deţinuţii care, în frigul deosebit de puternic din această perioadă, dormeau direct pe podeaua celulelor doar cu lenjeria de corp pe ei, neavând loc în paturi din cauza supra-aglomerării din închisoare.

Motiv de uimire pentru deţinuţi este şi poziţia monahului care, în ciuda stării de sănătate extrem de agravate, nu a cerut transferul pentru tratament la spitalul închisorii.

Sursa: briefingnews.gr

Acest abuz judiciar strigator la cer, in forma continuata, nu face decat sa dovedeasca o data in plus ce mare pericol reprezinta pentru marile puteri oculte ale lumii Staretul Efrem – un marturisitor autentic, cu viata sfanta, dar si, totodata, un patriot devotat, angajat in salvarea Greciei din ghearele satanicilor camatari mondiali si un chivernisitor intelept pentru o Biserica libera de amestecul stapanirilor antihristice. Sa ne amintim de ce:

 

Legaturi:

 

***

***

***


Categorii

Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului, Masonerie, Pagini Ortodoxe, Parintele Efrem (Vatoped), Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “STARETUL EFREM RAMANE IN INCHISOARE, tot mai bolnav, dar slujindu-i pe detinuti… PERSECUTIA SI RAZBUNAREA MASONILOR CONTINUA!

  1. Revoltator. Judecatorii si procurorii acestia nu au niciunun fel de ingaduinta, sa nu mai vorbim de dreptate. Sigur sunt atei. Dar va veni si vremea cand vor plati pentru toata aceasta nedreptate…

    Caci cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura.(Marcu 7:2)

  2. “1. Pavel, apostolul lui Hristos Iisus, prin voia lui Dumnezeu, după făgăduinţa vieţii care este în Hristos Iisus,
    2. Lui Timotei, iubitului fiu: Har, milă, pace de la Dumnezeu-Tatăl şi de la Hristos Iisus, Domnul nostru!
    3. Mulţumesc lui Dumnezeu, Căruia Îi slujesc din strămoşi, cu cuget curat, că te pomenesc neîncetat, zi şi noapte, în rugăciunile mele.
    4. Şi pentru că îmi aduc aminte de lacrimile tale, doresc mult să te văd, ca să mă umplu de bucurie;
    5. Îmi aduc iarăşi aminte de credinţa ta neprefăcută, care, precum s-a sălăşluit întâi în bunica ta Loida şi în mama Eunichi, tot aşa, sunt încredinţat, că şi întru tine.
    6. Din această pricină, îţi amintesc să aprinzi şi mai mult din nou harul lui Dumnezeu, care este în tine, prin punerea mâinilor mele.
    7. Căci Dumnezeu nu ne-a dat duhul temerii, ci al puterii şi al dragostei şi al înţelepciunii.
    8. Deci, nu te ruşina de a mărturisi pe Domnul nostru, nici de mine, cel pus în lanţuri pentru El, ci pătimeşte împreună cu mine pentru Evanghelie după puterea de la Dumnezeu.
    9. El ne-a mântuit şi ne-a chemat cu chemare sfântă, nu după faptele noastre, ci după a Sa hotărâre şi după harul ce ne-a fost dat în Hristos Iisus, mai înainte de începutul veacurilor,
    10. Iar acum s-a dat pe faţă prin arătarea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Cel ce a nimicit moartea şi a adus la lumină viaţa şi nemurirea, prin Evanghelie.
    11. Spre aceasta am fost pus eu propovăduitor şi apostol şi învăţător al neamurilor.
    12. Din această pricină şi sufăr toate acestea, dar nu mă ruşinez, că ştiu în cine am crezut şi sunt încredinţat că puternic este să păzească comoara ce mi-a încredinţat, până în ziua aceea.
    13. Ţine dreptarul cuvintelor sănătoase pe care le-ai auzit de la mine, cu credinţa şi cu iubirea ce este în Hristos Iisus.
    14. Comoara cea bună ce ţi s-a încredinţat, păzeşte-o cu ajutorul Sfântului Duh, Care sălăşluieşte întru noi.
    15. Tu ştii că toţi cei din Asia s-au lepădat de mine, între care Fighel şi Ermoghen.
    16. Domnul să aibă milă de casa lui Onisifor, căci de multe ori m-a însufleţit şi de lanţurile mele nu s-a ruşinat,
    17. Ci venind în Roma, cu multă osârdie m-a căutat şi m-a găsit.
    18. Să-i dea Domnul ca, în ziua aceea, el să afle milă de la Domnul. Şi cât de mult mi-a slujit el în Efes, tu ştii prea bine.”

    http://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/79/II%20Timotei

  3. @Mirela

    Nu stim daca daca sunt atei, pot fi orice, dar nu are sens sa speculam. Mai bine sa ne dorim ca ei sa se pocaiasca, dupa cum si Staretul Efrem i-a compatimit.

  4. Bine ca au existat ‘premise legale’ ca sa-l inchida, in schimb! Iuda la carma…

  5. @IoanC,

    Da, nu stim ca sunt atei, pot fi iudei, hindusi, satanisti, etc. insa in orice caz sigur, dar sigur, nu sunt crestini credinciosi.

  6. @Mirela

    Da, dar sa ne rugam pentru ei si sa nu fim repezi la a rosti cuvinte de judecata. Recunosc ca si eu fost de multe ori tentat in acest fel, dar nu cred ca este in Duhul Sfant. E bine sa demascam nedreptatea si sa criticam acolo stim ca nu e bine, dar sa pastram o atitudine de dragoste si respect pentru toata lumea. Eu asta am observat la atitudinea Pr. Efrem fata de prigonitori. In mod paradoxal, el nu ii condamna ci se intristeaza pentru ei, chiar si prin cate trece (si cu ce seninatate). Raul se cucereste cu binele. Iar daca raul persista in ale sale, atunci binele pe care nu a reusit sa-l schimbe ii va fi spre focul cel vesnic (dar sa nu fie asa).

  7. @IoanC,

    inteleg ce spui, dar totusi nu cred ca ai dreptate. Parintele Efrem e si firesc sa reactioneze asa, pentru el este cel prigonit. Dar noi, cei care asistam la aceasta nedreptate este firesc sa ne revoltam pentru aceasta. E vorba de mania cea dreapta, cand vedem pe aproapele nostru ca este nedreptatit (Parintele Paisie Aghioritul a spus ceva despre aceasta). Vezi din vietile Sfintilor, de ex., cum se mania poporul credincios pe cei care le prigoneau pastorii (doar daca ma gandesc la viata Sfantului Ioan Gura de Aur, dar si in multe alte situatii).
    Eu nu i-am judecat pe acesti indivizi, am spus doar ca vor plati, pt ca toti platim pt pacatele noastre, mai ales pentru nedreptati, e o realitate aceasta. Iar afirmatia ca fac o nedreptate, iarasi nu e o judecare, ci doar o constatare (evidenta dealtfel). In rest de acord cu tine.

  8. Pentru mine e o mare durere ceea ce se intampla!Il rastignim pe Domnul nostru Iisus Hristos a mia oara!Oare chiar au trecut doua mii de ani fara se fi schimbat ceva?Cunosc un pic mai mult cam cum stau lucrurile in Grecia si doresc sa spun ca in general biserica,preotii sunt mai respectati decat in tara noastra-desi si la noi biserica ocupa un loc respectabil in sondaje.Dar la ei chiar au un cuvant important de spus in viata societatii.Si cu toate astea priviti ce au reusit sa faca Staretului Efrem. In ziua in care a fost “ridicat” oamenii din mai multe orase au iesit pe strazi revoltati.Desi oamenii se zbat cu adevarat pentru Parintele lor,tot nu au reusit sa schimbe ceva.

  9. Pr. Efrem este un “experiment”, daca functioneaza (si functioneaza ca sintem mult prea prosti!)vor urma alti preoti care inca nu s-au vindut, pina vor ramine doar cei “aliniati” care vor conduce turma spre abator.

  10. Eu nu înțeleg de unde este mirarea asta că pe acest stareț îl tot ține la închisoare. Din moment ce acum câteva zile ați prezentat articole media ce spuneau că în timp ce poporul grec suferă de sărăcie, Biserica Ortodoxă Greacă este îngropată în bogății era clar că acum urmează să pornească pe față atacul față de ”hoții” poporului grec. De când au apărut respectivele articole era de înțeles că se va profita de astfel de situații din plin. Eu nu știu în schimb cum e poporul grec. E prost ca și poporul român crezând toate aberațiile din media exceptând 1% din populație? Pentru că așa pare a fi din moment ce își permite judecătoarea să facă astfel de lucruri ( nu de altceva dar dacă s-ar fi întâmplat astfel de lucruri pe timpul Sf. Vasile cel Mare ar fi șanse mari ca judecătoarea să fie linșată de poporul grec. Citisem undeva că înainte erau adevărate bătăi între drept-credincioși și eretici și nu erau poveștile și politicianismul de azi în privința credinței și de asta am spus ce am spus. ).

  11. Acest caz îmi aduce aminte de cazul Sf. Ioan Maximovici.

  12. Pingback: Obstea Manastirii Vatopedi: mentinerea arestarii preventive a Staretului Efrem, NEDREAPTA SI EXAGERATA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: Scandalul Vatoped si arestarea preventiva a Parintelui Efrem: scurt istoric al unei mari prigoane. ADEZIUNI PENTRU ELIBERAREA STARETULUI ATHONIT - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: Noi evolutii in procesul parintelui Efrem Vatopedinul. PRIVEGHERI SI RUGACIUNE PENTRU STARETUL INTEMNITAT - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Nu stim noi dedesubturile chestiunii, deci e greu sa ne dam – avizat- cu parerea. Probabil ca mai multe stiu serviciile de specialitate, dar plebea va avea acces la informatii poate peste 50/ 100 de ani.
    Parintele Efrem e un duhovnic deosebit, un om cu O mare ! A luptat pentru recuperarea proprietatii Bisericii Ortodoxe, ceea ce ii face cinste.
    Dar, este si cipriot si in Cipru rusii au interese mari ( e aproape si de Siria – baza militara rusa Tartous ), iar parintele a fost si in Rusia…Coincidenta…a fost arestat imediat dupa ce s-a intors din Rusia, unde le-a solicitat ajutorul, inclusiv financiar pentru Cipru ! Ceea ce poate ca pe unii i-a cam suparat…
    Cam multe coincidente… Cand e o coincidenta, o mai poti trece cu vederea, dar cand sunt doua sau mai multe, trebuie sa-ti pui niste intrebari, sa verifici ( asta o spunea un sef in serviciile de informatii rusesti ).
    Asa ca, sa ne rugam pentru pacatele noastre si pentru Parintele Efrem ( pentru eliberarea si sanatatea sa ), dar sa ne dam mai putin cu parerea, ca de fapt nu prea avem habar ( cu toate ca manipulatorii vor sa ne faca sa credem ca stim multe/ totul )…
    Doamne ajuta !

  16. @perez:

    dar sa ne dam mai putin cu parerea

    Pai tocmai ce ati facut-o dvs., facand legaturi intre vizita parintelui de etnie cipriota in Rusia. 🙂

    PS: in general, am prefera sa semnati cu acelasi nick atunci cand comentati la noi.

  17. Pingback: SCRISOAREA PARINTELUI EFREM FILOTHEITUL (Arizona) CATRE STARETUL EFREM VATOPEDINUL: “Ceva bun va iesi din aceasta incercare prin care treceti” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: SCRISOARE DIN TEMNITA A STARETULUI EFREM VATOPEDINUL: “Sa continuati sa va rugati sa rabdam aici in inchisoare, unde e greu pentru oricine!” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: UPDATE/ Parintele Efrem e liber si s-a intors la Manastirea Vatopedi. LACRIMILE REGASIRII: “Ii iubesc si ii iert pe toti”. - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare