China pregateste o noua RACHETA BALISTICA impotriva PORTAVIOANELOR nucleare ale SUA

7-01-2012 1 minut Sublinieri

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/781/10380/9124483/1/the-aircraft-carrier-uss-nimitz-cvn-68.jpg?width=320

 Portavionul USS Gerald Ford avea menirea de a permite Statelor Unite să deţină pentru încă jumătate de secol supremaţia navală. Nava gigant ce prinde formă în portul Newport News va avea o capacitate de a transporta un echipaj de 4.660 de persoane şi un arsenal formidabil, scrie The Wall Street Journal.

Dar de la planşă la livrarea acestuia în 2015 a apărut o problemă neprevăzută: China construieşte o nouă gamă de rachete balistice ce vor putea călători prin stratosferă şi au capacitatea de a exploda pe puntea unui portavion omorând soldaţii şi distrugând pista de lansare.

Începând cu 1945, SUA au dominat apele Pacificului de Vest în mare parte datorită flotei de portavioane de 97.000 de tone descrise drept “4,5 acri de teritoriu american“. În toată această perioadă, China nu a putut decât să asiste la parada navelor americane în apele de lângă coastele sale.

Dar acum Beijingul îşi construieşte un adevărat arsenal. Iar o parte din eforturi sunt îndreptate către împingerea navelor americane mai departe de ţărmul său, spun analiştii militari chinezi. În aceste condiţii SUA îşi ajustează propriul plan, iar cele două superputeri se înscriu într-o adevărată cursă a tehnologiilor militare. Miza este păstrarea unui echilibru al puterii într-o zonă maritimă ce devine tot mai importantă.

Oficialii de la Pentagon se feresc să vorbească deschis despre un posibil conflict cu China. Spre deosebire de Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece, Beijingul nu este un inamic declarat. În timpul unei vizite în China a subsecretarului american pe probleme de apărare Michele Fluornoy, aceasta i-a spus unui general de top al armatei chineze că “SUA nu încearcă să contracareze China” şi că “noi nu vedem China ca pe un adversar“.

Cu toate acestea, oficialii militari americani vorbesc des despre pregătirile pentru un conflict în Pacific, fără a menţiona însă cu cine se vor lupta.

Presa de stat chineză a scris că noua rachetă, numită DF-21D, a fost concepută pentru a lovi o navă aflată în mişcare la o distanţă de 1.700 de mile (2.700 km). Analiştii americani spun că racheta este făcută astfel încât să zboare la o altitudine prea mare pentru a putea fi lovită de sistemul de apărare american împotriva rachetelor cu traiectorie joasă şi prea mică pentru sistemele de apărare împotriva altor tipuri de rachete.

Şi chiar dacă sistemele de apărare pot doborî una sau două, experţii spun că China ar putea lansa mai multe rachete o dată. Astfel, racheta, ce nu este încă dată în folosinţă, ar putea împinge portavioanele americane mai departe de coastele chineze, ceea ce ar face mai grea misiunea avioanelor de luptă ale SUA de a penetra spaţiul aerian chinez sau de a crea superioritate aeriană în cazul unui conflict în apropierea graniţelor Chinei.

Drept răspuns, Marina americană dezvoltă drone fără pilot cu o autonomie mai mare, iar forţele aeriene vor o flotă de bombardiere fără pilot care să poată acoperi distanţe mari.

Comparatie intre puterile militare ale celor doua tari:

 
Forţe terestre SUA CHINA
Militari activi 1.477.896 2.285.00
Tancuri 9.573 7.470
Transportatoare şi vehicule uşoare de luptă 26.653 5.000
Lansatoare mobile de rachete 1.430 2.600
Forţe aeriene
Avioane de luptă şi de transport 18.234 4.092
Elicoptere 6.417 1.389
Forţe navale
Portavioane 11 0
Distrugătoare 53 26
Submarine 75 55
Fregate 30 58
Arme nucleare
Focoase active 1950 180
Total focoase 8500 240

Sursă: globalfirepower.com


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, America, China

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “China pregateste o noua RACHETA BALISTICA impotriva PORTAVIOANELOR nucleare ale SUA

  1. Pingback: China isi PREGATESTE ARMATA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare