Autoritatea Nationala in Comunicatii vrea sa poata IDENTIFICA si BLOCA telefoane mobile

7-01-2012 48 secunde Sublinieri

Fluturand stindardul luptei contra hotilor de telefoane mobile, Autoritatea Nationala in Comunicatii isi doreste UN CADRU LEGAL si O BAZA DE DATE a tuturor telefoanelor mobile din ROMANIA. Pentru a le putea BLOCA, la nevoie…

Telefoane mobile - identificare, urmarire, blocare

Piata celularelor furate ar putea intra, in sfarsit, in faliment. Autoritatea Nationala in Comunicatii si operatorii de telefonie mobila cauta o solutie ca sa blocheze aparatele – telefoane mobile – date disparute de posesorii lor.

Pentru asta au nevoie de un cadru legal si de o baza de date comuna, care sa contina toate codurile aparatelor de pe piata.

La orice colt de strada gasesti indivizi gata sa-ti procure orice tip de celular la un pret chiar si de 5 ori mai mic decat cel din magazine.

Fireste, vorbim despre telefoane furate. Si in timp ce unii se bucura de un aparat ieftin, altii isi plang paguba.
Autoritatile incearca macar in al 12-lea ceas sa stopeze fenomenul. In prezent, daca un mobil este furat, operatorii blocheaza doar cartela. Noul sistem ar bloca si aparatul. Suna spectaculos, dar cum se face?

Orice telefon are un cod IMEI, un fel de CNP, care poate fi identificat, la fel ca si simurile cu numarul de telefon. Fiecare persoana il poate afla tasatand *# 06# . Blocarea acestui cod face ca aparatele furate sa nu mai aiba acces in retea.

In momentul in care se va crea baza comuna cu toate telefoanele de pe piata, alerta trimisa de un client catre un operator va fi inregistrata in toate retelele. Astfel celularul furat va deveni inutilizabil pe intreg teritoriul tarii.

Cu alte cuvinte, demersul autoritatilor ar lovi puternic in cei care fura aparatele inteligente, singurele care conteaza pe piata neagra.


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Autoritatea Nationala in Comunicatii vrea sa poata IDENTIFICA si BLOCA telefoane mobile

  1. Pingback: BIG BROTHER LA HOTEL: devine obligatorie furnizarea datelor personale ale turistilor in SISTEMUL INFORMATIC la care Ministerul de Interne are acces in timp real - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare