Rusia inarmeaza SIRIA cu AVIOANE

23-01-2012 1 minut Sublinieri


Rusia şi Siria au semnat un contract de livrare a 36 de avioane de luptă şi antrenament Iakovlev yak-36 în valoare de 500 de milioane de dolari, 15,3 milioane de dolari pentru fiecare aparat. Experţii avertizează Moscova cu privire la contractul semnat, că riscă să aibă aceeaşi soartă ca acordurile semnate cu Libia în vremea regimului lui Gaddafi, când sancţiunile ONU asupra regimului libian au provocat Rusiei pierderi de  4 miliarde de dolari. Potrivit unor surse apropiate Agenţiei ruse pentru exportul de arme, Moscova şi Damascul au semnat un contract de livrare a 36 de avioane de luptă, arme şi echipament militar. 

Rosoboronexport şi grupul de aviaţie Irkut, care va construi avioanele, au refuzat să comenteze acţiunea, însă experţii avertizează că acţiunea riscă să aibă acelaşi final ca şi contractele dintre Rusia şi Libia în epoca lui Muammar Gaddafi, când Sancţiunile ONU asupra regimului de la Tripoli au provocat Moscovei pierderi de  4 miliarde de dolari. Peste 5000 de persoane şi-au pierdut viaţa în Siria de la începutul protestelor din luna martie, până în prezent. Guvernul sirian susţine că luptă împotriva teroriştilor şi a grupurilor armate şi că 2.000 de membri ai forţelor de securitate au fost ucişi.

  • Hotnews:

Siria respinge apelul facut de Liga Araba pentru demisia lui Assad

Siria a respins luni cererea formulata de ministrii de externe din Liga Araba ca presedintele Bashar al-Assad sa demisioneze, sa lase puterea pe mainile unui adjunct si sa formeze un guvern de uniune nationala, afirmand ca planul este parte a unei “conspiratii impotriva Siriei”, “violare a suveranitatii nationale” si “implicare flagranta in probleme interne”, relateaza Reuters.

Comunicatul agentiei de stat SANA nu mentioneaza extinderea misiunii observatorilor Ligii Arabe in Siria, care au fost criticati pentru ca nu au reusit sa opreasca varsarea de sange.  Potrivit ONU, 5.000 de oameni au fost ucisi in timpul revoltelor impotriva lui Assad, care dureaza deja de 10 luni. De cealalta parte, autoritatile spun ca se confrunta cu teroristi armati cu ajutorul fortelor straine care au ucis 2.000 de soldati si politisti.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Siria, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Rusia inarmeaza SIRIA cu AVIOANE

  1. In afara de avioane pentru Siria, Rusia mai livreaza si o platforma TV mesterului Assange:

    http://www.csmonitor.com/World/Global-News/2012/0125/Russia-gives-WikiLeaks-Julian-Assange-a-TV-platform

    Starting in March, Mr. Assange will host a 10-part series of interview programs with “key political players, thinkers and revolutionaries” on Russia Today (RT), a state-funded English-language satellite news network which claims to reach more than 85 million viewers in the US alone.

    According to a statement on his website, the new Assange series will explore the “upheavals and revolutions” that are shaking the Middle East and expose how “the deterioration of the rule of law has demonstrated the bankruptcy of once leading political institutions and ideologies” in the West.

    Entitled “The World Tomorrow,” the show will be filmed by an RT satellite crew at Ellingham Hall, the remote manor house 130 miles north of London. It’s the same place Assange has been under house arrest since December 2010 awaiting a Supreme Court decision on his extradition to Sweden to face sexual assault allegations.

  2. Pingback: Rusia si China au blocat rezolutia ONU care cerea SCHIMBARE DE REGIM IN SIRIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare