Parintele Milea (Buzau) alaturi de cei din strada: NIMENI NU NE POATE SALVA: guvern, partid, conducator. TREBUIE URGENT SA NE SCHIMBAM NOI INSINE!

23-01-2012 3 minute Sublinieri

De acelasi parinte:

Alături de cei ieşiţi în stradă

Preot Prof. Dr. Mihail Milea
Buzău

Atunci când o mică parte a trupului nostru omenesc suferă, durerea se transmite îndată la întreaga fiinţă umană. Atât trupul, cât şi sufletul din noi formează un tot unitar: omul. De aproape două săptămâni, o mică parte din populaţia ţării noastre, în semn de disperare, a ieşit în stradă pentru a-şi manifesta în mod democratic, fără violenţă, nemulţumirile din toate punctele de vedere.

Biserica nu poate sta indiferentă în faţa acestei realităţi dramatice prin care trece poporul nostru român, ca de altfel şi alte  multe state europene şi nu numai. Chiar dacă ar fi doar o singură persoană pe stradă, nu putem sta totuşi nepăsători; cu atât mai mult când, în aceste zile, au protestat zeci de mii de români atât în ţară, cât şi în afară: Spania, Italia, Anglia, Franţa etc.

Ca preot ortodox mă simt îndurerat când zăresc oameni săraci în vremea noastră, căutând înfometaţi hrană prin tomberoanele puse pentru depozitarea gunoiului şi a resturilor menajere. Trist, dar adevărat!

De câte ori citesc în Evanghelie pasajul biblic cu „Samarineanul milostiv” (Luca 10, 25-37), mă revoltă sufleteşte atitudinea acelor slujitori care au trecut fără nicio sensibilitate sufletească pe lângă acea persoană aflată pe stradă, într-o stare muribundă, abandonată de toată lumea. De multe ori m-am pus în pielea acelei persoane – defavorizată, însângerată şi batjocorită – aflată pe drum în plină zi, cu mulţi trecători umblând pe ambele sensuri.

Nu fac parte din niciun partid politic; pentru mine ca preot, cel mai mare şi puternic „partid” este „poporul cel binecredincios”, pentru care Biserica Ortodoxă se roagă în fiecare zi la toate slujbele sale religioase. Acest popor face parte prin botez din Biserică, care este de fapt „Trupul lui Hristos”, după cum ne spune şi Sfântul Apostol Pavel.

Ca preot sunt alături de toţi cei săraci, de cei şomeri, de acele persoane defavorizate, fără de adăpost în plină iarnă, de bătrânii uitaţi uneori chiar şi de propriii lor copii plecaţi în străinătate după pâinea cea amară „de toate zilele”; sunt solidar cu zecile de mii de tineri fără loc de muncă, îi compătimesc pe cei bolnavi care mor cu zile lângă spitalele care se închid rând pe rând în multe localităţi din ţara noastră.

Mă doare situaţia sistemului de învăţământ românesc care nu mai promovează de multă vreme adevăratele valori la care să aspire elevii şi studenţii neamului nostru; mă îngrijorează situaţia sistemului medical lipsit de o finanţare de stat garantată prin lege.

Sunt înlăcrimat de plecarea milioanelor de români peste hotare, care de cele mai multe ori nu se mai întorc în ţară, lăsându-şi, mulţi dintre ei, familiile de izbelişte. Pământurile noastre sunt vândute pe nimic la străini şi altele rămân în paragină fără a putea fi cultivate de noi, românii, din cauza sărăciei; bogăţiile noastre naturale aflate în adâncul pământului românesc şi aparate cu viaţa de strămoşii noştri daci sunt acum luate peste graniţă fără nicio oprelişte.

Au început să ne ia şi credinţa ortodoxă, să ne scoată icoanele şi religia din şcoală şi din locurile publice. Suntem forţaţi de cei fără de lege din străinătate să legalizăm în România homosexualitatea şi prostituţia.

Ne este atinsă fiinţa naţională a poporului nostru român. Suntem abandonaţi din toate părţile. De ce am ajuns în această decădere?

Răspunsul îl găsim în Sfânta Scriptură la cartea Plângerile lui Ieremia.

Am pierdut ortodoxia, credinţa vie în Mântuitorul Iisus Hristos – Fiul lui Dumnezeu, ne-am întinat cu tot felul de păcate. Am păcătuit cu toţii. Acum este vremea să facem pocăinţă cu toţii; să ne recunoaştem fiecare cu ce am greşit printr-o spovedanie sinceră şi cu căinţă.

Să ne întoarcem cu faţa la Dumnezeu şi să rămânem cu credinţa vie în Biserica Ortodoxă. Trebuie să fim solidari cu cei aflaţi în nevoie. Să ne recâştigăm identitatea naţională şi spirituală pe care am pierdut-o de-a lungul vremii. Să ne punem toată încrederea doar în Bunul Dumnezeu, care este mare.

La acest moment nimeni nu ne poate salva: orice guvern ar veni, orice partid ar fi la putere, orice conducător se va alege în fruntea ţării. Trebuie urgent să ne schimbăm în bine noi înşine, cu toţii, începând de la mine, ca preot. Să ne lăsăm de tot felul de păcate şi să iubim ţara noastră, România, care este „Grădina Maicii Domnului”.

Eu cred în miracole; sunt convins că jertfa martirilor neamului nostru românesc nu a fost în zadar. În aceste zile nu trebuie să apelăm la nicio formă de violenţă fizică căci judecata lui Dumnezeu este dreaptă şi iminentă. Nimeni nu va putea fugi din faţa Lui.

Să ne rugăm mai mult pentru binele poporului nostru român, căci rugăciunea noastră înlăcrimată înaintea lui Dumnezeu face minuni.

Legaturi:

*

***

***


Categorii

Articolele saptamanii, Parintele Mihail Milea, PROTESTE ROMANIA 2012, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Romaniei, Revolte populare, revolutii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “Parintele Milea (Buzau) alaturi de cei din strada: NIMENI NU NE POATE SALVA: guvern, partid, conducator. TREBUIE URGENT SA NE SCHIMBAM NOI INSINE!

 1. Nu pot trece fără să-mi arăt dragostea, acordul şi susţinerea. (Din toată inima şi cu toată fiinţa).

  Doamne, ajută-ne să înţelegem cu toţii (şi cei de “sus” şi cei de
  jos) că acesta este adevărul şi aceasta este calea unică de salvare.

 2. Astfel de mesaje trebuie să auzim de la mai marii noştrii săptămânal măcar, asemeni celor de la sărbători ( de la fiecare în parte).

  …în spaţiul “informaţiilor de care avem nevoie şi-a muzicii care ne place ” ( ?? ), care se găsesc nonstop pe toate canalele, după gustul, pofta şi…,”placerea” fiecăruia.

  Situaţia gravă în care se află ţara şi sufletele o impune nu numai o cere (şi mijloacele sunt la îndemână).

 3. …din pamintul inghetat,s-a ivit un ghiocel…vine primavara?

 4. Ce mai poate astepta un om ca mine pentru a se ruga mai mult…
  Daca moartea celor dragi nu te sensibilizeaza indeajuns,daca fratii tai ies in strada si isi striga deznadejdea si saracia,iar eu adorm seara cu gandul la cele lumesti…
  Cand te vei schimba inima de piatra?

 5. Foarte echilibrată poziţia părintelui!

 6. Cred ca este o ‘iesire in strada’ foarte normala, fireasca. Nu pare deloc peste puterile noastre. Tot ce ni se cere este adanca pocainta, constientizarea situatiei in care ne aflam si ceva buna-vointa. Sincer, cam atat asteptam si de la ierarhii nostri. Ma iertati! Doamne ajuta!

 7. @Stefan:

  Da, un mic truc manipulatoriu al celor de la hotnews, care au vrut sa transmita un anume mesaj prin titlul formulat.

  Locotenentul a fost invitat la antena 3, la Sinteza Zilei, si a facut apel si la Biserica sa se implice alaturi de oameni. Este, probabil, un entuziast mai avantat care a vrut sa faca un act de eroism, inclusiv “in calitate de crestin”, cum chiar el a spus.

 8. Pingback: Cand Hristos este parasit si asuprit… UN GAND PENTRU POSTUL MARE DE ACUM -
 9. Pingback: Parintele Paisie Aghioritul: PACATUL ADUCE NENOROCIRI. “Cand lumea nu se pocaieste, ce ploaie sa dea Dumnezeu? Voi ati facut rugaciune ca sa ploua, sau nu va preocupa subiectul? Acum seceta e o incercare de la Dumnezeu” -
 10. Pingback: SAVALIADA – proiectul parintelui Mihail Milea de la Buzau sau CURAJUL IUBIRII “NEBUNE” DE DUMNEZEU SI DE APROAPELE. Interviuri si reportaje video, audio - Recomandari
 11. Numele este OMUL. Parintele Milea nu putea sa implineasca alta lucrare in viata decat sa faca mila cu semenii sai. Suflet buzoian, induhovnicit in lavra de credinta stramoseasca a episcopiei Buzauluim are mila de cel flamand, de cel insetat, de cel bolnav, de cel prigonit care nu are unde sa isi plece capul. Multumim lui Dumnezeu ca ridica dintre maracini asemenea pomi roditori.Sfantul Sava Gotul este grabnici lucrator in Buzau prin preotii slujitori ai Buzaului. Slava Domnului!

 12. Pingback: Arhim. Nectarie Mulațiotis: “NOI CA POPOR NE-AM INDEPARTAT DE HRISTOS SI DE ACEEA DUMNEZEU A PERMIS SA NE CONDUCA TIRANII. Norii negri si marea ceață se apropie. Suntem in fața celui de-al treilea razboi mondial si nuclear“ -
 13. Slava lui Dumnezeu pentru asa modele de preoti adevarati samarineni milostivi multa sanatate si ajutor vrednicului parinte imi doresc sa-l cunosc personal si eu

 14. Pingback: "MARE ESTE DUMNEZEU! Sa ne lasam in bratele lui Dumnezeu, acesta e secretul!". SAVALIADA sau MILELE MARI SI NEOBOSITE ALE PARINTELUI MILEA. Misiunea social-duhovniceasca si pilda minunata de CREDINTA VIE si IUBIRE EVANGHELICA a apostolului sarma
 15. Pingback: "MARE ESTE DUMNEZEU! Sa ne lasam in bratele lui Dumnezeu, acesta e secretul!". SAVALIADA sau MILELE MARI SI NEOBOSITE ALE PARINTELUI MILEA. Incredibila misiune social-duhovniceasca si pilda minunata de CREDINTA VIE si IUBIRE EVANGHELICA a aposto
 16. Pingback: PARINTELE MILEA DE LA BUZĂU, la revenirea în Biserică, după ce a suferit un INFARCT, despre MINUNILE din viața sa ("Mare este puterea rugăciunii, a credinţei care face minuni şi în vremea de astăzi. Mare este puterea lui Dumnezeu") și
 17. Pingback: PARINTELE MILEA DE LA BUZĂU, la revenirea în Biserică, după ce a suferit un INFARCT, despre MINUNILE din viața sași despre VIZITA PAPEI în România: "Eu îi respect pe toţi, stau de vorbă cu toţi, dar NU negociez credinţa ortodoxă"/
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare