COREENII care NU AU PLANS la funeraliile lui Kim-Jong-Il VOR FACE PUSCARIE

25-01-2012 35 secunde Sublinieri

North Koreans cry

Se pare că atmosfera de jale naţională care a însoţit funeraliile lui Kim Jong-il ascunde tragedii adevărate.

Publicaţia online Daily NK, editată de disidenţi nord-coreeni, citează surse din provincia Hamkyung care afirmă că “pe tot parcursul funeraliilor a domnit o atmosferă tensionată”.

Autorităţile trimit pentru şase luni în lagăre de muncă pe toţi cei care nu au participat, sau au participat dar nu au plâns sau au plâns dar nu pareau sinceri. Mii de oameni ar putea avea soarta asta, arată sursa citată.

Aceeaşi soartă ar putea să o aibă şi cei care au dorit să părăsească ţara sau au dat telefon peste graniţă.

Nota noastra:

Pare o situatie indepartata… Dar, oare, nu cumva doar circumstantele fac ca in Coreea de Nord oamenii sa fie obligati sa planga, si sa para foarte sinceri!, fata de “jertfa” conducatorilor/dictatorilor totalitari “iubiti”, pe cand la noi, astazi, oamenii inca isi mai permit luxul (dar pana cand?) de a fi “nerecunoscatori” liderului “maxim”?


Categorii

1. DIVERSE, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “COREENII care NU AU PLANS la funeraliile lui Kim-Jong-Il VOR FACE PUSCARIE

  1. Eu vreau totusi sa comentez altceva. poate o sa vi se para ciudat asa ca luati-o ca pe o ciudatenie.

    daca stai sa asculti ce se spune in Occident s-ar parea ca Nord Coreenii traiesc intr-o saracie atit de mare incit mor de foame la propriu (avind ratii de orez pe cartele), copiii lor sufera de rahitism, de imbracat se imbraca tot pe cartela (o tunica la 1 an) si in general, situatia din ultimii ani de domnie ai lui Ceausescu, cu toate rationalizarile, ar fi de-a dreptul luminoasa fata de ce este la Nord Coreeni. TV Franceza parca arata de curind niste imagini infioratoare cu niste copii rahitici cu aparenta asiatica- aceeasi televiziune si presa franceza care imediat dupa 90 a deschis campania copiilor orfani din Romania si a sustinut adoptiile internationale be baza situatiei precare a acestora in orfelinate.

    Eu nu contest ca dictatura respectiva este cumplit de apasatoare, ca este un regim de teroare si de o mare cruzime, si chair n-as vrea sa fiu in pielea lor. Este clar ca nici din punct de vedere material nu o duc stralucit…nu prea au cum. Si totusi nu cumva se exagereaza mult situatia lor precara?? Pai daca ar fi chiar asa cum se spune prin Occident, inseamna ca sutele de mii care au iesit sa “plinga” ar trebui sa fie o masa de jegariti, slabanogi si imbracati in zdrente sau pe-aproape, cam asa cum erau albanezii dupa 90 cind s-au deschis granitele si Italia s-a trezit invadata de o armata de zdrentarosi imbracati cu o imbracaminte care ramasese ca moda in anii 70 tocmai datorita izolarii in care traisera. Pai ia uitati-va in poze si la imaginile TV? Arata astia a subnutriti si in zdrente??? Ca este pentru prima oara cind ni s-a aratat si noua populatia coreeana, asa, in numar foarte mare. Pai comparat chiar cu Romania ultimilor ani sub Ceausescu cind totul inclusiv oamenii aratau cenusii, astia chiar arata neasteptat de bine!

    Sa nu ma intelegeti gresit! Doamne Fereste sa fac apologia dictaturii! Eu vreau sa subliniez gradul de manipulare pe care il poate realiza media occidentala.

  2. Dumnezeu sa ma ierte, dar prima mea reactie a fost un hohot mare de ras. Bietii oameni, mai trebuie sa para si sinceri. Unde mai pui ca exista oameni interiorizati care nu se manifesta zgomotos si la vedere. Oare ce ne asteapta si pe noi? Imi amintesc cum ne duceau de la scoala sa strigam Ceausescu pace!, etc. Eram copii, dar vociferam intre noi. Nu numai ca simteam absurdul intamplarii, dar incepusem sa ne si gandim la el. Voia Domnului cu noi!

  3. @Petra
    Aceeasi reactie am avut-o si eu privind imaginea, inainte de a va citi comentariul. Fete odihnite, bine hranite, haine calduroase, nu arata deloc asa cum se spune. Daca s-ar fotografia de aproape manifestantii nostrii chiar s-ar vedea contrastul.

  4. @ Sanziana si Petra:

    Asta nu inseamna ca nu exista si masele de saraci lipiti, si, mai ales, nu inseamna ca, si daca au ce manca suficient, sunt cumva mai fericiti fiind obligati sa planga la comanda, in masa, si, in general, sa faca totul dupa “dictare”. Orice s-ar spune este o imagine a groazei. Spre care ne indreptam si noi vertiginos!

  5. @adm. Foarte de acord. Repet, departe de mine sa fac apologia regimului alora! Remarcam in schimb gradul de manipulare pe care il realizeaza media occidentala

  6. E posibil sa se procedeze cum era la noi-la ceausescu ajungeau cu flori cei mai frumosi copii, imbracati impecabil, cu analizele la zi; cei aliniati in primul rand la vizitele de partid erau cu grija selectati. Apoi cei din spate se pot multiplica in photoshop. 🙂
    Una peste alta, si numai obligatia asta de a iti jeli idolul(caci nu pot crede ca e reala jelania), e o infricosatoare priveliste si o dementa cumplita. Toata mila si compasiunea pentru bietii oameni.

  7. @petra:

    Pai e izbitor faptul ca TOATE fotografiile sunt, in acelasi timp, adevarate piese de teatru. Nu e vizibil faptul ca, in cele mai multe, sunt coreence si coreeni tineri, frumosi, ca scosi din tipla? Iar cei maturi sunt la fel de butaforici. Ca doar nu se duceau in satele si orasele prapadite ale tarii… Au luat imagini din capitala, unde au bagat in fata oameni frumosi si bine hraniti ca sa vada occidentul si tara proasta ce bine o duce coreeanul. Ca altfel n-ar mai plange dupa lider…

  8. Orice stire despre un sistem inchis este relativa si poate fi doar o lovitura in razboiul de imagine. Ma intreb: daca am fi cititorii (naivi) ai presei nord-coreene, ce-am citi despre societatea europeana in care traim ?

    Ca veni vorba de ‘foame’ , nu prea suntem neamul care sa se fi revoltat pentru altceva. Nici in 89 nici altcandva. Nici impulsul stradal de astazi nu trece dincolo. De asta si porunca de mazilire a lui Basescu poate ca intarzie, caci daca numai de foame strigam, mai putem rabda un pic.

  9. Pingback: IPS Serafim de Pireu: Tehnocratii Bilderberg lucreaza pentru instaurarea GUVERNULUI MONDIAL, A RELIGIEI UNIVERSALE SI PREGATESC CALEA LUI ANTIHRIST (Video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: Marturii despre ORORILE din LAGARELE DE CONCENTRARE din Coreea de Nord [ilustratii] - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare