BIG BROTHER LA HOTEL: devine obligatorie furnizarea datelor personale ale turistilor in SISTEMUL INFORMATIC la care Ministerul de Interne are acces in timp real

25-01-2012 1 minut Sublinieri

Big Brother intră în hoteluri şi pensiuni. Unităţile de cazare vor fi obligate să introducă într-un sistem informatic toate datele personale ale turiştilor. Iniţiativa aparţine Ministerului Turismului, care vrea astfel să combată evaziunea. Ce nu s-a spus este că datele vor fi văzute în timp real şi de Ministerul de Interne. Pe scurt, autorităţile vor şti cine, unde şi cu cine şi-a petrecut sejurul.

Sistemul e simplu şi eficient: turistul ajunge la hotel, completează un formular cu datele personale, evident cu actul de identitate la vedere. Recepţionerul va transcrie informaţiile într-un sistem centralizat. De aici, informaţiile se despart. Ministerul Turismului va avea acces la date generale, cum ar fi numărul de turişti care se află în repectiva unitate. Ministerul de Interne va avea însă control total asupra informaţiilor.

“Datele complete vor fi văzute de Ministerul de Interne. Ministerul Turismului va şti doar numărul de turişti. Vrem astfel să combatem evaziunea”, a declarat Bogdan Oprea, purtător de cuvânt la Ministerul Turismului. Dacă vor trimite date incorecte sau incomplete, proprietarii unităţilor de cazare vor fi amendaţi cu până la 20.000 de lei. De partea cealaltă, turistul care va refuza să-şi prezinte datele personale nu se va putea caza.

Şi în prezent, turiştii sunt obligaţi să-şi scrie datele persoanale pe o fişă, numai că diferenţa este că informaţiile rămân doar pe hârtie. Astfel de sisteme există şi în alte ţări europene, acolo unde ameninţarea teroristă este un pericol, cum ar fi Marea Britanie.

Nota noastra: Incet-incet se adopta, in ultimul timp, sau se propun, o serie de masuri care prevad extinderea supravegherii electronice in tot mai multe domenii ale vietii sociale. In trimiterile de mai jos avem cateva exemple, numai din luna ianuarie a.c….


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Teroarea "terorismului", Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “BIG BROTHER LA HOTEL: devine obligatorie furnizarea datelor personale ale turistilor in SISTEMUL INFORMATIC la care Ministerul de Interne are acces in timp real

 1. Chiar e interesat sa stie dom’ ministru de Interne cu cine se duce poporul la hotel? Nu cred ca ar vrea sa afle, mai ales in conditiile actuale de “zgandarire a monstrului marin”.
  Le e frica de teroristi? De ce? S-au speriat cand s-au uitat dimineata in oglinda?
  Toata povestea cu “teroristii”, care noua ni s-a povestit inca din ’89, iar mai apoi am servit-o reincalzita in 2001, este deja superflua, asa ca, sa-si mai stoarca domnii de la Stapanire creierii si sa-si inventeze alti “dusmani”.
  Romanii au inteles dupa doua decenii de la Revolutie ca “teroristii” au fost cei care si-au batut joc si au furat tara in mod sistematic, incat au adus-o la marginea prapastiei, iar americanii au constientizat, de asemeni, ca gogorita lui Bush jr. a fost mobilul declansarii razboiului de cotropire a resurselor de petrol din Golful Persic si prilejul instaurarii Noii Ordini Mondiale. O minciuna sfruntata, pe altarul careia a fost jertfita populatia intregii lumi. Un genocid, asta a insemnat 11 septembrie 2001 si toate evenimentele care au decurs de atunci, iar vinovatii nu trebuie cautati prin scorburile Tikritului, nici prin muntii Afganistanului, nici prin curtea lui Ahmadinejad, ci la Casa Alba.

 2. Ce explicatii de bun simt, sa zicem, pot fi date celor care nu inteleg tinta evidenta spre care se indreapta lucrurile, cu pasi marunti dar siguri si care considera aceste masuri foarte bune “intr-o tara in care toti fura” (conform vestitei maxime “n-am nimic de ascuns” coroborata cu acordul total fata de argumentele oficiale: siguranta, prevenire, teroristi, bla bla bla)? Intreb deoarece tocmai am avut o discutie pe tema stirii de fata, din care a reiesit ca exagerez la maxim, ca am idei fixe, ca demnitatea si libertatea mea nu sunt nicidecum incalcate, pt ca pot spune si face tot ce doresc. Era o vorba, ca daca 2 sau 3 iti spun ca esti beat, ai face bine sa te duci sa te culci. Dar daca aia sunt mai beti decat tine? In situatia de fata au fost ceva mai multi, ceea ce ma exaspereaza, fiindca totul e evident, dar oamenii sunt bine anesteziati si nu-si dau seama. Of!

 3. @CalatinM:

  Daca nici asta nu inteleg… atunci ce explicatii li se mai pot da? Puteti cauta materialele din arhiva siteului pe aceasta tema, sunt galeti, factuale si argumentative.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/category/era-big-brother/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/category/era-big-brother/guvernarea-electronica/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/category/era-big-brother/carduri-cipuri/

 4. Am si eu o intrebare:

  “Iniţiativa aparţine Ministerului Turismului, care vrea astfel să combată evaziunea.”

  In ce fel se combate evaziunea? Le e teama sa nu declare mai multi clienti, pentru care nu au date personale???

  Astia sunt obsedati de control, de controlul ala total.
  Ar vrea ca totul sa fie tranparent, sa poata da “filtru” dupa orice, dupa cine mananca la ora X, dupa cine face baie la ora X.30, dupa cine e in microbuzul Bucuresti-Bragadiru de la ora N etc. Si intr-acolo ne indreptam, desi ce spun eu e deja mai indepartat, intr-un oarecare “final”, cand totul va fi centralizat intr-o baza de date unica… Atunci se va putea scoate orice “raport”, pe mai multe nivele, pana la persoane si la ce au facut intr-o anume zi, sau care sunt traseele zilnice. Vom fi simple date, nu vom mai fi oameni, persoane. Si ganditi-va cum v-ati simti atunci? Asa-i ca viitorul nu suna deloc bine?

 5. @CatalinM
  Nu sunteti singurul care se afla in situatia de a da astfel de explicatii cam “la pereti”.
  Am descris in comentariul de mai sus o situatie foarte posibila, din viitorul nu prea indepartat, in care foarte multe dintre actiunile noastre (aproape toate, mai ales ca totul tinde sa se faca “pe baza de acces” 😉 ) vor fi inscrise intr-o baza de date. Eh, din acea baza se vor putea extrage orice rapoarte. In felul asta, OMUL VA FI CONSTRANS sa faca “ce trebuie”, pentru ca stie ca este supravegheat permanent. In felul asta, unde mai e LIBERTATEA? Unde va fi libertatea de alegere?
  Insusi Domnul spune “CEL CE VOIESTE sa vina dupa Mine”…

  Doamne, ajuta!

 6. Pingback: STS va gestiona BIG BROTHERUL pentru turisti - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare