Deputatul Iulian Iancu despre noul guvern Ungureanu: ZAMISLITI IN FARADELEGE…

12-02-2012 1 minut Sublinieri

…Si o analiza succinta a starii grave din sectorul energetic si din economia Romaniei

Rezumatul interventiei:

Despre semnificatia juramantului cu mana pe Biblie al noilor guvernanti: ar trebui sa fie vorba de credinta insotita de fapte. Care sunt faptele noului guvern?

“Sunt zamisliti din faradelege si nascuti din pacat” –  exact asta s-a intamplat cu acesti oameni (guvernul Ungureanu), pentru ca au fost selectati in urma negocierilor de culise, au trecut pe deasupra regulamentului si intr-un mod ilegitim.

Cat priveste faptele: premierul a iesit pe teren abia dupa 7 zile de situatie grea. Au murit 59 de oameni, iar cand premierul a iesit, i-a certat pe oameni. Cel mai grav este limbajul si atitudinea in totala disonanta cu starea oamenilor din acea zona. E copy-paste dupa atitudinea lui Basescu fata de cei inundati.

Deputatul a aratat, pe de alta parte, ca exportul de energie electrica s-a dublat exact din ziua instalarii noului premier, pentru ca structura mafiota din sistem profita de lipsa legislatiei (interdictia exportului, cum e si in tarile vecine) si de starea nebuloasa politica.

Hidro[electrica] se afla in capacitate maxima – pentru ca centralele termo nu mai rezista; in plus, rusii scad presiunea gazelor pentru ca nu mai fac fata cererilor. Ar trebui declarata stare de urgenta si pe zona de energie.

Pregatirea guvernului a fost, intr-adevar, facuta mai devreme decat nominalizarile oficiale, ceea ce inseamna ca avem o incalcare a Constitutiei si a legilor – Mihai-Razvan Ungureanu nu avea voie sa participe la astfel de preparative din postura de sef al SIE. Asta inseamna in mod clar o amputare a democratiei, in numele, vezi Doamne, securitatii, sigurantei si binelui Romaniei. Iata ce inseamna austeritatea si ce pretind sustinatorii ei: trebuie sa taiem din democratie pentru a o putea aplica.

Programul de guvernare e facut pana in 2015.

Desi suntem prabusiti din punct de vedere al pietei, scoatem la vanzare pachete din Hidro si celelalte companii. Este crunt sa mai spunem astazi ca n-am invatat lectia si sa dam pachete din sectorul energetic, din zona care este fibra din securitatea si siguranta nationala.

Adica ne ducem pe un drum gresit, la capatul caruia nu o sa vina bani. In agricultura, unde toata lumea isi pune sperante, anul trecut am mai avut cel mai mare IMPORT de produse agro-alimentare din toti cei 22 de ani.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Transcrieri-Redactari, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Deputatul Iulian Iancu despre noul guvern Ungureanu: ZAMISLITI IN FARADELEGE…

  1. Il apreciez pe dl Iulian Iancu. sper sa nu ma dezamageasca precum dl blanculescu, pe care l-am “”prins”” cu Rosia Monatna in sac! asa am vazut eu lucrurile.
    Mult o fi tras nadejde sa se regaseasca in noul guvern pentru lobby-ul asta, dar a ramas pe dinafara!

  2. Nu sunt cunoscător, dar mă uitam şi eu pe BVB, aşa “ochiometric”, să văd şi eu cum se mişcă cele patru companii scoase la vânzare de către FMI.. pardon Guvern:
    Transelectrica: http://bvb.ro/ListedCompanies/SecurityDetail.aspx?s=TEL
    Transgaz: http://bvb.ro/ListedCompanies/SecurityDetail.aspx?s=TGN
    Petrom: http://bvb.ro/ListedCompanies/SecurityDetail.aspx?s=SNP
    Romgaz urmează anul ăsta să fie listat. Eu sincer mă aşteptam să le crească valoarea pe acţiuni.. vorba aia, vin investitori privaţi, creşte competitivitatea etc etc.. Eu aşa ştiam că stă treaba în cazuri din astea. Nu ieftineşti marfa înainte de negociere.

    Mă rog, probabil nu le înţeleg eu, dar până o să-mi explice şi mie cineva.. voi considera că le-a fost coborâtă valoarea artificial pentru a fi mai ieftin cumpărate 😀 .. nu de alta dar mare diferenţă între februarie 2011 şi feb 2012, dpdv economic, care să explice căderea, nu văd.
    Iertaţi-mi speculaţiile! Poate se îndură cineva să mă lumineze şi pe mine în această privinţă! Doamne, ajută!

  3. Teoretic, in functie de evaluarea riscurilor din prisma investitorilor: fiscalitate, climat economic, incertitudine pe scena politica – lucru amintit destul de des in ultima vreme.
    http://www.kmarket.ro/documentare/altemateriale/de_ce_scad_actiunile.pdf

  4. Vă mulţmesc mult pentru informaţii. Am citit materialul şi recunosc că privesc mult prea simplist lucrurile. Chiar şi aşa mă gândesc că societăţile naţionale de transport energetic ar avea un alt statut, mai ales cele pentru care se fac pregătiri de privatizare. SĂ nu mai spunem că indicele contabil P/B şi P/S faţă de alte companii listate, are o marjă de fluctuaţie foarte mică, iar despre P/E, consider că e relevant fragmentul:
    “Am vazut mai sus ca valoarea unei actiuni este data de produsul P/E x profit pe actiune; de asemenea, am vazut ca profitul pe actiune este in crestere. Ce se intampla, insa cu P/E? indicele profit/actiune nu este o valoare statica, ci aflata in dinamica la randul sau. Mai mult, indicele P/E nu este stabilit prin vreo lege economica sau prin vreo norma la o anumita valoare, ci reflecta asteptarile investitorilor cu privire la performantele si randamentele viitoare ale unui sector sau ale unei companii. Iar asteptarile nu sunt fixe, ci pot varia
    Asta încercam să spun şi eu, că în acest caz, al companiilor strategice, în lumina criteriilor de mai sus, aşteptările nu pot decât să crească. Iar faptul că în materialul de mai sus, se dă exemplul BRD, cu trei indici în creştere, dar cu valoare în scădere drastică, legând-o doar de aşteptările investitorilor şi de costul de finanţare, cred că subliniază exact ceea ce încearcă să combată, anume că Bursa se manifestă conform unor capricii (colective).

    După cum observaţi, tot unde am vrut eu am ajuns.. 🙂 Recunosc însă că sunt şi încăpăţânat pe lângă faptul că sunt un diletant notoriu. Iertaţi-mă, vă rog! Vă mulţumesc pentru răbdarea şi amabilitatea de a mă lămuri! Doamne, ajută!

  5. 🙂 ok.. capitulez!
    Vă mulţumesc pentru amabilitate! Doamne, ajută!

  6. Pingback: CRIZA GRAVA A ENERGIEI ELECTRICE, MAFIA TERIFIANTA A “BAIETILOR DESTEPTI” si demiterea abuziva a directorului Transelectrica, vinovat de a fi spus adevarul - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare