Ron Paul: SUA ALUNECA SPRE FASCISM CORPORATIST

20-02-2012 1 minut Sublinieri

corporatocratie

Candidatul republicanilor la prezidentiale, Ron Paul, a criticat sistemul de guvernare american la o adunare electorala in Kansas City, afirmand ca guvernul si companiile imping tara catre fascismul secolului 21.

Insa acum nu trebuie sa ne imaginam manageri cu ochi albastri si birocrati marsaluind insiruiti, cu bratele ridicate. Ceea ce s-a referit de fapt texanul este corporatismul fascistun model economic intalnit cu proeminenta in Italia lui Mussolini din anii ’20 – ’40. Corporatismul economic fascist implica managementul guvernamental si privat al unor intregi sectoare ale economiei – exact ceea ce se intampla in America zilelor noastre, conform parerii lui Paul.

“Ne-am indepartat de republica adevarata”, a afirmat acesta in fata miilor de simpatizanti prezenti.Iar acum alunecam catre un sistem fascist constituit dintr-o dictatura comuna a guvernului si a marilor companii, rezultand in suprimarea drepturilor individuale a fiecarui cetatean american.”

Cuvintele sale, care in urma cu cativa ani ar fi fost ignorate de marea majoritate, au rasunat clar si cu putere in Kansas. Adunarea lui Paul a coincis cu traditionalele evenimente organizate in Missouri si Kansas de catre Partidul Republican – multi dintre participanti absentand de la acestea pentru a auzi discursul candidatului la presedintie. Sleiti de campaniile militare scumpe si de lunga durata de peste ocean, americanii sunt din ce in ce mai receptivi catre o politica externa pasnica, politica pe care Paul promite sa o infaptuiasca.

Nu e prima oara cand sunt rostite astfel de cuvinte – presedintele Dwight Eisenhower, in ultima sa adresare catre poporul american, afirmase: “In consiliile de guvernare trebuie sa ne ferim de influentele nejustificate, solicitate sau nu, ale complexului militaro – industrial. Exista mereu posibilitatea cresterii dezastruoase a puterii abuzive.”

Se pare ca aceasta crestere dezastruoasa a avut deja loc. Numai in 2009, Statele Unite au fost responsabile pentru aproape jumatate din cheltuielile militare globale – 46%, adica 712 miliarde de dolari. De atunci, cifrele nu au facut decat sa creasca, pana in punctul in care cheltuielile militare americane le depasesc pe cele ale Chinei, Rusiei, Japoniei, Indiei si a celorlalte tari NATO impreuna. Statele Unite au mai mult de 700 de baze militare in 130 de tari din intreaga lume.

Intrebarea care se ridica este: nu poate America, tara cu cel mai mare produs intern brut din lume, sa-si permita niste cheltuieli militare in plus? Raspunsul este: NU.

Cea mai bogata tara se intampla sa aiba si cel mai mare deficit bugetar din istoria lumii. Cu dolarul actionand ca valuta globala de rezerva, cu presele Federal Reserve tiparind bani zi si noapte, cu manufactura si productia mutate in tari cu mana de lucru ieftina, economia Statelor Unite seamana tot mai mult cu o schema piramidala Ponzi. Si dupa cum ii explica fostul presedinte George W. Bush omologului sau argentinian Nestor Kirchner, “cea mai buna cale de a revitaliza economia este razboiul – puterea Americii a crescut prin razboi”. (…)

ron-paul-iowa


Categorii

1. DIVERSE, America, Traduceri

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Ron Paul: SUA ALUNECA SPRE FASCISM CORPORATIST

  1. Pingback: SUA construieste cel mai mare centru de SPIONAJ, stocare si analiza a INFORMATIILOR: ”FIECARE OM VA REPREZENTA O POTENTIALA TINTA” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: Ce mai invatam de la OLIMPIADA de la Londra (2012). Despre teroarea proprietatii intelectuale, corporatii, statul politienesc si viitor: INTRE DICTATURA SI STAT ULTRALIBERAL - Recomandari
  3. Pingback: CU UN PAS MAI APROAPE DE MARELE RAZBOI? Ron Paul, fost candidat la presedintia SUA, desfiinteaza o rezolutie adoptata de Camera Reprezentantilor: CONGRESUL AMERICAN “DECLARA RAZBOI” RUSIEI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare