Iran: vom DISTRUGE Israelul daca ne va ataca/ Coreea de Nord ameninta cu ‘razboiul sacru’ Coreea de Sud si SUA

26-02-2012 1 minut Sublinieri

IranMissile_AP_NEW

Luptatorii Iranului sunt pregatiti sa stearga Israelul de pe harta, a afirmat ministrul adjunct al Apararii de la Teheran, care a avertizat ca orice atac impotriva instalatiilor nucleare ale Iranului va duce la distrugerea “regimului sionist”, scrie Ynetnews.com.
El a facut aceste declaratii in cadrul ceremoniilor de vineri dedicate onorariii comandantii Hezbollah. Miscarea Hezbollah, a afirmat Ahmad Vahidi, “este in prima linie a luptei impotriva Israelului si devine mai puternica in fiecare zi”. “Israelul este mai slab acum decat a fost vreodata iar armata sa este obosita si umilita … De asta incearca sa-si rezolve problemele vorbind despre actiuni impotriva Iranului. Dar sunt declaratii ridicole”, a sustinut acesta.

“Luptatorii Iranului sunt pregatiti si doresc sa stearga Israelul de pe harta”, a incheiat Vahidi. Cotidianul israelian noteaza ca, pe fondul cresterii speculatiilor legate de un posibil atac israelian asupra instalatiilor nucleare ale Teheranului, liderii republicii islamice isi exacerbeaza retorica.

Phenianul a ameninţat sâmbătă că va lansa un “război sacru” odată cu apropierea datei manevrelor comune americano-sud-coreene prevăzute în perioada 27 februarie-9 martie, pe care le-a calificat drept o “declaraţie de război deghizată”. Comisia Apărării Naţionale din Coreea de Nord a apreciat că aceste manevre sunt marca “unei isterii războinice de neiertat” şi a anunţat că armata şi poporul sale le vor “contracara” cu “un război sacru, după propriul model”.

Manevrele Key Resolve, prevăzute de luni, urmate de vaste exerciţii pe mare, pe uscat şi în spaţiul aerian, numite Foal Eagle, de la 1 martie la 30 aprilie, “reprezintă o isterie războinică lansată de bandiţi pentru a profana perioada noastră de doliu şi o încălcare de neiertat a suveranităţii şi demnităţii noastre”, se arată în comunicatul Comisiei de Apărare citat de Mediafax.

Textul reprezintă ultima dintre avertizările adresate Seulului după moartea fostului lider nord-coreean Kim Jong-il, pe 17 decembrie, şi instalarea la conducerea ţării a fiului său cel mic, Kim Jong-un, în vârstă de până în 30 de ani. La sfârşitul săptămânii, Coreea de Nord a ameninţat deja Seulul cu represalii în cazul în care navele de război ar încălca frontiera sa maritimă în cadrul manevrelor desfăşurate luni.

Frontiera maritimă din largul coatei de vest a Peninsulei coreene a fost teatrul unor grave confruntări navale în 1999, 2002, 2009 şi 2010. Acest limbaj războinic intervine, totodată, pe fundalul negocierilor din această săptămână, la Beijing, asupra dezarmării nucleare nord-coreene, primele de la moartea lui Kim Jong-il, între Statele Unite şi Coreea de Nord, care au permis progrese, potrivit unui diplomat american de rang înalt.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran, Israel

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Iran: vom DISTRUGE Israelul daca ne va ataca/ Coreea de Nord ameninta cu ‘razboiul sacru’ Coreea de Sud si SUA

  1. iar isi baga nasul americanii!pe unde au fost ,au facut razboi….crime,distrugeri,etc.
    Ei sunt in spatele Israelului dar si a Coreei de Sud!
    Iranul si Coreea de Nord au dreptate sa-si apere teritoriul!
    ce credeti?

  2. Iranul are tot dreptul de a riposta in cazul in care va fi atacat de Israel.Nu stiu de ce Israelul cauta sa declanseze un razboi acum,cind majoritatea tarilor se zbat in criza financiara,cind pretul alimentelor a crescut ingrijorator ,cind milioane de oameni nu au ce pune pe masa si nu au un loc de munca.Daca tot sint ei asa de buni samariteni,banii care-i vor baga in acest razboi mai bine sa-i doneze unor copii cu dizabilitati sau bolnavi de cancer.Cine Este Israel,jandarmul lumii?Si ma rog de ce tot latra de iranieni ca au arma nucleara ca si ei detin o asemenea arma si vad ca pe ei nu-i trage nimeni la raspundere:de ce?????Asa s-a spus si de SADDAM Hussein ca are arme de distrugere in masa si nu le-a mai vazut nimeni nici pina-n ziua de azi.MIZA e mare PETROL= PUTERE=Dolari, asa ca nu va mai lasa-ti dusi de nas de stirile astea care sint aruncate sa ne dezinformeze si sa ne manipuleze.O tara dezinformata este usor de manipulat,deoarece a fi informat inseamna sa cunosti in permanenta pozitia adversarului si sa nu te prinda cu garda jos.Asa ca mai ginditi-va in ce tabara sunteti.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare