update – Compania PEPSI a declarat ca foloseste celulele COPIILOR AVORTATI pentru CERCETARE

6-03-2012 1 minut Sublinieri

Pepsi-substante-fetusi

Comisia pentru Securitate şi Schimb (SEC) aparţinând Preşedintelui Statelor Unite, Barack Obama, a catalogat folosirea celulelor din foetuşii avortaţi în băuturile Pepsi, ca fiind „afaceri normale”. Compania Pepsi, care va lansa un nou produs numit Pepsi Next, în următoarele săptămâni, a declarat că foloseşte fetuşi avortaţi pentru a întări savoarea şi aroma băuturilor sale.

Această recunoaştere a stârnit valuri de indignare printre americani, sute de organizaţii începând o campanie de boicot al produselor Pepsi. Comisia prezidenţială pentru Securitate şi Schimb a declarat că această politică este firească şi face parte din „afacerile normale” (ordinary business).

Într-o decizie din 28 februarie Comisia a aprobat folosirea rămăşiţelor fetuşilor avortaţi din clinicile americane de avorturi pentru cercetări şi pentru dezvoltarea unei substanţe care întăreşte aroma băuturilor Pepsi. Agenţiile umanitare, creştine sau de apărare a valorilor umane au ripostat catalogând această decizie ca o legalizare a canibalismului în Statele Unite.

Scrisoarea semnată de Avocatul Brian Pitko de la Biroul SEC a fost trimisă companiei şi în ea se aprobă folosirea rămăşiţelor umane provenite din avorturi pentru cercetare sau dezvoltare. Aceşti doi termeni permit deja folosirea pe scară largă a substanţelor din cadavrele de copii avortaţi pentru fabricarea băuturilor răcoritoare.

Debi Vinnedge, Director Executiv a organizaţiei Children of God for Life (Copiii lui Dumnezeu pentru Viaţă), organizaţia care a deconspirat colaborarea dintre Pepsi şi Senomyx în folosirea fetuşilor avortaţi, a spus că a fost „îngrozită şi dezgustată de apatia şi nesimţirea companiei Pepsi şi a comisiei prezidenţiale a lui Obama”.

Sute de organizaţii din Statele Unite au chemat cetăţenii americani, în special creştini, să boicoteze total produsele Pepsi. Folosirea rinichiului embrionic uman (HEK-293) pentru producerea aromelor pentru băuturi nu trebuie să devină o rutină pentru Pepsi.
Senatorul de Oklahoma,  Ralph Shortey a propus o lege prin care produsele fetale să fie interzise în orice activitate care produce profit.

Boicotul băuturillor de acest fel s-a extins deja în Canada, Germania, Polonia, Anglia, Irland, Scoţia, Spania, Portugalia, Australia şi New Zeelandă.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Nota noastra:

Desi stirea tradusa de Doxologia lasa sa se inteleaga faptul ca tesut uman din copii avortati ar fi folosit direct in compozitia bauturilor Pepsi, totusi, din cate s-a remarcat la sectiunea de comentarii, ar fi vorba, in mod oficial, de folosirea acestui tesut in actiunea de cercetare, de testare a aromelor folosite de companie, si nu direct in procesul de producere al bauturilor.

Evident, acest lucru nu face mai acceptabil procedeul oribil prin care Pepsi alege sa isi “imbunatateasca” aromele, insa nici nu inseamna ca bauturile lor ar contine celule de fetusi avortati, cel putin in acest stadiu.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

43 Commentarii la “update – Compania PEPSI a declarat ca foloseste celulele COPIILOR AVORTATI pentru CERCETARE

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Ce bine ar fi sa invatam sa cercetam lucrurile si faptele indeaproape si sa nu credem tot asa cum e scris de cineva!
    Oare nu ne invata si Cuvantul astfel – sa cercetam toate lucrurile? De ce oare suntem o turma de oi si credem orice ni se serveste pe tava?
    Sursa citata de dvs nu este credibila deoarece are ca sursa un blog wordpress.com care nu ofera nici un fel de sursa pentru text. Mai mult decat atat, textul este plin de informatii incorecte, tendentios, manipulator si mincinos!

    O bibliografie pe aceasta tema:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC123709/
    http://www.yahspeople.com/uploads/4/9/0/5/4905603/ethics_hek_293_credit_line.pdf
    http://www.cogforlife.org/fetalproductsall.pdf
    http://www.cogforlife.org/pepsiresponse042012.pdf
    http://www.cogforlife.org/pepsiboycottnews.htm
    http://www.cogforlife.org/pepsi-boycott-history/
    http://en.wikipedia.org/wiki/HEK_cell
    http://vir.sgmjournals.org/content/36/1/59.full.pdf
    http://www.fda.gov/ohrms/dockets/ac/01/transcripts/3750t1_01.pdf

    Pe scurt pentru cine nu are timp de citit bibliografia:
    – linia celulara HEK 293 a fost creata in anii ’70 din celule fetale ale unui embrion avortat (nu se stie exact daca a fost o pierdere de sarcina spontana sau un avort indus medical). Prin inginerie genetica ADN-ul uman a fost introdus in adenovirusul 5 si a rezultat aceasta linie celulara stabila, ce poate fi replicata si cultivata prin procese biotehnologice. In prezent nu se foloseste tesut uman pentru a se produce aceasta linie celulara!

    Compania Senomyx a cumparat un esantion de HEK 293 si le-a folosit in cercetare si dezvoltare. Practic HEK 293 produce cateva proteine G care se pot lega de anumite substante chimice. De aceste proteine G se leaga receptori de gust umani. Concret: se ia o substanta chimica/aditiv (aspartam, acesulfam, fructoza, sucroza, glutamat monosodic, etc) si se pune in contact cu proteina G. Se observa activitatea celulara timp de 30 de secunde de la punerea in contact a stimulului cu receptorul si se noteaza numarul celulelor care raspund la stimul. Pe baza acestei cercetari se determina ce substanta produce o reactie mai intensa sau mai slaba.

    Stimulul/substanta chimica/aditivul nu are in compozitia sa celule fetale. El este produs industrial prin metode si procedee fizice, chimice etc. Cercetarea are scopul de a stabili care dintre toti aditivii are un raspuns mai potrivit pt senzatia gustativa dorita.

    Adevarata problema care se pune este de natura etica. Este moral sa se foloseasca acea linie celulara HEK 293 avand in vedere originea ei? Parerea mea este ca NU. Compania Senomyx ar putea folosi orice alta linie celulara care nu isi are originea in celulele fetale ale embrionilor umani (de orice fel: avortati, crescuti in laborator samd).

  2. Pingback: Crenvurstii – aliment nociv/ Pericolul bauturilor acidulate si al bauturilor de tip COLA/ Ce trebuie sa evitam inainte de culcare/ Alimente care umfla abdomenul | Cuvântul Ortodox
  3. Pingback: PERICOLUL BAUTURILOR CARBOGAZOASE si al bauturilor de tip COLA/ Din ce sunt facuti crenwurstii?/ STITI CE CONTINE BEREA PRODUSA IN ROMANIA?/ Ce trebuie sa evitam inainte de culcare? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare