update – Compania PEPSI a declarat ca foloseste celulele COPIILOR AVORTATI pentru CERCETARE

6-03-2012 1 minut Sublinieri

Pepsi-substante-fetusi

Comisia pentru Securitate şi Schimb (SEC) aparţinând Preşedintelui Statelor Unite, Barack Obama, a catalogat folosirea celulelor din foetuşii avortaţi în băuturile Pepsi, ca fiind „afaceri normale”. Compania Pepsi, care va lansa un nou produs numit Pepsi Next, în următoarele săptămâni, a declarat că foloseşte fetuşi avortaţi pentru a întări savoarea şi aroma băuturilor sale.

Această recunoaştere a stârnit valuri de indignare printre americani, sute de organizaţii începând o campanie de boicot al produselor Pepsi. Comisia prezidenţială pentru Securitate şi Schimb a declarat că această politică este firească şi face parte din „afacerile normale” (ordinary business).

Într-o decizie din 28 februarie Comisia a aprobat folosirea rămăşiţelor fetuşilor avortaţi din clinicile americane de avorturi pentru cercetări şi pentru dezvoltarea unei substanţe care întăreşte aroma băuturilor Pepsi. Agenţiile umanitare, creştine sau de apărare a valorilor umane au ripostat catalogând această decizie ca o legalizare a canibalismului în Statele Unite.

Scrisoarea semnată de Avocatul Brian Pitko de la Biroul SEC a fost trimisă companiei şi în ea se aprobă folosirea rămăşiţelor umane provenite din avorturi pentru cercetare sau dezvoltare. Aceşti doi termeni permit deja folosirea pe scară largă a substanţelor din cadavrele de copii avortaţi pentru fabricarea băuturilor răcoritoare.

Debi Vinnedge, Director Executiv a organizaţiei Children of God for Life (Copiii lui Dumnezeu pentru Viaţă), organizaţia care a deconspirat colaborarea dintre Pepsi şi Senomyx în folosirea fetuşilor avortaţi, a spus că a fost „îngrozită şi dezgustată de apatia şi nesimţirea companiei Pepsi şi a comisiei prezidenţiale a lui Obama”.

Sute de organizaţii din Statele Unite au chemat cetăţenii americani, în special creştini, să boicoteze total produsele Pepsi. Folosirea rinichiului embrionic uman (HEK-293) pentru producerea aromelor pentru băuturi nu trebuie să devină o rutină pentru Pepsi.
Senatorul de Oklahoma,  Ralph Shortey a propus o lege prin care produsele fetale să fie interzise în orice activitate care produce profit.

Boicotul băuturillor de acest fel s-a extins deja în Canada, Germania, Polonia, Anglia, Irland, Scoţia, Spania, Portugalia, Australia şi New Zeelandă.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Nota noastra:

Desi stirea tradusa de Doxologia lasa sa se inteleaga faptul ca tesut uman din copii avortati ar fi folosit direct in compozitia bauturilor Pepsi, totusi, din cate s-a remarcat la sectiunea de comentarii, ar fi vorba, in mod oficial, de folosirea acestui tesut in actiunea de cercetare, de testare a aromelor folosite de companie, si nu direct in procesul de producere al bauturilor.

Evident, acest lucru nu face mai acceptabil procedeul oribil prin care Pepsi alege sa isi “imbunatateasca” aromele, insa nici nu inseamna ca bauturile lor ar contine celule de fetusi avortati, cel putin in acest stadiu.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

43 Commentarii la “update – Compania PEPSI a declarat ca foloseste celulele COPIILOR AVORTATI pentru CERCETARE

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Terifiant , demonic !!

 2. Nu stiu daca sa cred sau nu aceasta stire.
  Ma gandesc ca poate e si asta un fel de reclama (una bolnava, evident). Nu pot sa cred ca se pot folosi celule (sau substante din celule) pentru aroma bauturilor… Cred ca nu suntem atat de nebuni….

 3. nu cred. Groaznic

 4. In filmul “Ingerul digital” se aminteste de creme de fata,sapunuri scumpe extrase din fetusi.Oricum nici substantele cosmetice si nici pepsi nu sunt lucruri de stricta necesitate,deci usor de evitat.

 5. Apa cu lamaie si cu zahar/de preferat miere. Doamne ajuta!

 6. @cristi_g:

  da, imi aduc aminte ca aparusera informatii (inca de acum ani buni) ca in industria cosmetica se foloseau deja…nici nu e de mirare, cercetarile in domeniul biotech au inceput in urma cu multe decenii; ce vedem acum este tehnologia la lucru.

  ——–

  De altfel, daca Pepsi foloseste atunci cu siguranta folosesc si altii (Nestle, de exemplu, este si ea o companie ce lucreaza cu Senomyx). Pepsi se bazeaza pe cercetare si tehnologie de la compania Senomyx – care companie dezvolta aditivi specifici pentru amplificarea aromelor si mirosurilor produselor alimentare (vedeti descrierea de mai jos).

  Senomyx (NASDAQ Ticker symbol: SNMX) is an American biotechnology company that works toward developing additives to amplify certain flavors and smells in foods. Their website claims that it has essentially reverse engineered the receptors in humans that react for taste and aroma, and they are capitalizing on these discoveries to produce chemicals that will make food taste better.

  Alte companii care folosesc aditivii Senomyx:

  Senomyx collaborates with seven of the world’s largest food companies to further their research and to fund development of their technology. Ajinomoto Co., Inc., Kraft Foods, Cadbury Adams, PepsiCo, Firmenich SA, Nestlé SA, and Solae all collaborate with Senomyx, but decline to specify where its additives may be found in their many food categories.

  Povestea citata in articolul de mai sus este deja veche de DOI ANI (in martie 2010, “it was asserted by the pro-life group Children of God for Life, which monitors the use of cells from aborted fetuses, that Senomyx uses aborted fetal cells in its products and testing, making use of Human Embryonic Kidney 293 cells“). Pentru referinta:

  http://www.lifenews.com/2011/05/30/pepsi-ignores-criticism-on-use-of-aborted-cells-in-research/

  Si cel referitor la Senomyx: “Company Uses Cells From Abortions to Test Artificial Flavors

  http://www.lifenews.com/2011/03/29/company-uses-fetal-cells-from-abortions-for-artificial-flavors/

  Prin urmare, sa nu va mai prind prin supermarcheuri, alergand cu papilele gustative dilatate la maxim in sesiuni de “shopping“, aruncand in coshnitze haleu ambalat in cutiute frumos cosmetizate si pline – iacata – nu numai de toxine dar si de alte cele … canibalism si paganism la farfurie.

 7. Civilizatie 2012, bine spunea un parinte undeva pana prin evul mediu omenirea a avut cele mai frumoase creatii iar de atunci tot mai multa decadere, daca sintem atenti putem face si pronosticuri cu ce va mai urma , dar ma abtin cu post sau fara…

 8. Ce scarbos….Ti se face parul maciuca cand te gandesti k folosirea fetusilor e doar varful aisbergului, dar cine stie ce ticalosii fac mai mari fac ei in ascuns!

  Problema e: sub ce denumire sunt trecute pe eticheta substantele din fetusii umani? Ca doar nu o sa treaca denumirea exact asa.
  Daca stim denumirea, in felul asta ne ferim si de alte produse(sampoane, sapunuri, prod. alimentare)

  Incet, incet se vor implini profetiile legate de sfarsitul lumii…

 9. Cel mai sigur, ne mutam la tara (sau in zone mai din afara oraselor) si ne crestem singuri animalele, cultivam legumele, fructele pe care le mancam proaspete sau transformate in conserve, bauturi de casa.
  Pentru mine asta este calea de urmat,reintorcerea la natura,daca vrem sa evitam pe cat posibil, ca total nu vom putea, toxinele, conservantii, celulele, hormonii pe care industrializarea alimentelor si bauturilor ne obliga sa le inghitim.

  Domnul sa ne miluiasca pe toti !

 10. Nu ne dam seama cate pericole ne inconjoara…tot felul de substante cancerigene s.a bagate in sucuri, snaksuri etc. Americanii un popor materialist ar face orice pentru bani . Dar sa auzi ca in Pepsi pe langa lista de ingrediente care de multe ori nu este completa…, se folosesc celule umane ….este ceva de nedescris……trebuie sa mancam sanatos….si sa ne ferim copiii de astfel de alimente….off ce am ajuns!! 🙁

 11. Nu stiu daca sa cred aceasta stire dar cum totul este posibil evitati cremele si bauturile coca -cola ,pepsi
  Incredibil !!!!!

 12. Senomyx’s partnership with major food corporations, most notably PepsiCo, Kraft Foods, and Nestlé.
  numele substantei este: HEK 293-human embryonic kidney cells taken from an electively aborted baby to produce taste receptors
  http://www.lifesitenews.com/news/pro-life-groups-call-for-pepsi-boycott-over-aborted-fetal-cell-lines

 13. N-o fi si acesta un hoax? Prea e absurd. Adica de ce, presupunand ca ar putea fi ceva in fetusi utilizabil pentru o bautura (!?!), de ce ar fi fetusi umani si nu de animale? Cam seamana a canibalism si nu cred ca publicul, indiferent de atitudinea pro sau contra avort, ar cumpara asa ceva.

 14. @Ana Elisabeta:

  Totusi lifesitenews nu e genul de site care sa transmita hoaxuri, exista deja un istoric al problemei si s-a pronuntat inclusiv o institutie oficiala…

 15. Nu e hoax, dar nici nu e atat de sinistru cat pare, in sensul ca nu se pun celule de fetusi in bauturi. Am citit si eu…

  http://www.investigatemagazine.co.nz/Investigate/?p=2437
  http://www.lifesitenews.com/news/obama-agency-rules-pepsi-use-of-aborted-fetus-is-ordinary-business/

  In primul rand ca nu se folosesc in mod constant fetusi avortati, ci o cultura de celule cultivate in laborator dupa ce au fost prelevate candva dintr-un asemenea fetus avortat. In al doilea rand, nu se pun celulele in bauturi, ci doar se fac din ele un fel de receptori artificiali de gust cu care cercetatorii verifica raspunsul pozitiv la substantele folosite pentru aromatizare.

  Oricum, ramane problema folosirii ramasitelor unei fiinte umane ucise inainte de a vedea lumina zilei pentru o cercetare care nici macar nu are pretextul salvarii altor vieti, ci numai profitul. Iar daca ar comercializa sucuri naturale, n-ar avea nevoie sa le testeze aromele cu ajutorul fetusilor avortati. Un motiv in plus ca sa ne ferim de produsele cu arome artificiale!

 16. @Ana Elisabeta:

  Partea sinistra, sinistrul daca vreti, nu este dat de modul cum se folosesc celulele de fetusi (in cadrul potentiatorului de aroma sau in testele de laborator) ci de simplul fapt ca SE FOLOSESC (fie si numai in cadrul activitatii de cercetare).

  Iar administratia Obama declara aceasta drept “business as usual”. Ce poate fi mai clar de atat in ceea ce priveste respectul lor pentru viata umana? De fapt, aici e mai mult decat lipsa respectului pentru viata care duce la pruncucidere, e vorba de pasul urmator: canibalismul.

  Sigur, e impachetat in cuvinte care sa il ascunda in spatele ambalajului, in studii si experimente stiintifice care sa il justifice ca pe o realizare mareata a omului. Dar, devoalat de toata magia asta a iluziei progresului, este ceea ce este: necrofagie.

  Vedem asadar cum decurg una din alta, la fel cum un pacat “mic” aduce dupa sine unul “mai mare”. Lucruri de genul acesta se cuvin contracarate FARA EZITARE, de la inceput. Altfel, ei urmandu-si neabatuti politica pasilor marunti, chiar daca ne vom feri de arome artificiale ne vom trezi oricum in mijloc de grozavii pe care mintea normala nici nu le poate cuprinde.

 17. Hai mai. Nu se poate asa ceva…

 18. Asteptam sa depasim faza de negatie… 🙂 Probabil inerenta la tot ce e monstruos 🙁 Inca nu ne dam seama pana unde merge cruzimea criminala si abjectiunea oamenilor si stapanirilor de azi. Orice pentru mai multi bani. Absolut orice.

 19. @ Alin-7

  Cred ca n-ati citit pana la capat ce am scris, pentru ca exact acest lucru l-am spus in ultimul paragraf, si anume ca orice folosire a unor ramasite umane pentru profit este problematica. Poate nu m-am exprimat suficient de clar?

  Ceea ce am scris am scris pentru ca NU este vorba de canibalism. Trebuie sa intelegem clar ceea ce respingem, pentru a respinge pe motive reale si nu pe unele imaginate de noi. Consider ca acest lucru este foarte important, avand in vedere ca un punct de vedere sustinut de argumente false poate fi usor combatut, iar sustinatorii sai considerati ca unii mai putin daruiti in ale intelectului. Presupun ca sunteti constient ca aceasta este perceptia societatii secularizate asupra crestinilor credinciosi. Consider ca nu e cazul sa le dam apa la moara.

  Repet, celulele sau parti ale lor NU ajung in bauturi si alte produse, ci sunt folosite doar in timpul cercetarii, atunci cand se inventeaza noi substante folosite la aromatizare. Deci nu este cazul sa ne isterizam ca am devenit canibali fara sa stim, dar tot avem motive mai mult decat suficiente sa respingem, sau cu alte cuvinte sa boicotam, produsele firmelor respective, si in general produsele cu arome artificiale.

 20. Iaca si conversatii cu Senomyx si companiile “partenere” (Pepsi, Nestle, etc). Cititi cu atentie si vedeti o serie de tipare in reactiile lor.

  http://www.cogforlife.org/senomyxpartnersrespond.htm

 21. @Ana Elisabeta:

  iertati, dar sa stiti ca am citit TOT ce ati scris, inclusiv fraza de inceput.

  Si chiar este vorba de canibalism, sora draga, pentru ca daca nu apar acele celule in produse si nu le consumati dumneavoastra, clientul final, ele apar in procesul de cercetare, in produse de laborator. Ceea ce ma tem ca este tot un fel de necrofagie si canibalism (stiintific, daca asta va linisteste cu ceva).

  O sa mi spuneti ca erau numai cateva celule, atat de mici si insignifiante incat ochiul nu le poate vedea si atunci le putem trece cu vederea? Sau ca nu au fost consumate direct cu organul pe care il denumim gura si atunci nu putem vorbi de “consumarea” lor? HUH. Think again.
  Pentru orice crestin, trupul omenesc este templu al Duhului Sfant, poate aceasta va trezeste un pic constiinta in ceea ce priveste aceasta problematica. Priviti dara lucrurile in perspectiva adevarului de credinta.

  Nu e necesar sa mi dati mie dreptate in vreun fel dar nici nu ne putem “linisti” constiintele printr-o simpla analiza d.p.d.v. lumesc, umanist si stiintific.

 22. @ Alin-7

  Intr-un fel, aveti dreptate. A manca aceste arome la cercetarea carora s-au folosit celule umane din fetusi avortati este, intr-un fel, la fel ca a manca acele celule. Putem sa ne exprimam si in aceasta maniera poetica, pentru a atrage atentia asupra gravitatii faptului. Si in literatura ascetica se spune, de exemplu, ca daca cineva cleveteste pe frati se face ucigas de frati.

  Si totusi, clevetirea si uciderea nu sunt acelasi lucru. Asa, insist, si in acest caz. Este grav ca se folosesc la cercetare, dar sa nu ne prefacem ca nu ar fi si mai grav daca s-ar ingera. Toti cititorii au fost socati de aceasta posibilitate: ca daca au baut un “suc” la un moment dat au devenit canibali fara voie. Este un lucru mult mai grav decat situatia reala (grava si ea, simt ca e nevoie sa insist), tocmai din motivele teologice pe care le mentionati.

  In concluzie, am considerat ca este utila o minima acrivie stiintifica in prezentarea faptelor, pentru ca cititorii sa inteleaga ca folosirea termenului de canibalism nu este literala. Si da, in parte scopul a fost si linistirea constiintelor, care au fost agitate mai mult decat era cazul din cauza intelegerii literale a unui termen folosit la figurat, ca un gest retoric, de zguduire a constiintelor. (Retoric, simt nevoia sa precizez, intr-un sens pozitiv, asa cum putem spune ca Sf. Ioan Gura de aur a fost un mare retorician.)

  Acum, daca cineva vrea sa foloseasca aceste informatii ca sa-si indreptateasca consumul de produse de la companiile respective, are aceasta libertate de constiinta, insa nu acesta a fost intentia mea. Ceea ce am intentionat a fost ca boicotul acestor companii, pe care nu pot decat sa-l sustin, sa fie bazat pe intelegerea corecta a faptelor. Sigur ca se poate face si mai mult, de pilda sa existe initiative legislative contra acestor practici.

 23. Colegele m-au servit astazi cu prajituri de post si…pepsi.O fi de post?!?

 24. @cristi_g

  Olecutza cam tare gluma!

 25. Pingback: Prof. Gh. Mencinicopschi despre DIRECTIVA EUROPEANA CARE INTERZICE INDULCITORII din sucurile de fructe/ COCA-COLA SI PEPSI contin o substanta CANCERIGENA! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 26. In primul rind SEC n-are nimic de-a face cu presedintele SUA (Obama sau oricare altul). SEC este o institutie care suprevegheaza afacerile cu actiuni din Wall Street ca sa nu se produca fraude. Nu stiu ce idiot a tradus nustiu e articol dintr-o publicatie la fel de idioata, darSEC nu face altceva decit monitorizeaza cursul actiunilor Pepsi, Coca Cola si alte sute de companii care au actiuni la bursa. ROMANII S-AU PROSTIT DE TOT SA CREADA SI SA IMPRASTIE ASEMENEA ZVONURI RIDICOLE.

 27. @edgar:

  stim, cunoastem. toti sunt idioti pe lumea asta numai noi insine suntem extrem de destepti si de informati.

  Numai ca SEC este o agentie federala si rolul sau nu este deloc limitat la monitorizarea cursului actiunilor de pe NASDAQ. Functioneaza ca organism de reglementare si de impunere a legii pe toata plaja de securities, stock markets & so on (burse, companii listate, brokeri, intermediari etc). Asta unu la mana.

  Doi la mana, o eroare in articol legata de SEC nu inseamna absolut deloc ca problema evidentiata cu referire la Senomyx si companiile “partenere” (Pepsi, Nestle, etc) este un zvon. Poate ar trebui sa va folositi ochiul critic si pentru a sesiza astfel de diferente.

  Altfel, chestiunea in cauza este cat se poate de reala si serioasa, cu mult mai reala decat un “joc” pe burse si la fel de serioasa daca nu chiar mai grava.

 28. o “euharistie” intoarsa, satanica…?

 29. In March 2010, it was asserted by the American pro-life group Children of God for Life, that Senomyx uses aborted fetal cells in its products and testing, making use of Human Embryonic Kidney 293 cells (HEK 293), citing as proof the Senomyx paper “Human receptors for sweet and umami taste” in the Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America.[2] Senomyx has not responded to this assertion, but Children of God for Life has called for a boycott of Pepsi products, which use Senomyx additives

 30. Sa nu fim creduli!
  De unde stim noi daca toate companiile astea care sunt la nivel global n-or folosi chiar resturi umane zdrobite marunt-marunt in hrana pe care o produc? Ele zic ca ar folosi “mici celule umane” pentru niste teste, dar noi nu stim ce fac ele in fabricile lor…
  Cert este ca masonii (cei care detin controlul multor fabrici la nivel global) sunt satanisti, iar acestia practica sacrificii umane, chiar se hranesc cu ele. Asa ca informatiile de mai sus, in legatura cu “testele” efectuate de PEPSI, sunt cat se poate de adevarate.

 31. Pingback: Pepsi face experimente cu copii avortați? | In asteptare…fac totul cu pasiune…
 32. Daca ne facem exportatori de materie prima, devenim leaderi de piata.

 33. Mi-am amintit acum de un film, difuzat pe vremea lui Ceausescu. Se numea “Soylent Green” (Hrana verde), un film în care cadavrele oamenilor erau “prelucrate” si tranformate în nişte biscuiţi verzi. Actiunea se petrece in anul 2022, cand New York-ul e populat de 40 de milioane de cetateni infometati. Hrana a devenit o raritate, din pricina distrugerii resurselor naturale, de aceea guvernul lanseaza un produs nou, “Soylent Green”, in spatele caruia se ascunde secretul inspaimantator.

  Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=OsVQPsiwkBI

 34. unde este mesajul lor ofocial? A celor de la pepsi?

 35. Pingback: Colorant cancerigen in sucurile Cola/ DE CE A DISPARUT GUSTUL ROSIILOR DE PE PIATA? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 36. Asadar: pune cineva aici un link, eventual catre situl Pepsi.., cu declaratia lor? Va rog si… astept! :>

 37. Concluzia mea este ca femeile sunt vinovate ca avorteaza sa nu mai avoteze sa incerce pentru mici ingerasi le rog sa nu mai avorteze.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare