BINECUVANTARE DE LA PARINTELE CONSTANTIN BURDUJA, “PATRIARHUL” VASLUIULUI: “Sa luptati ca raul sa nu se cuibareasca in inima voastra!”

7-03-2012 1 minut Sublinieri

Legendă vie a Vasluiului, preotul Constantin Burduja este, la cei 100 de ani împliniți în 2011, un exemplu de credință și de curaj pentru noi, vasluienii. A supraviețuit foametei, războiului, închisorilor comuniste și de aceea a fost botezat cu recunoștință de către ceilalți preoți “patriarh” al Vasluiului.

Până în toamnă, cu mici excepții, (când a fost internat în spital, sau când a fost grav bolnav), părintele Burduja nu a lipsit la nici o Sfântă Liturghie care s-a oficiat la biserica ctitorită de Ștefan cel Mare, cu hramul “Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul” și a fost prezent în fiecare zi pe străzi, fie ger sau caniculă, în plimbarea zilnică, pe care o făcea de acasă, din zona Traian, până la cumnata sa, care locuia lângă Clubul Tineretului. Din păcate, aceasta a plecat de pe pământ chiar în ziua în care părintele Burduja împlinea 100 de ani. Din toamnă, el și-a rărit plimbările din cauza problemelor de sănătate. Cu toate că acum nu prea mai iese din casă, părintele face plimbări prin camerele apartamentului în care locuiește alături de fiica sa, Adelina.

În aceste zile de martie, la ușa sa bat zeci de credincioși pentru a-i duce în semn de prețuire un mărțișor. Părintele îi primește cu drag pe toți cei care îi trec pragul și îi binecuvintează, rugându-se pentru ei.

Pentru că acasă la el nu încap toți cei care ar vrea să audă un cuvânt de la dânsul, iată mesajul pe care îl adresează vasluienilor, prin intermediul ziarului nostru:

Nu vă uit pe nici unul. Toți sunteți copiii Domnului, iar eu vă sunt frățior. Vă doresc o primăvară sub binecuvântarea lui Dumnezeu, pe care îl rog să vă dea putere să stați în calea răului. Să luptați ca răul să nu se cuibărească în inima și sufletul vostru. Să spunem împreună o rugăciune:

Doamne, dă-mi și mie din binecuvântarea Ta, să mă mântuiască pe mine și pe familia mea. Noi suntem slabi, Doamne, dar Tu, care ne iubești, nu ne lăsa, ajută-ne să ducem până la capăt, cu răbdare, cu credință și cu dragoste viața noastră, ajută-ne să nu urâm pe nimeni. Tu ne-ai învățat să zicem: «Și ne iartă greșalele noastre, precum iertăm greșiților noștri». Dă-ne, Doamne, puterea să iertăm, privește-ne și ajută-ne la împlinirea poruncilor, ajută-ne să nu urâm pe nimeni, dă-ne inimă curată să ne iubim unii pe alții și nu răsplătim cu rău, nimănui!

Pe 6 aprilie, Părintele Burduja va împlini 101 ani. Să ne rugăm cu toții să îl reîntâlnim sănătos în acea mare zi.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Preoti si duhovnici romani

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “BINECUVANTARE DE LA PARINTELE CONSTANTIN BURDUJA, “PATRIARHUL” VASLUIULUI: “Sa luptati ca raul sa nu se cuibareasca in inima voastra!”

  1. La multi si binecuvantati ani! Mesajul ”Patriarhului” m/a emotionat atat de tare incat lacrimile nu conteneau de pe obraji.

  2. precizez casunt sibian si locuiesc de cca.11 ani in italia [ma miscat pina la lacrimi acea mica,simpla dar bine facatoare rugaciune]

  3. Mi-ati “luminat” ziua, cu aceasta postare! Nu stiam de acest parinte!

    Cât firesc, ce simplitate,câtă naturalete….! Emotionant!

    “Frătiorul” nostru, mai mare!

  4. multumim fratilor admini pt aceasta preluare; cred ca este una din cele mai frumoase si concentrate rugaciuni pe care am intalnit-o vreodata!

  5. O, ce surpriza! M- am bucurat de prezenta parintelui, la doua Sfinte Liturghii, la biserici diferite. E un preot incarcat de ani, dar si de har. Te simti minunat in preajma sfintiei sale!

  6. Pingback: PARINTELE CONSTANTIN BURDUJA – 101 ANI! Un sfant al inchisorilor printre noi: “Domnul Hristos mi-a spus: NU TE TEME, NU TE TEME…” “Aveti nadejde in mila lui Dumnezeu!” -
  7. NU TE TEME! NU TE TEME!
    DOAMNE DA PERINTELUI CONSTANTIN SANATATE IAR NOUA LA CEI CE CITIM ACESTE RINDURI SA NE DEA MINTE SI INTELEPCIUNE ,SA LE PRICEPEM SI INTELEGEM.
    DESI ESTE INCEPUTUL SAPTAMINII MARI SI IN GOSPODARIE ESTE MULT DE LUCRU, CEVA
    SAU CINEVA, M-A TRIMIS SA DESCHID CALCULATORUL SI NU IMI PARE RAU.
    DUMNEZEU SA BINECUVINTEZE PE CEL CARE A SCRIS ACESTEA DESPRE PARINTELE
    CONSTANTIN.
    DUMNEZEU SA DEA TUTUROR ROMANILOR(cei care santem ocrotiti de SF.Apopstol
    ANDREI :SARBATORI FERICITE SI PASTE LUMINAT! AMIN!.
    “DOAMNE OCROTESTE-I PE ROMANI” ! AMIN!

  8. Pingback: “NEMURITORUL” PARINTE CONSTANTIN BURDUJA, blandul stejar duhovnicesc al Vasluiului, A IMPLINIT 102 ANI! “Iubiti-va, fratilor!” -
  9. De astazi parintele Constantin Burduja se va ruga pentru noi din ceruri. A plecat la Domnul la aproape 1o3 ani. Armata rugatorilor si a duhovnicilor de langa noi este, pe zi ce trece, tot mai slaba iar iar “atmosfera” duhovniceasca tot mai apasatoare.. Pe noi sa ne intareasca bunul Dumnezeu iar pe parintele sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace.

  10. @ Dorina:

    Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l numere cu sfintii!

  11. Pingback: PARINTELE CONSTANTIN BURDUJA A PLECAT LA CERURI INAINTE DE A IMPLINI 103 ANI: “Nu va uit pe niciunul. Toti sunteti copiii Domnului, iar eu va sunt fratior… Cand omul nu mai poate, vine harul lui Dumnezeu si il ajuta” - Recomandari
  12. Pingback: PARINTELE CRACIUN din Cincis – 2 ani de cand a plecat sa ia parte la Liturghia cereasca din “Ziua cea neinserata” a Invierii (†8 aprilie 2012): “INIMA BUNA!” -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare