PARINTELE AMBROZIE IURASOV PRIGONIT? Ce spunea recent despre masonerie, intr-o conferinta de la Constanta… (VIDEO)

10-03-2012 2 minute Sublinieri

ambrozie iurasov

Am primit pe mail:

Pentru cine bat clopotele la Ivanovo?

Maicile de la manăstirea „Intrarea în Biserică a Macii Domnului” din Ivanovo, una din cele mai mari mănăstiri din Rusia numărând peste 200 de călugăriţe, dau semnalul de alarmă în legătură cu acţiunile de prigoană fără precedent asupra duhovnicului şi întemeietorului mănăstirii, arhimandritul Ambrozie Iurasov.

Arhimandritul Ambrozie este unul din cei mai influenţi duhovnici din Rusia, prin a cărui binecuvântare şi efort a fost infiinţat postul de radio „Radonej”, care emite emisiuni şi programe ortodoxe 24 de ore din 24, şi a cărui transmisiuni prin satelit acoperă nu doar întreg spaţiul Federaţiei Ruse, ci şi al Europei şi Asiei. A devenit cunoscut cititorilor din România şi Republica Moldova graţie celor două volume întitulate „Îndrumar creştin pentru vremurile de azi. Convorbiri cu Parintele Ambrozie”, traduse în română, dar şi datorită celor 6 conferinţe organizate de Librăria Sophia din Bucuresti şi Asociaţia Studenţilor ortodocşi din diverse oraşe ale României.

Episcopul Iosif de Ivanovo-Voznesensk şi Kineşma a declanşat o campanie de discreditare a arhimandritului Ambrozie învinuindu-l în faţa organelor de stat şi a presei că ar fi delapidat sume importante de bani prin intermediul filialei din Ivanovo a Fundaţiei interregionale de susţinere a educaţiei morale şi duhovniceşti „Voznesenie”. Cu implicarea directă a episcopului Iosif, au fost sesizate instanţele judecătoreşti iniţiindu-se o cauză penală în baza articolului 160 al Codului Penal al Federaţiei Ruse. În câteva luni de proces acuzatorii nu au reuşit să aducă probe cât de cât relevante. Totuşi, folosindu-se de autoritatea de arhiereu al Bisericii Ortodoxe Ruse, episcopul Iosif a expediat o circulară tuturor instituţiilor bisericeşti din eparhia Ivanovo-Voznesensk şi Kineşma prin care a interzis clericilor şi călugărilor să participe la orişice activitate a filialei din Ivanovo a Fundaţiei interregionale „Voznesenie”. De menţionat că proiectul de bază al filialei din Ivanovo a Fundaţiei „Voznesenie” este construcţia bisericii-memorial „Înălţarea Domnului” din oraşul Ivanovo. În această situaţie, arhimandritul Ambrozie Iurasov a declarat că-l va acţiona în judecata arhierească a Patriarhiei Moscovei pe Episcopul Iosif de Ivanovo-Voznesensk.

Prin decizia episcopului Iosif de Ivanovo-Voznesensk şi Kineşma, în incinta hotelului pentru pelerini de la mănăstirea „Intrarea în Biserică a Macii Domnului” din Ivanovo a fost înfiinţată o şcoală de cântăreţi bisericeşti. Şcoală, care are la activ 8 studenţi, a intrat în posesia unui hotel cu o capacitate de 60 de persoane. Din cauza acestei decizii, în Postul Crăciunului mănăstirea nu a putut caza o delegaţie de 40 de pelerini români pomenindu-se într-o situaţie jenantă. Similara a fost situatia in perioada de dupa Craciun cu pelerinii din Moldova si Ucraina.

Pentru a-l determina pe arhimandritul Ambrozie să plece din mănăstirea „Intrarea în Biserică a Macii Domnului”, a cărui întemeietor şi duhovnic este din 1991, episcopul Iosif de Ivanovo-Voznesensk şi Kineşma l-a exilat, in baza unui ucaz eparhial, împreună cu toţi ieromonahii slujitori la un schit al manastirii, aflat la 35 km de oras si care la momentul de faţă se află în faza de construcţie. Un misionar bine cunoscut nu numai în spaţiul ortodox rus şi duhovnic căutat de circa 15 mii de pelerini care îl solicită anual este pus în situaţia de a sta izolat, fără servicii divine, exeptând sâmbăta şi duminica. Preoţilor ieromonahi slujitori în mănăstire li s-a interzis să se afle pe teritoriul mănăstirii în afara slujbelor, dar şi să înopteze aici. Pentru a putea face faţă datoriilor preoţeşti dânşii s-au văzut nevoiţi să închirieze 2 apartamente în apropierea mănăstirii. Astfel, în perioada respectivă doi preoţi slujitori ai mănăstirii au fost nevoiţi să-şi facă pravila în sala Gării de tren şi să-şi găsescă adăpost din cauza frigului de minus 26 grade în clădirea magazinului universal „Oraşul de argint”. Şi numai la insistenţa obştii monahale episcopul a amânat temporar îndeplinirea ucazului respectiv, situaţia deocheată rămânând suspendată nu se ştie pentru cât timp.

Arhimandritul Ambrozie a suportat presiunile episcopului Iosif, nedorind să se opună din motiv de ascultare faţă de ierarh. În momentul când a considerat că este timpul să discute această problemă cu Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, a putut ajunge numai până în anticamera Mitropolitului de Saransk si Mordovia, Varsanufie, şeful direcției executive şi coordonator pe probleme de ordin intern al Patriarhiei Moscovei.

Credincioşii din Republica Moldova care au avut ocazia să viziteze mănăstirea „Intrarea în Biserică a Macii Domnului” din Ivanovo şi cei care îl cunosc pe părintele Ambrozie de pe timpurile când acesta se nevoia în lavra de la Poceaev, beneficiind de ospitalitatea şi bunăvoinţa stareţului Ambrozie, au pregătit un apel către Preafericitul Kiril Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii în care cer Sanctităţii Sale să intervină pe lângă Preasfinţitul Iosif, episcopul de Ivanovo-Voznesensk şi Kineşma, pentru a întoarce mănăstirii clădirea hotelului.

Igor Pânzaru, jurnalist,

P.S. Din motive lesne de înţeles creştinii care au oferit informaţii pentru acest material au preferat să nu le divulgăm numele.

Biserica si Masoneria pe video.crestinortodox.ro

 
Legaturi:


Categorii

Ierarhi rusi, Masonerie, Opinii, analize, Parintele Ambrozie Iurasov, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “PARINTELE AMBROZIE IURASOV PRIGONIT? Ce spunea recent despre masonerie, intr-o conferinta de la Constanta… (VIDEO)

  1. Nu este clar care anume sunt motivele prigoanei.

  2. @ Iulian

    Exact asta am vrut sa spun si eu …

  3. Straniu este drumul bătătorit pe care a pășit vlădica Iosif. Dacă ne amintim, aceeași acuzație a fost cheia începerii prigoanei și în cazul P.S. Artemie din Kosovo. Cât despre Cuviosul Părinte Efrem Vatopedinul, tot cele pământești au constituit torpila necesară întemnițării. Să nădăjduim însă că scenariul va fi altul. Doamne ajută!

  4. @ Iulian si Lucian:

    Sigur ca nu sunt clare, doar nu vor fi si declarate motivele reale… Insa nu e de ajuns de ingrijorator CA unui asemenea parinte i se intampla ce i se intampla?

  5. @admin

    Ideea mea este ca nici macar un motiv oficial nu este invocat sau, cel putin, relatat. In alte cazuri de prigonire de preoti/mireni – era mai mult sau mai putin clara natura cauzelei: credinta „prea” ortodoxa a prigonitului sau motive lumesti (conflictul dintre careva tabere, concurenta etc.).
    Atat timp pr. Ambrozie nu a intrat in vizorul superiorilor. Ceva a cauzat schimbarea de situatie.

  6. @admin

    “”… unui asemenea parinte i se intampla ce i se intampla?””
    Desi n-ar trebui…..mai marii ar trebui sa-i apere astfel de opinii

  7. D-apai un slujitor al Domnului, cu cat e mai vrednic, cu cat face mai multa treaba buna, cu atat va fi mai prigonit. Ca asa e crucea aceasta. Pastorul bun, se prigoneste.

    Poate Bunul vrea sa-i intareasca in credinta, ca sa se bucure de o slava mai mare in ceruri si sa ni arate si noua, sa-i scoata la lumina, mai in fata, sa luam pilda de la ei, cine au fost, ce ne-au invatat si de ce cruce s-au invrednicit!

    Nici nu conteaza ce acuzatii i se aduce.
    Deci n-am ajuns nici la mijlocul anului si avem deja 2 duhovnici de seama, prigoniti, umiliti si indepartati.
    Nu credeti ca astfel de evenimente, au menirea sa ne uneasca, pe noi, popoarele ortodoxe? Incet, incet, ne vom uni in cuget si in credinta, ne vom cerne si vom rabda.

    “Am iubit patimirea, pentru ca minunat curateste sufletul”, spunea Sf Luca al Crimeei. Cine iubeste pe Hristos, isi iubeste si crucea sa.

  8. Dar mai este si: “Bate-voi pastorul si se vor risipi oile turmei…” Si cam asta se intampla si mai ales se va petrece tot mai mult de acum incolo, cand va trebui sa infruntam deznadejdea singuratatii si a lipsei de ocrotire omeneasca. Greu…

  9. Greu, frate admin, caci cu de-a sila se castiga Imparatia Cerurilor.
    Dar eu cred ca ne vom avea unii pe altii, vom rabda impreuna.

  10. Si eu cred, asa cum a zis si Pr Sofian intr-un articol gasit aici pe site, ca chiar si in vremurile din urma va fi o turma mica dar care se va bucura de multe minuni si ajutoare de la Dumnezeu si Sfintii Sai.

  11. @ svm

    Pana una-alta, avem de-a face cu o turma mica care e tarata prin noroi si calcata in picioare de diavol, aproximativ cand si cum pofteste.

    Poate urmeaza sa vina si minunile si ajutoarele …. Dumnezeu stie cand si sub ce forma vor veni.

    Daca stau insa sa ma gandesc mai bine, nu stiu in ce masura suntem vrednici de ele si in ce masura ne-ar fi folositoare (si nu le-am interpreta, spre propria noastra pierzare, ca fiind niste minuni sau ajutoare minunate corecte si demne de marturisitorii si traitorii nemaipomeniti ce suntem).

  12. http://www.rv.ru/content.php3?id=9409

    e groaznic ce se face acolo

    Проблемы начались с появления на Ивановской кафедре епископа Иосифа (Македонова). Само вступление его в должность показательно: в день его приезда в 24.00 (!) здание епархии была захвачено и опечатано, а вещи 76-летнего архиепископа Амвросия уже с раннего утра стали выбрасывать на улицу.
    Епископ Иосиф (Македонов) считается племянником архимандрита Авеля (Македонова), друга детства митрополита Никодима (Ротова). Если его предшественник архиеп. Амвросий (Щуров) храмы открывал (около 170 за 17 лет), то еп. Иосиф их начал закрывать (уже около 20) за неуплату священниками «налога» в епархию (следует учесть, что по храмам епархия была одной из самых разорённых, а по экономическому рейтингу среди регионов РФ находится на предпоследнем месте).
    Запрещены и изгнаны из епархии десятки священников (по некоторым сведениям – до сотни). Так, некто о.N, строивший храм в деревне, был вызван еп. Иосифом и обвинён в краже 2,5 млн. руб., при этом ему не было показано ни одного подтверждающего документа. Епископ обещал его посадить в тюрьму, если он не отдаст ему деньги. Напуганный батюшка продаёт квартиру в Подмосковье, купленную когда-то ему родителями, машину, и приносит деньги епископу наличными. Тот забирает деньги, пишет ему отпускную грамоту из епархии и велит убираться прочь, грозя ему тюрьмой, если тот опять появится в епархии. Это только один случай постоянного вымогательства денег с приходов. Еп. Иосиф заявляет так: «Если не могут платить – значит храм им там не нужен. Тогда – закроем».

    deci, pe scurt noul episcop, adica actualul a dat buzna in eparhie la orele 24.00 a pus stapanire pe cladirea eparhiei iar pe vechiul arhiereu eparhiot arhiepiscopul Ambrozie in varsta de 76 de ani l-au alungat in strada dimineata devreme
    Noul Episcop Iosif Makedonov se considera a fi nepotul arhimandritului Aveli Makedonov, pietenul de copilarie al mitropolitului Nikodim (Rotov) Daca arhepiscopul Ambrozie a deschis 170 de biserici in 17 ani, noul episcop Iosif Makedonov a inceput sa inchida bisericile (deja are la activ circa 20 de biserici inchise)
    cateva zeci de preoti au fost alungati din eparhie, episcopul se poarta ca un bandit, sperie preotii, le fabrica dosare
    Motivul este unul, episcopul a venit sa mulga turma nu s-o pasca:))
    Adica persecuta parohiile care nu-i platesc “cotizatia” Logica lui e urmatoarea “Daca nu pot plati – inseamna ca n-au nevoie de biserica. Deci-o inchidem”

  13. Pingback: CREDINCIOSII MOLDOVENI II SCRIU PATRIARHULUI KIRILL in legatura cu parintele AMBROZIE IURASOV, prigonit de propriul episcop (ROMANA/RUSA) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: MASONERIA FEMININA: Marea loja din Romania, una din cele mai vechi din lume [VIDEO]. In plus: STUDIUL CARE A FUNDAMENTAT CONDAMNAREA MASONERIEI DE BOR IN 1937 - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Eu am auzit ca Patriarhul a intrat pe fir si l-a aparat pe pr Amvrosie, insa mai stiu ca dupa putin timp de la producerea acestui scandal Episcopia de Ivanov a fost ridicata la rang de mitropolie.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare