Patriarhul Kirill al Moscovei si a toata… hoarda de motorizati?!

22-04-2012 44 secunde Sublinieri


Miting pentru Patriarhul Moscovei şi pentru Biserica Rusă

Duminică, 22 aprilie 2012

O demonstraţie de masă pentru Patriarhul Moscovei şi a toată Rusia, kyr Kirill, şi pentru Biserica Rusă a avut loc sâmbătă seara la Moscova.  Sute de motociclete, automobile, biciclete şi oameni s-au revărsat pe străzile Moscovei, care erau împodobite cu baloane cu iniţialele HV (Hristos Voskrese – Hristos a înviat). Procesiunea a format o coadă de mai mulţi kilometri fără să se creeze nici cea mai mică problemă. „Credinţă, Biserică, Patrie!” şi „Pentru Patriarh şi Biserică!” au fost lozincile demonstranţilor paşnici. „Trebuie să susţinem Biserica, deoarece nu mai suportăm ca unii atei să lupte împotriva ei”, a spus conducătorul manifestaţiei A. Zaldostanov. Protoiereul Vsevolod Ciaplin, comentând această acţiune, a declarat printre altele: „Sunt deosebit de bucuros că oameni de diferite profesii au organizat această manifestaţie pentru credinţă şi adevărul lui Dumnezeu. În acest mod se împotrivesc valului de ură faţă de Biserică”. De menţionat că manifestaţia a avut loc cu o zi înainte de rugăciunea generală împotriva profanării bisericilor şi a sfintelor locuri de închinare, care va fi oficiată în Catedrala Moscovei şi în întreaga Rusie. Anterior, Patriarhul Moscovei a declarat că „trăim o puternică tendinţă anti-bisericească, precum atacuri asupra bisericilor, minciuni, calomnii, profanări şi, în sfârşit, cazul celebru cu formaţia de muzică rock din Catedrală”.  (…)


Categorii

1. DIVERSE, Patriarhul Kirill

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la “Patriarhul Kirill al Moscovei si a toata… hoarda de motorizati?!

  1. Se ADEVERESTE inca o data ce spune Sf. Scriptura ca Domnul si-a ales si pe “cele nebune” ale lumii ca sa isi faca LUCRAREA Lui pe pamant…(cf. 1 corinteni, cap.1, vers.27) si ca sa ii rusineze pe cei care se cred intelepti!

    Pai este o MARE DIFERENTA intre rokerii cu “moatoare” de la noi, din Romania, care ii fac “galerie” si il sprijina pe ATEUL Remus Cernea (stiu ca in anii trecuti rokerii din Bucuresti au facut o demonstratie pe motociclete in Bucuresti…in frunte cu Remus Cernea, pentru a “milita” in favoarea apararii “drepturilor” minoritatilor sexuale si ale “liber cugetatorilor” din Romania, si din cate stiu s-au ales si cu niste AMENZI primite de la Politia Romana, pentru TULBURAREA Ordinii si Linistii Publice)si rokerii DIN RUSSIA!

    Sa il MARTURISESTI pe Hristos DE PE MOTOCICLETA, in fata LUMII tot mai secularizate si ostile fata de Hristos si fata de Biserica si Crestinism poate parea la o prima vedere si apreciere o “mica nebunie”, dar cred ca aceasta “nebunie” NU VA RAMABE FARA NERASPLATITA, caci Domnul a spus “…Şi zic vouă:
    “Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, şi Fiul Omului va mărturisi pentru el înaintea îngerilor lui Dumnezeu. Iar cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, lepădat va fi înaintea îngerilor lui Dumnezeu…” (cf. Ev. dupa LUCA, cap.12, vers.8 si 9)!

    Cred ca Marturisirea LUI HRISTOS in lume, nu este legata si conditionata de “motocicleta” ci de INTENTIA de a marturisi sau nu…! Si iarasi cred ca si RASPLATA pentru o astfel de “marturisire” NU ESTE CONDITIONATA de motocicleta, ci de INTENTIA de a-L marturisi pe Hristos!

    Nu cred ca le-ar strica rokerilor cu motoare din Romania sa REFLECTEZE serios la faptul ca se poate sa fii roker si fara sa fii “satanist”, sau “rebel” si “certat” cu tot ce este traditional si bisericesc si crestinesc, ci SE POATE sa fii si “roker” care il MARTURISESTI pe Hristos si Biserica Ortodoxa si Crestinismul Ortodox…de pe motocicleta…si nu oricum, ci cu bucurie…

    Dar se pare ca asta se poate DOAR IN RUSSIA…!

    Hristos a Inviat!

  2. @Vela:

    Sunt si in Romania, noi am citat doar o parte a articolului: http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Distractie_pe_doua_roti_cu_motociclete_sfintite_0_484751743.html

    Noi nu avem insa deloc o parere buna. Credem ca pur si simplu Patriarhia Moscovei si-a “tras” divizie daca nu para-militara, atunci macar para-motorizata. Pur si simplu nu merge sa le combini, bikerimea si ortodoxia. Nu exista a fi biker, de fapt, ca identitate substantiala, exista doar o moda venita direct din filmele Hollywood si din uzinele Harley.

  3. @ Pur si simplu nu merge sa le combini, bikerimea si ortodoxia.

    Corect Findca “moda” de a fi “biker” crestin ortodox…este trecatoare, ca orice moda, si cred ca la Infricosatoarea Judecata acestor “bikeri” rusi nu li se va reprosa ca L-au marturist pe Hristos de pe motociclete cateva zile, ci ca de ce NU AU RAMAS pentru tot restul vietii intru aceasta marturisire…

    Insa Domnul cand vrea poate “face si exceptii” si poate le da unora dintre acesti “bikeri” tocmai DARUL si “harisma” de a ajunge niste “nebuni pentru EL, pentru Hristos”, asa cum i-a dat acest dar si aceasta “harisma speciala si RARA” si Sf. Andrei Cel Nebun pentru Hristos si unui actor de comedie GHENESIE de pe vremea Imparatului roman persecutor DIOCLETIAN (despre care vrobeste Sf. Igantie Briancianinov in vol.IV din “Experiente Ascetice”), si Sf. Simeon Cel Nebun Pentru Hristos si multor altora in Istoria Bisericii Crestine.

    Adica cred ca asa cum Domnul a spus ca pana si un PAHAR DE APA RECE pe care cineva il da unui insetat NU VA RAMANE nerasplatit de El (cf. Ev. dupa MARCU, cap.9, vers.41), tot asa nu va ramane nerasplatita nici aceasta “mica parada nebuna” a bikerilor rusi de a-l Marturisi pe Hristos in viata poporului rus…

    Iar cu privire la ceea ce ati spus despre “Patriarhia Rusa”, sunt de acord cu aceaste remarci.

    Hristos a Inviat!

  4. Nu este o noutate. Biserica Ortodoxă Rusă are un vechi “parteneriat “cu bikerii și, presupun,ține de o formă de adaptare la trendul contemporan, ca și buna relație cu Kremlinul. există sfinți care devin ax acestei concordii – Sfânta Valentina Sulkovskaia este unul dintre ei – însă , așa cum afirma și administratorul, este o apropiere destul de exotică și fragilă. Tocmai pentru că vorbim de o pasiune . Nu cred că este un lucru neapărat rău această apropiere însă impresia rămâne cea a conturării unui capital de imagine nu chiar inspirat. pentru că rodirea poate fi la nivel individual. iar credința nu are nevoie să fie afirmată de pe bolizi impresionanți. Părerea mea !

  5. Baietii astia ar trebui sa faca un turneu al Europei, poate chiar sa dea o raita si pe la noi cand e mitingul poponarilor …

  6. fratilor, nu stim cu ce intentii acesti bikeri au iesit in strada, poate sa faca parada, sa se promoveze pe ei insisi, poate chiar in sufletul lor au simtit ceea ce au declarat. Cata vreme nu stim, cu ce drept oare judecam? pana la urma in fiecare din noi cei botezati straluceste ceva din Taina lui Hristos, purtam ceva din El, a discuta aici si acum despre ce vor fi dansii intrebati la Judecat si ce vor raspunde e o chestiune prematura, cata vreme nu sunt doi bikeri identici, in ciuda uniformelor, nu vor exista poate nici doua raspunsuri identice.

    Eu nu zic ca nu aveti dreptate si ca impresia generala nu ar fi oarecum scandaloasa… dar Parintele Steinhardt este cel care ne ofera o perspectiva luminoasa, toleranta cu privire la scandalurile lumii in care traim; si presupun ca s-a inspirat din pilda lui Hristos care nu s-a rusinat sa stea si sa manance cu vamesii si sa laude credinta unei desfranate. Nu stim, doar putem presupune si spera, dar nu e imposibil ca Hristos sa nu se sfiasca sa stea nici in mijlocul unei adunari de bikeri idealisti din Rusia…

    ma iertati, poate am avut o interventie deplasata dar cred ca si aceasta ar putea fi o perspectiva posibila.

  7. 🙂

    Dar noi nu avem atat o problema cu bikerii, ci cu moda asta incurajata chiar de patriarh de a “blagoslovi” astfel de manifestatii. Deci cu cei ai Bisericii…

  8. @Anonyma
    Nu mă îndoiesc de credința lor. Atâta doar că nu sunt convins că un asemenea parteneriat este cea mai inspirată soluție. Desigur, premiza a fost a nu se considera excluși. Însă și aici sunetul e cam strident. Pentru că fiecare categorie profesională/ fiecare grup de pasionați de un domeniu sau altul ar putea să fie avut în vedere de către Biserică. Dar, desigur, fiecare cu ale sale.

  9. Dumnezeu judeca omul dupa inima, dar totusi nu suna prea bine, mai ales daca traiesti chiar putin intr-o cultura unde motociclistii sunt asociati cu “Hells Angels” (= ingerii iadului). Asa sunt cunoscuti motociclistii in Canada, cu sediul central al gruparii in Montreal, dar cunoscuti si prezenti in toata tara si nu numai. Tot timpul au probleme cu politia si autoritatile si numai daca vezi vreo 2-3 motociclete pe autostrada ti se strange inima de frica.

    Dar chiar si motociclist fiind, inima omului se poate schimba si intoarce spre Dumnezeu, ca a Sf. Moise Arapul care din talhar a ajuns un sfant si a tras dupa el si mare parte din talhari. Insa cand inima i s-a schimbat a schimbat si hainele si portul si obiceiurile… Nu prea vad cum poti fi si rocker si credincios, pentru ca nu putem sluji la doi domni deodata. Insa am vazut chiar de Pasti o fosta rockerita care acum este o adevarata credincioasa, Dumnezeu sa o intareasca.

  10. Cum a zis admin, aceasta “blagoslovire” nu are nici un miez duhovnicesc. E usor sa ai priza la lume, sa ai putere de organizare, sa faci evenimente “mari”. Dar pentru ce? Unde va duceti? Hai, propavaduiti Evenghelia de pe motocicleta un an de zile. E bine. Dar dupa? Inca un an mergeti pe motocicleta propavaduind. Si dupa? Nadajduiesc ca inca un an de motocileta. Si iata cum Kiril si bikerii intra in Imparatie cu tot cu motociclete. NOT! Va veni vremea pocaintei adevarate. Omul nu era menit sa aiba motor sub fund, ci aripi Ingeresti. Diferenta e infernal de mare, pentru ca nu era vorba de aripi cu pene. In caz de ceva totusi, aviz bikerilor — nu incercati sa va confectionati aripi in loc de motociclete! Ideea e cu totul alta! Nu, nu inseamna nici ca deveniti Ingerii Iadului. 🙂

  11. scuze.
    incerc sa-mi aleg cuvintele. de ce nu pot sa ma bucur de 2 roti si un motor si sa fiu crestin? va rog , nu complicati lucrurile ca si asa suntem vai de capul nostru si ratacim drumul!
    omul poate sa fie bun chiar si pe doua roti si imbracat in piele.

  12. @radu:

    Sigur. Dar cand defilezi cu steagul ortodoxiei… nu prea merge. Asta e problema principala.

  13. Hristos a inviat!
    Problema este vasta si nu numai in privinta motociclistilor,cunosc oameni din toate categoriile sociale care sunt mult mai rai, insa parerea mea este:
    1. Cred ca ar trebui sa-l vedem pe Hristos in fiecare om de langa noi, bun sau rau nu stim, biker, sau nu;
    2. Trebuie sa respectam si indemnul Mantuitorului de a ne face tuturor toate, pentru a-i castiga la mantuire si pe acestia, deci cred ca acesta este un prim pas facut in incercarea de a-i apropia de Biserica si credinta;
    3. Sa ne gandim ca nu noi lucram de-adevaratelea ci Hristos este Cel ce lucreaza de fapt prin unii oameni, deci sa-l lasam pentru ca nimic nu este la voia intamplarii.
    Doamne ajuta!

  14. Hai sa zicem ca sint motociclist. Daca pun steagul diavolului e clar cu cine votez. Dar dac pun steagul Ortodoxiei, dupa domnul admin, to in Iad nimeresc.

  15. @Nicolae:

    Asta am scris noi? Mai cititi inca odata, va rugam, articolul si comentariile, si poate asa intelegeti mai bine.

  16. Zice ca odata o intrebat cineva pe un parinte ce semn sa poarte pe haine, sau pe geanta, semnul cu cap de mort si oase, sau semnul crucii. Parintele, dupa cum imi amintesc a spus ca mare lucru este sa porti semnul crucii si in felul acesta sa-l propovaduiesti pe Hristos.
    Pe mine mo apucat plinsul cind am vazut atita multime de oameni, in aceste poze, adunati pentru Ortodoxie si pentru Hristos, in credinta. Deci, eu zic: Dumnezeu sa-i ajute pe toti acestia, si sa-i mince Raiul (cum era vorba parintelui Cleopa)!

  17. @Nicolae:

    E foarte bine sa existe o orientare catre insemnele crestine, dar doua lucruri de bun simt se cer a fi aratate: 1) nu putem sluji la doi domni si 2) gestul clericilor de a asuma astfel de parade e cel putin indoielnic. Despre asta e vorba aici, nu despre cine se mantuieste sau nu din trupa de motociclisti.

  18. @admin
    In primul rind vreau sa va multumesc pentru munca ce o duceti pentru a mentine acest site, pe care’l vizitez destul de des. Multumesc mult!
    Cea ce n-am inteles eu este:
    “cand defilezi cu steagul ortodoxiei… nu prea merge. Asta e problema principala.”

    De ce nu merge si care e problema. E oare mai bine sa defileze toti cu stagurile homosexuale sau alte inventii diavolesti?
    No! Si daca eu unul as fi acest cleric, si as vedea aceste mii de oaameni care vor sa poarte un semn depsre invierea lui Hristos, si deci sa-L propovaduioasca, pai atunci nu le voi da binecuvintare? Pai sigur ca le voi da!

  19. @Nicolae:

    Si ce este aceasta defilare cu steagurile ortodoxiei? Procesiune? Nu prea… Mars de motociclisti? La unul din marsurile motociclistilor din anii trecuti (ca nu e o premiera) din Rusia, s-a defilat si …topless. Deci e vorba de o compatibilitate intre a da marturie pentru ortodoxie si a da marturie pentru un stil de viata care uneori nici moral nu este, daramite crestin. De aceea spuneam ca nu se poate sluji la doi Domni. Si cu atat mai putin e potrivit ca astfel de grupari sa fie asumate oficial de Biserica. Nu zicem sa nu existe dialog cu ei sau sa fie respinsi, insa nici defilarea asta triumfalista nu e potrivita. Repetam, aici e deja vorba de o continuitate, de aceeasi grupare de bikeri (Night Wolves), deci nicidecum de o actiune spontana a unora care incep sa se apropie de Biserica si, astfel, sa isi schimbe vietile.

  20. @admin: Inteleg si va multumesc de clarificare.
    Acum insa nu vad femei fara haine pe ele si nimic care sa prezinte ceva indecent. Acestia sint oameni lumesti, nu calugari. Evident ca nu poti sluji la doi domni, dar dupa cum observ eu din aceste poze, ca n-am fost la fat locului, acesti oameni/bikers slujesc lui Hristos in momentul defilarii si pozelor luate. Asta stiu SIGUR. De ce? Pentru smochinele ce le-am gasit in acest pom (defilare): mie mi-a venit sa pling vazindu-i, propovaduing invierea lui Hristos. In alte cuvinte: m-a miscat inspre bine, si acest lucru reprezinta linia de demarcare.
    Sa avem grija, ca uneori nu vedem si nu ne bucuram de anumite flori pentru ca ochii ne sint hipnotzati be buruienile din jur. Sa nu fie! Sa ne bucuram de aceste flori minunate, si uitind de burieni sa le lasam sa se usuce!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare