SECTA 666 condusa de ”antihrist” prevesteste SFARSITUL LUMII PE 30 IUNIE

3-05-2012 3 minute Sublinieri


Anul 2012 este plin de date apocaliptice. Secta “Growing in Grace”, condusă de autointitulatul anticrist Jose de Luis de Jesus, cu adepţi în 35 de ţări diferite, prevesteşte apocalipsa pe 30 iunie, iar cei care nu-şi tatuează numărul 666 vor pieri, conform credinţei lor. 

“Toţi cei care nu cred în noi vor fi distruşi”, se anunţă pe multe panouri din SUA, Brazilia şi alte opt ţări în care este prezentă secta, iar oamenii sunt îndemnaţi să-şi tatueze simbolul 666.

Secta este condusă de carismaticul Jose de Luis de Jesus, care s-a autointitulat anticristul. El consideră că este greşit ca “învăţăturile evreieşti” ale lui Iisus să fie urmate, iar cele de luat în seamă sunt ale apostolului Paul, cu care Jesus spune că se află în contact direct, informează Daily Mail.

Conform liderului sectei, “anticrist” înseamnă “cel care nu mai trăieşte precum a făcut-o Iisus din Nazaret în timpul vieţii sale umane”. 

Conducătorul sectei din Canada, Alex Poessy, a explicat cum va fi apocalipsa din 30 iunie: “În acea zi, corpul lui Jose de Luis de Jesus, care e un om ca şi mine, va deveni nemuritor. Va trăi pentru totdeauna. Asta se va întâmpla cu el, dar şi cu adepţii lui. Toţi cei care nu cred, vor fi distruşi”, a spus el. 

“Growing in Grace” are adepţi în 35 de ţări diferite, 287 de posturi de radio şi o reţea de televiziune non-stop în limba spaniolă.

În plus faţă de supravieţuire, Jose de Luis de Jesus le promite adepţilor săi şi super-puteri după 30 iunie. “Putem să alergăm şi să nu obosim. Putem trece prin foc fără să ne ardem. Aş putea să vorbesc acum şi pe urmă să trec prin perete”, a spus fiica lui Alex Poessy.

Adepţii sectei sunt încântaţi că data de 30 iunie se apropie. “Lumea nu se va sfârşi. Se va sfârşi acest sistem. Toate guvernele şi valorile tranzacţionale vor cădea. Noul guvern al 666 va prelua puterea”, a mai spus Poessy.

Jose de Luis de Jesus, născut în Ponce, Puerto Rico, în 1946, insistă ca adepţii lui să-i spună “tată”. El, un hoţ mărunt pe atunci, precizează că şi-a înţeles destinul în 1973, pe când trăia în Massachusetts. Secta a fost înfiinţată în 1986, iar mulţi spun că grupul este mai mult decât un cult.

“Sunt oameni proşti care cred în prostii”, a spus Regina Albarracin, care trăieşte în Florida şi şi-a pierdut un fiu în dauna sectei.

Şi despre banii sectei au apărut întrebări după ce o parte din fonduri a fost transferată într-o bancă din Columbia pe numele conducătorului său.

Jose de Luis de Jesus s-a retras din viaţa publică pe 22 aprilie pentru a se întoarce la “transformarea” din 30 iunie, când secta lui va “conduce lumea”. “Un guvern în care vom conduce totul într-o ordine perfectă. Ăsta este mesajul meu de plecare pentru voi. Timpul a trecut. Ne vom revedea curând la Armageddon, a spus el în mesajul de rămas-bun.

Oameni din religie şi experţi în sociologie şi-au manifestat îngrijorarea privind data prevestită de sectă pentru că se tem pentru viaţa sectanţilor.

Sociologul Lorne Dawson a explicat că un termen limită arată că secta este în încurcătură: “Este un indicator puternic că autoritatea conducătorului este ştirbită, îşi pierde din adepţi, nu mai recrutează oameni aşa cum o făceau. Şi nimic nu uneşte un grup şi atrage atenţia decât o nouă anunţare a apocalipsei”, a spus sociologul de la Universitatea Waterloo.

Predicţia 30 iunie este asemănătoare cu cea a californianului Harold Camping, care spunea că apocalipsa va veni pe 21 iunie 2011. Nu s-a întâmplat aşa şi de ruşine acesta s-a retras din viaţa publică.

Nota noastra:

Fireste ca acest fenomen delirant-sectar nu seamana cu ceea ce se va intampla prin venirea antihristului, ce nu va fi lesne de recunoscut, spune Evanghelia, nici macar de “cei alesi”, daca nu vor priveghea. In acest sens, rolul acestor secte este tocmai de a decredibiliza invatatura crestina despre vremurile de pe urma, venirea lui antihrist, imperiul sau totalitar si a pecetii sale, prin caracterul aiuritor de aberant pe care il au.

Caracterul particular al acestei secte este insa tocmai prezentarea fatisa a antihristului si a guvernului 666, inclusiv a pecetii, ca fiind pozitive, “salvatoare”. Pana acum sectele apocaliptice incercau sa imite prin falsificare Apocalipsa biblica, pastrand, asadar, o naratiune in care salvatorul e diferit de fortele raului. E pentru prima oara, insa, cand auzim de o secta care schimba naratiunea cu totul, rasturnand-o, si face din antihrist salvator si din pecetea lui – 666, simbol necesar al salvarii. Astfel, e o imitatie caraghioasa, de aceasta data, a istoriei lui antihrist insusi…

Interesanta este explicatia sociologului, valabila pentru toate gruparile sectare apocaliptice, legat de anuntul sfarsitului lumii: “Este un indicator puternic că autoritatea conducătorului este ştirbită, îşi pierde din adepţi, nu mai recrutează oameni aşa cum o făceau. Şi nimic nu uneşte un grup şi atrage atenţia decât o nouă anunţare a apocalipsei”.

Chiar si asa, succesul acestei povesti absolut delirante, inclusiv din punct de vedere financiar, este absolut socant. A se vedea si aceste materiale despre acelasi subiect:

Despre apocalipsa 2012 a se vedea:


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Opinii, analize

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “SECTA 666 condusa de ”antihrist” prevesteste SFARSITUL LUMII PE 30 IUNIE

  1. “”“Toţi cei care nu cred în noi vor fi distruşi”, se anunţă pe multe panouri din SUA, Brazilia şi alte opt ţări în care este prezentă secta, iar oamenii sunt îndemnaţi să-şi tatueze simbolul 666.””
    Doamne apara si pazeste! Ne-a feri Dumnezeu de astfel de erezii!

  2. Niste psihopati. Pacat ca se gasesc ziare-reviste care sa le faca publicitate de dragul senzationalului !

  3. latino astia sunt un paradox: multi sunt uimitori de creduli si de manipulabili; eu am ramas uimit de Biserica lui Maradona; atat de faptul ca are membri destul de multi dar si de faptul ca dumnezeul lor (Maradona) nu ii “pedepseste”

  4. Chiar daca numele meu suna “latino”,promit sa nu ma las ademenit de acesti bezmetici. Mai promit sa le dau pace ,lasandu-i sa se “salveze” linistiti…Chiar ii pot ajuta in acest sens:alo, Salvarea!

  5. @ Hrisanti:

    Nu li se face publicitate, ci sunt demascati, bag seama, tocmai ca oamenii mai slabi de minte sa nu se duca dupa ei. Publicitatea si-o fac singuri, prin panourile din marile orase cu care atrag pe credulii disperati. Iar adesea nu e vorba de oameni bolnavi psihic (cei cu astfel de initiative), ci de indivizi sau structuri cat se poate de lucide si de cinice, cu scopuri si misiuni cat se poate de pragmatice…

  6. Pingback: SONDAJ GLOBAL DESPRE SFARSITUL LUMII SI ”PROFETIILE” MAYASE LEGATE DE 2012: SUA si Turcia cred in cea mai mare proportie ca ARMAGHEDONUL e iminent - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: Interviu cu un antihrist. SECTA LUI VISARION DIN SERBIA, CARE SE CREDE REINCARNAREA LUI IISUS [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Reportaj In Premiera despre PSIHOZA APOCALIPTICA 2012. Negustorii spaimelor, aventurierii sfarsitului lumii si… profetiile parintelui Arsenie Boca - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: “GATA PENTRU… INCEPUTUL LUMII” (emisiunea In premiera). Mesaje NEW AGE despre apocalipsa 2012 si neomilenarismul pr. Constantin Necula [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: EREZIILE CONTEMPORANE. Parintele Arsenie Vliangoftis despre cateva din marile secte antihristice ale zilelor noastre si mijloacele lor de inrobire si spalare a creierelor -
  11. Pingback: Psihiatrul ortodox Dmitri Avdeev: NU FITI PARTASI LA OCULTISME – “LUCRARILE INTUNERICULUI”! Care sunt efectele preocuparilor “paranormale”, sectare sau ale recursului la “vindecatori” oculti? -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare