Ingeram substante provenite din ambalajele alimentare din ALUMINIU si PLASTIC

29-05-2012 57 secunde Sublinieri

 

 

Aluminiu şi substanţe derivate din plastic. Nu sunt ingredientele trecute pe etichetele alimentelor şi băuturilor, dar apar, totuşi, în compoziţia lor. Provin chiar din ambalajele produselor, care de cele mai multe ori sunt fabricate fără a se ţine cont de nicio regulă. Nici legea nu este prea clară în privinţa acestor ambalaje.

Mulţi se uită pe eticheta unui produs înainte de a-l cumpăra. Dacă nu văd prea multe substanţe periculoase, sunt mulţumiţi. Numai că unele produse ar putea să mai ascundă o serie de substanţe nocive, provenite chiar din ambalaj.

Ambalajele pot transfera alimentelor anumiţi constituienţi într-o anumită limită.

Aproape toate cutiile de conserve sunt făcute din aluminiu. Ele sunt protejate la interior cu un lac care împiedică trecerea ionilor de aluminiu în produs. Insă acest lac cu timpul se poate degrada, din cauza acidităţii produsului sau dacă aceste cutii sunt lovite sau zgâriate.

Ionii de aluminiu duc la modificarea metabolismului, scad cantitatea de calciu şi demineralizează oasele. De aici nu e decât un pas până la osteoporoză. Specialiştii mai leagă aluminiul şi de alte afecţiuni grave, precum Alzheimer.

Şi ambalajele din plastic pot transfera produsului substanţe toxice cum ar fi ftalaţii sau bisfenolul A, care odată ajunse în organism intră în sânge şi produc perturbări grave unor serii de hormoni. Se poate ajunge şi la cancer mamar.

Specialiştii ne recomandă să nu depozităm alimentele în caserole din plastic şi mai mult să nu acoperim friptura sau peştele cu folie de aluminiu înainte de a le băga la cuptor.


Categorii

1. DIVERSE, Alimentatia (E-uri aditivi cancerigeni), Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Ingeram substante provenite din ambalajele alimentare din ALUMINIU si PLASTIC

  1. Se spune ca plasticul notat cu cifrele 2,4 si 5 ar fi sigur.

  2. D-aia e bine sa nu cumparam produse care “zac” mult pe rafturi si au ambalaj din plastic. Pt. restul, daca produsul este cat de cat “proaspat” (adica, de pe linia de productie pana in momentul cumpararii a trecut un timp rezonabil), cred ca acest risc este substantial mai mic, desi nu in totalitate inexistent.

  3. In ceea ce priveste metalele, nu cred ca o fisura intr-o conserva, daca exista, este atat de grava.

    Cat se poate “contamina”, la o adica, produsul respectiv ?

    Pai noi, in aerul pe care-l respiram, bagam in noi zilnic cantitati impresionante de metale, si grele si usoare. Asadar …

  4. din pacate se pot contamina destul ! in ambalajele din aluminiu chiar lacuite, apar fisuri de la imbinarea cu falt, apar pori sau exfolieri ale lacului protector, si de aici erodari efective ale tablei,ducand pana la perforatii, sarurile toxice rezultate din reactia produsului cu ambalajul sunt periculoase prin faptul ca se acumuleaza efectiv in corp. la fel si pentru ambalajele din plastic. In conditii de variatii ale temperaturii ( in special prin incalzire ) aceste reactii se accelereaza , iar efectul oxidativ, chiar si efectul de catalizator al metalelor este marit ( vezi reactia vinetelor taiate sau prelucrate in contact cu metalul ). Aceste materiale sunt doar pentru,,depozitare temporara ( adica de scurta durata , dar nu se mentioneaza cata vreme !!!) iar consumul produselor rezpective de recomandat doar ocazional ( cand nu avem alta posibilitate ! ) de recomandat: folosirea ambalajelor clasice, sticla, hartie, lemn, vas ceramic, portelan, faianta !Cat de la fisura unei conserve , pericolul e si mai mare, produsul in contact cu aerul sau alte substante patrunse prin fisura se oxideaza si altereaza devenind efectiv toxic. e adevarat traim intr-un mediu poluat, direct sau indirect suportam consecintele, dar sa facem bine macar sa micsoram cat putem efectul lor.

  5. Un singur aspect am de semnalat din experienta personala: stafidele in plicuri de plastic luate de la supermarket au gust de benzina.

  6. haideti , fratilor , sa mai facem si haz de necaz : un hatru ar spune acum ca ” de ceva tot trebuie sa moara omul ” , nu ?

    In alta ordine de idei , mi-e teama ca ne ingrijoram cam mult pentru trup si pentru sanatatea lui si uitam ca esential este sufletul . Mi se pare chiar a fi o mare ispita .

  7. ALUMINIU SE ELIMINA DIN CREIER DUPA 50 DE ANI DACA NU MAI CONSUMAM ALIMENTE IN CONTACT CU AMBALAJE DE ALUMINIU -SE CUMULEAZA- “SIGURANTA ALIMENTELOR S.U.A.” DE EXEMPLU IN ORADEA LA O FABRICA STRAINA “FAIST MEGATRONIC “LA CARE SE LUCREAZA PIESE DE ALUMINIU SPORUL DE TOXICITATE LA SALAR ESTE DE 30% PT. TOXICITATE !!! DAR NU SE MENTIONEAZA EXPLICIT CA ALUMINIUL ESTE TOXIC,CANCERIGEN,PRODUCE ALTZAIMER.TINERII ROMANI SE ANGAJEAZA BUCUROSI DE SALARUL MARE.ASEMENEA FABRICI SE MUTA DIN OCCIDENT (UNDE POLUEZA)IN EST…CE NU SE MENTIONEAZA MEDICAL … IN TUMORI CANCEROSE METALELE GRELE SE CUMULEAZA IN PROPORTIE DE 80% FATA DE CELULELE SANATOSE ..NU SE STIE CAUZA. CELULELE CANCEROASE LE ABSORB DIN SANGE.SI ALUMINIUL INOXUL (DIN LINGURA CU CARE MANCAM) MECURUL (DIN PESTICIDE INSECTICIDE)

  8. Pingback: MANCAREA CU HORMONI SI EFECTELE EI DEZASTRUOASE: pubertate precoce, obezitate, cancere… – reportaj “Romania te iubesc”? [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare