Netanyahu: ESTE VREMEA ACTIUNII IMPOTRIVA IRANULUI

1-08-2012 56 secunde Sublinieri

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, afirmă că asigurările oferite de Statele Unite privind posibilitatea unei intervenţii militare, în ultimă instanţă, împotriva Iranului, nu sunt suficiente pentru a opri regimul islamist de la Teheran să se doteze cu arme nucleare. 

“Regimul de la Teheran crede că membrii comunităţii internaţionale nu manifestă suficientă voinţă pentru a opri Iranul“, a spus Netanyahu după ce secretarul american al Apărării, Leon Panetta, a reiterat miercuri, în Israel, că Statele Unite menţin opţiunea militară în cazul Iranului, conform BBC News online.

Regimul islamist de la Teheran susţine că programul nuclear iranian are scop strict civil, dar Occidentul şi Israelul suspectează că Iranul încearcă să fabrice arme atomice.

“În momentul de faţă, regimul iranian crede că membrii comunităţii internaţionale nu au suficientă voinţă pentru a opri programul nuclear. Domnul Panetta a declarat în urmă cu câteva luni că, dacă nu vor mai exista alte opţiuni, America va acţiona... Dar aceste declaraţii încă nu au convins regimul iranian să oprească programul nuclear. Această situaţie trebuie să se schimbe şi trebuie să se schimbe rapid, pentru că timpul pentru rezolvarea pe cale paşnică a acestei situaţii tinde să expire…”, a avertizat Netanyahu.

Statele Unite au avertizat Israelul să nu efectueze vreun atac unilateral împotriva instalaţiilor nucleare iraniene, însă Netanyahu a sugerat marţi că statul evreu ar putea opta pentru o intervenţie militară.

“Când este vorba de existenţa noastră, nu ne bazăm pe nimeni altcineva, nici măcar pe cei mai buni prieteni”, a atras atenţia Netanyahu.


Categorii

1. DIVERSE, Iran, Israel

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Netanyahu: ESTE VREMEA ACTIUNII IMPOTRIVA IRANULUI

  1. clara si raspicata concluzia lui Bibi. Ramane doar o chestiune de timp. Tot mai scurt.

  2. Pingback: Ayatollahul Khamenei ar fi avertizat liderii IRANULUI ca RAZBOIUL AR INCEPE IN CATEVA SAPTAMANI [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Cum se ratoiesc acum perciunatii, ei, care n-au fost razboinici toata historia lor !!!!Impotriva Persiei, de 12 ori mai numerosa decat ei !
    Poate isi vor frange gaturile trufase toti zionistii, in muntii Persiei.Se incred in Babilonul cel nou, ca doar ei il hatuiesc…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare