Dalai Lama, liderul spiritual al tibetanilor si… “reincarnarea” predecesorilor sai, scrie pe Facebook ca “RELIGIA NU MAI E ADECVATA SOCIETATII ACTUALE”

14-09-2012 22 secunde Sublinieri

Liderul spirtual tibetan Dalai Lama cita de altfel dintr-o carte pe care a publicat-o anul trecut “Beyond Religion: Ethics for a Whole World” (trad. n. “Dincolo de religie: etică pentru toată lumea“) în care argumenta faptul că religia nu mai poate oferi răspunsuri societăţii actuale, scrie huffingtonpost.com.

Acesta a scris că toate religiile lumii care pun accent pe iubire, compasiune, răbdare, toleranță și iertarea pot face și promova valorile interioare. Însă, scrie Dalai Lama pe Facebook, “fundamentarea etică a religiei nu mai este adecvată“.

De aceea am tot mai mult convingerea că a venit timpul să găsim o modalitate de a ne gândi la spiritualitate şi la etică dincolo de religie“, a scris Dalai Lama pe Facebook.

 


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri...

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “Dalai Lama, liderul spiritual al tibetanilor si… “reincarnarea” predecesorilor sai, scrie pe Facebook ca “RELIGIA NU MAI E ADECVATA SOCIETATII ACTUALE”

  1. Nu înțeleg care e mare știre. Dalai Lama e budist iar budismul mai mult e o filozofie decât o religie. Budismul este ateu și nu crede în Dumnezeu și de asta sunt destui atei care sunt budiști. În ce constă budismul? În a face exerciții spirituale pentru iluminare. Nu vorbește nicăieri de a sluji la vreun dumnezeu.

  2. Din punct de vedere al cunoasterii spirituale acest eretic este sub nivelul de gradinita.
    Din pacate a fost si este sustinut de masonerie pentru a parea un lider spiritual.
    Iar acum se vede scopul pentru care a fost sprijinit si ajutat: el trebuie sa fie o voce ”autorizata” din interiorul ”fenomenului religios” care sa proclame ca vremea religiilor a trecut. Nu m-ar mira si sa afirme ca Ortodoxia este cea mai ”perimata”.

  3. @Sorin

    Pai in primul rand e o mare ipocrizie. Budismul nu e doar o filosofie, sau, in acest caz, budismul e o superstitie cu aspecte filosofice. Altfel cum poti clasifica statutul lui Dalai Lama insusi? De ce mai accepta sa fie numit Dalai Lama si sa fie venerat, in sens propriu, de adeptii sai, pe baza credintei ca e reincarnarea nu stiu caror spirite?

  4. deh, multe mai spune dalai lama, e un izvor nesecat, e si democrat si marxist!
    http://www.agerpres.ro/media/index.php/international/item/850-Dalailama-a-primit-o-medalie-pentru-democratie-la-Washington.html

    alta perla, nemurirea prin transplantul creierului in roboti !!! (da, da, nu e o greseala), “binecuvantata” de dalai lama:
    http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/documentar/proiectul-avatar-vizeaza-nemurirea-272342.html

  5. Nu pot presupune decât că afirmația sa se referă doar la budism. Si , în aceste condiții, nu greșește prea mult. Oricum, este vorba de afirmația unui star, bine umflat de media. Așa încât nu cred că trebuie să preocupe prea mult.

  6. Se poate face o legatura evidenta cu ASUR. Ambele tabere, ateii si ereticii (cam de orice culoare, de la budisti la protestanti), pledeaza pt o viata fara repere morale sigure si neschimbabile. Din pacate pt ei, fericirea nu poate fi aflata fara pazirea poruncilor. New Age, acesta este curentul si nu e de mirare ca ortodocsii adevarati nu-si mai gasesc locul.

  7. Pingback: SINCRETISM RELIGIOS PRE-ANTIHRISTIC la intalnirea “pentru pace” de la Sarajevo (FOTO, VIDEO), cu participarea “iluminatilor” Van Rompuy, Mario Monti, Dalai Lama si a 3 IERARHI ROMANI: PS SILUAN MANAILA (Ungaria), IPS IOAN SELEJAN (
  8. Mie imi place de Dalai Lama. Este o “incarnare” foarte relevant a ceeace inseamna budismul sau a ceea ce produce el. Adica il vezi p-asta si cam stii cu ce fel de “spiritualitate” ai parte, din moment ce el e produsul ei. Tot asa si cu Bivolaru. Vederea lui “live” acum multi ani inainte sa descopar ortodoxia si pe cind ma atragea, asa, oarecum ideea de Yoga, m-a facut sa-mi schimb rapid ideile si preferintele. Adica am renuntat la ideea de a ma duce la cursurile de Yoga dupa ce l-am vazut la o conferinta: nervos, mitocan si cu o aparenta care mi-a inspirat sila chiar si la nivel fizic- slinos, latos, burtos, transpirat. Pe vremea aia nu se stia de escapadele lui sexuale s.a.m.d.

    Asa ca, da, mai dati-l pe sefu’ spiritual de la Tibet! E tare convingator.

  9. petra draga din pacate am facut si eu prostie la fel ca si tine mam dus la o secta care se autointitulau pocaiti adica la penticostali si credema ca acestia nau nici in clin nici in mineca cu pocaiala iar daca le pui biblia in fata iei insisi se contrazic cu ceea ce scrie in sf. scriptura iar in ultimi ani au inceput sa abunde din ce in ce mai multe secte de acest gen iar ingrijorator e faptul ca acestea au din ce in ce mai multi adepti

  10. @ Victor
    In conditiile in care ai nostri ierarhi ortodocsi isi dau mana cu aceasta persoana intr-o “rugaciune pentru pace”, la Sarajevo, va puteti da seama de ce trebuie sa ne preocupe si asemenea afirmatii si atitudini.

  11. Dragi admini,
    Ar fi posibil sa puneti o cruciulita in dreptul sau peste pozele care sunt din alta… poveste? Ca sa nu zic, ca romanul cu umorul ostenit, ca sunt ‘din alt banc’. Mai bine zis, din ‘banc’ pur si simplu.

    Sau s-ar putea adauga (pentru educarea inimii crestine sa nu tresara la orice, dar nici sa nu se impartaseasca din raul la care priveste), chiar pe orice imagine, daca nu este deja o fotografie din Biserica, o icoana,… Nu stiu cum s-ar impaca rugamintea mea cu problemele de copyright. Pentru a evita asemenea probleme, si scalarea pozelor u-ra-te ar fi de folos. Mie, in orice caz. Imi amintesc si de articolele despre doamna gaga. Ma iertati ca vin cu cereri. Imi amintesc ca am vazut la cineva facand un fel de template ca un film transparent pe care il punea peste orice poza afisata online. In general, asemenea prelucrari se fac pentru a proteja drepturile intelectuale. Poate il folosim si pentru dreptul inimii de a nu fi zdruncinata sau pentru dreptul omului de a vedea dincotro vine poza. Sa ne fie cruciulita ca o inramare: Lumea de aici. E reala, dar nu e chiar adevarata. Daca am scris ceva repezit, iertati-ma si indreptati.

    Doamne, ajuta!

  12. Pingback: DALAI LAMA ne “pregateste”: CONTACTUL CU EXTRATERESTRII SE APROPIE SI VA FI TRAUMATIZANT - Recomandari
  13. Pingback: DALAI LAMA sustine CASATORIILE HOMOSEXUALE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare