Un SEIC ne pune pe lista TINTELOR TERORISTILOR islamisti

4-10-2012 3 minute Sublinieri

Şeicul Omar Bakri, un lider islamic extremist sirian, stabilit în Liban, a declarat într-un interviu pentru cotidianul bulgar 24 Chasa că România, la fel ca Bulgaria, este o ţintă pentru terorişti.

Bakri a jucat un rol esenţial în funcţionarea mişcării Hizb ut-Tahrir (Partidul Eliberării), cu sediul la Londra, o organizaţie pan-islamică sunnită care militează pentru unificarea unui mare stat islamic guvernat după sharia, legea islamică, de către un calif. Bakri a condus, până în 2004, mişcarea Al-Muhajirun, apropiată de al-Qaeda, care a fost implicată în mai multe atacuri cu bombă, în timpul atentatelor de la metroul din Londra, din 2005.

El vorbeşte despre România în contextul în care explică atentatul de la Burgas, unde un grup de turişti israelieni a fost atacat la aeroport, de un terorist sinucigaş care avea legături cu oameni din fosta mişcare condusă de Bakri. Şeicul explică faptul că extremiştii islamici consideră Bulgaria, ca şi România, tărâmuri islamice. De asemenea, aceste state sunt de condamnat din cauza prezenţei militare în Irak sau Afganistan, dar şi din cauza cooperării cu Israelul.

“O dată ce Islamul a pătruns un tărâm, acesta este considerat islamic. De aceea, musulmanii sunt obligaţi să îl elibereze într-o bună zi. Spania, de exemplu, este un tărâm islamic. Europa de Est, de asemenea. România, Albania, Macedonia, Serbia, Kosovo, Bosnia… Bulgaria este o ţintă legitimă, pentru că are trupe în Irak şi în Afganistan şi cooperează militar cu Israelul. Credem că pot fi lansate atacuri cu bombă în inima Bulgariei. Poate şi în România şi în alte state”, a declarat şeicul Bakri pentru cotidianul bulgar.

UPDATE Ministrul de Externe, Titus Colăţean, a declarat, joi, răspunzând unei întrebări privind ameninţările liderului islamist Omar Bakri, că România este un aliat fidel al SUA şi NATO, “cu tot ceea ce înseamnă aceste riscuri”.

“Ştim cu toţii ce este România şi ce tărâm primitor, în primul rând creştin, este. Nu cred că trebuie să comentez eu tot felul de afirmaţii care nu ţin cont de realităţi, ci de cu totul alte lucruri. În orice caz, România şi-a asumat anumite proiecte cu caracter strategic, aşa cum este scutul antirachetă, într-un efort mult mai larg, nu doar relaţia bilaterală de parteneriat strategic cu SUA, ci şi o contribuţie la viitorul Alianţei. Ne-am asumat aceste proiecte, suntem aliaţi fideli ai SUA şi NATO, cu tot ceea ce înseamnă aceste riscuri”, a declarat Corlăţean.

Ministrul de Externe a adăugat că, din acest punct de vedere, instituţiile statului român şi-au făcut datoria pe deplin, au monitorizat ceea ce era de descurajat, au descurajat sau sancţionat ceea ce era de sancţionat sau descurajat.

“În orice caz, nu ne schimbăm în niciun fel această atitudine şi aceste angajamente ale statului român. Suntem consecvenţi“, a mai spus Titus Corlăţean.

Cine este Şeicul Omar Bakri, zis şi “Ayattolah-ul din Tottenham”

Omar Bakri, 54 de ani, s-a născut în Allep, Siria şi este un opozant al regimului Bashar al-Assad. Recent, Bakri declara pentru The Telegraph că este gata, alături de adepţii săi extremişti, să sprijine al-Qaeda în lansarea de atacuri sinucigaşe cu bombă asupra clădirilor guvernamentale din Siria. El susţinea că al-Qaeda pregăteşte astfel de atacuri împotriva lui al-Assad. În studenţie, Bakri a făcut parte din filiera siriană a Frăţiei Musulmane, care se opunea regimului al-Assad (tatăl). Bakri a studiat în Liban, în Egipt şi în Arabia Saudită, apoi a ajuns în Marea Britanie, în 1986.

Poreclit “Ayattolah-ul din Tottenham“, Bakri a trăit în Marea Britanie aproape 20 de ani, însă a fugit în Liban, în 2005, după ce şi-a anunţat sprijinul pentru teroriştii care au lansat atentatele de la metroul din Londra. Autorităţile britanice i-au dat interdicţie de a intra pe teritoriul Marii Britanii.

O anchetă a Sunday Times, care a stabilit că mai mulţi membri ai mişcării al-Muhajirun, condusă de Omar Bakri, au sprijinit atentatele de la Londra, a arătat că, pentru multă vreme, Bakri a fost privit drept un “gură-spartă” şi un showman. Totul până la atentatele de la Londra.

Mişcările sale, Hizb ut-Tahrir şi al-Muhajirun (Emigranţii), recrutau tineri britanici, pe care îi radicalizau în spiritul islamismului extremist. Adepţii săi au lansat, au sprijinit sau au pus la cale atacuri violente asupra unor ţinte din Marea Britanie, dar şi de peste graniţe (India, Israel). Ele funcţionau ca o pepinieră pentru al-Qaeda, care putea să îşi aleagă atentatori sau doar oameni de sprijin de aici, gata formaţi în ideologia lor.

Spre deosebire de mişcări teroriste de anvergură, “Emigranţii” lui Bakri a funcţionat mai degrabă ca o mişcare ideologică. Printre acţiunile lui Bakri şi ale grupului său s-au numărat apeluri publice care susţineau atentatele teroriste din New York sau Londra, dar şi împărţirea de fluturaşi în campusuri universitare

Bakri susţine acum că autorul atentatului din Burgas, Bulgaria, asupra autocarului plin cu turişti israelieni, era format de oamenii săi. El se află acum în Liban, având interdicţie să părăsească ţara.

Nota noastra:

Cel mai probabil, acest Bakri chiar este un gura-sparta si showman, doar ca in contextul unor astfel de evenimente si pentru hranirea industriei anti-terorism personajul este cat se poate de util. Seicul extremist are o familie, se pare, destul de zbanghie. Cel putin revendicarea atentatului din Bulgaria, Burgas, care ar fi fost realizat de “oamenii” seicului, pare total necredibila si nici nu a fost luata in serios de careva, de vreme ce personajul e in viata si da interviuri in loc sa fie, demult, asasinat de Mossad.

In orice caz, Bakri a facut (voluntar, involuntar, cine sa stie?) un serviciu … serviciilor secrete care traiesc si se legitimeaza de pe urma unor astfel de amenintari amplificate de mass-media. Cum ar fi chiar SRI-ul, care anunta ritos, cu putina vreme in urma, ca ne pazeste de teroristii islamisti: Directorul SRI, George Maior, avertiza în urmă cu şase luni: “România se va confrunta cu noi ameninţări, inclusiv de natură teroristă!” | VIDEO

In acest context, nu strica sa revedem…: Al Qaeda si POLITICILE FRICII in noua ordine mondiala. Complexul militaro-industrial si PAX AMERICANA: razboiul e pace si tortura binefacere [documentare VIDEO]


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Teroarea "terorismului"

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Un SEIC ne pune pe lista TINTELOR TERORISTILOR islamisti

  1. Cine nu stie este clar ca este un joc al masonului maior de la sri.Nu de alceva dar ne panicam degeaba findca azi realitatea tv spunea ca asa cum masonul G.Maior anunta in urma cu nu stiu eu ce timp ca sunt teroristi in romania acum dintr-o data brusc a venit asta cu anuntul lui.Este clar ca masonilor le plac sa faca panica intre oameni.

  2. @Pufulete:

    Nu trebuie sa fie mana SRI-ului in declaratia seicului, ci pur si simplu afirmatiile individului sunt hiper-mediatizate si luate in serios si sunt speculate pentru a da consistenta avertizarilor alarmiste ale SRI.

  3. Un oficial de rang înalt din domeniul securităţii a declarat însă pentru „România liberă” că declaraţiile lui Omar Bakri nu trebuie privite cu îngrijorare, pentru că este vorba de un personaj neimportant.
    http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/cat-de-reala-este-amenintarea-terorista-la-adresa-romaniei-279661.html

  4. @admin ATENTIE LA MANIPULARE ! Omar Bakri, un scelerat care se crede reincarnarea lui Mohamed, a fost condamnat pe viata in Liban, pentru terorism. A fost recrutat de CIA via MI6 in Statele Unite ale Americii, serviciile secrete libaneze il monitorizeaza cu cea mai mare atentie ! Multumim dlui general (r) M…, pentru ajutorul acordat ( dl general este un om pe care il iubim foarte mult, patriot pana in maduva oaselor, ortodox in adevaratul sens al cuvantului ) http://deveghepatriei.wordpress.com/2012/10/05/atentie-la-manipulare-omar-bakri-un-scelerat-care-se-crede-reincarnarea-lui-mohamed-a-fost-condamnat-pe-viata-in-liban-pentru-terorism-a-fost-recrutat-de-cia-via-mi6-in-statele-unite-ale-americi/ Presa aservita din Romania, a inceput manipularea cu ” fundamentalismul arab” care ameninta tara. Nu scot nicio vorba despre faptul ca serviciile secrete romanesti protejeaza din umbra mafia araba ( sunt o gramada de afaceristi arabi care cotizeaza la SRI si SIE ). Oameni buni, analizati cum trebuie informatia, refuzati manipulare, JUDECATI SINGURI CARE ESTE ADEVARUL !

  5. Pingback: “Bancul” cu independenta energetica si “gluma” cu seicul terorist: SRI, SIE SI OAMENII SECURITATII NU STAU DEGEABA IAR OMV PETROM RIDICA POTUL NEGOCIERII CU STATUL ROMAN - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare