SECTE SANTAJISTE SI MANIPULATORII: scientologii si ”biserica invingatorilor”

24-10-2012 2 minute Sublinieri

Unul dintre cele mai mari secrete ale Bisericii Scientologice a fost publicat pe internet. Biserica Scientologică este cunoscută pentru discreția cu care își pregătește adepții, așa că publicarea pe internet a formularului de înscriere în organizația Sea Org (gruparea de elită a scientologilor) reprezintă o lovitură puternică dată organizației. 

Formularul de înscriere are ca rol aflarea câtor mai multe detalii despre trecutul celor care își doresc să facă parte din Sea Org.

Pe frontispiciul formularului de înscriere tronează un citat cutremurător din Ron L. Hubbard, scriitorul SF care a fondat Biserica Scientologică: “Nu poți fi împușcat pentru ce ai făcut, poți fi împușcat doar pentru lucrurile pe care nu ni le-ai spus”. 

Pe lângă informațiile obișnuite, candidații trebuie să spună dacă au încercat vreodată să se sinucidă, dacă au luat droguri, dacă au fost arestați, dacă au comis infracțiuni fără să fi fost prinși. Mai mult, ei sunt nevoiți să precizeze dacă au avut relații homosexuale sau dacă au practicat ”perversiuni sexuale” și trebuie să descrie experiențele în cazul în care răspund afirmativ.

De asemenea, Biserica Scientologică vrea să afle dacă persoanele care își doresc să facă parte din Sea Org au fost vreodată la psihiatru și dacă au rude care lucrează pentru guvern.

Reprezentanţii unei biserici conduse de un controversat predicator african multimilionar sunt acuzaţi că şi-ar “exploata în mod cinic” enoriaşii după ce doar în cazul aşezămintelor din Marea Britanie s-au obţinut donaţii de 143,4 milioane de euro din partea credincioşilor cărora li s-a spus că Dumnezeu le va oferi bogăţii în schimbul unui gest de caritate, informează Daily Mail.

Enoriaşii sunt transportaţi cu autobuze cu două etaje la biserică, li se oferă fişe prin care sunt invitaţi să realizeze plăţi prin intermediul cardurilor de debit şi li se spune că dacă se supun învăţăturilor bisericii vor deveni imuni la boli“Biserica Învingătorilor” a intrat acum sub atenţia Comisiei pentru Caritate din Regatul Unit, în urma unor anchete desfăşurate de către jurnaliştii britanici.

“Biserica Învingătorilor” este parte a unui adevărat “imperiu” format din mai multe biserici evanghelice conduse de către cel mai bogat predicator al Nigeriei, David Oyedepo, a cărei avere este estimată la peste 114,3 milioane de euro. Oyedepo deţine, de asemenea, o întreagă flotă de avioane private şi un autoturism Rolls-Royce Phantom.

Supranumit “Pastorul antreprenor”, nigerianul a fost acuzat la începutul anului că a lovit peste faţă o tânără pe motiv că aceasta ar fi fost o vrăjitoare. Biserica pe care o conduce s-a extins în marile oraşe britanice, recrutarea la scară largă a enoriaşilor fiind bazată pe “evanghelia prosperităţii” scrisă de predicatorul nigerian. În cadrul ei se explică faptul că enoriaşii care fac regulat donaţii şi plătesc 10% din venit bisericii, vor fi răsplătiţi financiar de către Dumnezeu.

Credincioşii sunt îndemnaţi să vizeze, la rândul lor, persoane vulnerabile, cum ar fi cele singure, cele bolnave, cele fără adăpost şi cele cu tendinţe sinucigaşe, ca potenţiali candidaţi care să se convertească la această religie. “Ei pretind clar lucruri false şi se pare să există o exploatare cinică a naivilor“, a declarat, sâmbătă, Paul Flynn, unul dintre membrii Parlamentului britanic, referindu-se la reprezentanţii “Bisericii Învingătorilor”.

“Este, de asemenea, alarmantă violenţa şi lipsa de respect pentru statutul femeilor”, a mai declarat parlamentarul în legătură cu incidentul în care predicatorul a lovit peste faţă o tânără. În urma unor investigaţii, jurnaliştii britanici au mai descoperit că donaţiile către filiala britanică a bisericii aproape s-au dublat în perioada 2006 – 2010, ajungând la circa 5,3 milioane de euro, dar şi că filiala din Nigeria a predicatorului Oyedepo a primit 73% dintre donaţiile enoriaşii britanici în perioada 2007 – 2010, în ciuda faptului că acesta neagă faptul că ar încerca să îşi mărească averea prin donaţiile credincioşilor.


Categorii

1. DIVERSE

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “SECTE SANTAJISTE SI MANIPULATORII: scientologii si ”biserica invingatorilor”

  1. aceste secte ordinare nu mai au nici un fel de scrupul

  2. Pingback: Premierul Ucrainei si noul presedinte al Slovaciei – LEGATURI CU “BISERICA” SCIENTOLOGICA. Planul “BULGRAVIA”, “Tara Sfanta” a scientologilor din BALCANI, si inca un indiciu despre rolul de CAL TROIAN al SECTELOR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare