Inca un proiect Big Brother in Marea Britanie: BAZA DE DATE CU ADN-ul asiguratilor sistemului sanitar national

11-12-2012 57 secunde Sublinieri

Proteste in Marea Britanie, care planuieste sa construiasca o super-baza de stocare a mii de ADN-uri umane provenite de la pacientii inclusi in sistenul national de sanatate.

Premierul britanic David Cameron, care va face anuntul public chiar luni, sustine ca baza de ADN uman este o resursa vitala pentru oamenii de stiinta care vor sa gaseasca tratamente pentru boli incurabile precum cancerul sau SIDA. Contestatarii proiectului avertizeaza ca implementarea acestuia ar putea pune la dispozitia companiilor private detalii personale sensibile despre indivizi.

De exemplu, ADN-ul poate dezvalui daca un pacient are o predispozitie ridicata pentru anumite boli, inclusiv cancer la san, boli cardiace sau Alzheimer. In aceste circumstante, companiile de asigurari ar putea folosi astfel de date pentru a creste preturile politelor. Si alte firme ar putea profita de proiect, in scopuri comerciale de aceasta data.

“Este o chestiune de timp pana ca acest lucru sa se intample (n.r. companiile sa profite de pe urma bazei de ADN)”, este de parere Nick Pickles, membru al grupului care militeaza pentru drepturile si libertatile omului Big Brother Watch.

“Proiectul Big Brother va permite identificarea si urmarirea atat a individului, cat si a membrilor familiei acestuia”, este de parere Helen Wallance, membra a organizatiei Genewatch.

David Cameron spera ca, in urmatorii ani, sa fie colectate mostre de ADN de la 100.000 de pacienti, in faza initiala a priectului.

Proiectul, care implica mai multe departamente guvernamentale, va pune, cel mai probabil, Marea Britanie in fruntea studiilor si experimentelor pe baza de ADN.

“Acest proiect inseamna ca vom fi prima tara din lume care foloseste ADN-ul in serviciile medicale de baza. Am putea transforma felul in care cele mai complexe dintre boli sunt diagnosticate si tratate… in timp ce i-am incuraja pe oamenii nostri de stiinta sa gaseasca urmatorul medicament miraculos”, a declarat premierul britanic.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE)

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Inca un proiect Big Brother in Marea Britanie: BAZA DE DATE CU ADN-ul asiguratilor sistemului sanitar national

  1. Mai se indoieste cineva cum sarpele din iad stapaneste? Partea cu oamenii de stiinta este o scuza ca sa isi faca sarpele din iad cartile dupa bunul plac. Macar sa ne rugam la bunul Dumnezeu sa ne pazeasca de jocurile sarpelui din iad.

  2. s_a fumat, cel putin din perspectiva medicala : http://en.wikipedia.org/wiki/Human_Genome_Project(la initiativa lui Bill Clinton)

  3. Pingback: Marea Britanie face mai dur REGIMUL ORWELLIAN de SUPRAVEGHERE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare