Marea Britanie: guvernul va MONITORIZA convorbirile telefonice, SMS-urile, activitatea ONLINE. Big Brother in numele combaterii terorismului

20-02-2012 1 minut Sublinieri

big-brother

Guvernul britanic va introduce un program care va monitoriza toate convorbirile telefonice, email-urile, sms-urile şi site-urile vizitate, iar informaţiile vor fi păstrate timp de un an, informează Daily Mail. Astfel, autorităţile vor cere providerilor de internet şi companiilor de telefonie mobilă să salveze informaţiile despre clienţii lor, aceasta fiind o măsură pentru combatere terorismului.

Cu toate acestea, conţinutul mesajelor şi al convorbirilor nu vor fi păstrate, ci doar informaţii despre emiţători şi documente ataşate, potrivit sursei citate. De asemenea, mesajele directe trimise pe reţelele de socializare precum Facebook şi Twitter, plus informaţiile schimbate de cei care se joacă pe internet vor fi stocate de companii individuale şi nu de guvern.

Astfel, serviciile de securitate vor putea cere informaţii despre o persoană pe care o supraveghează şi vor putea rezolva anumite cazuri la care lucrează. Aceste veşti au stârnit nemulţumiri, mai ales că există riscul ca aceste baze de date să fie sparte. „Marea Britanie deja este unul dintre cele mai spionate state şi este o încercare ruşinoasă de a vedea tot ce facem. Cantitatea mare de informaţii va îngreuna munca autorităţilor de a descoperi probe înainte ca un delict să fie comis”, a afirmat Nick Pickles, directorul unei organizaţii pentru drepturile omului, Big Brother Watch.

Mai mult decât atât, Pickles consideră că acest program încalcă dreptul la confidenţialitate, catalogându-l drept “o ruşine pentru una dintre cele mai vechi societăţi democratice”. Programul ar urma să fie anunţat oficial abia în luna mai.

O lege similară, promovată şi în România

Şi în România este depusă la parlament o lege care prevede stocarea datelor de trafic. Proiectul a fost depus la începutul lunii noiembrie anul trecut de ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme şi deputatul PDL, Adrian Bădulescu – fost ofiţer SRI.

Controversata lege “Big Brother” care obligă operatorii de telefonie mobilă să stocheze timp de şase luni toate apelurile şi mailurile a fost adoptată pentru prima dată de Parlament în 2008. Judecătorii Curţii Constituţionale au declarat-o neconstituţională în 2009, deoarece “afectează exerciţiul drepturilor sau al libertăţilor fundamentale – drept la viaţă intimă, privată şi de familie, dreptul la secretul corespondenţei şi libertatea de exprimare. “


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Facebook, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Internet, New Media, Noile Tehnologii, Teroarea "terorismului"

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Marea Britanie: guvernul va MONITORIZA convorbirile telefonice, SMS-urile, activitatea ONLINE. Big Brother in numele combaterii terorismului

  1. Imi place sa cred ca britanicii, un grup de popoare mandre si luptatoare, candva (demult) ortodoxe, vor avea o reactie de orgoliu la aceste propuneri legislative absolut umilitoare si nebunesti.

  2. Ferice de cei care traiesc in zone izolate, ca sunt si in occident, nu au internet, nu au mobile si duc o viata legata de natura (ca si Creatie) si de rugaciune ! Sunt mult mai putin controlabili.
    Curand, cu ajutorul lui Dumnezeu, ma voi numara printre ei :-).
    Si sfatuiesc pe toti cei care au posibilitatea sa revina la o viata simpla, chiar daca mai slaba material, este mult mai bogata sufleteste si spiritual, caci Dumnezeu este prezent acolo unde se traieste simplu.

  3. Pingback: Marea Britanie, societate ORWELLIANA: mini-camere video ASCUNSE in emblemele de pe uniforme - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: Marea Britanie face mai dur REGIMUL ORWELLIAN de SUPRAVEGHERE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare