Institutii guvernamentale dau ”SFATURI” DE SUPRAVIETUIRE in caz de APOCALIPSA/ Der Spiegel trateaza tema OMENIRII PE CALE DE DISTRUGERE din cauza ”INCALZIRII GLOBALE”

11-12-2012 8 minute Sublinieri

Instalarea de alarme contra incendiilor, urmărirea buletinelor meteo difuzate de posturile de radio şi petrecerea timpului liber alături de animalele de companie reprezintă câteva dintre sfaturile mai puţin serioase, de supravieţuire în caz de Apocalipsă, oferite de câteva instituţii britanice.

Presupusul sfârşit al lumii, prezis a avea loc pe 21 decembrie de o profeţie bazată pe calendarul maya, a generat reacţii diverse în rândul populaţiei britanice, potrivit Daily Mail.

Pentru unii dintre oameni, celebra dată reprezintă o scuză pentru a organiza petreceri, alţii o consideră o zi ca oricare alta, iar alţii, care alcătuiesc un grup denumit “preppers”, au început să îşi facă rezerve de alimente, apă şi medicamente, aşteptând venirea Apocalipsei.

Autorităţile britanice, încercând să alunge temerile despre ziua fatidică, au lansat un ghid de supravieţuire ce include o serie de sfaturi amuzante şi mai puţin serioase, pentru a răspunde la o potenţială situaţie de criză.

Zvonurile despre Apocalipsă au reapărut odată cu publicarea în presa internaţională a unor informaţii potrivit cărora Nibiru, o presupusă planetă descoperită de sumerieni, urmează să se ciocnească cu Terra. Catastrofa a fost prevăzută iniţial pentru mai 2003, dar, după aceea, data fatidică a fost mutată în decembrie 2012 şi asociată cu sfârşitul unui ciclu din calendarul maya şi cu solstiţiul de iarnă 2012.

Sfaturile oferite de autorităţile britanice au fost publicate la câteva zile după ce pe blogul guvernului american a apărut o postare oficială, în care se afirmă că informaţiile despre coliziunea dintre Terra cu o altă planetă sunt “doar simple zvonuri” şi că “lumea nu se va sfârşi pe 21 decembrie 2012 şi, de fapt, în niciuna dintre zilele rămase din anul 2012”.

Deşi nu se cunoaşte forma pe care o va lua presupusa Apocalipsă, acest subiect rămâne unul dintre cele mai discutate pe internet în aceste zile, iar scenariile despre Apocalipsă merg de la un potop de proporţii cataclismice la cele despre o planetă “vagaboandă” care urmează să se ciocnească cu Terra.

Pe de altă parte, instituţiile britanice au confirmat că au capacitatea necesară pentru a face faţă unor evenimente neobişnuite care s-ar putea produce în zilele următoare şi au alcătuit un ghid ce conţine sfaturi de supravieţuire, mai mult sau mai puţin amuzante.

Astfel, Brigada de Pompieri din Londra recomandă britanicilor să îşi instaleze alarme contra incendiilor, filiala britanică a organizaţiei Alcoolicii Anonimi îşi îndeamnă pe britanici să îşi verifice automobilele, să asculte posturile locale de radio, urmărind în special buletinele meteo, şi, mai ales “să rămână concentraţi asupra drumurilor şi cu mâinile pe volan”.

La rândul lor, reprezentanţii organizaţiei de protecţie a animalelor The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) au declarat: “Din fericire pentru animale, ele nu au aceleaşi temeri legate de viitor – sau despre iminenta dispariţie a lumii – precum oamenii şi, din acest motiv, e puţin probabil ca animalele noastre să îşi facă griji despre sfârşitul lumii. Totuşi, dacă se va dovedi că populaţia maya a avut dreptate, mesajul nostru către voi este acesta: «Petreceţi cât mai mult din timpul care ne-a rămas alături de animalul vostru de companie. Luaţi-l la plimbare şi îmbrăţişaţi-l. Bucuraţi-vă de fiecare secundă petrecută alături de el, ca şi cum ar fi ultima din viaţa voastră”.

La rândul lor, British Transport Police şi Dorset Fire and Rescue Service au confirmat că sunt pregătire pentru orice eveniment care s-ar putea produce pe 21 decembrie. Pe internet există însă multe site-uri şi pagini de Facebook care promovează profeţiile maya, prezentând aşa-zise dovezi despre veridicitatea acestora.

Un mic sat francez, Bugarach, este considerat de către unii drept singurul loc de pe Pământ care garantează supravieţuirea după Apocalipsă.

Presupusa Apocalipsă de pe 21 decembrie nu este însă singura predicţie despre sfârşitul lumii ce a fost făcută în ultimii ani.

Numărătoarea inversă care a dus la intrarea în noul mileniu, în anul 2000, a fost însoţită de numeroase temeri cauzate de “problema Y2K” – o problemă de natură informatică -, despre care se credea că va conduce la prăbuşirea întregului sistem informatic de pe Terra, fapt care va avea consecinţe devastatoare asupra planetei.

Incertitudinea ce plana asupra acelei date l-a determinat pe preşedintele american Bill Clinton să semneze o lege specială, denumită “Y2K Liability Bill”, concepută cu scopul de a ajuta companiile americane să se pregătească mai bine pentru intrarea în noul mileniu.

În schimb, pastorul american Harold Camping a prezis Apocalipsa nu o dată, ci de două ori, în 2011. Însă ambele date – 21 mai şi 21 octombrie – au trecut fără a cunoaşte incidente deosebite.

În așteptarea zilei de 21 decembrie, mii de oameni din întreaga lume își fac provizii. În mai multe state din Europa, dar și în America, comerțul cu lumânări, alimente de bază și kituri de supraviețuire a crescut simțitor. În Franța, cei care cred în profeția mayașă se pregătesc să escaladeze un munte, de unde cred că vor fi salvați de extratereștri.

Ron Hubbard, un producător de echipament hi-tech de supraviețuire, povestește despre succesul afacerii sale înregistrat în ultima perioadă.

“Am trecut de la unul pe lună la unul pe zi. Nu am o părere despre calendarul mayaș, dar, când astrofizicieni au venit la mine să cumpere echipamentul, mi-au spus să mă pregătesc pentru radiații, furtuni solare și pulsuri electromagnetice. Voi coborî într-un adăpost subteran pe 19 decembrie și voi ieși pe 23. În cazul în care are cineva are dreptate”, a declarat Hubbard, citat de The Telegraph.

În Omutninsk, din regiunea rusă Kirov, oamenii cumpără kerosen și provizii după apariția într-un ziar a unui articol scris de un presupun călugăr tibetan. Chiar și premierul rus dimitri Medvedev a comentat situația. “Nu cred în sfârșitul lumii, Cel puțin, nu anul acesta“, a spus Medvedev.

În China, paranoia privind sfârșitul lumii a apărut încă din anul 2009, odată cu apariția filmului hollywoodian “2012”. Pe rețelele de socializare, curg mesajele despre Apocalipsă. “Pregătiți-vă! Vor fi trei zile de întuneric“, scrie un chinez alarmat.

Între timp, NASA încearcă să contracareze puternic toate teoriile ce prevestesc sfârșitul lumii.

Pe site-ul Guvernului american a apărut un articol cu titlul „Zvonurile despre Apocalipsa de pe 21 decembrie 2012 sunt doar zvonuri”, în cadrul căruia oficialii americani demontează ipoteza Apocalipsei.

„Zvonuri nefondate despre sfârşitul lumii în 2012 au apărut pe internet de ceva vreme. Multe dintre aceste zvonuri vobesc despre calendarul mayaş care s-ar termina în anul 2012, o cometă care va lovi Pământul şi o planetă care se va ciocni cu Terra.

Lumea nu se va sfârşi pe 21 decembrie 2012 şi în nici o altă zi din 2012.

Din păcate, toate aceste zvonuri i-au speriat pe americani, în special pe copii. NASA a primit mii de scrisori din partea persoanelor îngrijorate. David Morrison, cercetător NASA, spune: “Primesc cel puţin un mesaj pe zi de la copii care spun că intenţionează să se sinucidă înainte de venirea Apocalipsei” “, se arată în articolul de pe site-ul sua.gov.

1972, ideologul ecologist Dennis Meadows previziona, în studiul său “Limitele creşterii”, că lumea se îndrepta spre un colaps economic. După 40 de ani, el spune pentru Der Spiegel că nimic din cele petrecute între timp nu îl determină să se răzgândească.

Reporter: Profesore Meadows, cu 40 de ani în urmă aţi publicat “Limitele creşterii” împreună cu soţia şi colegii dvs, carte care v-a făcut părintele intelectual al mişcării ecologiste. Mesajul central al studiului rămâne valabil şi astăzi: omenirea exploatează fără scrupule resursele globale şi este pe cale să se autodistrugă. Credeţi că încă mai poate fi evitată prăbuşirea supremă a sistemului nostru economic?

Dennis Meadows: Problema cu care sunt confruntate societăţile noastre este că noi avem industrii dezvoltate şi politici care au fost adecvate la un anumit moment, dar acum încep să reducă bunăstarea umană, cum se întâmplă de exemplu cu industria petrolului şi auto. Forţa lor politică şi financiară este atât de mare încât ele pot împiedica creşterea. Eu mă aştept ca ele să reuşească. Aceasta înseamnă că vom progresa prin criză, nu prin schimbare proactivă.

Reporter: Mai multe previziuni importante pe care le-aţi făcut în carte s-au adeverit, cum ar fi creşterea exponenţială a populaţiei mondiale şi distrugerea extinsă a mediului. Previziunile dvs privind creşterea economică, mai exact că în cele din urmă va înceta şi economia mondială va intra în colaps, nu au ajuns încă să se îndeplinească.

Dennis Meadows: Faptul că prăbuşirea nu a avut încă loc nu înseamnă că nu se va întâmpla pe viitor. Fără îndoială că lumea se schimbă şi noi trebuie să ne aliniem. Există două modalităţi de a face acest lucru: unul să înţelegem necesitatea schimbării cu anticipaţie şi să producem schimbarea, iar a doua, să nu o înţelegem şi în cele din urmă să fim siliţi să ne conformăm. Să spunem că sunteţi la volanul unei maşini care se află într-o fabrică. Sunt două posibilităţi pentru a vă opri: fie puneţi frână, fie mergeţi înainte până vă izbiţi de zid. Dar vă veţi opri, pentru că edificiul are limite. Acelaşi lucru este valabil în cazul resurselor Pământului.

Reporter: Sună convingător, dar chiar aşa stau lucrurile? Companiile private nu vor reacţiona la reducerea resurselor prin inovaţie, în încercarea de a menţine profitabilitatea?

Dennis Meadows: Schimbările cu adevărat mari nu vin din interiorul industriilor consacrate. Cine a făcut iPhone? Nu Nokia, nici Motorola, nici oricare alt producător de celulare confirmat. A fost Apple, care era cu totul în afara acestui domeniu. Sunt şi multe alte exemple de acest fel.

Reporter: Ce spuneţi de domeniile care sunt sub controlul sau reglementarea statului?

Dennis Meadows: Este încă şi mai rău. Istoria noastră în domeniul pescuitului arată că noi distrugem ecosistemele oceanice, de exemplu. Şi folosim atmosfera noastră drept groapă de gunoi industrială gratuită. Nimeni nu se simte stimulat să o protejeze.

Reporter: Nu este dorinţa de supravieţuire a omenirii un stimulent sau o motivaţie suficientă?

Dennis Meadows: Există două genuri de probleme mari. Unul pe care îl numesc al problemelor universale, celălalt, al problemelor globale. Ambele afectează pe toată lumea. Diferenţa este că problemele universale pot fi soluţionate de grupuri mici de oameni pentru că ei nu trebuie să-i aştepte pe alţii. Aerul de la Hanovra poate fi curăţat fără a trebui să fie aşteptat Beijingul sau Mexico City să facă la fel. Problemele globale însă nu pot fi rezolvate într-un singur loc. Hanovra nu poate combate schimbarea climatică şi nu poate opri proliferarea armelor nucleare. Pentru a se întâmpla asta, oamenii din China, SUA şi Rusia trebuie să facă şi ei ceva. Dar în privinţa problemelor globale, noi nu vom face nici un progres.

Reporter: Nu cumva îi subestimaţi pe oameni şi reacţia lor când vor fi puşi cu spatele la zid? Omul de afaceri australian şi ecologist, Paul Gilding, de exemplu, susţine în cartea sa “Marea Perturbare” că în condiţiile crizei, omenirea se va mobiliza pentru a o combate, ca în timpul războaielor.

Dennis Meadows: El are dreptate. Dar va reuşi? Ar putea, dacă întârzierile ar fi foarte scurte. Dar din nefericire, nu sunt. În schimbarea climatică, de exemplu, întârzierile sunt foarte lungi. Chiar dacă ar fi să reducem astăzi la zero emisiile noastre de gaze de seră, încălzirea tot ar continua secole la rând. Acelaşi lucru poate fi spus în cazul solului, pe care îl distrugem la scară globală. Redresarea poate dura secole.

Reporter: Cu siguranţă, inovaţia tehnologică serveşte la reducerea impactului unor probleme de perspectivă. De la apariţia cărţii dvs, cu patru decenii în urmă, de exemplu, medicina modernă a crescut speranţa de viaţă şi a redus ratele mortalităţii infantile. Noile tehnologii au crescut spectaculos recoltele şi calculatoarele şi Internetul au adus lumea mai aproape şi au ameliorat accesul la educaţie.

Dennis Meadows: Tehnologia nu se autoinventează. Aceste realizări au fost rezultatul deceniilor de muncă asiduă şi cineva trebuie să plătească pentru aceste programe. O sursă importantă de bani este armata. O alta sunt corporaţiile şi ele nu sunt motivate să rezolve probleme globale, sunt motivate să facă bani. Companiile farmaceutice din SUA cheltuiesc mai mulţi bani pentru prevenirea calviţiei decât pentru prevenirea infecţiilor cu HIV. De ce? Pentru că oamenii bogaţi chelesc şi oamenii săraci se îmbolnăvesc de SIDA.

Reporter: Dar să ne imaginăm că profiturile care i-ar reveni inventatorului unei noi surse de energie curată şi nelimitată.

Dennis Meadows: Sper că nu vorbiţi de fisiune, pentru că este o prostie. Eu cerd că vom descoperi o nouă sursă majoră de energie. Dar ulterior, va fi nevoie de decenii pentru a avea impact. Chiar dacă nu ar exista o rezistenţă, chiar dacă nu ar avea efecte asurpa mediului şi chiar dacă nu ar duce la falimentul multor oameni – tot ar dura mult timp să fie implementată. Deci, dacă vă spune cineva că tehnologia ne va salva instantaneu, el nu ştie cum se dezvoltă tehnologia.

Reporter: Cum e cu resursele? Previziunile anterioare au arătat că până în 2012 aproape că vom rămâne fără petrol, dar se pare că încă mai sunt resurse suficiente. Estimările recente arată chiar că SUA ar putea produce în curând mai mult petrol decât Arabia Saudită.

Dennis Meadows: S-ar prea putea. Dar rezervele de petrol despre care vorbim sunt precare şi exploatarea lor este foarte costisitoare. Şi şi acestea se vor epuiza cândva. Iar atunci vom avea o problemă. Iată un exemplu: eu am o vecină, care este bogată. Factura ei la electricitate este, să zicem, de 1% din venitul ei. La venirea uraganului Sandy, brusc ea nu are lumină în casă. Scade oare cu 1% calitatea vieţii ei? Nu! Mâncarea i se strică, nu poate aprinde lumina, nu mai poate lucra. Este un dezastru. Să ne uităm în jurul nostru. Scaunul pe care stăm, sticla din care sunt făcute ferestrele, luminile – tot ce avem are un unic motiv: ne bucurăm de electricitate ieftină.

Reporter: Să presupunem că aveţi dreptate şi că prăbuşirea se va produce în acest secol. Cum va arăta?

Dennis Meadows: Va avea forme diferite în locuri diferite. Unele ţări se prăbuşesc deja şi unii oameni nici măcar nu au băgat de seamă. În prezent există aproximativ un miliard de oameni care mor de foame, iar oamenii de aici nici măcar nu remarcă acest lucru. Şi mai este problema vitezei. Diferenţa dintre un declin şi un colaps este viteza. Bogaţii îşi pot cumpăra ieşirea din multe situaţii. Sfârşitul energiei fosile, de exemplu, va fi gradual. Dar schimbarea climatică va veni oricum în ţările industrializate. Iar geologia arată clar că temperatura globală nu creşte linear. Face salturi. Dacă aşa va fi, se va produce un colaps. Dar nu ar fi nimic nou. Societăţile au suişuri şi coborâşuri. Aşa se întâmplă de 300.000 de ani.

SURSA: RADOR

Legaturi:

*


Categorii

1. DIVERSE, Ecologism/ Mitologia schimbarilor climatice, apocalipsa incalzirii globale

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “Institutii guvernamentale dau ”SFATURI” DE SUPRAVIETUIRE in caz de APOCALIPSA/ Der Spiegel trateaza tema OMENIRII PE CALE DE DISTRUGERE din cauza ”INCALZIRII GLOBALE”

  1. Ce porcarie asta cu apocalipsa,astea sunt inventile masoneriei globaliste sa mentina omul in teroare si frica basca ca profita dupa urma asta si castiga bani frumosi din falsa apocalipsa. Ce spune Iisus in biblie ca nici el si nici ingerii lui nu stiu de venirea sa cand atunci va fi sfarsitul lumii.

  2. Ca “Om” si nu ca Dumnezeu adevarat poate fi interpretata “nestiinta” sfarsitului lumii de catre Domnul Iisus Hristos.(si, totusi, si aici e discutabil, pt. ca firile sunt neamparite, nedespartite, neamestecate si neschimbate). Acesta spune destul de clar ca “TOATE mi-au fost date de catre Tatal meu” (Mt.11,27) si ca “Tatal iubeste pe Fiul si TOATE le-a dat in mana Lui” (In.3,35); “ca Tatal iubeste pe Fiul si-i arata TOATE cate face El..”(In.5,20) ; “EU si Tatal UNA suntem” (In.0,30).
    Ca Dumnezeu, Fiul stie TOATE ale Tatalui, inclusiv data sfarsitului lumii. Altfel, l-ai scoate pe Fiul din partasia cu Tatal si l-ai duce in …creatura neputiincioasa (arianism). De fapt, chiar am vazut ca multi neo.p. impartasesc ideea aceasta a “nestiintei” Fiului.

  3. Se pare ca exista o curiozitate foarte mare in privinta sfarsitului lumii. Chiar apostolii au intrebat pe Hristos cand va fi. Nu doar inainte de patima, ci si dupa Inviere, la Inaltare. Dar nu este al nostru a cunoaste timpurile pe care Tatal le-a pus in stapanirea Lui(Fapte 1,7), cand Fiul Se va supune si El Tatalui, dupa nimicirea mortii. In schimb, Apocalipsa (Descoperirea) este o proorocie despre sfarsitul lumii. Deci exista o cunoastere duhovniceasca a acestui sfarsit.
    Se poate vorbi, dupa cum zice si Sf. Vasile cel Mare (Ep. 236), despre o necunoastere a Fiului ca Dumnezeu, insa in intelesul ca primul care are aceasta cunoastere este Tatal si de la El o primeste si Fiul si Duhul.
    Venirea Duhului Sfant in suflet ne va invata toate cele necesare, ne va imbraca cu putere de sus ca sa fim martori ai lui Hristos. Trairea in Duhul lui Dumnezeu este o nadejde vie si pregustata a invierii, a veacului viitor. Aceasta aduce si o capacitate de intelegere a vremruilor. Dar noi, ca oameni, nu avem nici un folos sa stim semnele timpurilor.

  4. Ce faci daca iti cade in fata casei o bomba atomica ?? Te uiti la ea, ca alta nu mai vezi !

    ne-am dilit la cap rau de tot…

  5. @c2:

    deci asta se va intampla pe 21 dicemvre, imi dau maiasii cu atomica’n’gradina? o sursa, ceva, pentru informatia asta, e vorba cumva de oracolul din Shambala?

    hmm, sa-mi iau un cojocel de plumb mai degraba…

    http://stirileprotv.ro/stiri/social/cum-ne-vom-petrece-sfarsitul-lumii-romanii-tematori-au-intrat-in-febra-pregatirilor-de-21-12-12.html

  6. Pentru romanii tematori, Biserica recomanda spovedanie completa, sincera, cu parere de rau pentru cele savarsite si daca se poate, cu ceva lacrimi de pocainta.
    Avand in vedere ca suntem in Postul Nasterii Domnului, bisericile au program prelungit, nu prea exista riscul sa nu gasim un preot disponibil.
    Doamne ajuta!

  7. Pingback: Obama foloseste propaganda INCALZIRII GLOBALE pentru a ajuta INDUSTRIA GAZELOR DE SIST. Presedintele american inaugureaza ERA EMISIILOR CONTROLATE DE CARBON - Recomandari
  8. Pingback: Agenda “SCHIMBARII CLIMATICE” si a “EMISIILOR DE CARBON”: INGINERIE SOCIALA menita remodelarii comportamentului uman - Recomandari
  9. Pingback: Acord mondial ”FARA PRECEDENT” pe tema SCHIMBARILOR CLIMATICE. Este primul acord cu caracter CONSTRANGATOR si isi propune un MODELUL ECONOMIC DE DEZVOLTARE | Cuvântul Ortodox
  10. Pingback: Acord mondial ”FARA PRECEDENT” pe tema SCHIMBARILOR CLIMATICE. Este primul acord cu caracter CONSTRANGATOR si isi propune un MODEL ECONOMIC DE DEZVOLTARE | Cuvântul Ortodox
  11. Pingback: Acord mondial ”FARA PRECEDENT” pe tema ”SCHIMBARILOR CLIMATICE”. Este primul acord cu caracter CONSTRANGATOR. Scurt ISTORIC al DIVERSIUNII ECOLOGISMULUI MONDIAL “APOCALIPTIC”- afacere si instrument de control supranational | Cuvântul
  12. Pingback: I WANT YOU TO PANIC! Despre cultul politic extrem al APOCALIPSEI CLIMATICE si idolul util GRETA THUNBERG. Ce fel de noua ordine ne profetesc apostolii noii religii climatice?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare