Reportaj In Premiera despre PSIHOZA APOCALIPTICA 2012. Negustorii spaimelor, aventurierii sfarsitului lumii si… profetiile parintelui Arsenie Boca (VIDEO)

24-10-2012 4 minute Sublinieri

“Dumnezeu vrea sa spele Romania de pacate cel dintai” (Parintele Arsenie Boca, apud PS Daniil Stoenescu)

***

În premieră, cu Carmen Avram: Gata de apocalipsă, partea I

În premieră, cu Carmen Avram: Gata de apocalipsă, partea a II-a

vezi despre parintele Arsenie Boca, in al doilea film, de la min. 22`:


Nota noastra:

Emisiunea In Premiera realizata de Carmen Avram a prezentat un prim reportaj destul de consistent pe tema spaimelor apocaliptice generate de interpretarile calendarului mayas si de sfarsitul anului 2012 (“fatidica” data de 12.12.12).

Dincolo de aspectul comercial al reportajului pe care il regasim in intretinerea unui suspans, a unei atmosfere intrigante si, sa spunem, semi-ezoterice, “imblanzite” de perspectiva “optimista” a faptului ca… sfarsitul a mai fost profetit si nu s-a intamplat sau ca, pana la urma… s-ar putea nici macar sa nu fie chiar un sfarsit propriu-zis, sunt cateva lucruri care merita retinute.

– psihoza apocaliptica nu are granite si este imprevizibila. Apocalipticii 2012 care au acceptat sa acorde interviuri nu par nicidecum persoane “sarite de pe fix” (in sens clasic: vorbire dezlanata, aspect neingrijit, idei incoerente), cu exceptia ideilor fixe “tematice”. Toti isi pregatesc apocalipsa sistematic si foarte rational. Si-au centrat intreaga viata in jurul acestei idei si au luat decizii radicale: retragerea partiala din societate, pregatirea unui refugiu, crearea unui plan laborios de aprovizionare cu provizii si munitii (la propriu si la figurat).

in ciuda laturii comune a psihozei, care se manifesta la fel, in liniile mari descrise mai sus, exista si diferente… culturale. Chiar tipice. In reportaj apar un cuplu de francez, o familie americana si chiar si un roman. Francezii au mers meticulos intr-o zona retrasa pentru a reinvata cum sa se descurce cat mai “natural” cu putinta; pentru asta nu au cautat sa reinnoade vreun trai traditional, ci s-au apucat sa studieze manuale si sa aplice. Americanii, ca-n filmele lor. Si-au cumparat buncar, si-au luat un arsenal intreg de arme de foc si arme albe, s-au burdusit cu provizii si asteapta apocalipsul ca Rambo. Sau mai bine ca Chuck Norris. Romanul nostru, un inginer de prin Muntii Apuseni, si-a bagat toti banii intr-un fel de beci subteran construit aiurea-n munti pe care apoi il va mesteri cu aceeasi pasiune cu care ar fi facut o casa. Ceva termopan, poate si-o faianta?

exista in reportaj inca doua personaje cheie: “profetul” nebun, unul din autorii de succes ai teoriilor apocaliptice care tocmai se pusese la post negru de 40 de zile ca sa exerseze pentru perioada de foamete ce va veni, si negustorul apocalipsei, vicleanul care a sesizat “oportunitatea de afaceri” si care stapaneste la perfectie discursul cu care sa speculeze psihoza, transformand-o in stimul pentru achizitii. De care achizitii? De buncare! Ei bine da, exista si asa ceva, si inca o afacere pe bani mari: negutator de buncare, vandute fie la bucata (adica special pentru cate o familie), fie retail (adica pentru mai multi, adevarate micro-orasele). O industrie a apocalipsei deja infloritoare!

Reportajul se incheie cu evocarea parintelui Arsenie Boca. O evocare care nu ar fi fost nepotrivita daca s-ar fi facut distinctia intre cum priveste Biserica si, prin urmare, parintii duhovnicesti, tema sfarsitului lumii, si cum privesc toti ceilalti, marcand astfel deosebirea radicala intre psihoza si profetie, intre idei fixe si preocupari legitime, intre delir apocaliptic si pregatire duhovniceasca si pocainta. Unui crestin nu poate decat sa-i fie mila de nadejdea pe care si-o pune omul in abilitatile sale de a trai retras, in puştile sale puternice sau in buncarele si beciurile pregatite judicios din vreme cu tot ce trebuie. Vremurile antihristice nu vor da inapoi din fata gloantelor… Dar, de asemenea, crestinul ar trebui sa stie ca ar trebui sa fie primul care sa fie “gata pentru apocalipsa”, insa… asa cum l-a invatat Biserica sa o faca.

In incheiere, este demn de remarcat un cuvant profetic atribuit, in emisiune, pr. Arsenie Boca, ce ar trebui sa ne dea de gandit noua, romanilor:

“Dumnezeu vrea sa spele Romania de pacate cel dintai”

Celelalte cuvinte profetice ale pr. Arsenie Boca pot fi citite aici:

luand aminte in acelasi timp si la:

Recomandam urmatoarele materiale pentru a intelege mai bine tema psihozelor apocaliptice, inclusiv – dar nu numai – a celor legate de calendarul maya si anul 2012:

*

*

***

Pentru o foarte necesara abordare ortodoxa si o contextualizare la genul de probleme puse in ultimii ani la noi in tara si, in general, in spatiul ortodox, va recomandam urmatoarele:

 


Categorii

Documentare/ Reportaje, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Opinii, analize, Parintele Arsenie Boca, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

65 Commentarii la “Reportaj In Premiera despre PSIHOZA APOCALIPTICA 2012. Negustorii spaimelor, aventurierii sfarsitului lumii si… profetiile parintelui Arsenie Boca (VIDEO)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Am aceasi parere ca si Iulian.
    Pe langa avantajele comerciale si intretinerea unei psihoze in randul necredinciosilor, cred ca miza cea mai mare a regizarii si mediatizarii acestor nenumarate “apocalipse”, este de a insamanta neincrederea in adevarata apocalipsa.
    Este similar cu a striga de nenumarate ori “vine lupu”, dar fara sa fie nici un lup. Iar atunci cand or sa se implineasca vremurile si va veni cu adevarat “lupu”, nimeni nu o sa mai creada si nu o sa mai ia in seama nici un avertisment.

    Ziua in care va veni sfarsitul nu o stie nimeni, nici chiar ingerii din ceruri, ci doar Dumnezeu. Este vorba despre ziua sfarsitului fiecaruia dintre noi sau ziua sfarsitului acestei lumi.

    Deci, aceasta zi nu o poate sti nimeni dintre noi, fie ei mayasi, Nostradamus, NASA, inexistentii etraterestrii …

    Dar despre apropierea sfarsitului lumii avem unele semne care trebuie sa se implineasca. Si aceste semne ni le-a lasat chiar Dumnezeu prin proorocii Lui.
    Dar proorociile sunt pentru cei credinciosi, nu pentru necredinciosi.

    Probabil ca vor mai fi razboaie, cutremure, inundatii si alte calamitati, dar nu va fi sfarsitul.
    Inainte de a fi sfarsitul trebuie sa se uneasca mai multe tari si sa se formeze doar 10 state in toata lumea.
    Dupa aceea trebuie sa i se dea conducerea mondiala unui singur lider, a carui “inscaunare” o vom urmarii cu totii, pe intreg pamantul, prin intermediul televizorului, internetului …
    Dupa aceea trebuie sa urmeze obligarea tuturor oamenilor de a primi pecetea acestui unic conducator, adica a antihristului.
    Dupa aceea mai urmeaza o perioada de 3 ani si jumatate si inca …

    Si abia dupa aceea va veni ziua sfarsitului lumii, adica a doua venire a lui Iisus Hristos Dumnezeul nostru si Judecata finala.

    Restul … mayasi, scrieri secrete descoperite recent, alinierea planetelor, ere glaciare, inversarea polilor, incalzirea globala, stiinta mincinoasa … sunt doar pentru necredinciosii in Dumnezeul nostru, Facatorul cerului si al pamantului, Cel in sfanta treime inchinat – Tatal, Fiul si Sfantul Duh.

  2. Pingback: EREZIILE CONTEMPORANE. Parintele Arsenie Vliangoftis despre cateva din marile secte antihristice ale zilelor noastre si mijloacele lor de inrobire si spalare a creierelor -
  3. O eleva mi-a spus:
    -Doamna, vine sfarsitul lumii!Au spus la televizor. Ca maiasii au facut un oracol si se termina la anul 2012.Ne este frica.
    Am facut o gluma zicand ca nu au stiut sa numere mai departe. Adica nu stiua matematica.Si au ras copiii.
    Le-am mai spus ca nu stie nimeni cand este sfarsitul lumii. Nici chiar Hristos cand a fost intrebat despre asta , ci doar D-zeu Tatal stie si hotaraste cand este .

  4. Pingback: CANONIZAREA SFINTILOR INCHISORILOR – un subiect tabu? (“In premiera”: partea a doua) -
  5. Pingback: CANONIZAREA SFINTILOR INCHISORILOR - un subiect tabu? ("In premiera": partea a doua) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: SFINTII INCHISORILOR - reportaj "In premiera" (prima parte, VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: Psihiatrul ortodox Dmitri Avdeev: NU FITI PARTASI LA OCULTISME – “LUCRARILE INTUNERICULUI”! Care sunt efectele preocuparilor “paranormale”, sectare sau ale recursului la “vindecatori” oculti? -
  8. Pingback: Suntem “avertizati”: DEZASTRU APOCALIPTIC PE 1 OCTOMBRIE. Sau… cum se degradeaza tot mai mult jurnalismul romanesc - Recomandari
  9. Pingback: PARINTELE ARSENIE BOCA IN DUH SI ADEVAR – Straluciri de har din invataturile si minunile Cuviosului de la Prislop, in noi DOCUMENTARE AUDIO si VIDEO realizate de NICOLAE MARGINEANU. Marturiile Maicii Marina de la Man. Bic -
  10. Pingback: PARINTELE ARSENIE BOCA continua sa faca MINUNI SI DE DINCOLO DE MOARTE… -
  11. Pingback: PARINTELE ARSENIE – LUMINA PENTRU NEAMUL SAU, IN INTUNERICUL VREMURILOR VITREGE. Misionar al dreptei-credinte in fata greco-catolicilor: “Intoarceti-va acasa, la ortodoxie, si asa tot neamul prinde putere pentru ziua ce vine” -
  12. Pingback: Parintele Arsenie Boca despre POST, SPOVEDANIE, RUGACIUNEA MAICII DOMNULUI si LUPTA CU DIAVOLUL. Care este CEA MAI MARE MINUNE? -
  13. Pingback: CAZUL DISPARITIEI IULIEI IONESCU – eleva de 15 ani ce ar fi fugit de acasa “la manastire”. BISERICA, DUHOVNICUL SI “SITE-URILE RELIGIOASE” – VINOVATII DE SERVICIU?/ update: IULIA A FOST GASITA SI SE INTOARCE ACASA! - Re
  14. Pingback: LA CE MANASTIRI A FOST ADOLESCENTA FUGITA DE ACASA? A fost motivata fuga de panica “sfarsitului lumii”? - Recomandari
  15. Pingback: PRIMA EVANGHELIE DIN POSTUL MARE si RAZBOIUL: “Sa nu va inspaimantati… Iar cand vor incepe sa fie acestea, prindeti curaj si ridicati capetele voastre” - Recomandari
  16. Pingback: PARINTELE ARSENIE BOCA – 25 de ani de la plecarea in Vesnicie a marelui mijlocitor si luminator al neamului. DARURILE si CRUCEA PARINTELUI ARSENIE. Cand un neam isi tradeaza rostul, sa se gateasca de pedeapsa! -
  17. Pingback: PARINTELE ARSENIE BOCA SUB PRIGOANA COMUNISTA sau MARTURII DESPRE SFINTENIA CARE IMBLANZEA FIARELE SECURISTE: “A fost o lumina si un stalp de nadejde. Fara indemnul si rugaciunile lui, nu as mai fi iesit viu din inchisoare” - Recomandari
  18. Pingback: PARINTELE ARSENIE BOCA – CUVINTE DUHOVNICESTI ANTOLOGICE, de mare forta si folos mantuitor: “Nu te ruga de Mine sa le dau pacea, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada pacea pe pamant“ -
  19. Pingback: FEMEIA GARBOVA ASTAZI: Un popor garbovit de ploconiri, linguseli, LIPSA DE VERTICALITATE; o omenire tip “Prikoke”, COCOSATA DE PACATE si MANIPULATA sa se simta “LIBERA” cand este mai ROBITA si sa fie fericita SCORMONIND IN GUNOAIEL
  20. Pingback: PARINTELE ARSENIE BOCA – 25 de ani de la plecarea in Vesnicie a marelui mijlocitor si luminator al neamului. DARURILE si CRUCEA PARINTELUI ARSENIE. Cand un neam isi tradeaza rostul, sa se gateasca de pedeapsa! | Cuvântul Ortodox
  21. Pingback: CONFISCAREA PARINTELUI ARSENIE BOCA DE CURENTE EZOTERICE, DACISTE SI NEW-AGE | Cuvântul Ortodox
  22. Pingback: O APOLOGIE: “Până la canonizare, răstignirea Părintelui Arsenie Boca continuă!” | Cuvântul Ortodox
  23. Pingback: PRIMA EVANGHELIE DIN POSTUL MARE si RAZBOIUL: “Sa nu va inspaimantati… Iar cand vor incepe sa fie acestea, prindeti curaj si ridicati capetele voastre” | Cuvântul Ortodox
  24. Pingback: Guvernarea mondiala si RELIGIA NOII ORDINI MONDIALE. Rolul ezoterismului tehnocratic si globalist BAHA’I | Cuvântul Ortodox
  25. Pingback: PARINTELE ARSENIE BOCA – pomenirea plecarii in Vesnicie a marelui mijlocitor si luminator al neamului. DARURILE si CRUCEA PARINTELUI ARSENIE. Cand un neam isi tradeaza rostul, sa se gateasca de pedeapsa! | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare