PARFUMURILE dauneaza grav sanatatii

30-12-2012 39 secunde Sublinieri

Ingredientele parfumurilor pătrund în organism, sunt metabolizate şi multe rămân acolo, fapt ce poate dăuna grav sănătăţii, cu toată mireasma perfecta de care beneficiezi pentru câteva ore, arată un studiu citat de Ziare.com.

Intr-un nou studiu de la Universitatea Rochester, cercetatoarea Lauren Parlett a subliniat si demonstrat, conform Rodale, efectele negative ale ftalatilor – substanţe chimice din parfumuri.

Au fost prelevate teste de urina de la femei care foloseau diverse cantitati de produse de ingrijire parfumate. Cu cat numarul produselor era mai mare, cu atat crestea si cantitatea ftalatilor. In jur de 70% dintre participantele la studiu aveau in corp cca. 10 tipuri diferite din aceste substante nocive.

Acestea pot sa duca la cancer, dereglari hormonale si diverse alte boli. Studii preliminare indica faptul ca atunci cand se afla in corpul copiilor, pot sa determine un IQ scazut. In plus, mai pot duce la endometrioza si sindromul ovarului polichistic.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “PARFUMURILE dauneaza grav sanatatii

  1. Puteti gasi o multime de parfumuri naturale, fara ftalati sau alte substante periculoase, la Plafar la mall. Nu sunt la fel de puternice ca si celelalte si nici nu rezista atat de mult, insa in rest au numai avantaje!

  2. De exemplu, ce avantaje? /:)

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare