RECOMANDARE DE CARTE: “Biblia impotriva Protestantismului”

5-02-2013 1 minut Sublinieri

coperta_biblia_impotriva_protestantismului

La Editura Ecclesiast a apărut lucrarea Biblia împotriva Protestantismului. Respingerea ereziilor protestante prin versete biblice, autor Monah Antonie, traducere de Dragoş Dâscă.


Cartea se dovedeşte a fi un veritabil instrument pentru lucrarea misionară în Biserică, ea venind în ajutorul credincioşilor care doresc să afle cum pot demonta învăţăturile greşite ale protestanţilor, pornind chiar de la Sfânta Scriptură. Avem astfel într-un singur volum atât un manual de misiologie-sectologie, cât şi unul de Noul Testament. În cele nouă capitole şi în cele mai puţin de 150 de pagini ale lucrării aflăm răspunsurile la întrebările protestante tipice. Remarcăm faptul că studiul de faţă este fundamentat pe citirea masivă din Sfânta Scriptură, astfel că „protestanţii şi ortodocşii vor deveni mai familiarizaţi cu bogăţia de dovezi biblice care sprijină aspectul scris şi oral al Sfintei Tradiţii“.

Modul individualist de raţionare şi interpretare personală al reformatorilor a înlocuit învăţătura celor care au învăţat direct de la Hristos, Apostolii, şi a celor care au formulat canonul biblic – lista cărţilor care alcătuiesc Sfânta Scriptură -, Părinţii Bisericii. Îndepărtarea de Sfânta Tradiţie a dus la nesocotirea chiar a învăţăturilor Bibliei. Ideile personale despre Credinţă şi Scriptură s-au dovedit a fi nu doar nefolositoare, ci şi periculoase, iar urmarea lor în societatea occidentală nihilistă este mai mult decât evidentă. Printre consecinţele interpretării personale a Bibliei enumerăm: aşa-zisa acceptare a lui Iisus Hristos ca Mântuitor, dar dispreţuirea stăpânirilor pe care El le-a orânduit în Biserica Sa; puzderia de culte protestante şi neoprotestante, fiecare bazându-se pe o interpretare „personală“ a Bibliei.

De asemenea, ca urmare a nesocotirii adevărului că Tradiţia Bisericii reprezintă lucrarea Duhului Sfânt, cultul sacramental fie s-a pierdut cu totul în Protestantism, fie s-a transformat într-un spectacol lumesc, un show. Autorul lucrării arată metodic cum ruperea Protestantismului de Sfânta Tradiţie a dus la dispreţuirea Liturghiei şi a Sfintelor Taine, cu toate că temeliile lor au fost aşezate în primele veacuri ale Bisericii.

Autorul, american, fost episcopalian, în prezent vieţuitor în Mănăstirea „Sfântul Antonie“ (Arizona), şi bun cunoscător al teologiei protestante, demontează – bazându-se pe fundamente biblice – fiecare greşeală de credinţă specifică fiilor Reformei: Sola Scriptura, siguranţa veşnică – mântuirea imediată, hiliasmul, negarea pururea-fecioriei Maicii Domnului nostru Iisus Hristos (protestanţii nu o numesc pe Maica Domnului Theotokos), negarea succesiunii apostolice neîntrerupte: protestanţii consideră că, după primele două veacuri ale Bisericii primare, o „mare apostazie“ ar fi cuprins Biserica, succesiunea apostolică întrerupându-se, aşadar, până la Reforma lui Luther…. Ei zic că motivul retragerii harului ar fi fost nesocotirea Bibliei în dauna Tradiţiei, când de fapt Biblia a luat naştere înlăuntrul Tradiţiei, Sfinţii Părinţi fiind cei care au alcătuit Canonul biblic, înlăturând scrierile care negau dumnezeirea şi învăţătura mântuitoare a Domnului Iisus Hristos.

Vă invit să citiţi cartea Biblia împotriva Protestantismului. Respingerea ereziilor protestante prin versete biblice, fiindcă vă va ajuta să aprofundaţi şi să cunoaşteţi mai bine Ortodoxia, vă va întări în dreapta credinţă, pentru a nu cădea pradă numărului mare de erezii din sânul Protestantismului, care contrazic învăţătura apostolică şi Biblia. În cuvintele autorului, „scopul acestei cărţi este de a arăta atât cititorilor protestanţi, cât şi celor ortodocşi că Sfânta Tradiţie a Ortodoxiei este deplin sprijnită de referinţe biblice“.

Cititi aici un extras din carte:

516E5rsNy-L._SL500_AA300_


Categorii

1. DIVERSE, anunturi, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Pagini Ortodoxe, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “RECOMANDARE DE CARTE: “Biblia impotriva Protestantismului”

  1. Am o colegă , profesoară de limba română care este baptistă, face analize gramaticale pe texte religioase.Mi-am facut datoria sa le spun elevilor ca are alta religie, adica sa nu se lase corupţi.Of.

  2. Ati facut bine. Sub aparenta binelui (sadirea semintei Evangheliei in cugetul elevului) se ascunde un rau infricosator – insuflarea in elev a dorintei de a interpreta Scriptura de capul sau, dispretuirea Traditiei si nesocotirea cultului si a Tainelor Bisericii.
    Doamne, ajuta!

  3. Si eu am Biblia ortodoxa.Este cea adevarata.Ce bine ca mai sunt oameni care lupta cu sectele astea.

  4. Inseamna ca Biblia in engleza, sau in orice alta limba, nu este buna..!?! Iar, in lb romana sunt deja mai multe traduceri.. Exista totodata, o aplicatie cu mai toate traducerile, care ajuta foarte mult pt un studiu aprofundat – apropo, Biblia spune sa cercetam toate lucrurile…

  5. @Cristina

    Nu scrie nicaieri mai sus ca Biblia in alte limbi nu este buna doar pt faptul ca este scrisa in alte limbi – este o exagerare. Tot asa, nu toate bibliile din limba romana sunt bune doar pentru ca sunt in romana.

    apropo, Biblia spune sa cercetam toate lucrurile…

    Biblia spune?
    Si chiar TOATE lucrurile? Hristos spune acestea: “Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide”

    Evident ca ni se va da ceea ce CEREM – cerem satisfacerea orgoliului propriu, ni-l vom satisface, dar odata si odata vom cadea… de sus – si sa dea Domnul ca aceasta cadere sa ne fie spre ridicare, spre pocainta!
    Spune Hristos sa cautam si vom afla – dar ce anume sa CAUTAM, sau mai bine zis, pe CINE? Totusi, adevarate sunt cuvintele Domnului, ca vom gasi ceea ce cautam, indiferent de ce cautam, caci suntem liberi, asa cum ne-a creat…
    “Bateti si vi se va deschide” – dar la Care usa sa BATEM, si CINE este Usa? Oare la orice usa este bine sa batem? Ni se deschid multe usi, putem intra oriunde, dupa cum ni-i voia. Putem citi multe traduceri ale Sfintei Scripturi, dar numai cele ORTODOXE, bazate pe scrierile originale, editiile confirmate in Ortodoxie sunt cele bune. Restul au adaugat, au scos, au modificat dupa bunul plac, ca sa profite de aversitatea celor slabi impotriva preotilor, a icoanelor, a Maicii Domnului si a sfintilor, a Sfintei Traditii si credintei celei drepte, ortodoxe.

    Va rog, mare grija sa aveti la “toate”, “orice” si altele asemenea, caci Sf. Apostol Pavel ne invata ca intr-adevar “Toate imi sunt ingaduite, DAR nu toate imi sunt de folos”.

    Doamne, ajuta!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare