IPS Ilarion Alfeiev despre REGIMUL ANTIHRISTIC bolsevic si comoara NOILOR MARTIRI ai Rusiei

17-02-2013 3 minute Sublinieri

ÎPS Mitropolitul Ilarion: Faptele noilor martiri şi mărturisitori sunt o comoară duhovnicească ce trebuie păstrată cu grijă şi cinstită de Biserica noastră

noii martiri rusia

“Nu ştim ce ne aşteaptă de acum înainte. Este greşit să credem că Biserica se va bucura mereu de bunăstare, pace şi de bunăvoinţa puterii, care ar fi ea, pentru că vremurile se mai schimbă, aşa cum ne arată istoria.”

novomucheniki13_10-kh

Pe 10 februarie 2013, ziua Soborului Noilor Martiri şi Mărturisitori ai Rusiei, ÎPS Mitropolitul Ilarion al Volokolamskului, şeful Departamentului de Relaţii Externe Bisericeşti ale Bisericii Ortodoxe Ruse, a prăznuit sfânta liturghie în biserica Maicii Domnului Bucuria celor Necăjiţi, din Moscova.

După slujbă, ÎPS Mitropolitul Ilarion a ţinut o predică, spunând în mod special:

Astăzi pomenim Soborul Noilor Martiri şi Mărturisitori ai Rusiei, toţi cei care au mucenicit în anii prigoanelor împotriva credinţei şi a Bisericii lui Hristos.Este un mare prilej pentru toată Biserica să ne reamintim întâmplările tragice, dar în acelaşi timp să le prăznuim pentru că perioada care a durat în ţara noastră 70 de ani, în timpul secolului XX, a arătat lumii un mare număr de mărturisitori şi noi martiri. Au preferat să moară decât să se lepede de Hristos şi astăzi se roagă pentru noi şi pentru patria noastră în Biserica biruitoare din cer.

Prigoanele au început imediat după revoluţia din octombrie 1917, când bolşevicii au preluat puterea. Prigoana împotriva credincioşilor a fost una premeditată şi lungă, depăşind în cruzime toate celelalte prigoane împotriva Bisericii, inclusiv pe cele ale împăraţilor romani din secolele I, al II-lea şi al III-lea. Regimul antihristic anoi martiri rusia 2 făcut totul pentru a distruge religia şi Biserica, pe oamenii ei şi pe cei care purtau harul lui Hristos şi care au adăpat/ocrotit ţara noastră secole de-a rândul.

Represiunile au fost brutale şi sângeroase, pentru că autorităţile căutau să extermine complet Biserica. Ele plecau de la ideea complet absurdă şi antiumană că religia este un vestigiu al trecutului şi ar trebui să se stingă de la sine, dar, dacă nu s-a stins de la sine, ar trebui să fie ajutată să moară cât mai curând posibil.

Bolşevicii au creat o ideologie antiumană şi criminală pentru a-i îndruma pe conducătorii ţării noastre timp de decenii întregi. Această ideologie a dus la milioane de victime, oameni cu statut social şi convingeri diverse. Au început cu lupta de clasă împotriva nobilimii şi negustorilor, urmată de deposedarea ţăranilor mai înstăriţi, apoi relocarea şi distrugerea unor comunităţi etnice întregi. Campaniile de distrugere se derulau una după alta şi aceste acţiuni criminale au continuat timp de mai multe decenii.

Biserica Ortodoxă Rusă a fost una dintre ţintele acelei campanii sinucigaşe duse de autorităţi împotriva propriului popor. Dar Biserica a fost cea care a arătat un mare curaj şi eroism duhovnicesc, care a fost întipărit în memoria poporului şi glorificat de Biserică astăzi prin canonizarea sfinţilor noi martiri şi mărturisitori ai Rusiei.

Aparatul persecuţiei a înghiţit nu numai oameni nevinovaţi, ci şi pe cei care erau ei înşişi vinovaţi de acele crime. Într-adevăr, uneori prigonitorii devin ei înşişi prigoniţi. Nu vedem niciun eroism în acţiunile acestor oameni, în conştientizarea faptului că au ajuns victimele lumii pe care ei înşişi au creat-o. Cei pe care îi slăvim nu erau vinovaţi de nimic altceva decât de credinţa lor în Hristos, de slujirea Bisericii, de dragostea lor pentru Dumnezeu şi de eforturile lor de a călăuzi poporul lui Dumnezeu spre mântuire. Oamenii pe care îi slăvim ca noi martiri şi mărturisitori ai Rusiei nu sunt toate victimele acelor ani cumpliţi, ci aceia care I-au rămas credincioşi Domnului până la sfârşit, care nu au fost înfrânţi de aparatul represiv, care nu s-au lepădat de Hristos nici măcar sub tortură sau în închisoare, care nu i-au trădat pe cei dragi, aşa cum s-a întâmplat de multe ori.

Nu ştim câţi au fost, zeci de mii, sute de mii sau milioane, pentru că adevărul despre acei ani nu va fi niciodată dezvăluit în totalitate. Nu se vor deschide niciodată toate arhivele încât datele să scoată la iveală cine a rămas credincios până la capăt şi cine s-a împiedicat şi a căzut. Mai mult decât atât, sunt multe falsuri în transcrierile interogatoriilor pe care le folosim pentru a restabili cele întâmplate cu un nou martir. Unii despre care s-a scris că s-au lepădat nu au renunţat de fapt la credinţa lor.

noi martiri rusia 1Istoria completă a faptelor sfinţilor este ştiută doar de Domnul Iisus Hristos. Dar Biserica i-a slăvit pe toţi noii martiri şi mărturisitori, cei pe care îi ştim, cei ale căror fapte sunt atestate documentar şi cei care sunt ştiuţi doar de Dumnezeu. Printre ei au fost şi episcopi, şi preoţi obişnuiţi, şi călugări. De asemenea, au fost şi foarte mulţi credincioşi de rând care nu s-au lepădat de Hristos nici sub tortură.

Faptele  sfinţilor noi martiri şi mărturisitori sunt o comoară duhovnicească ce trebuie păstrată cu grijă şi cinstită de Biserica noastră. Nu ştim ce ne aşteaptă de acum înainte. Este greşit să credem că Biserica se va bucura mereu de bunăstare, pace şi de bunăvoinţa puterii, care ar fi ea, pentru că vremurile se mai schimbă, aşa cum ne arată istoria. Biserica noastră ortodoxă a trecut prin situaţii foarte diferite şi au existat mereu cei gata să meargă până la capăt pe drumul Golgotei alături de Hristos. Astăzi ne rugăm ca mila lui Dumnezeu să nu părăsească niciodată poporul nostru, aşa cum s-a întâmplat după ce foarte mulţi dintre ei au respins credinţa, Biserica şi pe Hristos. Să ne rugăm ca această lepădare să nu se mai repete în istoria noastră. Să ne rugăm ca noi să predăm mai departe urmaşilor credinţa ortodoxă pe care am moştenit-o cu un preţ atât de mare. 

Sursa: mospat.ru

– traducere pentru razbointrucuvant.ro. Preluarea se poate face doar cu acordul nostru explicit – 

hilarion


Categorii

Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului, Mitropolitul Ilarion, Sarbatori, comemorari, sfinti, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “IPS Ilarion Alfeiev despre REGIMUL ANTIHRISTIC bolsevic si comoara NOILOR MARTIRI ai Rusiei

  1. http://www.documentare.digitalarena.ro
    Nu vom sti niciodatã câte persoane au fost victimele Comunismului de la Revolutia din octombrie 1917 pânã la moartea lui Stalin, în martie 1953. Unii istorici afirmã cã au murit 20 de milioane, altii peste 50 de milioane. Mai multe milioane au muncit ca sclavi în Gulag, un sistem de mine, fabrici si santiere care se întindeau în centrul uriasei masinãrii sovietice a industrializãrii. Un documentar despre sistemul lagarelor de munca rusesti.
    Acest film documentar din anul 1999 despre Gulagul sovietic este absolut zguduitor si tulburator prin cruzimea realitatilor dezvaluite in detaliu fotografic si autentic, adica adevarul gol-golut, cum le-a vazut camera de fotografiat. Ce a fost Gulagul sovietic? Gulagul era de fapt un ,arhipelag’ de gulaguri, sau lagare izolate, de concentrare sovietice conceput de Stalin si Beria pentru exterminarea fizica si spirituala a detinutilor politici de pe tot intinsul imens al fostului imperiu sovietic. Gulagul a fost si o anticipare a lagarelor similare naziste. Gulagurile sovietice au servit drept ,model’ si gulagurilor din tarile ocupate in Europa de armatele sovietice dupa WWII. In majoritatea cazurilor cei condamnati si trimisi in Gulag n-au fost vinovati de absolut nimic: ei au fost acuzati fals de ,crime impotriva statului’ sovietic, pe care nici acuzatii si nici acuzatorii n-au stiut care ar fi fost. De ce ar fi fost atunci arestati si condamnati aceste zeci de milioane de oameni nevinovati care au murit in conditii groaznice in Gulag din ordinul dictatorului sovietic Stalin? Un raspuns ar fi pentru ca paranoicul Stalin a vrut sa inspire teroarea in tot imperiului sovietic, fiindu-i teama de comploturi. Insa, atunci, se pune intrebarea de ce n-au stiut cei mai multi oameni despre existenta Gulagului sovietic pina la aparitia cartii lui Alexander Soljenitzin, 40 de ani mai tarziu de la inceputul operatiei nefaste a Gulagului sovietic. Adevaratul raspuns despre motivul genocidului , sau ,,holocaustului”, conceput de Stalin il veti obtine vazand acest film documentar. Gulagul din Romania a avut aceleasi motive, cu Gheorghiu-Dej numit direct de Stalin.
    https://www.youtube.com/watch?v=_HCvUDYYlKg&feature=player_embedded Part I
    https://www.youtube.com/watch?v=4AFGYB10GFg&feature=player_embedded Part II
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=V6z3b6jZqTI Part III

  2. Pingback: Faptele noilor martiri şi mărturisitori sunt o comoară duhovnicească ce trebuie păstrată cu grijă şi cinstită de Biserica noastră | Portalul "Moldova Ortodoxă"
  3. Pingback: FAMILIA DE MUCENICI A TARULUI NICOLAE ROMANOV, ultimul imparat rus (✝17 iulie) si DEZLANTUIREA REVOLUTIEI BOLSEVICE, sangeroasa urgie anticrestina pregatitoare a stapanirii antihristice (si VIDEO; FOTO) -
  4. Pingback: SFANTA DUCESA ELISABETA FEODOROVNA – crinul nobletei desavarsite stropit cu sangele muceniciei. ✝18 iulie – 96 DE ANI DE LA MOARTEA MARTIRICA a unui vlastar imparatesc ales, de viță “victoriană”, care a unit frumusetea ingerea
  5. Pingback: GULAG – film documentar BBC [video]. MARTURII ZGUDUITOARE ALE VICTIMELOR SI TORTIONARILOR DIN LUMEA DE COSMAR A LAGARELOR SOVIETICE - Recomandari
  6. http://www.timpul.md/articol/un-mitropolit-rus-le-cere-fanilor-lui-stalin-sa-mearga-la-poligonul-din-butovo-de-la-moscova-ca-sa-primeasca-un-du-rece-de-trezire-72754.html

    Mitropolitul Ilarion i-a invitat pe fanii lui Iosif Stalin să meargă la poligonul din Butovo de la Moscova ca să primească „un duș rece de trezire”.

    Mitropolitul rus a comentat astfel rezultatul unui sondaj de opinie potrivit căruia aproape 40% din cetăţenii Rusiei lui Putin evaluează pozitiv personalitatea „liderului” comunist.

    „Pe poligonul din Butovo există un muzeu, fotografii ale oamenilor omorâţi, un ghid vă va poveşti ce s-a întâmplat, în fiecare zi erau aduşi şi împuşcați, pe timp de noapte, 200, 300, 400 de persoane. Erau şi copii de 15-16 ani. De ce au fost împuşcaţi..?” se întreabă mitropolitul Ilarion.

    El a cerut ruşilor să nu uite de milioanele de victime din timpul represiunii staliniste. „A fost un genocid împotriva propriului popor” a reamintit preotul.

    Şeful ONG-ului pentru drepturile omului „Memorial”, Arseni Roginski susţine că atitudinea pozitivă a ruşilor faţă de Stalin este alarmantă, potrivit TASS. „Acest lucru nu reflectă de fapt atitudinea lor faţă de Stalin, dar relaţia dintre stat şi popor, iar Stalin este văzut că un simbol al unui stat puternic. Faptul că a stat la conducerea unui regim antiuman şi represiv pentru popor are o importantă secundară”, a spus Roginski.

    La sfârşitul lunii martie, Levada Center a realizat un sondaj de opinie potrivit căruia Stalin este văzut drept o personalitate istorică pozitivă de 39% din ruşi. Mai mult decât atât, în ultimii 15 ani, numărul celor care privesc cu teamă şi ostilitate AMINTIREA lui Stalin s-a redus. Circa 45% dintre respondenţi cred că victimele din perioada lui Stalin se „justifică graţie obiectivelor mari şi a rezultatelor obţinute”. Doar 41% dintre respondenţi cred că pierderile de vieţi omeneşti ” nu pot fi justificate”.

    Trebuie remarcat faptul că la mijlocul lunii martie, comuniştii ruşi au declarat că până pe 9 mai vor ridică cel puţin 15 noi monumente ale lui Stalin în diferite regiuni ale Rusiei.

  7. Pingback: NELINISTI PENTRU PATRIARHUL KIRILL? Doua figuri publice importante, preotul Vsevolod Chaplin si editorul Sergei Chapnin, concediate de PATRIARHIA MOSCOVEI | Cuvântul Ortodox
  8. Pingback: Sfantul Ioan Maximovici despre ASASINAREA FAMILIEI IMPERIALE A TARULUI MARTIR NICOLAE: “Mult mai greu este păcatul uciderii Unsului ortodox al lui Dumnezeu…” | Cuvântul Ortodox
  9. Pingback: 100 DE ANI DE LA ABDICAREA ȚARULUI MUCENIC NICOLAE SI DE LA INCEPEREA PERSECUTIILOR BOLSEVICE ANTICRESTINE. Biserica Ortodoxa Rusa din afara Granitelor cere scoaterea mausoleului lui LENIN din Piata Rosie
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare