Un arhimandrit grec vorbea acum 3 luni de “ALUNGAREA” PAPEI BENEDICT SI INLOCUIREA LUI CU UN PAPA ANTIHRISTIC. Parintele Elpidie din Rodos: “Urmatorul Papa va fi profetul mincinos si multi arhierei ortodocsi vor fi marionetele lui” (AUDIO)

28-02-2013 4 minute Sublinieri

[…] Toate vor incepe de la un papa… si mi-e teama ca va fi urmatorul, care va fi cu adevarat copilul satanistilor care conduc acum Vaticanul. Sa stiti ca Vaticanul nu este papa, Vaticanul este o intreaga organizatie ascunsa in spatele papei care administreaza cu marsavie planuri sataniste. Vaticanul are si oameni care Il iubesc pe Dumnezeu, precum noi ortodocsii, dar are si oameni care au devenit cardinali cu un singur scop: ca sa ajute sa ajunga la putere un singur om care sa ne conduca.

De aceea, unul dintre acestia va fi profetul mincinos, care va fi conducatorul tuturor religiilor. Cand veti vedea ca il alunga pe acest papa, ca va pleca acest papa, il vor alunga, va incepe procedura inlocuirii lui cu un alt papa, care va fi o personalitate foarte puternica, dar satanica, foarte inteligent, cu o cunoastere vasta, atat de puternic incat va domina toti politicienii, care il vor asculta, si va aduce sub conducerea sa multi arhierei ai bisericii noastre. Multi arhierei ortodocsi vor fi marionete ale acestui fals profet. Asta deoarece stie ca daca va domina pe Patriarh si pe arhierei, prin ascultarea care se face in biserica noastra, va putea sa-i conduca si pe preoti si pe mireni.

  • Jurnalul national:

Papa, ULTIMA ZI la Vatican! Benedict al XVI-lea îşi încheie astăzi Pontificatul

Zi istorică, astăzi, la Vatican: pentru prima dată după aproximativ şapte secole, un papă, de această dată Benedict al XVI-lea, va părăsi în timpul vieţii şi de bunăvoie tronul Sfântului Petru. Benedict al XVI-lea îi lasă succesorului său o Biserică Catolică şi “apele agitate” ale acesteia într-o lume în plină mutaţie, marcată de secularizare şi profunde transformări în societate.gty_pope_vatican_back_tk_130213_wblog

Demisia pe care papa de origine germană, lipsit de puterea de a duce mai departe greutatea misiunii sale, a anunţat-o la 11 februarie, spre surpriza generală, va deveni efectivă la sfârşitul după-amiezii. O ultimă zi plină de simboluri pentru acest bărbat în vârstă de 85 de ani, care a prezidat miercuri în faţa unei mulţimi emoţionate ultima sa audienţă generală în Piaţa San Pietro.

Spre orele prânzului, cardinalii Curiei, care vor participa la alegerea succesorului său, îi vor adresa cu uşile închise un ultim salut papei demisionar.

La finalul după-amiezii, 16.00 GMT (18.00, ora României), Sfântul Părinte va părăsi Vaticanul la bordul unui elicopter şi se va îndrepta spre Castel Gandolfo, reşedinţa de vară a papilor situată la circa 30 de kilometri de Roma.

Benedict al XVI-lea va ajunge 20 de minute mai târziu la Castel Gandpope-plotolfo, o vilă ce se întinde pe 55 de hectare, cu grădini impunătoare mărginite de Lacul Albano, anunţă AFP, citată de Agerpres. Odată ajuns în apartamentele sale, el va saluta mulţimea de la balconul vilei, care dă în mica piaţă a localităţii, înscrisă în clasamentul celor mai frumoase sate din Italia. Va fi ultima apariţie publică a lui Benedict al XVI-lea în calitate de papă.

La ora 19.00 GMT (21.00, ora României), demisia Suveranului Pontif va deveni oficială. Singura schimbare vizibilă la acest sfârşit de domnie: gărzile elveţiene care păzesc reşedinţa papală se vor retrage. Fostul papă îşi va lua noua titulatură oficială, şi anume ‘Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, Papă Emerit’.

După intrarea în vigoare a demisiei, se va deschide faimoasa perioadă a ‘scaunului vacant’, iar interimatul va fi asigurat de cardinalul şambelan. Dificila sarcină îi va reveni fidelului secretar de stat al lui Joseph Ratzinger, cardinalul italian Tarcisio Bertone.

Noul papă emerit va rămâne aproximativ două luni la Castel Gandolfo, departe de agitaţia mediatică a conclavului ce se va reuni de la jumătatea lui martie pentru a îi alege succesorul.

Când va reveni de la Castel Gandolfo la sfârşitul lui aprilie, Joseph Ratzinger se va instala într-o mănăstire situată în grădinile Vaticanului, unde cu siguranţă se va întâlni cu succesorul şi vecinul său.

Urmaşul lui Benedict al XVI_lea va trebui să facă faţă unor provocări uriaşe: de la contestarea internă şi persecuţia creştinilor în lume la mize etice şi abuzuri de tot felul care erodează o biserică ce are 1,2 miliarde de credincioşi.

“Guvernarea nu era punctul forte” al lui Benedict al XVI-lea. Ce-i reproşează Papei şeful Bisericii Catolice din Australia

Şeful Bisericii Catolice din Australia, care va participa la Conclavul de alegere a a unui nou papă, l-a criticat în mod dur pe Papa Benedict al XVI-lea joi, înaintea demisiei, reproşându-i o renunţare care “destabilizează” şi incapacitatea de a realiza unitatea catolicilor, relatează AFP.

Cardinalul George Pell, electorul australian în Conclavul ce se va reuni în martie pentru desemnarea unui nou Suveran Pontif, a apreciat că “guvernarea nu era punctul forte” al lui Benedict al XVI-lea. “Prefer pe cineva care să poată să conducă Biserica şi să o adune un pic”, a declarat el pentru televiziune, citând în special ca un punct negru al pontificatului lui Joseph Ratzinger scandalul cunoscut sub numele de “VatiLeaks”, care discreditează Curia romană.

“Cred că guvernarea (Vaticanului) este asigurată de către majoritatea celor care se află în jurul Papei, iar acest lucru nu a fost întotdeauna strălucitor. Nu dezvălui nimic, aceasta este o opinie larg răspândită”, a subliniat cardinalul într-un alt interviu, difuzat de postul de radio al Vaticanului. George Pell a criticat, de asemenea, demisia lui Benedict al XVI-lea – primul Papă care face acest gest în mod deliberat în ultimele şapte secole – care, în opinia sa, creează un precedent supărător. “Cei care, de exemplu, vor fi în dezacord cu un viitor papă, vor fi tentaţi să lanseze o campanie pentru a îl determina să demisioneze”, a sugerat cardinalul australian.

Anunţându-şi retragerea la 11 februarie, Papa german “ştia bine că este vorba despre o ruptură cu tradiţia, un lucru un pic destabilizator”, a apreciat Pell.

Succesorul său, a continuat cardinalul australian, va trebui să “păstreze tradiţia, atât în credinţă, cât şi în morală, care au fost atacate”. Viitorul papă va trebui, de asemenea, să dea dovadă de o “solidă experienţă pastorală într-o dioceză şi să fie capabil să ridice moralul Curiei romane, poate chiar să consolideze disciplina”, a continuat el.

«Succesorul lui Benedict al XVI-lea ca Suveran Pontif va fi ales înaintea sărbătorilor Paştelui Catolic între 25 şi 31 martie», a declarat cardinalul peruan Cipriani. Prelat, arhiepiscop de Lima şi membru al prelaturii personale Opus Dei.
Cipriani este unul dintre cei 116 cardinali ai conclavului care îl desemna pe succesorul lui Benedict al XVI-lea. Este considerat ca aparținând aripii ultraconservatoare în conclav. Cipriani a precizat că nu a fost stabilită data la care se va deschide conclavul, însă a spus că toți cardinalii speră ca, înainte chiar de Săptămâna Sfântă, să avem printre noi un nou Sfânt Părinte.

Cardinalul peruan a recunoscut că actualmente biserica catolică traversează un moment foarte important. Decizia Papei Benedict al XVI-lea, în vârstă de 85 de ani, de a renunţa la Pontificatul său este un eveniment aproape inedit în istoria Bisericii Catolice, singurul precedent fiind renunţarea din proprie voinţă la scaunul papal de către Celestin al V-lea, în anul 1294. Actualul Suveran Pontif a anunţat la 11 februarie că nu mai are forţa necesară să îşi asume funcţia Cardinalul maghiar cu origini secuiești, Peter Erdo, are șanse să devină viitorul Suveran Pontif în faţa provocărilor unei lumi în plină transformare. «Biserica Catolică este o instituţie umană şi divină. Divinitatea se regăseşte în credinţă, iar partea noastră umană este cea care ne îndeamnă să facem schimb de idei între cardinali, înainte de conclav, pentru a încerca să găsim cea mai bună soluţie», a spus Cipriani.

Până la reunirea conclavului de cardinali care va alege noul Sfânt Părinte presa internațională face tot felul de speculații asupra potențialilor candidați cu șanse. Postul italian de radio RAI, cotidianul german Die Welt şi alte publicaţii au indicat că unul dintre favoriți ar fi și cardinalul magiar Péter Erdö, arhiepiscop de Esztergom-Budapesta, primat al Ungariei, și preşedintele Conferinţei Catolice a Episcopilor din Europa. Péter Erdö, singurul cardinal din Ungaria care va lua parte la conclav, a mai remarcat că omenirea este în aceste momente martora începuturilor unei noi ere, în care internetul reprezintă un nou nivel al realităţii, adăugând că probabil participanţii la conclav vor ţine seama de noul mediu. Potrivit portalului wikipedia.hu, primatul Ungariei, care este născut în 1952 la Budapesta, are reprezentate pe stema sa de cardinal simbolurile secuieşti (soarele şi luna pe fond albastru), bunicii săi având origini secuieşti.

cardinali candiati papa

Legaturi:


Categorii

Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Papa (Papism), Parintele Elpidie, Parinti greci si athoniti, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

82 Commentarii la “Un arhimandrit grec vorbea acum 3 luni de “ALUNGAREA” PAPEI BENEDICT SI INLOCUIREA LUI CU UN PAPA ANTIHRISTIC. Parintele Elpidie din Rodos: “Urmatorul Papa va fi profetul mincinos si multi arhierei ortodocsi vor fi marionetele lui” (AUDIO)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 3 / 3 >>

  1. Pingback: PAPA FRANCISC afirmă într-un documentar recent lansat că susține PARTENERIATELE CIVILE GAY. Reacții din lumea catolică tradițională și legătura cu alegerile prezidențiale din SUA/ În aceeași perioadă, pontiful iezut a condus o ceremonie SINC
  2. Pingback: Dacă vrei să vezi cum va arăta „biserica” lui Antihrist, aruncă o privire la ÎNTÂLNIREA INTER-RELIGIOASĂ PENTRU PACE de la Roma. De ce „momentul istoric” în care lideri religioși, printre care și Mitropolitul Iosif al BOR, au semnat un A
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare