Un arhimandrit grec vorbea acum 3 luni de “ALUNGAREA” PAPEI BENEDICT SI INLOCUIREA LUI CU UN PAPA ANTIHRISTIC. Parintele Elpidie din Rodos: “Urmatorul Papa va fi profetul mincinos si multi arhierei ortodocsi vor fi marionetele lui” (AUDIO)

28-02-2013 4 minute Sublinieri

[…] Toate vor incepe de la un papa… si mi-e teama ca va fi urmatorul, care va fi cu adevarat copilul satanistilor care conduc acum Vaticanul. Sa stiti ca Vaticanul nu este papa, Vaticanul este o intreaga organizatie ascunsa in spatele papei care administreaza cu marsavie planuri sataniste. Vaticanul are si oameni care Il iubesc pe Dumnezeu, precum noi ortodocsii, dar are si oameni care au devenit cardinali cu un singur scop: ca sa ajute sa ajunga la putere un singur om care sa ne conduca.

De aceea, unul dintre acestia va fi profetul mincinos, care va fi conducatorul tuturor religiilor. Cand veti vedea ca il alunga pe acest papa, ca va pleca acest papa, il vor alunga, va incepe procedura inlocuirii lui cu un alt papa, care va fi o personalitate foarte puternica, dar satanica, foarte inteligent, cu o cunoastere vasta, atat de puternic incat va domina toti politicienii, care il vor asculta, si va aduce sub conducerea sa multi arhierei ai bisericii noastre. Multi arhierei ortodocsi vor fi marionete ale acestui fals profet. Asta deoarece stie ca daca va domina pe Patriarh si pe arhierei, prin ascultarea care se face in biserica noastra, va putea sa-i conduca si pe preoti si pe mireni.

 • Jurnalul national:

Papa, ULTIMA ZI la Vatican! Benedict al XVI-lea îşi încheie astăzi Pontificatul

Zi istorică, astăzi, la Vatican: pentru prima dată după aproximativ şapte secole, un papă, de această dată Benedict al XVI-lea, va părăsi în timpul vieţii şi de bunăvoie tronul Sfântului Petru. Benedict al XVI-lea îi lasă succesorului său o Biserică Catolică şi “apele agitate” ale acesteia într-o lume în plină mutaţie, marcată de secularizare şi profunde transformări în societate.gty_pope_vatican_back_tk_130213_wblog

Demisia pe care papa de origine germană, lipsit de puterea de a duce mai departe greutatea misiunii sale, a anunţat-o la 11 februarie, spre surpriza generală, va deveni efectivă la sfârşitul după-amiezii. O ultimă zi plină de simboluri pentru acest bărbat în vârstă de 85 de ani, care a prezidat miercuri în faţa unei mulţimi emoţionate ultima sa audienţă generală în Piaţa San Pietro.

Spre orele prânzului, cardinalii Curiei, care vor participa la alegerea succesorului său, îi vor adresa cu uşile închise un ultim salut papei demisionar.

La finalul după-amiezii, 16.00 GMT (18.00, ora României), Sfântul Părinte va părăsi Vaticanul la bordul unui elicopter şi se va îndrepta spre Castel Gandolfo, reşedinţa de vară a papilor situată la circa 30 de kilometri de Roma.

Benedict al XVI-lea va ajunge 20 de minute mai târziu la Castel Gandpope-plotolfo, o vilă ce se întinde pe 55 de hectare, cu grădini impunătoare mărginite de Lacul Albano, anunţă AFP, citată de Agerpres. Odată ajuns în apartamentele sale, el va saluta mulţimea de la balconul vilei, care dă în mica piaţă a localităţii, înscrisă în clasamentul celor mai frumoase sate din Italia. Va fi ultima apariţie publică a lui Benedict al XVI-lea în calitate de papă.

La ora 19.00 GMT (21.00, ora României), demisia Suveranului Pontif va deveni oficială. Singura schimbare vizibilă la acest sfârşit de domnie: gărzile elveţiene care păzesc reşedinţa papală se vor retrage. Fostul papă îşi va lua noua titulatură oficială, şi anume ‘Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, Papă Emerit’.

După intrarea în vigoare a demisiei, se va deschide faimoasa perioadă a ‘scaunului vacant’, iar interimatul va fi asigurat de cardinalul şambelan. Dificila sarcină îi va reveni fidelului secretar de stat al lui Joseph Ratzinger, cardinalul italian Tarcisio Bertone.

Noul papă emerit va rămâne aproximativ două luni la Castel Gandolfo, departe de agitaţia mediatică a conclavului ce se va reuni de la jumătatea lui martie pentru a îi alege succesorul.

Când va reveni de la Castel Gandolfo la sfârşitul lui aprilie, Joseph Ratzinger se va instala într-o mănăstire situată în grădinile Vaticanului, unde cu siguranţă se va întâlni cu succesorul şi vecinul său.

Urmaşul lui Benedict al XVI_lea va trebui să facă faţă unor provocări uriaşe: de la contestarea internă şi persecuţia creştinilor în lume la mize etice şi abuzuri de tot felul care erodează o biserică ce are 1,2 miliarde de credincioşi.

“Guvernarea nu era punctul forte” al lui Benedict al XVI-lea. Ce-i reproşează Papei şeful Bisericii Catolice din Australia

Şeful Bisericii Catolice din Australia, care va participa la Conclavul de alegere a a unui nou papă, l-a criticat în mod dur pe Papa Benedict al XVI-lea joi, înaintea demisiei, reproşându-i o renunţare care “destabilizează” şi incapacitatea de a realiza unitatea catolicilor, relatează AFP.

Cardinalul George Pell, electorul australian în Conclavul ce se va reuni în martie pentru desemnarea unui nou Suveran Pontif, a apreciat că “guvernarea nu era punctul forte” al lui Benedict al XVI-lea. “Prefer pe cineva care să poată să conducă Biserica şi să o adune un pic”, a declarat el pentru televiziune, citând în special ca un punct negru al pontificatului lui Joseph Ratzinger scandalul cunoscut sub numele de “VatiLeaks”, care discreditează Curia romană.

“Cred că guvernarea (Vaticanului) este asigurată de către majoritatea celor care se află în jurul Papei, iar acest lucru nu a fost întotdeauna strălucitor. Nu dezvălui nimic, aceasta este o opinie larg răspândită”, a subliniat cardinalul într-un alt interviu, difuzat de postul de radio al Vaticanului. George Pell a criticat, de asemenea, demisia lui Benedict al XVI-lea – primul Papă care face acest gest în mod deliberat în ultimele şapte secole – care, în opinia sa, creează un precedent supărător. “Cei care, de exemplu, vor fi în dezacord cu un viitor papă, vor fi tentaţi să lanseze o campanie pentru a îl determina să demisioneze”, a sugerat cardinalul australian.

Anunţându-şi retragerea la 11 februarie, Papa german “ştia bine că este vorba despre o ruptură cu tradiţia, un lucru un pic destabilizator”, a apreciat Pell.

Succesorul său, a continuat cardinalul australian, va trebui să “păstreze tradiţia, atât în credinţă, cât şi în morală, care au fost atacate”. Viitorul papă va trebui, de asemenea, să dea dovadă de o “solidă experienţă pastorală într-o dioceză şi să fie capabil să ridice moralul Curiei romane, poate chiar să consolideze disciplina”, a continuat el.

«Succesorul lui Benedict al XVI-lea ca Suveran Pontif va fi ales înaintea sărbătorilor Paştelui Catolic între 25 şi 31 martie», a declarat cardinalul peruan Cipriani. Prelat, arhiepiscop de Lima şi membru al prelaturii personale Opus Dei.
Cipriani este unul dintre cei 116 cardinali ai conclavului care îl desemna pe succesorul lui Benedict al XVI-lea. Este considerat ca aparținând aripii ultraconservatoare în conclav. Cipriani a precizat că nu a fost stabilită data la care se va deschide conclavul, însă a spus că toți cardinalii speră ca, înainte chiar de Săptămâna Sfântă, să avem printre noi un nou Sfânt Părinte.

Cardinalul peruan a recunoscut că actualmente biserica catolică traversează un moment foarte important. Decizia Papei Benedict al XVI-lea, în vârstă de 85 de ani, de a renunţa la Pontificatul său este un eveniment aproape inedit în istoria Bisericii Catolice, singurul precedent fiind renunţarea din proprie voinţă la scaunul papal de către Celestin al V-lea, în anul 1294. Actualul Suveran Pontif a anunţat la 11 februarie că nu mai are forţa necesară să îşi asume funcţia Cardinalul maghiar cu origini secuiești, Peter Erdo, are șanse să devină viitorul Suveran Pontif în faţa provocărilor unei lumi în plină transformare. «Biserica Catolică este o instituţie umană şi divină. Divinitatea se regăseşte în credinţă, iar partea noastră umană este cea care ne îndeamnă să facem schimb de idei între cardinali, înainte de conclav, pentru a încerca să găsim cea mai bună soluţie», a spus Cipriani.

Până la reunirea conclavului de cardinali care va alege noul Sfânt Părinte presa internațională face tot felul de speculații asupra potențialilor candidați cu șanse. Postul italian de radio RAI, cotidianul german Die Welt şi alte publicaţii au indicat că unul dintre favoriți ar fi și cardinalul magiar Péter Erdö, arhiepiscop de Esztergom-Budapesta, primat al Ungariei, și preşedintele Conferinţei Catolice a Episcopilor din Europa. Péter Erdö, singurul cardinal din Ungaria care va lua parte la conclav, a mai remarcat că omenirea este în aceste momente martora începuturilor unei noi ere, în care internetul reprezintă un nou nivel al realităţii, adăugând că probabil participanţii la conclav vor ţine seama de noul mediu. Potrivit portalului wikipedia.hu, primatul Ungariei, care este născut în 1952 la Budapesta, are reprezentate pe stema sa de cardinal simbolurile secuieşti (soarele şi luna pe fond albastru), bunicii săi având origini secuieşti.

cardinali candiati papa

Legaturi:


Categorii

Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Papa (Papism), Parintele Elpidie, Parinti greci si athoniti, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

82 Commentarii la “Un arhimandrit grec vorbea acum 3 luni de “ALUNGAREA” PAPEI BENEDICT SI INLOCUIREA LUI CU UN PAPA ANTIHRISTIC. Parintele Elpidie din Rodos: “Urmatorul Papa va fi profetul mincinos si multi arhierei ortodocsi vor fi marionetele lui” (AUDIO)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 3 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. @I.L.
  Pacat ca nu pricepem nimic!

 2. @ Gigel Chiazna

  Iti inteleg retinerile. Nici eu nu “cred” (in sensul de “orbeste”) in profetiile recente legate de razboi. Iar asta din doua motive: a) pt. ca nu le-am auzit cu urechile mele ci prin urechile unor “ucenici de incredere” vis-a-vis de discernamantul si memoria carora, in afara cazului in care erau cel putin la fel de sfintiti ca parintii duhovnicesti pe care i-au ascultat, eu am FOARTE MARI retineri si b) pt. ca genul acesta de profetii militare cu “vremea spanacului”, etc, nu prea exista in Traditia Bisericii (desi ar fi putut sa existe cu duiumul, caci nu putem spune ca inaintasii nostrii s-au putut plange de lipsa de razboaie mari si f. mari, sangeroasa si f. sangeroase, aproape apocaliptice).

  Eu insa nu la aceste profetii m-am referit ci la o anumita intelegere si talcuire a “semnelor vremii” pe care au facut-o, cu subiect si predicat, cu propriul lor condei, aproape toti parintii cu viata sfanta pe care ni i-a dat Dumnezeu in acest veac si mai ales in cel trecut …

  Cred ca ar trebui sa ne incredem in discernamantul lor duhovnicesc.

  Asta nu inseamna, evident, ca trebuie sa “astepam” nu stiu ce razboi, apocaliptic sau mai putin apocaliptic, terifiati de moarte si cu un fel de mentalitate d-asta fatalista de “destin implacabil” (care poate fi islamica sau hindusa dar crestina SIGUR nu e).

 3. @ Sanziana:

  Putina rabdare sa avem… Oricum, sunt greu, tare greu de dus avertismentele Parintelui.

 4. @admin
  Aveti dreptate dar ne mai scot din trandaveala duhovniceasca in care ne aflam! Cu gandul la sfarsit si rugaciunea merge altfel!
  Apoi stiti ce a spus Sfantul Efrem Sirul cand a vorbit de apocalipsa!
  Nu exista posibilitatea sa se traduca filmele de la link-urile date de I.L.?

 5. @ Sanziana:

  Nu acela inca, dar un altul este deja tradus in mare parte. Incercam, prin prietenii nostri, sa mai prindem lucrurile importante si din celelalte.

 6. @admin

  Mai intai de unde stiti ca atunci cand va veni Ilie si Enoh noi nu vom mai fi sau nu vom mai putea discuta pe Internet despre Enoh? Scrie si asta in profetii? Mai degraba, daca Dumnezeu va trimite pe Ilie si pe Enoh ca sa propovaduiasca credinta si sa lupte impotriva lui Antihrist, este foarte probabil ca mesajul lor va ajunge in toata lumea, deci comunicarea va exista.

  Sunt la curent si eu cu toate profetiile, si vad o contradictie intre profetiile grecilor si ale rusilor, care nu prea se pupa. Ma refer bineinteles la ce profetii au ajuns la noi. La rusi, din ce imi dau eu seama, in traditie, profetiile aveau rol pedagocic, de a speria lumea si de a-i intoarce spre biserica. Si intr-adevar, la taranii expusi la riscul betiei, e posibil ca astfel de profetii care anunta venirea iminenta a lui Antihrist, dadeau rezultat.

  Din experienta mea, profetiile rusilor sunt prea variate si multe se bat cap in cap. Nu stiu cat sa pun pe baza “ucenicilor de incredere” despre care spune si Lucian, sau pe baza “editorilor de incredere” care au preluat aceste profetii din brosuri anomime rusesti si le-au tradus in Romania alaturi de scrieri ale unor sfinti parinti recunoscuti, cert este ca singurele profetii care poarta girul Bisericii sunt cele din Sfanta Scriptura.

  Ce facem noi aici, sa tratam fiecare profetie si sa incepem cu scenarii posibile, este putin ghicit in cafea, tocmai pentru ca nimic nu este cu subiect si predicat si nici nu poate fi. Istoria ne invata ca au existat de nenumarate ori perioade similare, in care existau toate motivele ca lumea sa il astepte pe antihrist si nu doar crestinii obisnuiti si chiar ierarhii sfinti. M-as referi de exemplu la teama SF. Calinic de la Cernica de a mai construi o biserica avand in vedere ca oricum venirea lui antihrist era iminenta pentru el. Doar o vedenie dumnezeiasca l-a convins dar peste ani si ani, vedem ca si acea vedenie a fost doar partial adevarata in sensul ca l-a ajutat pe destinatar sa inteleaga adevarul si sa faca ce trebuie, dar noi cei care doar am auzit de la altii despre ea, daca incepem sa o interpretam deja gresim. Pentru ca pe noi ne intereseaza mai mult partea cu … anul 7500 de la facerea lumii care a cam trecut si sfarsitul nu a venit. Ce sa intelegem din asta, ca Dumnezeu nu a vrut sa ii spuna Sf. Calinic cand chiar o sa vina sfarsitul sau ca poate daca nu i-ar fi spus cu subiect si predicat, sfantul avea indoieli si nu primea indemnul care i s-a dat. Ori in acest caz, a ne lega de o data si a cataloga aceasta vedenie ca profetie cand scopul mesajului a fost altul, este gresit. Cu siguranta si alte profetii sunt similare, au un mesaj principal pentru cei carora li s-au dat si au o relevanta doar pentru ei nu si pentru noi. De exemplu, de la maica Nila ce sa primesc eu ca nu trebuie sa merg la Locurile Sfinte sau ca sa emigrez? Pai indemnurile astea nu le vad potrivite nici pentru rusi dar pentre mine. O fi avut ea o viata sfanta, dar eu nu prea simt ca trebuie sa primesc orice litera din indemnurile care au ajuns la mine prin zece-cinspe maini, am si eu minte sa imi dau seama ca daca doar cei care emigreaza se mantuiesc, ceva e putred. s.a.m.d.

  Si acum sa fac si eu o “profetie”: noul papa va fi Angelo Scola – http://en.wikipedia.org/wiki/Angelo_Scola si numele pe care si-l va lua nu va fi Petru

 7. http://www.antena3.ro/externe/mandatul-de-arestare-de-care-ar-fi-fugit-de-fapt-papa-benedict-ar-trebui-acuzat-de-crime-impotriva-umanitatii-205526.html

  Joseph Ratzinger a fost desemnat în 1981 drept „Prefect al Congregaţiei pentru doctrina credinţei“, instituţie urmaşă a Sfintei Inchiziţii, condusă de Marele Inchizitor din epoca tulbure a Bisericii Universale. „A avea o credinţă clară, potrivit crezului Bisericii, este etichetat ca fundamentalism, în timp ce relativismul, adică a te lăsa purtat de ‘colo-‘colo de orice tip de doctrină, pare a fi singura atitudine acceptată în aceste timpuri“, a spus Ratzinger, într-unul dintre primele sale discursuri ca papă.

  Aşadar, relativism înseamnă pentru Benedict să contrazici doctrina Bisericii care interzice homosexualitatea, hirotonisirea femeilor, căsătoria preoţilor catolici, contracepţia sau utilizarea prezervativelor.

  O astfel de credinţă i-a adus lui Ratzinger, de-a lungul vremii, porecle precum „Rottwaillerul lui Dumnezeu“, „Marele Inchizitor“ sau „Panzer Cardinal“.

 8. @Gigel Chiazna:

  Mai intai de unde stiti ca atunci cand va veni Ilie si Enoh noi nu vom mai fi sau nu vom mai putea discuta pe Internet despre Enoh? Scrie si asta in profetii? Mai degraba, daca Dumnezeu va trimite pe Ilie si pe Enoh ca sa propovaduiasca credinta si sa lupte impotriva lui Antihrist, este foarte probabil ca mesajul lor va ajunge in toata lumea, deci comunicarea va exista.

  Nu stim nimic, insa pur si simplu e lesne de presupus ca, in conditiile in care vor fi fost deja mari nenorociri pe pamant, atunci putini vor supravietui acelora ca sa prinda acel moment anume. Cat priveste internetul si tv-ul, ce putem spune sigur e ca antihrist se va folosi de ele. Daca Ilie, care nu a murit niciodata, si Enoh, ar avea nevoie de asa ceva, asta este altceva si nu ne riscam sa ne dam cu parerea. Dumnezeu nu are nevoie, la modul esential, de internet si de tv, pentru a raspandi vestea cea buna in cativa ani pe tot pamantul. Pe vremea apostolilor nu existau gazete, radio sau altele, si totusi in cativa ani credinta a fost raspandita pe un areal considerabil.

  Sunt la curent si eu cu toate profetiile, si vad o contradictie intre profetiile grecilor si ale rusilor, care nu prea se pupa. Ma refer bineinteles la ce profetii au ajuns la noi. La rusi, din ce imi dau eu seama, in traditie, profetiile aveau rol pedagocic, de a speria lumea si de a-i intoarce spre biserica. Si intr-adevar, la taranii expusi la riscul betiei, e posibil ca astfel de profetii care anunta venirea iminenta a lui Antihrist, dadeau rezultat.

  Nu exista profetii “grecesti” si “rusesti”, ci profetii ale parintilor duhovnicesti. In orice caz, acele nuante anume care tin de cultura locala nu sunt deloc prioritare in mesajul Bisericii, nu ocupa locul central si nu dupa ele ne ghidam cand judecam vremurile. Profetii exista inca de la parintii Bisericii primare, la Sfintii Parinti ai veacului de aur si tot asa. Ca exista acum, foarte recent, unele profetii centrate pe o tara anume in contextul temei sfarsitului lumii, este altceva, si de datoreaza inclusiv lucrului firesc ca vorbesti celor care te asculta – adica unor co-nationali, care se gandesc la ce ii asteapta. Iarasi, mare greseala sa spui ca unele profetii au rol pedagogic. Orice cuvant al Domnului are SI rol pedagogic, insa nu exista asa ceva, doar sa sperii oamenii cu bau-baul. Cine sperie oamenii cu bau-baul nu e nici pedagog nici profet, e profet mincinos si alarmist.

  Din experienta mea, profetiile rusilor sunt prea variate si multe se bat cap in cap. Nu stiu cat sa pun pe baza “ucenicilor de incredere” despre care spune si Lucian, sau pe baza “editorilor de incredere” care au preluat aceste profetii din brosuri anomime rusesti si le-au tradus in Romania alaturi de scrieri ale unor sfinti parinti recunoscuti, cert este ca singurele profetii care poarta girul Bisericii sunt cele din Sfanta Scriptura.

  Discutam la modul general si, totodata, exagerand unele nuante din unele profetii recente. Majoritatea parintilor duhovnicesti au spus ca traim aceste vremuri. Si… ce ar mai fi de adaugat la asa ceva? intrebari de genul care-i rus, care-i grec, care-i roman si care-i american?

  Ce facem noi aici, sa tratam fiecare profetie si sa incepem cu scenarii posibile, este putin ghicit in cafea, tocmai pentru ca nimic nu este cu subiect si predicat si nici nu poate fi.

  Nu stiu, dar unde ai vazut tu asa ceva? Exemple, rogu-te. Ah, acum, daca pentru tine sa redai ca atare, fara comentarii, profetiile unui parinte, inseamna ghicit in cafea, inseamna ca ai o problema cu profetiile in sine, si se cam schimba chestiunea in discutie.

  Istoria ne invata ca au existat de nenumarate ori perioade similare, in care existau toate motivele ca lumea sa il astepte pe antihrist si nu doar crestinii obisnuiti si chiar ierarhii sfinti. M-as referi de exemplu la teama SF. Calinic de la Cernica de a mai construi o biserica avand in vedere ca oricum venirea lui antihrist era iminenta pentru el. Doar o vedenie dumnezeiasca l-a convins dar peste ani si ani, vedem ca si acea vedenie a fost doar partial adevarata in sensul ca l-a ajutat pe destinatar sa inteleaga adevarul si sa faca ce trebuie, dar noi cei care doar am auzit de la altii despre ea, daca incepem sa o interpretam deja gresim. Pentru ca pe noi ne intereseaza mai mult partea cu … anul 7500 de la facerea lumii care a cam trecut si sfarsitul nu a venit. Ce sa intelegem din asta, ca Dumnezeu nu a vrut sa ii spuna Sf. Calinic cand chiar o sa vina sfarsitul sau ca poate daca nu i-ar fi spus cu subiect si predicat, sfantul avea indoieli si nu primea indemnul care i s-a dat. Ori in acest caz, a ne lega de o data si a cataloga aceasta vedenie ca profetie cand scopul mesajului a fost altul, este gresit. Cu siguranta si alte profetii sunt similare, au un mesaj principal pentru cei carora li s-au dat si au o relevanta doar pentru ei nu si pentru noi. De exemplu, de la maica Nila ce sa primesc eu ca nu trebuie sa merg la Locurile Sfinte sau ca sa emigrez? Pai indemnurile astea nu le vad potrivite nici pentru rusi dar pentre mine. O fi avut ea o viata sfanta, dar eu nu prea simt ca trebuie sa primesc orice litera din indemnurile care au ajuns la mine prin zece-cinspe maini, am si eu minte sa imi dau seama ca daca doar cei care emigreaza se mantuiesc, ceva e putred. s.a.m.d.

  Sunt trei chestiuni diferite pe care le amesteci intr-una, ca la cafelele alea surogat. 🙂

  1. Istoria si profetiile. Da, evident, exista corespondent in istorie la apocalipsa. Nu e nimic nou, de la Parintii Bisericii stim ca istoria nu este o insiruire de evenimente fara legatura, sau o progresie neintrerupta, ci o succesiune spiralata a unor evenimente-arhetip. Asa cum exista evenimente care preced si care inchipuie Nasterea Domnului sau Invierea, asa exista evenimente/momente/imparatii si imparati care preced, pre-inchipuie si anunta evenimentele apocaliptice de la sfarsitul lumii si imparatia lui antihrist.

  2. Datele si profetiile. E elementar ca nu ne luam dupa date fixe, avand in vedere cuvantul Mantuitorului. La Sf. Calinic este o speta separata, in care pur si simplu sfantul este “linistit”, “asigurat” ca poate incepe constructia unei bisericii pentru ca, in ciuda evenimentelor bulversante din epoca (prigoana Bisericii, secularizarea) abia peste mai bine de o suta de ani se va pune problema acuta a vremurilor de sfarsit. Asadar, intelegem aceasta profetie nu atat ca un fel de vestire a lui Calinic asupra momentului in care va avea loc sfarsitul lumii, ci ca o indepartare a temerii sale legata de prezent. Iar mesajul este ca da, suntem aproape de acele vremuri, dar nu chiar in ele, deci continua slujirea.

  3. Sfaturile si profetiile. Aici se aplica aceeasi precautie generala ca orice sfat duhovnicesc pentru orice problema. Conteaza foarte mult celor carora le sunt date sfaturile, nuantele, contextul in care e facut… modul in care fiecare primeste sau nu primeste cuvantul duhovnicesc. Dar nu are nicio legatura ce primim sau ce nu primim cu chestiunea daca e intemeiat sau nu sa ii credem pe parintii contemporani ca traim vremurile de sfarsit.

  Asta e intrebarea, vorba Hamletului, si din aceasta dilema nu se poate iesi, vorba altui personaj dramaturgic: ori ii credem pe parinti, ori nu.

 9. @Gigel Chiazna si admin
  Imi cer iertare ca ma bag unde nu-mi fierbe oala, dar as adauga cateva argumente in continuarea celor enumerate de admin, in speranta ca dl Gigel Chiazna nu mi-o ia in nume de rau si nu crede ca am tabarat acum amandoi asupra dansului.
  Din cate inteleg eu, dl Chiazna se fereste sa concluzioneze ca traim Apocalipsa. Probabil pentru ca i se pare riscanta plasarea intr-un astfel de context limita atunci cand nu este cazul (speculez mai departe si spun ca teama este de a ne preocupa prea mult de “semnele vremurilor” si a lasa grija pentru pocainta fiecaruia deoparte). Eu nu vad nici un risc aici, caci omul, in general, traieste oricum permanent sub amenintarea mortii. Sfintii spun sa te culci seara fara sa te gandesti ca mai ai sansa unei noi zile. Tocmai ca crestinul (ortodox), cu ajutorul lui Dumnezeu, a gasit modalitatea de a merge pe cararea stramta dintre apasarea mortii si nadejdea Invierii. Sigur, exista un risc sa ne preocupam prea mult de “semnele vremurilor”, dar, cred eu, nu mai mare decat altele de a cadea de-a stanga sau de-a dreapta.
  Invers, insa, si aici as vrea sa accentuez, daca traim, cu adevarat, acele vremuri (si eu zic ca le traim), atunci avem mare nevoie de sprijin si “informatie” de Sus, prin cei alesi, caci circumstantele sunt cu totul exceptionale. Cum ne vom descurca fara aceste ajutoare in asa o situatie? Sigur, e decisiv discernamantul, dar tocmai acest discernamant ne aduce, zic eu, la cuvintele marilor duhovnici care ne previn. Iar refuzul de a asculta aceste voci (daca sunt demne de a fi ascultate) ne pune intr-o situatie zic eu foarte fragila, de a trebui sa ne descurcam fiecare dupa mintea lui. In conditiile in care, si asa, atomizarea e atat de mare…

  Dupa parerea mea, si o judecata lumeasca ne arata cat de departe suntem. In mod evident, dpdv al mijloacelor existente (pe langa “evenimentele naturale”), o parte din cele mai grozave lucruri anuntate in Apocalipsa (si nu numai) se pot intampla peste noapte. Pe de alta parte, si oamenii sunt destul de “fierti” pentru a accepta un conducator mondial, mai ales daca problema se pune in urma unui razboi mondial, ce nu poate fi decat distrugator. As zice ca inca ceva timp si l-ar accepta fara razboi, la cum merge lumea.

  @admin
  alaturi de Sanziana, va multumesc si eu pentru eforturile de a ne aduce la urechi aceste avertismente. Of, cine le poate oare duce….cu ajutorul lui Dumnezeu si prin mila Lui. Sa va binecuvanteze Dumnezeu pe voi si pe toti cititorii! Doamne, miluieste!

 10. @ admin si Gigel Chiazna

  Nu stiam de aceasta atitudine a Sf. Calinic.

  Acum, ca stiu, daca e sa o luam “in modul”, as spune ca este o atitudine gresita, la nivel principial (desi poate corecta in cazul lui particular).

  Chiar daca as stii cu siguranta ca sfarsitul lumii ar veni maine sau peste 5 minute, acesta nu este un motiv de a intrerupe sau de a nu mai incepe/continua lucrul pe care trebuie sa-l fac pentru Dumnezeu si, implicit, pt. propria mea mantuire.

  Sfarsitul nostru sau al lumii trebuie sa ne prinda lucrand cele bune, chiar daca poate nu vom putea finaliza proiectul X sau Y inceput pt. Dumnezeu.

 11. Anticristul va fi din israel din semintia lui Dan,deci va fi evreu,iar prorocul mincinos va fi papa,care I’ll va ajuta sa preia conducerea lumii….cititi biblia si veti vedea ca din semintia lui Dan va veni anticristul…

 12. @ dani:

  Si noi am spus altceva?

 13. domnul gigel…..crede ca anticristul nu are legatura cu vaticanul……..ba din contra are,si am si explicatia de ce are legatura cu vaticanul……

 14. @ dani:

  Pai in primul rand a “explicat” asta, chiar in postare, insusi parintele Elpidie.

 15. S-a ales noul Papa. Sa speram ca nu e Petre Roman…

 16. Pingback: A fost ales NOUL PAPA al ROMEI: un cardinal argentinian necunoscut si "apropiat al saracilor" care si-a luat numele de PAPA FRANCISC [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 17. Pingback: "Aparatorul saracilor" sau PAPA WASHINGTONULUI? Rolul controversat al actualului Papa FRANCISC I in legitimarea JUNTEI MILITARE OPRESIVE impuse de CIA in Argentina - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 18. Pingback: PAPA FRANCISC MEGASTAR - campanie de PR fara precedent pentru un lider religios, intr-un "spectacol" mondial cu iz antihristic al VEDETISMULUI "UMILINTEI" SI AL OSTENTATIEI... "SARACIEI" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 19. Aolooo, ce vis am avut can’ durmeam si io linistit pă Twuițăr, căzut pantre cele 180 de caractere…se făcea că l-au ales ăstia pe noul papă si tătă lumea crestină ierea in ecstaz!

  Si, n-o să vă vie să credeaț, omu’ ierea depe un alt continent nu din Eoropa, că l-am vazut cum trecea oceanul, mergand pe ape!
  Avea o față blandă si umilă, un zambet aparte, niste ochi adanci si negri precum adancurili mării, vorbea cu pestii si, in general cu toată lumea amărată care plutea in derivă pe valurile vieții…

  Mă trezii țipand desi eram aproape sufocat de emoție, asa ceva n-am mai intalnit, n-am mai văzut, nici la moartea lu’, cum i spunea, Jon Paul, nu se auzea asa isterie dinspre Eoropa. Parcă prinseseră pestisorul de aur, nu alta.

  Nu i-am reținut numele, asa rău imi pare…că dacă intervine ceva si nu-l mai aleg ăstia, n-o să stim niciodată pre cine am perdut! Mare om, dom’le, mare om, vă zic!

 20. Pingback: Evanghelia eshatologica de la Luca, din prima zi a Postului Mare, foarte importanta mai ales pentru zilele noastre: “LUATI SEAMA SA NU FITI AMAGITI!” -
 21. Pingback: Cunoscutul duhovnic grec NECTARIE vede legatura intre DEMISIA PAPEI BENEDICT, NOUL PAPA SI IMPLINIREA APOCALIPSEI sub ochii nostri: "Sa ne pregatim duhovniceste pentru ultimul RAZBOI IMPOTRIVA CRESTINILOR!" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 22. Pingback: Parintele grec ELPIDIE: "Va cer sa va rugati toti impreuna, sa faceti un lant al rugaciunii... Sa nu va speriati cand veti vedea ca se vor aprinde focuri in jurul Greciei, ca vor fi linsati oameni politici si state se vor prabusi" - Razboi într
 23. Fratilor, profetiile nu se bat “cap in cap”, pentru ca Duhul Sfant nu se contrazice. Problema este la noi care nu suntem suficient de pregatiti ca sa le intelegem.
  Profetie vine de la pro-fero – a vobri inainte de cele ce vor veni, iar
  proorocie vine de la pro-orao – a vedea inainte cele ce vor veni.
  Dumnezeu este indelung rabdator si nu voieste moartea pacatosului ci sa se intoarca si sa fie viu.
  Dumnezeu in atotstiinta Sa cunoaste viitorul, dar nu ni-l descopera pentru a nu ne influenta negativ, adica spre lenevire.
  Daca lumea se pocaieste si se indreapta sfarsitul este amanat, daca nu, el se apropie tot mai mult.
  Amintiti-va de Iona si cetatea Ninive. Dumnezeu nu ia spus lui Iona sa profeteasca: “Spunele ca-i voi distruge daca nu se pocaiesc”, ci “In trei zile cetatea va pieri”.

  Da, traim vremuri apocaliptice, dar nimeni nu stie ziua sau ceasul cand va veni Fiul Omului.
  Unii se straduiesc sa grabeasca parusia (cum sunt rabinii si unii protestanti), iar altii se roaga ca aceste vremuri sa intarzie.

  Noi sa ne rugam la Dumnezeu ca sa nu prindem acele vremuri.

 24. Pingback: Papa Francisc si primele semne ale ECUMENISMULUI SINCRETIST. Patriarhul Bartolomeu a vorbit Papei despre UNITATEA BISERICILOR CRESTINE [video]/ Cat de "rigid" este noul papa pe tema HOMOSEXUALITATII? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 25. Pingback: GHERONDA NECTARIE - mesaj de "felicitare" pentru papa Francisc/ CINE SUNT IEZUITII si CINE ESTE "PAPA NEGRU"?/ Papa - asteptat cu nerabdare in Israel/ DOCUMENTAR TVR despre "Profetia Papilor" (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt -
 26. Pingback: PARINTELE ELPIDIE despre formele CELUI DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL, RELIGIA UNICA si PREGATIREA DUHOVNICEASCA (Omilia din 27.03.2013 - video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 27. Pingback: POLITIA GANDIRII sau natura antihristica a TOTALITARISMULUI CORECTITUDINII POLITICE/ Rautatea lumii, pacatele strigatoare la cer si VREMURILE DE PE URMA - Recomandari
 28. Pingback: Parintele Porfirie despre CREDINTA ADEVARATA, PAPALITATEA ERETICA, teoria “toate religiile sunt adevarate” si MINUNILE MINCINOASE ALE DIAVOLULUI -
 29. Pingback: Ce este si cum (nu) se citeste o PROFETIE ORTODOXA? Scurta lamurire pentru neavizati sau AMATORI DE SENZATIONALISM APOCALIPTIC - Recomandari
 30. Pingback: PRIMA EVANGHELIE DIN POSTUL MARE si RAZBOIUL: “Sa nu va inspaimantati… Iar cand vor incepe sa fie acestea, prindeti curaj si ridicati capetele voastre” - Recomandari
 31. Pingback: EPISCOPI SI PREOTI PAPISTASI ZBENGUINDU-SE PE RITMURI DE MUZICA SALBATICA – la Rio 2013 si nu numai! (VIDEO)… CADEREA DE PE URMA A UNEI “BISERICI” ERETICE - Recomandari
 32. Pingback: SINCRETISM ANTIHRISTIC. Papa Francisc, alaturi de un seic si un rabin in “PELERINAJUL” din IERUSALIM. Patriarhul Bartolomeu si Papa Francisc vor semna o declaratie comuna, angajandu-se ca vor “MERGE INAINTE” pe drumul “CARE N
 33. Pingback: Fostul presedinte israelian Shimon Peres propune un ONU AL RELIGIILOR CONDUS DE PAPA FRANCISC - Recomandari
 34. Pingback: Un important rabin din Israel considera ca “MESIA” se va arata in SEPTEMBRIE 2015 | Cuvântul Ortodox
 35. Pingback: “Atunci când vedeți că vor începe lupta împotriva Sfintei Împărtășanii, să știți că Antihrist se află pe drum”. PĂRINTELE ELPIDIE VAIANAKIS: “ACUM ÎNCEPE ULTIMA PRIGOANĂ A BISERICII”. Apatia conducătorilor biseric
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare