PS CIPRIAN, la Buzau, vinde masinile de lux ale Arhiepiscopiei, ca prim semnal impotriva OPULENTEI SMINTITOARE. Sah indirect de imagine la Patriarh?

30-03-2013 33 secunde Sublinieri

w560xh316_PS_Ciprian_Campineanul

Noul Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, Înaltpreafinţia Sa, Ciprian Câmpineanul a decis să renunţe la maşinile scumpe din parcul auto al Arhiepiscopiei.

Printre ele şi un autoturism care a costat la momentul cumpărării aproximativ 100.000 de euro.

Preotul [sic! asta e nivelul “stiristilor” de azi, ce sa-i faci…, n.n.] este de părere că maşinile de lux reprezintă opulenţă faţă de nivelul de trai scăzut al credincioşilor şi aduc prejudicii de imagine Bisericii Ortodoxe Române.

De aceea, a hotârăt să vândă maşinile de lux ale Arhiepiscopiei. Vorbim despre un autoturism de 100.000 de euro dar şi de o maşină de teren aproximativ la fel de scumpă.

În plus, noul Arhiepiscop a decis sistarea lucrărilor la clopotniţa cu cele 12 clopote din curtea Catedralei Arhiepiscopale.

Decizia a fost motivată de faptul că cele 12 clopote ar polua fonic mediul şi ar deranja enoriaşii din apropiere.

PROCESIUNE - CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI


Categorii

1. DIVERSE, PS Ciprian Campineanul

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la “PS CIPRIAN, la Buzau, vinde masinile de lux ale Arhiepiscopiei, ca prim semnal impotriva OPULENTEI SMINTITOARE. Sah indirect de imagine la Patriarh?

  1. Un bun început.

  2. Prefer să cred că acele maşini au fost primite de arhiepiscopie sub formă de donaţie şi nu altcumva. 🙂

  3. Nu cred nicidecum ca a fost in intentia PS Ciprian sa dea sah. Pur si simplu se pot face mai multe lucruri cu acei bani, exista desigur biserici vechi, foste manastiri, in eparhie sau … de ce nu, pentru Catedrala Mantuirii Neamului, care au nevoie acuta de bani pentru reparatii, si iaca, se va face rost de bani…

  4. @ Danielo:

    Nici noi nu am gandit ca ar fi ceva intentionat, dar acesta este un efect implicit si cert. Cum a fost si interventia Sinodului de la Iasi pe tema constitutiei, cum este orice act de autonomie reala a vreunui ierarh fata de centrul care vrea sa controleze si sa dicteze totul, dar cu atat mai mult acest gest va fi luat inevitabil ca o “mustrare” si “provocare” pentru mentalitatile si obiceiurile cam smintitoare din Deal.

  5. “cele 12 clopote ar polua fonic mediul şi ar deranja enoriaşii din apropiere.”

    Pai acesta este si rostul clopotelor, sa dea “trezirea”.

  6. @ admin Da, da, aveti dreptate. Reactia la comunicatul MMB (comunicat nici macar curajos, as zice, pur si simplu in sfera normalului) m-a lasat perplex si cu un gust amar atunci, nu banuiam ce reflexe sunt in Deal, nu eram foarte in tema…

  7. M-as bucura sa nu mai fie ultima intrebare din titlu, sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa ne rugam pentru patriarh si tot clerul bisericiesc, fiecare va da raspuns pentru propriile pacate. Ma iertati!

  8. … si cu ce se cuvine a se deplasa in teritoriu un episcop? Cu caruta, cu bicicleta, cu motocicleta, sau per pedes apostolorum? E normal ca interlopii sa se miste numai cu masini de lux iar un inalt ierarh al bisericii, doctor in teologie, sa se deplaseze cu “Dacia” sau cu taxiul? Smerenia nu in asta consta!

  9. @ enoriasa:

    Nu, adevarul e ca fara BMW-uri de ultimul racnet chiar nu se poate face misiune azi… Sigur ca nu doar in asta smerenia, dar… macar ii da o sansa.

  10. de acord cu admin..nu in asta costa smerenia, dar calea de mijloc e cea mai lesnicioasa…nici prea-prea, nici foarte-foarte!

    si la Iasi, IPS Teofan foloseste un microbuz ramas mostenire si slava Domnului, face misiune!
    iar despre cele propuse de Sinod, legat de Constitutie… VREDNIC ESTE!

  11. VREDNIC ESTE!!!!!
    Sper ca si ceilalti ierarhi sa o lase mai moale cu opulenta.De laudat aceste prime decizii.Cei din Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei sa fie bucurosi ca le-a randuit Bunul Dumnezeu un asemenea pastor.(asta nu ptr. ca ceilalti nu ar fi).
    INTRU MULTI ANI CU SANATATE PTR. I.P.CIPRIAN CAMPINEANU!!!!!

  12. Daca este masina din imagine atunci e vorba despre mercedes E-Class (nu versiunea cea mai recenta)

    Astazi dupa Sfanta Liturghie la Biserica Sf. Ilie Gorgani s-a amintit in predica despre atitudinea P.S. Ciprian, dar cel mai mult a fost laudat papa Francisc, ca a renuntat la masina si foloseste transportul in comun punandu-si viata in pericol, ca a renuntat la pantofi rosii Prada, la dormitoare, la un scaun mai mare, ca vrea o Biserica saraca pt. saraci etc. si ca este un exemplu pentru ierarhi ortodocsi…

    Se vede treaba ca papa incepe sa aiba din ce in ce mai multi simpatizanti printre ortodocsi (inclusiv preoti si ierarhi)

    Asta se intampla intr-un ritm destul de rapid. Deja incepe sa miroasa urat si nu-i a buna…

  13. “Pai acesta este si rostul clopotelor, sa dea “trezirea”.

    pai da, sa dea trezirea, nu sa iti distruga nervii. 12 clopote?!

  14. @stelian:

    Probabil ca nu din cauza zgomotului a fost sistata finantarea, ci din cauza costurilor si a …megalomaniei din spatele “investitiei”?

  15. Am fost si eu astazi la Sf.Ilie Gorgani,la Sfanta Liturghie si la predica mi-a trecut un gand,sa-i zic parintelui ca a spus bine si de papa si de PS Ciprian,timpul acordat fiecaruia a fost net favorabil papei si faptelor lui “vitejesti”din ultimul timp.Pana una alta papamobilele stau frumos la garaj si papucii rosii la dulap,fiindca papa numai a renuntat la ele.

    Am vazut tot astazi si reportajul video tradus,despre Marele nostru Luminator,Sfantul Grigorie Palama,cat a patimit si cat s-a luptat pentru Ortodoxie cu oameni pusi chiar de papa,in timpul acela,cat a tinut si inca cred ca mai tine ura papilor impotriva Sfantului daca au fost interzise scrierile lui in apus pana in zilele noastre si zic si eu ca un pic m-am cam smintit de predica de azi din biserica.Oare sa fie inceputul unei noi etape in “unire”,comandate de Vatican? Banul lucreaza bine.Orbeste chiar.

  16. O masina, un calculator, … din momentul achitarii pretului si-a si pierdut 20% din valoare – in sensul ca daca doresti sa-l revinzi chiar in ziua achizitionarii nu mai obtii banii pe care i-ai platit. Prin urmare masinile vor fi vandute in pierdere si economic e greu de estimat daca se justifica.
    Se justifica doar din punct de vedere al mesajului de simplitate si smerenie crestina.

    Pe de alta parte, un Volkswagen face toti banii: trebuie avut in vedere consumul – care este cele stabilt de firma nu umflat si siguranta pasagerilor.
    Pentru cineva care circula zi de zi cu masina, e o gresala sa vinzi un volkswagen pt a lua un Logan.

  17. @ enoriasa:

    Da, poate sa se deplaseze si cu “Dacia” ori cu taxiul.

  18. @ enoriasa:

    tu te duci la biserica cu bmw-ul? de ce e atat de rusinos pt un ierarh sa foloseasca o dacia?isus calatorea cu jeep-ul ??si un inalt ierarh se umileste sa merga cu o dacia…ce rusinos cum gandesc unii!!:(

  19. @Eugenia R

    Sa scriem totusi corect numele Dumnezeului nostru: Iisus.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare