PS CIPRIAN – ales arhiepiscop pentru BUZAU SI VRANCEA

28-02-2013 53 secunde Sublinieri

PS Ciprian Campineanul

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMANE ne informează:

În ziua de 28 februarie 2013, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, au început lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reunit în şedinţă de lucru la Reşedinţa patriarhală.

După deschiderea lucrărilor, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc alegerea ierarhului titular în scaunul vacant de Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Dintre cei doi candidaţi desemnaţi de către Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei în consultare cu Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, Sfântul Sinod a ales, prin vot secret, pe Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, în scaunul vacant de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei cu 41 de voturi din 47 voturi valabil exprimate.

Ceremonia de întronizare a noului Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei va avea loc în Catedrala arhiepiscopală cu hramul Înălţarea Domnului, din municipiul Buzău în ziua de duminică, 10 martie 2013, după Sfânta Liturghie.

Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul s-a născut în jud. Iaşi la Suhuleţ, în data de 19 aprilie 1965.

În anul 1987 a absolvit Seminarul Teologic din Buzău, apoi în 1992 devine licenţiat al Facultăţii de  Teologie Ortodoxă din Bucureşti. Studiile doctorale în teologie le urmează la Universitatea Aristotelică, Tesalonic, Grecia, obţinând titlul de doctor în anul 1997. Între anii 1998 -1999 urmează la Bari, Italia, Studii de bizantinologie şi ecumenism.

În 1992, a intrat în monahism la Mănăstirea Crasna, judeţul Prahova.

În 2000 a fost hirotonit ieromonah, iar în iulie 2002, a fost ales Episcop-vicar patriarhal (hirotonit arhiereu la 22 septembrie 2002), coordonând: Cancelaria Sfântului Sinod şi sectoarele Relaţii Bisericeşti şi Interreligioase, Comunităţi Externe şi Social- Filantropic.

Din anul 2009, este Secretarul Sfântului Sinod al B.O.R.

PS-Ciprian


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi romani, PS Ciprian Campineanul

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “PS CIPRIAN – ales arhiepiscop pentru BUZAU SI VRANCEA

  1. Voia Domnului sa fie cu PS sa !
    Este o arhiepiscopie destul de mare , cu destule probleme , cu un seminar ( pe care speram sa nu-l influenteze cineva vis-a-vis de ” Studii de bizantinologie şi ecumenism ” ) . Sa-i dea Bunul Dumnezeu ajutor in tot ceea ce face , dar personal consider ca este o palarie cam mare pentru varsta PS Ciprian . Dar , ce stiu eu …?!

  2. Trebuie sa cunosti ca sa combati.
    Adevarat, este cam batran 😉 cati ani avea Stefan cel Mare cand a urcat pe tron? etc.
    Ai dreptate, nu ne este noua de stiut si mai ales de aprobat.

  3. ” nu ne este noua de stiut si mai ales de aprobat ” -nici n-am pretins asta .
    Dar nici nu voi sustine ca Stefan cel Mare ar fi un bun exemplu intr-u similitudine . Din cauza de diferenta , de … sabii . Poate sub acel “etc.” o mai fi ceva , dar , ce stiu eu ?:-)

  4. Este un arhiereu bun…a fost fiu duhovnicesc al parintelui Policarp de la Makri pe timpul cand acesta era paroh in Tesalonik, impreuna cu Mitropolitul Pavel de Alep si al fratelui sau Preafericitul Ioan al Antiohiei pe perioada cand au studiat in Grecia. Am nadejde ca va fi bine…este bine pregatit si iubeste Liturghia! Sa ne rugam mai bine pentru PreaSfintia Sa decat sa facem supozitii! Si noi daca am fi fost in locul lui nu am fi fost mai buni! Maica Domnului sa ne acopere pe toti sub Omoforul sau!

  5. Si eu ma bcur de alegerea lui.E bine pregatit in liturgica si doreste mult sa indrepte problemele pe care le avem in materie de… De ar fi mai multi ca el macar pe linia asta.Doamne miluieste

  6. Trist e doar faptul ca e impins in fatza de cei “oficiali” ca bun acest termen, concept: “ecumenist”, “ecumenism”. DA BINE.
    E indicat ca si cum ar reprezenta o calitate.
    Aceeasi impunere de a fi utilizat ca-nainte, cand, si-ntr-o carte de culegeri de probleme de matematica, prefata trebuia sa cuprinda termeni lipiciosi ai limbii de lemn ai vremii.
    S-a schimbat doar vremea si actorii, jocul e acelasi, doar decorurile se mai schimba.

  7. IPS CIPRIAN va doresc postorire indelungata si fie ca D-ZEU sa va dea sanataea deplina in pastorirea poporului de la D-ZEU pazita arhiepiscopie a buzaului si vrancei o eparhie istorica
    o eparhie a tiparnitei si scolii de desen ,a scolii decaligrafie , fac parte din arhiepiscopia dunarii de jos , dar apreciez rivna si tineretea ips-voastre in ,pastorirea oilor cuvintatoarelor a acestei istorice eparhii.VA doresc sanatate si putere sa slujiti pe mituitorul HRISTOS si aceasta eparhie indruindu-i spre tot lucru bun. intru multi ani ips stapine

  8. Pingback: PS CIPRIAN, la Buzau, vinde masinile de lux ale Arhiepiscopiei, ca prim semnal impotriva OPULENTEI SMINTITOARE. Sah indirect de imagine la Patriarh? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare