Patriarhul Kirill: Rusia si China ar trebui sa actioneze impreuna pentru viitorul lumii

14-05-2013 34 secunde Sublinieri

kirill

Kirill, patriarhul Rusiei, a efectuat la începutul săptămânii trecute o vizită în China și a urcat pe un segment al Marelui Zid Chinezesc situat în apropiere de Beijing, ocazie cu care a declarat că Rusia și China ar putea lucra împreună pentru a schimba lumea, relatează Interfax.

În timpul primei vizite din partea unui conducător al Bisericii Ortodoxe Ruse în China, patriarhul și-a exprimat admirația pentru arhitectura Marelui Zid.

Acest minunat monument arhitectural, un simbol al măreţiei spirituale a poporului chinez generează un sentiment de respect pentru marele nostru vecin”, a afirmat Kirill.

Acesta este de părere că explorarea Siberiei și construcția Marelui Zid Chinezesc reprezintă o mărturie a voinței puternice dintre cele două națiuni, care ar trebui să își unească forțele pentru un viitor mai bun al lumii.

Aici, în Extremul Orient, cele două ţări se întrepătrund; două ţări mari, două naţiuni puternice. Prin urmare, prin multiplicarea eforturilor noastre, ar trebui să acţionăm împreună pentru un viitor mai bun al popoarelor noastre şi al întregii lumi”, a precizat Patriarhul.


Categorii

1. DIVERSE, China, Patriarhul Kirill, Rusia

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Patriarhul Kirill: Rusia si China ar trebui sa actioneze impreuna pentru viitorul lumii

  1. Da, foarte frumos! În teorie. În practică ar tb să înceapă chiar de la ei, de la graniţa lor comună. Între Siberia şi China. Pe unde trec de ex trenuri întregi cu buşteni de contrabandă din Siberia în China. Fără niciun act, doar cu şpagă. Halal creştinism! Cum să nu le curgă balele chinezilor după Siberia, când văd ce uşor şi simplu se pot exploata bogăţiile ei şi ce puţin ţin ruşii la acestea???
    Iar trecerea masivă în ultimul timp, nu numai a mărfurilor chinezeşti în Rusia, ci şi a chinezilor înşişi, ar tb să dea alarma la Kremlin; dar ţarul Putină se pare că are gărgăunii lui Petru cel Mare în cap şi se uită numai înspre Constantinopol, Turcia şi Ierusalim. Şi nu-mi vine să cred că doar din prea multă credinţă ….

  2. Nu spunea in una din profetii, ca se vor face casatorii mixte intre rusi si chinezi, iar Rusia va fi limitata pana la Urali?!

    Vor pierde rusii (in cele din urma) – dupa ce vor intervenii fortele NATO – datorita/in urma razboiului care bate din poarta in poarta…

    Siberia o vor lua chinezii…las’ sa se infrateasca (d)inainte – vor face urmasi frumosi cu ochi verzi sau albastrii dar oblici!:)

    -o sa se afuriseasca ei cand va venii vorba de impartirea pamantului sau a cascavalului…

  3. Pingback: Poate fi Rusia centrul lumii crestine? Ce inseamna “A TREIA ROMA”? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare