Protest in apararea memoriei lui VALERIU GAFENCU: “Opriti defaimarea Sfantului Inchisorilor”!

29-05-2013 39 secunde Sublinieri

ValeriuGafencuCNSAS1

Joi, 30 mai a.c., între orele 15.00 şi 17.00, în Piaţa Victoriei, pe trotuarul din faţa Muzeului Antipa, Fundaţia “Ion Gavrilă Ogoranu” şi Asociaţia “Rost”, împreună cu alte asociaţii civice, organizează un protest împotriva guvernului, care a dictat defăimarea lui Valeriu Gafencu – Sfîntul închisorilor.

Prin retragerea titlului de cetăţean de onoare al oraşului Tg. Ocna, sub acuzaţia de fascism, guvernul Victor Ponta şi inspiratorii săi de la Institutul Elie Wiesel intenţionează să-l supună oprobriului public pe Sfîntul închisorilor.

Manifestarea noastră se va desfăşura în acelaşi timp cu şedinţa Consiliului Local Tg. Ocna, care va trebui să-şi dea votul formal pentru decizia luată deja la Bucureşti.

Sînt aşteptaţi să participe toţi cei care au conştiinţă naţională şi credinţă creştină. Singurele însemne permise la miting sînt crucea şi drapelul tricolor. De asemenea, vă îndemnăm să veniţi fiecare cu portretul lui Valeriu Gafencu.


Categorii

1. DIVERSE, Cetatenia de onoare a orasului Targu Ocna, Valeriu Gafencu

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Protest in apararea memoriei lui VALERIU GAFENCU: “Opriti defaimarea Sfantului Inchisorilor”!

  1. Memoria acestui mare sfant al inchisorilor trebuie aparata! Cetatenia de onoare nu are nici o importanta in conditiile in care el nu este binevenit ca sfant crestin. Noi ca crestini trebuie sa aparam dovada de sfintenie si sa ne opunem josniciei de a mai rascoli trecutul lui — care numai din partea unor oameni ignoranti sau anti-crestini poate veni si a caror abilitate de a acorda sau retrage drepturi de cetatean de onoare in Romania nu poate fi decat nula.

  2. poate are dreptate fratele IoanC, chestia cu onoarea recunoscuta de societatea moderna (chiar si in Romania) pare a fi mai lesnicioasa prin afundarea in uraciune de un fel sau altul decat printr-o viata impodobita cu sfintenie, marturisire, curaj, etc (tot ce e frumos si cu adevarat omenesc)

    ce putem noi face pentru ca Sf. Valeriu Gafencu sa fie cunoscut de mai multa lume, recunoscut ca sfant, canonizat chiar ( cu insistente binecuvantate si cu sprijin acordat ierarhilor nostri care ar sprijini aceasta actiune )?

    pe calea ‘europeana’, nici vorba de reusita. Si care-ar fi folosul sa fie recunoscut impreuna cu niste stricati de tot felul un om asa de luminos? Mi-ar aduce aminte de ‘iluminatii’ care-l ‘recunosc’ pe Iisus Hristos doar ca Iisus, impreuna cu Mohamed, Buddha, etc.

  3. Imi pare rau ca s-a intamplat asa ceva.
    Crestinul cu frica de Dumnezeu care citeste marturiile scrise despre martirul crestin Valeriu Gafencu, nu poate fi de acord cu asa ceva. Dimpotriva, da marturie despre acest mare om.

  4. @ Ioan C, Silviu:

    Aici e vorba de anularea unei recunoasteri deja date, ceea ce e mult mai grav, anulare care e mai mult decat un act simbolic, fiind vorba de un act executat, practic, pe baza unei noi condamnari postume, pe baza consimtirii la declararea sa drept criminal sau complice la crime impotriva umanitatii sau a evreilor, ceea ce, oricum ai da-o, este nu numai o lepadare, o tradare a credintei, ci este deja un act de imensa nelegiuire si de deschidere a cutiei Pandorei. Aici nu e in joc un titlu omenesc de care fireste ca nu are nevoie un sfant, ci e vorba daca acceptam sau nu sa scuipam pe sfintii nostri, la a doua strigare a reeducarii!

  5. @admin:

    Asa e, adevarat, am cazut din lac in putz, etc. Dar noi ce putem face? Daca la noi nu se poate face nimic, daca nici un ierarh sau grup de ierarhi nu poate sustine un sfant ca Valeriu, poate se poate face ceva valva si il recunoaste Biserica Rusa, ca ei si-au canonizat martirii luptatori impotriva comunismului… in definitiv, si Valeriu a luptat impotriva comunismului sovietic, daca stam sa ne gandim. Daca la noi nimeni nu poate indemna patriarhul sa demareze recunoasterea, poate reuseste patriarhul Rusiei. Macar se face ceva valva frumoasa pe tema asta, nu se ramane la o a doua sentinta lasa, comunista, pe care ne-o insusim prin ‘conducatorii’ nostri ( stiu, suna disperat, fantezist, poate complet stupid )

  6. nu putem face o petitie? daca il vor scoate vom pierde un simbol. este mare nevoie de exemple.Cred cu tarie ca sunt ultimele steaguri care inca mai flutura deasupra tarii asteia chinuite si rupte de interese straine. Odata cu dansii va disparea si ideea de nationalism. Asta doresc si razboinicii care vor sa ne ia pamantul.suntem prea mici sa vedem ca suntem in mijlocul razboiului si ne vindem pe cateva margele…

  7. @ ionut:

    La ce foloseste o petitie? S-a facut asta inca de mai demult, ei si?

  8. Eu nu pot sa merg fizic la protest, dar ma raliez in scris. (Petitia n-am semnat-o, din cauza comentariilor care mai de care cu care unii semnatari, din pacate, si-au “impodobit” semnatura — un posibil motiv sau pretext pentru ca acea petitie sa fie ignorata.) Trebuie sa ne recunoastem si sa ne sustinem valorile ca neam, chiar si atunci cand unii si altii le cauta nod in papura. Nu doar ca inca n-a fost canonizat Mucenicul Valeriu Gafencu, acum i se ia si un amarit de titlu de cetatean de onoare. O fi avand mai multa onoare plagiatorul Ponta, de-si permite asa ceva?

  9. @admin, silviu

    Intr-adevar, este un dictat, nu o anulare. Cum adica aduci vorba de un trecut cand nu pe asta te-ai bazat cand ai oferit titlul? Este altceva: cineva il uraste sau mai degraba se iubeste pe sine si vrea lucrurile intr-un anume fel. Nu e deloc surprinzator ca evreii sunt implicati.

    Este o lovitura directa adusa ortodoxiei si Romaniei, si de ce nu, persoanei lui Valeriu Gafencu. Este prigoana anti-crestina gen timpurile din urma. De aceea zic ca trebuie sa aparam MEMORIA sfantului si implicit a ortodoxiei care va fi afectata prin aceasta “actiune oficiala” de retragere a dreptului de cetatean de onoare (care este numai o consecinta a mentalitatii dictatoriale).
    Si cred ca mai trebuie dati pe fata cei care fac aceste lucruri. Ei cine sunt? Ce drepturi au? De ce ne intereseaza ce vor?

  10. Pingback: Asediul final al culturii Mortii asupra Bisericii, familiei si scolii. CUM ARE LOC “INDOBITOCIREA CIVILIZATA SI ASISTATA TEHNOLOGIC” SI OMORAREA IN MASA A SUFLETELOR, SUB OCHII NOSTRI ADORMITI? - Recomandari
  11. Pingback: Presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici, OCTAV BJOZA, catre primaria Targu Ocna: RETRAGEREA CETATENIEI DE ONOARE A MARTIRULUI VALERIU GAFENCU – UN ACT STALINIST! - Recomandari
  12. Pingback: Parinti de azi ai Bisericii spun adevarul despre RAZBOIUL SALBATIC DUS DE STAPANII OCULTI AI ACESTUI VEAC IMPOTRIVA ROMÂNIEI, BISERICII, FAMILIEI: “Nici cizma sovietica nu apasa atat de greu pe grumazul poporului român” - Recomandari
  13. Pingback: TOVARASUL CRIN, “LEGIONARII”, “EXTREMISTII” SI ADEVARATA MIZA: CRIMINALIZAREA CRESTINILOR SI A DISCURSULUI NATIONALIST. Cum este pusa in pericol legalitatea cinstirii SFINTILOR INCHISORILOR de un proiect de lege pur bolsevic inspir
  14. Pingback: TOVARASUL CRIN, “LEGIONARII”, “EXTREMISTII” SI ADEVARATA MIZA: CRIMINALIZAREA CRESTINILOR SI A DISCURSULUI NATIONALIST. Cum este pusa in pericol legalitatea cinstirii SFINTILOR INCHISORILOR de un proiect de lege pur bolsevic inspir
  15. Pingback: SFANTUL INCHISORILOR. Tribunalul Bacau admite recursul in cazul retragerii cetateniei de onoare acordate lui VALERIU GAFENCU de orasul Targu Ocna - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare