IMPOZITUL PE GAINI sau “programele guvernului Ponta pentru dezvoltarea agriculturii”. Recensamantul animalelor din ograda pentru TAXARE

20-06-2013 1 minut Sublinieri

curcani

Disperat să adune cât mai mulţi bani la vistieria statului, guvernul condus de Ponta nu se mai ia la trântă cu marii datornici, ci se întoarce în timp, în epoca lui Ceauşescu, şi reinventează recensământul animalelor. Legea 571/2003, modificată prin Ordonanţă de Guvern în ianuarie 2013, aflată deja în vigoare, stabileşte un număr de animale pe care ţăranul are voie să le crească în bătătură. Tot ce e peste norma impusă se taxează.

Până mai ieri, gospodarul de la ţară putea să-şi umple ograda cu găini, gâşte, vaci, boi sau porci fără să fie întrebat de sănătate. Mâncare să aibă pentru bietele animale.

Acum, după ce guvernul Ponta a dat undă verde unei ordonanţe de guvern privind Codul Fiscal, lucrurile s-au schimbat radical. De exemplu, noua lege permite ţăranului român să crească doar două vaci, două bivoliţe, 50 de oi, 25 de capre, şase porci şi 100 de păsări, dar şi să ţină 75 de stupi.

Dacă la numărătoarea oficialităţilor va ieşi un singur cap în plus, gospodarul va fi taxat conform noii legi fiscale. Libertatea a fost în ogrăzile mai multor gospodari, oameni simpli, care, revoltaţi de ideea guvernanţilor, spun că, pentru a scăpa de impozite, vor sacrifica o parte din animale.

Ana Duduc (59 de ani), din satul botoşănean Orăşeni Deal, susţine că de ani buni creşte găini în curte pentru consum propriu şi se cruceşte câte idei le vin guvernanţilor ca să îi împovăreze tot pe oamenii sărmani. “În fiecare an creştem peste 100 de găini, însă acum, când am auzit ce impozit vor să pună ăştia, m-am hotărât să tai câteva păsări ca să rămân fix cu 99”, ne-a declarat, supărată, gospodina.

La fel de necăjită s-a arătat şi o femeie din judeţul Galaţi când a auzit de noul bir impus de guvern. “Cum să-mi pună impozit pe găini? Aţi mai auzit o asemenea grozăvie? Dacă o fi aşa, ce să fac? Păi, mă las de crescut orătănii, să n-ajung la sapă de lemn”, s-a revoltat şi doamna Ioana Crihana (57 de ani) din Corod.
Grila de impozit, aplicată şi la terenuri agricole

Nici terenurile pe care oamenii le au în proprietate, fie că sunt lucrate sau nu, nu scapă de impozitare dacă ies din grila stabilită.

Cerealelor, plantelor oleaginoase, cartofului, hameiului de rod şi sfeclei de zahăr le-au fost alocate câte două hectare, tutunului, viei pe rod şi arbuştilor fructiferi câte un hectar, leguminoaselor pentru boabe şi pomilor pe rod câte 1,5 hectare, legumelor în câmp 0,5 hectare, legumelor în spaţii protejate 0,2 hectare, iar florilor şi plantelor ornamentale – 0,3 hectare.

Rămâne de văzut cum se va împăca aplicarea legii cu inventivitatea proverbială a românului obişnuit cu astfel de controale în bătătura sa încă de pe vremea lui Ceauşescu.

tabel


Categorii

1. DIVERSE, Agricultura/ Satul romanesc, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “IMPOZITUL PE GAINI sau “programele guvernului Ponta pentru dezvoltarea agriculturii”. Recensamantul animalelor din ograda pentru TAXARE

  1. Cand zice vaci se ii include si pe boi sau doar pe femele, ca de acolo vine laptele?
    Sunt situatii in care sunt mai multe familii intr-o gospodarie si ce sa te faci atunci, ca nu toata lumea are posibilitatea sa-si aiba separat propria casa cu gospodarie !!

    O sa fie mai rau ca in vremurile cand gospodarii mai instariti erau numiti chiaburi si li se confiscau proprietatile si bunurile.

    E clar ca vremea Antihristului se apropie. Stramtorarea se intareste pe zi ce trece, vazand cu ochii.

  2. Taxele ca taxele dar ca sa poti realmente taxa iti trebuie un aparatchik de control la nivel de gospodarie.
    La scara intregii tari, asta inseamna o armata de “inspectori”/”controlori”. Imaginati-va noul securist al satului.

    Probabil se va marsa mult pe campanii de “turnatorie”, de genul “raporteaza-l pe vecinul netrebnic”, ala care are cu cateva gaini mai mult ca tine.

    Istoria se repeta.

  3. @ IL -Boii nu sînt impozitați, ei impozitează!

  4. In parlament pun taxa pe BOI? ca sunt sigur mai mult de 2? (rofl)

  5. Alin,

    mai degraba, toata mascarada se bazeaza pe frica.
    adica bagi frica in oasele oamenilor prin tot felul de vesti din astea si se vor autodenunta singuri.
    comunismul a bagat o frica in oasele romanilor care iese greu.
    la fel au facut si cu asigurarile locuintelor. au vorbit de amenzi si oamenii terorizati de televizor (nu de inspectori) s-au “asigurat”.
    trebe oleaca de curaj si luciditate. mergi inchis, ca nu te cauta nimeni in cotet.

  6. o alta gaselnita, totul pare tras la indigo cu perioada colectivizarii, de furat nu prea mai este ce fura ca sa ajuns la fundul sacului si acu au venit cu aceasta gaselnita + taxe si impozite pe te miri ce

  7. Corect Cosmin S

    Dar, vezi tu…”oamenii s-au temut de frica, ACOLO unde nu este/era (nevoie sa-ti) fie frica” – vorba Psalmistului David!

    Cui nu-i este frica de Dumnezeu, ii este frica si de oameni, si de umbra sa!

    Normal ca ne ataca psihologic derbedeii astia, si ca mizeaza pe corectitudinea si obedienta romanului (a celui cinstit DAR temator);

    @Nelu 🙂

    P.S. Oricum! Trebuie sa DISPARA panica asta pe care ii apuca pe unii, uitandu-se la tembelizor! Stai sa iasa legea si, mai vedem!

    P.P.S. Citeam pe hotnews (ieri, parca) cand au venit securistii americani si cei rusi in vizita in Romania aratandu-si uimirea fata de serviciile SIE si SRI de la noi! Ori e falsa stirea si are iz manipulator pentru prostime, ca sa luam aminte, ORI – intr-adevar! sunt dotati si pregatiti ”ai nostrii”.

  8. Chiar ca avand nevoie de bani a gasit aceasta lege. Nu zic nimic, doar ca e amuzant: “Stiu! Impozitul pe gaini!” De aici reiese ca ce vrea omul si ce ajunge sa faca numai Dumnezeu poate stii.

  9. Se magaresc baietii ”destepti” si incep sa-si arate carnasierii la noi!

    Li s-a facut foame si nu stiu in ce/cine sa-mi mai infiga coltii!

    Propun (pentru tocire si egalizare uniforma) sa-si infiga dantura in mobilierul de-acasa si/sau de la serviciu, in carpetele/covoarele din Parlament, in faianta si gresia de la WC-uri…dupa – poate or sa le incapa in cavitatea bucala dintii, aratandu-ne un zambet frumos si larg, alias Fernandel!

  10. Pai ce a putut invata de la mentorul sau, comunistul Iliescu Ion … Incep sa se aplice din ce in ce mai mult metodele comuniste care, daca pana acum cativa ani nu mai erau digerate de nimeni, acum incep sa fie acceptate.

  11. @ Alex:

    Asta e o prostie, nu Iliescu a fost vreodata mentorul lui, impotriva caruia a si strigat in Piata Universitatii, in 90, dar e cert ca acum Basescu este modelul.

  12. In cretinismul lor ,au pus chita mai mult pe vaci – limitand la doua capete fara impozitare – din datele de statistica si recensamant cred ca le-a iesit un nr suficient de mare de vaci in plus numai bune de impozitat – Nu e clar ce vor rezolva cu asta pentru ca vor obliga plebea sa-si taie vitele – Cine poate plati intr-o gospodarie inghesuita un asemenea impozit – aproape nimeni – pentru ca cine are 3-4 vite le tine in mod sigur pentru subzistenta – IATA unde ajunge mintea cretinilor oligofreni pusi in frunte – Nu se vad ei oare cat de tare li s-au ingrosat cefele, cele 3 randuri de falci si slanina de pe cap – Nu le mai ajung bistarii pentru amante si jocuri de noroc??

  13. Romania are la buget suficienti bani.

    Daca banii s-ar cheltui corect,eficient,nu s-ar da la prieteni pe preturi de zeci de ori umflate,ar fi suficienti bani pentru toate,pentru economie,pentru Biserica,pentru programe sociale,pentru educatie.

    Dupa umilele mele estimari,in Romania se pierd anual minim 10-15 miliarde eur,aruncati de la bugetele tuturor institutiilor pe contracte inutile,contracte adjudicate la preturi imense,toate acordate clientele politice,prietenilor,neamurilor,escrocilor fara frontiere.

    Voi da un exemplu,legat de sectorul 3.
    Care a fost prioritatea noului primar Negoita,dupa ce a fost ales?

    sa ne binecuvanteze cu noi banci pe toate aleile,banci foarte aratoase,luxoase,chiar.

    Problema e ca aveam deja banci inainte,foarte frumoase,solide,care nu trebuiau schimbate.

    Hai sa presupunem cine a luat contractul de schimbare a bancilor si la ce pret.

    Bani la buget exista,trebuie cap,onestitate,eficienta si nu-ti trebuie noi biruri,dari,taxe.

  14. I.L.

    La asta m-am gandit si eu prima data. 95 gaini sunt ale mele, 95 ale nevestei! E vreo problema? 🙂 Nu stiu exact ce spune legea, per gospodarie/familie/persoana? Sper ca vom gasi ac si pt cojocul asta dar normal ar fi sa se intervina inainte de a iesi asemenea aberatii de OG. Din nou spun, nu banii stransi la buget sunt pe primul loc ci distrugerea(incet-incet) a agriculturii/gospodariei de subzistenta

  15. La noi in sectoprul 1 daca te prinde cu o gaina in curte iti da anenda 7 milioane

  16. Astia nu vor bunastarea poporului

  17. Pingback: TERORISM ECONOMIC sau PILDA DATORNICULUI NEMILOSTIV IN VARIANTA PONTA: cum strange guvernul de gat micii antrepenori, trecand cu vederea marea evaziune si corporatiile - Recomandari
  18. Pingback: POLITICA AGRICOLA SAU EUTANASIEREA GOSPODARIILOR TARANESTI? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare