“Aspiră!” – primul manual românesc de educatie sexuala crestina/ DISTRUGEREA COPILARIEI PRIN TEMBELIZARE SI SEXUALIZARE/ Televizorul da COSMARURI copiiilor, iar expunerea indelungata la noile tehnologii duce la DEMENTA DIGITALA/ Campanie agresiva globala pro-avort (Stiri familie)

26-06-2013 18 minute Sublinieri

copil-perete

S-a dat startul Bacalaureatului 2013. Luni, primii absolvenţi de liceu au intrat în săli pentru a dovedi că limba română nu le este străină. Au ieşit după aproximativ 15 minute în mare parte fericiţi că au fost declaraţi “experimentaţi”. Ţinuta adecvată a fost greşit înţeleasă şi anul acesta de câţiva elevi. Nu au lipsit unghiile vopsite în culori ţipătoare, fustele scurte, pantalonii 3/4, bluzele prea decoltate şi genţile colorate strident. Trist este faptul că profesorii recunosc nu pot face nimic împotriva acestui val al fiţelor.

Sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2013 a început luni cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Peste 180.000 de absolvenţi de liceu erau aşteptaţi să demonstreze că anii de liceu au însemnat ceva mai mult decât o paradă a fiţelor şi un maraton al distracţiei.

colaj_bac_93937000Fustele scurte, unghiile false, genţile în culori vii, parfumurile îmbătătoare, ochelarii de soare, motoarele zgomotoase şi smartphonurile ar trebui lăsate acasă pentru câteva ore.

Cu toate acestea, în fiecare an, liceeni au demonstrat că nu pot petrece nicio zi fără “glamour”.

Un profesor de la Liceu “Jean Monnet” din Capitală a vorbit pentru RTV.NET despre cum stau de fapt lucrurile într-un liceu de fiţe din Capitală şi de ce absolvenţii de liceu confundă periodic sala de clasă cu o scenă a spectacolului.

Noi nu avem niciun cuvânt de spus, nu putem face nimic. Noi suntem un fel de mopuri ale părinţilor. Dacă te uiţi urât la un elev, dacă ridici o sprânceană, te trezeşti cu reclamaţii la Inspectorat. Părinţii fac legea. La şcoală este o paradă, exact cum e parada de la Rio. Eu nu-i mai iau în seamă. Discreţia e un termen străin elevilor. Există o concurenţă a snobismului, arivismului, superficialităţii. Cea mai gravă jignire pe care o folosesc unii împotriva altora este la genul: băi, saracule“, a declarat un profesor de la Jean Monnet.

patricia_36238200Printre absolvenţii de clasa a XII-a care susţin zile acestea examenul de Bacalaureat 2013 sunt şi excepţii. Patricia a ales să iasă din decor în prima zi de Bac 2013. S-a îmbrăcat decent şi a demonstrat tuturor că nu este cu nimic mai prejos. Cu o cămaşă albă şi o rochiţă neagră, fata a intrat să dea proba la română.

M-a ajutat mama puţin să aleg ţinuta. Cred că ţinuta este importantă în orice situaţie, mai ales la un examen“, a declarat pentru România TV Patricia.

Anul trecut, rezultatele examenului de bacalaureat au fost dezastruoase. În majoritatea judeţelor, rata de promovabilitate s-a plasat sub 50%, iar vârful s-a înregistat în judeţul Ilfov, unde peste 80% dintre elevi au picat Bacalaureatul. Cu toate astea, elevii au strălucit cu adevărat la porţile liceelor.

De pe 25 iunie, cei care şi-au rupt pantofii pe ringul de dans la banchet, vor intra în focul examenelor, pentru că începe Evaluarea Naţională.

banchet_scoala_82_promotia_2011_clasa_8_b_00032_08090800Pentru ultima dată toate clasele a opta au fost în aceeaşi sală. Moment numai bun pentru iubiri neîmpărtăşite sau probleme nerezolvate. Pentru toate s-au găsit soluţii după un pahar de șampanie sau după un dans cu profesorii, care au dat rigiditatea de la catedră pe buna dispoziţie de la petrecere.

Chiar dacă n-au ajuns la vârsta majoratului, tinerele domnişoare au purtat rochii de foc. Cristiana, de exemplu, şi-a ales ţinuta după trei săptămâni de căutări pe internet. A slăbit câteva kilograme sub îndrumarea unui medic nutriţionist şi a purtat, pentru prima oară, machiaj şi coafură, realizate de stilişti cu pretenţii, pentru că, spune ea, trebuie să arate ca-n reviste.

Şi pentru ca atmosfera să fie de basm, cavalerul Teo i-a adus prinţesei Cristiana o brăţară din trandafiri galbeni şi a condus-o la banchet. Cu tocuri de peste zece centimetri şi rochii unicat, adolescentele au pozat în vedete aflate pe covorul roşu.

Pregătiţi sau nu, peste zece zile absolvenţii claselor a VIII-a vor susţine proba de evaluare naţională la limba română. Urmează matematica şi amândouă vor conta, la final, în proporţie de 50%, pentru media de admitere la liceu.

[…] Nu am obiceiul de a sta la televizor, insa acum cateva zile incercand sa vad ceva folositor, am gasit un concurs de cantat si pe scena o fetita de sase ani… Probabil ca pentru cei mai multi dintre voi nu vi se pare un lucru iesit din comun! Nu este, pentru ca v-ati obisnuit…

Am privit foarte atent chipul acestei fetite… Tristete, emotii si neliniste. Cu greu se putea exprima pentru a raspunde la intrebari, cauta tot timpul privirea mamei pentru a-i spune ce sa raspunda! Unde, Doamne, era copilaria acestui copil?…

Din cate stiu, dintotdeauna, in ochii unui copil vedeai bucuria vietii, stralucirea iubirii curate si impartasite, nevinovatia, bunatatea, dorinta de a fi tinut in brate si de a tine in brate… Nimic din ceea ce ar fi trebuit sa caracterizeze copilaria cu frumusetea ei nu se afla pe chipul acestei micute “concurente”! Unde erau toate acestea? Dostoievski spunea ca “daca vrei sa vezi Raiul pe acest pamant, trebuie sa te uiti in ochii unui copil“, iar noi acum nu vedem decat tristete, oboseala, nepasare, indiferenta si lipsa poftei de viata!

O spun cu durere in suflet, deoarece cei ce isi duc copiii la astfel de concursuri sau isi cresc copiii pentru a participa la concursuri si a fi la moda in zilele noastre, nu au realizat faptul ca gresesc. Asta pentru ca in felul acesta distrug efectiv cea mai frumoasa perioada din viata omului! Mai mult decat atat, poti lasa in sufletul lui rani sau stari ce poate nu se vor vindeca niciodata!... stiati ca acum doi ani la o conferinta organizata de Federatia Internationala a Psihologilor si Psihiatrilor din lume, la Paris s-a discutat despre “depresia la copii inainte de adolescenta“? S-au facut constatari si studii prin care s-a vazut o crestere constata a starii de depresie la varste foarte fragede (intre 6-10 ani), simptome ale depresiei de care sufera oamenii maturi… La copii!!!

[…]

Acum si copilaria este in pericol… Si din pacate, copiii daca nu vor avea copilarie, nu vor avea unde se intoarce in clipe de cumpana si deznadejde pe care le vor intampina in viata. Amintirile copilariei erau prilej de bucurie, de nostalgie a unor clipe pline de dorinte curate, inaltatoare si fermecatoare. Ne grabim sa (sa-i) crestem, ne grabim in tot ceea ce facem, dar “sa stam stramb si sa judecam drept” cum zice inteleptul popor: putem sa dam timpul inapoi??!

Arhim. Siluan Visan

Copiii si adolescentii sunt deosebit de vulnerabili la mesajele transmise prin intermediul televiziunii, care influenteaza perceptiile si comportamentele lor, a declarat medicul psihiatru Carmen Trutescu de la Spitalul de Psihiatrie ”Al. Obregia”.

In opinia acesteia, multi copii de varste mici nu pot face diferente intre ceea ce vad si ce este real.

O serie de cercetari au aratat ca vizionarea tv are efect traumatizant asupra dezvoltarii cerebrale normale, efect prezent chiar si in cazul programelor informative (de stiri) care pot sa conduca la cresterea frecventei cosmarurilor, in special atunci cand copiii vizioneaza singuri aceste programe. Alte doua studii, care au implicat un total de aproape 1.500 de parinti, au constatat ca mai putin de jumatate din parinti se uitau la televizor impreuna cu copiii lor”, a precizat medicul.

Ea a afirmat ca exista cercetari care ‘evalueaza efectele neurovegetative aparute pe durata expunerii la programele tv.

Mesajele emotionale transmise in cadrul acestor programe, dificil de filtrat si conceptualizat pentru cei mici, se coreleaza cu modificari ale ritmului cardiac si ale frecventei respiratorii, in timp ce activitatea electrica a creierului inregistrata la nivelului scalpului pe parcursul vizionarii este similara celei inregistrate in timpul somnului sau in conditii de hipnoza“, a spus medicul.

Asistam practic la o stare de pasivitate cerebrala. Aceasta conditie nu solicita participarea activa cerebrala si nu favorizeaza sinaptogeneza. Mentionam ca procesul de sinaptogeneza este mult mai intens la varste mici (inainte de 3 ani) scazand ca intensitate in anii urmatori. Cu alte cuvinte, varsta prescolara reprezinta o perioada in care stimularea neuro-cognitiva este urmata de cel mai amplu proces de neurodezvoltare”, a aratat Trutescu.

Folosind acest interval de varsta, copiii pot face achizitii majore, pot construi circuite neuronale cu o mai mare usurinta decat adultii, structuri esentiale pentru dezvoltarea neuro-psihica ulterioara, a explicat medicul psihiatru, scrie Agerpres.

Medicii au observat, în rândul persoanelor tinere, o creştere a numărului de cazuri de aşa-zisă “demenţă digitală” – scăderea semnficativă a capacităţilor cognitive ca urmare a utilizării excesive a tehnologiei.

Specialiştii sud-coreeni afirmă că adolescenţii au ajuns să se bazeze atât de mult pe tehnologie, încât nu mai pot ţine minte detalii banale asociate cu viaţa de zi cu zi, precum propriile numere de telefon.

Cei care se bazează cel mai mult pe tehnolgie suferă o deteriorare a funcţiilor cognitive asemănătoare cu cea observată la pacienţi care au suferit traumatisme craniene sau afecţiuni psihiatrice.

“Utilizarea excesivă a smartphone-urilor sau a dispozitivelor pentru jocuri video împiedică dezvoltarea echilibrată a creierului”, susţine dr. Byun Gi-won, medic în cadrul Balance Brain Centre din Seoul.

Sud-coreenii sunt una dintre cele mai “digitale” naţiuni din lume, iar dependenţa de internet, atât în rândul adulţilor, cât şi al copiilor, a fost recunoscută ca fiind o problemă încă de la sfârşitul anilor 1990.

Cei care utilizează intens tehnologia tind să îşi dezvolte mai mult emisfera stângă a creierului, cea dreaptă rămânând insuficient dezvoltată”, spune specialistul.

Emisfera dreaptă este asociată cu concentrarea, iar dezvoltarea ei insuficientă afectează negativ atenţia şi memoria, fenomen care, în cca. 15% dintre cazuri, poate duce la apariţia precoce a demenţei.

Cei care utilizează excesiv tehnologia digitală suferă şi de o întârziere în dezvoltarea emoţională, copiii fiind mai afectaţi decât adulţii, deoarece creierele lor sunt încă în creştere, spun experţii care au studiat fenomenul.

Iar situaţia pare să se înrăutăţească: numărul persoanelor între 10 şi 19 ani, care utilizează smartphone-ul mai mult de 7 ore pe zi, creşte cu repeziciune, ajungând la peste 18%  – o creştere cu 7 procente faţă de anul trecut.

Rezutatele publicate de specialiştii sud-coreeni confirmă concluziile unui studiu realizat în SUA, la UCLA, care arăta că oamenii tineri au probleme tot mai mari cu memoria. Studiul arăta că 14% dintre bărbaţii şi femeile cu vârste de 18-39 de ani se plâng că au o memorie slabă.

Autorii studiului american consideră drept cauză a acestui fenomen stilul de viaţă modern: timpul îndelungat petrecut în faţa unui computer sau scriind SMS-uri îi împiedică pe oameni să se concentreze şi să memoreze informaţia. Un alt factor ar fi stresul: stilul de viaţă haotic afectează şi el concentrarea şi scade eficienţa reţinerii informaţiilor.

minora insarcinata-70703Aproape 850 de fete cu vârste între 11 şi 14 ani au rămas însărcinate în perioada ianuarie 2012 – martie 2013, aproape 600 dintre ele alegând să întrerupă sarcina. Procentajul celor care aleg să întrerupă sarcina este asemănător și la tinerele care aveau 19 ani.

Datele oficiale arată că 16.101 tinere care aveau până în 19 ani au rămas însărcinate în perioada ianuarie 2012 – martie 2013, iar 10.224 dintre ele au făcut întrerupere de sarcină.

Dintre tinerele care au rămas însărcinate, 849 sunt în categoria de vârstă 11-14 ani, iar 596 dintre acestea au făcut întrerupere de sarcină. Astfel, în anul 2012 au fost înregistrate 619 minore sub 15 ani ca „gravide nou depistate”, dintr care 476 au făcut întrerupere de sarcină, iar în primul trimestru din acest an s-au înregistrat 230 de cazuri nou depistate şi 120 de avorturi pentru aceeaşi categorie de vârstă, potrivit MEDIAFAX.

În 2012, cele mai minore care au rămas însărcinate înainte de împlinirea vârstei de 15 ani au fost înregistrate în judeţele:

Bistriţa-Năsăud (78)

Dolj: 51

Bihor: 42

Mureş: 40

Sibiu: 33

Bacău: 32

Alba: 25

Iaşi: 22

Constanţa: 19

Braşov: 17

În primul trimestru din acest an, cele mai multe sarcini la minore sub 15 ani au fost înregistrate în judeţele:

Vaslui: 38

Iaşi: 23

Dolj: 20

Bistriţa-Năsăud: 19

Mureş: 14

Sibiu: 11

La categoria de vârstă 15-19 ani au fost înregistrate 15.252 de gravide nou depistate, dintre care 12.073 în 2012 şi 3.179 în primele trei luni ale acestui an. Din numărul total de gravide nou depistate, 7.547 au ales să întrerupă sarcina în 2012 şi alte 2.081 în primul trimestru din acest an.

Judeţele în care au fost înregistrate, în 2012, cele mai multe tinere însărcinate din categoria de vârstă 15-19 ani sunt:

Iaşi: 1.097

Bistriţa-Năsăud: 681

Dolj: 564

Vaslui: 484

Mureş: 459

Timiş: 391

Bacău: 388

Din cele 7.547 de întreruperi de sarcină din 2012 la categoria de vârstă 15-19 ani, cele mai multe cazuri au fost în:

Bucureşti: 989

Timiş: 301

Bacău: 298

Ialomiţa: 297

Dolj: 273

Prahova: 263

Braşov: 258

În primul trimestru din acest an, cele mai multe tinere cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani care au rămas însărcinate au fost în judeţele:

Bistriţa-Năsăund: 221

Dolj: 177

Mureş: 157

Vaslui: 139

Iaşi: 114

Bacău: 111

Neamţ: 108

Cele mai multe întreruperi de sarcină au fost în:

Bucureşti: 268

Brăila: 128

Mureş: 91

Ialomiţa: 90

Bacău: 85

aspira-coperta_webTimișoara, mai 2013 – A apărut ediția în limba română a ghidului-manual „Aspiră. Trăiește-ți viața! Fii liber!”, primul manual de educație sexuală din perspectivă creștină publicat în România.

Lucrarea, editată prin efortul Asociației „Darul Vieții” (Timișoara), este o resursă valoroasă, indispensabilă pentru educatorii și formatorii creștini în vederea „educației pentru castitate” – o replică demnă la „educația sexuală” modernă, bazată pe aspectele exclusiv „mecanice” ale contracepției și actului sexual.

Ideea acestui manual scris de autorul și oratorul american Scott Phelps a pornit de la premisa, verificată deja în SUA și alte țări, că este important ca elevilor să li se ofere mesaje clare despre consecințele negative ale relațiilor sexuale la vârste mici și să li se vorbească despre beneficiile abstinenței (castității). Intimitatea sexuală nu trebuie văzută ca o gratificare personală, ci ca o exprimare a dragostei și angajamentului adulților într-o relație de durată, prin căsătorie. Așezarea relațiilor sexuale în acest cadru îi va încuraja pe adolescenți să se abțină și să reziste presiunii conformiste a colegilor.

Manualul „Aspiră!” nu este unul religios, argumentația fiind întemeiată pe argumente psihologice, de sănătate, educaționale, relaționale, sociale și de comunicare, folosind metoda inductiv-obiectivă, adică elevii analizează ei înșiși avantajele abstinenței, dar și pierderile în urma activității sexuale premaritale.

După cum adolescenților nu le plac concluziile gata confecționate de către educatori, vrând să le descopere ei înșiși, ei sunt invitați să analizeze implicațiile și consecințele stilului de viață „cast” respectiv cele implicate de viața sexuală pre-maritală, pe marginea unor cazuri/situaţii concrete de viață. După principiul „Spune-mi, uit; arată-mi, îmi amintesc; implică-mă, înţeleg”, adolescenţii au la dispoziție metode didactice diverse, precum povestirea, brainstorming-ul, interviul, activităţile kinestezice, discuţia, jocurile de rol, satira, căsuţa de întrebări, mima ş.a.

Capitolele au obiective specifice, precum:

A trăi viaţa cu un scop. Înţelegerea importanţei de a avea un plan/un scop în viaţă. Cum îl putem menţine, cum îl putem pierde?

A fi ferm. Învață şi practică rezistența faţă de presiunile negative din jur.

Gândeşte mai departe. Învață să gândești în perspectivă şi să evaluezi consecinţele unei vieţi sexuale premature. Incidenţa bolilor venerice.

Protejează-ţi mintea. Cum să te protejezi faţă de influenţele/manipulările mass media.

Puterea auto-controlului. Avantajele auto-controlului. Libertatea de a decide care le sunt instrumentele ce le vor modela viaţa.

Fundamente pentru căsătorie. Recunoaşterea elementelor sănătoase şi a celor distructive pentru o căsătorie.

A începe din nou. Importanţa de a ne debarasa de greşelile din trecut, pentru a ne concentra la un nou început.

Imaginea de ansamblu. Legătura dintre abstinenţă, realizările școlare/academice şi oportunităţile de viitor. Recompensele abstinenţei.

„Aspiră” a fost folosit cu succes în învățământul din SUA, contribuind la reducerea ratelor de sarcini și avorturi adolescentine – totul fiind documentat statistic dintr-o serie de resurse.

Manualul „Aspiră” apare la scurt timp după ce, în contextul discuțiilor despre introducerea unor ore obligatorii de „educație sexuală”, peste 70 de organizații non-guvernamentale creștine au trimis Ministerului Educației un memoriu în care solicită „oficializarea” programelor de educație pentru viața intimă bazate pe principiile moral-creștine. Aceste programe, la baza cărora stau manuale și ghiduri precum „Aspiră”, tratează tema sexualității în contextul unei concepții integratoare asupra persoanei umane, văzută ca un complex trup-suflet unitar, ca garanție a împlinirii individului și a prosperității societății.

Prin contrast, apreciază organizațiile petiționare, liberalizarea fără limite a sexualității este corelată negativ cu problemele sociale, iar programele și orele de „educație sexuală” comprehensivă și explicită, care nu așază intimitatea într-un context moral clar și se concentrează în special pe oferirea de contracepție vor duce, inevitabil, la încurajarea relațiilor sexuale precoce.

Tinerii din ziua de azi tânjesc după o imagine a unei relaţii autentice. „Aspiră” le oferă informaţiile de care au cea mai mare nevoie în deciziile lor cu privire la relații și la viața intimă, cu viziunea că taina căsătoriei completează imaginea iubirii, angajamentului şi sexualităţii autentice.

Pentru alte detalii despre manual și pentru comenzi, contactați:

Asociaţia Darul Vieţii
Timişoara, Str. Ghe. Doja Nr.25A
Tel. 0356-445040, e-mail: darulvietii@yahoo.com
www.darulvietii.ro

Recenta conferință internațională din Malaiezia a arătat cum poți să comercializezi un medicament intr-un scop dar să-l folosești în altul, cum funcționează eufemismele și cum poate decide un guvern crearea cererii pentru contracepție, acolo unde ea nu există.

Conferința a fost numită „cel mai mare eveniment global din ultimii zece ani, care se concentreaza asupra sanatații și autoritații fetelor și femeilor”. Dar e evident ca e o conferința proiectata pentru a reduce populația in țarile in curs de dezvoltare, prin promovarea unei revoluții sexuale in stil occidental, prin intermediul contraceptivelor chimice, prin accesul la avort la cerere, inclusiv, prin promovarea avortului chimic, respectiv a pilulei cu misoprostol, in țarile in care avortul este ilegal, și prin promovarea educației sexuale la tineri.

La 28 mai, peste 4.000 de delegați din 145 de țari au participat la lansarea celei de-a treia conferința „Women Deliver”, la Kuala Lumpur, Malaiezia. Printre vorbitorii la evenimentul care a durat trei zile s-au numarat: Melinda Gates, de la Fundația Bill și Melinda Gates; Cecile Richards, președinte al Planned Parenthood Federation of America (PPFA), Dr. Babatunde Osotemehin, director executiv al Fondului Națiunilor Unite pentru Populație, Secretarul american de Stat Hillary Rodham Clinton (in conferința video) și fiica sa, Chelsea Clinton. Pe lista vorbitorilor s-au mai aflat și alți campioni ai avortului: cunoscutul medic american de avort tardiv sau avort cu naștere parțiala, Leroy Carhart, numit de catre „Women Deliver” drept un „aparator al drepturilor omului”, și profesorul de bioetica de la Universitatea Princeton, Peter Singer, a carui „etica practica” includ infanticidul și bestialitatea.

Melinda Gates a declarat ca aceasta conferința este o oportunitate de a privi inapoi spre ceea ce s-a realizat la summit-ul de planificare familiala din Londra din iulie anul trecut, la care a fost atrasa suma de 2,6 miliarde de dolari in angajamente de la delegații din intreaga lume. Aceștia s-au angajat sa faca disponibila contracepția la 120 de milioane de femei din intreaga lume pana in 2020, și sa faca din „sanatatea reproducerii”, o prioritate pentru contribuabili și pentru cheltuielile pentru ajutorul extern. Locul de desfașurare al conferinței din prezent a fost in mod clar o parghie pentru a asigura ca guvernele angajate iși țin promisiunile.

Deși Melinda Gates, catolica auto-declarata, a afirmat la summit-ul de la Londra ca inițiativa nu e „despre avort … sau despre controlul populației”, remarcile sale au fost dezmințite de prezența masiva la conferința a mai multor agenții globale de promovare a avortului și controlului populației (dintre care mulți sunt beneficiari ai milioane de dolari sub forma de granturi de la Fundația Gates).

Pe langa PPFA, furnizor de avort lider al Americii și susținator al infanticidului, și filiala sa internaționala, International Planned Parenthood Federation (IPPF), au fost prezente echivalentul britanic al acesteia, Marie Stopes International, Serviciul Internațional de Consiliere in Sarcina (IPAS), pe site-ul caruia se poate citi ca pledeaza pentruavort in condiții de siguranța și reformarea legilor restrictive de avort periculoase pentru femei”, incepand din 1973. Aici intra și Fondul Global pentru Femei (care descrie programele sale ca fiind de „presiune asupra guvernelor și instituțiilor religioase” pentru a promova „alegerile sexuale și reproductive” ale femeilor).

Marii campioni cunoscuți care acționeaza pentru reducerea populației, prezenți la Conferința din Malaiezia, includ: Population Services International (PSI), UNFPA, JHPIEGO, Banca Mondiala (care leaga finanțarea politicilor și obiectivelor de reducerea nașterii), Fundația Ford, Consiliul Populației și PATH (o organizație pe al carei site se spune ca a participat la asistarea guvernului chinez in 1979, cand China a inceput impunerea asiduu a politicii unui singur copil, a avortului forțat și contracepției).

De asemenea, au fost prezenți reprezentanții marilor concerne farmaceutice, inclusiv Merck, Pfizer si Bayer. Melinda Gates deține acțiuni la aceste companii, care toate mizeaza pe creșterea pieței medicamentelor și dispozitivelor contraceptive la nivel mondial care, dupa cum anunța „Financial Times” in 2012, se așteapta sa creasca la 17 miliarde de dolari, pana in 2015.

MISOPROSTOL PENTRU AVORT ILEGAL?

Promovarea avortului s-a facut inainte de desfașurarea propriu-zisa a conferinței. O serie de pre-conferințe, ca „evenimente colaterale” au inclus o discuție de grup, gazduita de Post Abortion Care Consortium (PAC) – o echipa formata din patru grupuri importante de promovare a avortului la nivel internațional: IPPF, Pathfinder International, IPAS și JHPIEGO. Acestea s-au concentrat pe extinderea accesului la serviciile „prietenoase pentru tineri” ale PAC și pe utilizarea medicamentului de avort chimic misoprostol pentru complicații post-avort.

Misoprostol, care face parte din cocktail-ul de avort RU-486, a fost in mod clar un punct major de discuție al conferinței. O sesiune gazduita de Federația Internaționala de Ginecologie și Obstetrica și Gynuity Health s-a axat pe „misoprostol pentru gestionarea hemoragiei post-partum”.

Hemoragia post-partum conduce la moartea celor mai multe femei din lume”, a declarat fondatoarea conferinței „Women Deliver”, Jill Sheffield, subliniind ca misoprostolul are una dintre evoluțiile „cele mai interesante” in domeniul sanatații reproducerii. „O pastila mica, in 15 minute, poate face un lucru enorm, oprind hemoragia”.

Organizația Mondiala a Sanatații a adaugat misoprostolul la „medicamentele sale de baza” din lista de toamna trecuta, dar a recunoscut ca acesta nu este medicamentul ales pentru hemoragia post-partum, ci oxitocina. Interesul mare pentru misoprostol se pare sa rezulte din capacitatea sa de a induce avortul, fiind astfel, și o strategie de a importa avortul in țarile in care acesta e ilegal.

Accesul la misoprostol pentru avort la nivel comunitar și strategii practice de promovare”, au fost discutate și de o comisie privind „avortul sigur”, gazduita de IPPF, MSI și Consiliul Populației.

Dar poate chiar mai periculos este faptul ca medicamentul este administrat tuturor femeilor post-partum, in mod nediscriminatoriu. Director JHPIEGO Harshad Sanghvi a declarat ca organizația sa a instruit „lucratori comunitari analfabeți”, in țarile in curs de dezvoltare din Africa și Asia, sa „identifice gravidele” și sa le distribuie acest medicament pentru a-l utiliza acasa. „Femei pe Valuri”, organizație notorie, ce promoveaza avortul ilegal și care susține ca femeile sa-i minta pe farmaciști pentru a obține misoprostol pentru a-și provoca singure avort, recomanda pe site-ul sau ca femeile pot utiliza misoprostolul pentru a „reduce riscul de sangerare abundenta cu 60%”, deși adauga in plus ca acesta poate provoca „febra/frisoane, greața, varsaturi, diaree și crampe”.

De fapt, o mare parte din cercetarile ce constata ca misoprostolul poate fi utilizat in hemoragie au fost finanțate de catre Fundația Gates.

Reportera Wendy Wright, de la C-Fam, a relatat recent ca Beverly Winikoff, de la Gynuity Health Products, campion de mult timp al promovarii avortului auto-provocat cu RU-486, a fost forțata sa admita la un atelier al conferinței „Women Deliver”, sub presiunea unor intrebari din partea publicului, ca „nu știm daca medicamentul salveaza vieți”.

Un alt membru al comisiei amintite, Ann Starrs, președinta organizației Family Care International, care promoveaza medicamentul, a recunoscut ca sloganul „Misoprostolul salveaza vieți” este inșelator.Nevoia de atenție din partea factorilor de decizie arata ca trebuie sa recurgem la o hiperbola”, a spus ea.

TEHNOLOGII UNIVERSALE DE PREVENTIE

Sheffield a subliniat, de asemenea, ideea de „contracepție cu protecție dubla”, subliniind nevoia cercetarii combinarii contracepției cu vaccinarile. Reprezentanta USAID, Judy Manning, de asemenea, a vorbit despre dezvoltarea de „tehnologii de prevenire polivalente”, care sunt in curs de desfașurare din 2009. Ea a spus ca agențiile de sanatatea sexuala și reproductiva (SSR), cercetatorii din sanatatea publica, firmele de biotehnologie și agențiile de finanțare publice și private, precum Fundația Gates, au contribuit la cercetarile din domeniul nanotehnologiilor, al „vaccinurilor polivalente”, al combinațiilor de medicamente si combinațiilor de medicamente și dispozitive, in scopul de a crea o „suita” de produse contraceptive, care sa serveasca femeilor de-a lungul vieții lor. Ea a menționat „inelele vaginale”, care sunt utilizate in țarile in curs de dezvoltare, subliniind ca „injectabilele hormonale cu durata lunga de acțiune” sunt „deja in curs de cercetare privind siguranța și eficacitatea clinica”.

Manning a declarat ca in curs de dezvoltare se afla vaccinuri și medicamente, care „impiedica in același timp sarcina, dar și boli ca HIV, HSV-2 și HPV, ce cauzeaza cancerul de col uterin”.

NOUL EUFEMISM AL AVORTULUI: PARENTALITATEA RESPONSABILĂ

Enrique Ona, ministrul Sanatații din Filipine, unul dintre vorbitorii la conferința, a descris modul in care lobby-ul pro-avort a schimbat termenii dezbaterii, pentru a putea adopta controversata „Lege privind Sanatatea Reproducerii”, in luna decembrie 2012.

Proiectul de lege care promoveaza contracepția si educația sexuala au fost contracarate de cinci legislaturi consecutive, a spus el. „In Filipine, chiar și acum, daca vorbim despre sanatatea reproducerii, in esența, ea este asociata cu controlul populației, și din nou, se va spune ca sanatatea reproducerii duce, in cele din urma, la acceptarea avortului”, a explicat Ona. Biserica Catolica, a adaugat el, a fost intotdeauna un adversar puternic al controlului populației.

Și, astfel, strategia noastra a constat in a conveni sa schimbam modul de dezbatere de la o problema de populație in așa-numita reducere voluntara [a familiei] și parentalitatea responsabila”, a spus Ona. „Deci, parentalitatea responsabila, termen care nu a putut fi pus la indoiala. … Acest lucru a devenit foarte acceptabil, nu doar pentru cei care deja sprijineau legea, dar, de asemenea, pentru cei care au fost ezitanți sa ne acorde sprijin”.

Un scurt film despre legea sanatații reproducerii din Filipine a fost prezentat la o sesiune plenara a conferinței, in care fostul președinte filipinez, Fidel Ramos, a spus: „Nu am avut interdicții in ceea ce privește legea privind sanatatea reproducerii pentru ca ceea ce am discutat mereu și am pus in aplicare, in perioada 1992-1998, a fost calitatea populației filipineze”.

Pentru cei care se intrebau despre ce fel de „calitate” vorbea Ramos, raspunsul a aparut intr-un articol de-al sau, publicat in „Philippine Daily Inquirer”, in care spunea: „Cred ca filozofia proiectului de lege privind sanatatea reproducerii consta in faptul ca trebuie sa invațam sa producem oameni de calitate in aceasta lume, in loc sa producem oameni care ajung, sa spunem, cerșetori pe strada, oameni care scormonesc prin gunoaie sau vanzatori de produse ieftine sau interzise. Acest lucru, cred eu, este un argument valabil real in favoarea proiectului de lege privind sanatatea reproducerii”.

CREAREA UNEI CERERI ACOLO UNDE EA NU EXISTĂ

Una dintre cele 12 „teme de baza” ale conferinței, inclusiv „avortul sigur și legal”, este „nevoia nesatisfacuta pentru contraceptive”.

Astazi, 200 de milioane de femei nu au contraceptivele pe care le doresc”, a declarat Melinda Gates, evocand o mantra statistica, repetata mereu și mereu participanților la conferința. Insa satisfacerea cererii nu este in mod clar singurul obiectiv al organizațiilor participante la aceasta conferința mondiala. Este vorba despre controlul comportamentului social și „crearea unei piețe” pentru medicamente și avort acolo unde ea nu exista, dupa cum a subliniat o intrebare pertinenta, la o conferința de presa.

Un reporter de la un post de radio Camerun și postul de televiziune a declarat ca țara sa „a primit un lot mare de contraceptive in 2011 de la UNFPA și acestea au ajuns pana in cele mai indepartate colțuri ale țarii”, insa doar „aproximativ 2 %” dintre femei le folosesc, deoarece ele, de fapt, „nu-și doresc aceste contraceptive”. „Cum acoperi golul?” l-a intrebat reporterul pe directorul UNFPA Osotimehin.

Autoritațile guvernamentale, la fiecare nivel, trebuie sa participe in mod activ la incercarea de a implementa aceasta” a raspuns Osotimehin. „Și noi, la UNFPA, vom continua sa facem tot posibilul pentru a ne asigura nu numai ca oferim [contraceptive], ci, de asemenea, incurajam guvernele, comunitațile, organizații ale societații civile, biserici și moschei sa continue sa conduca la acest lucru [utilizarea contraceptivelor]”.

Melinda Gates a dat din cap in asentimentul acestui plan, iar dr. Awa Coll-Seck, ministrul Sanatații din Senegal a adaugat ca „de guvern depinde, intr-adevar, rezolvarea acestor tipuri de probleme” și de el depinde „incurajarea oamenilor sa foloseasca metodele contraceptive și serviciile de avort”.

Nu putem avea doar o parte a ecuației de piața”, a spus ea. „Acum, problema este o chestiune de cerere …. avem nevoie de o mulțime de campanii, de educație, de implicarea comunitații pentru a ne asigura” ca produsele sunt utilizate. „Daca nu facem aceasta, nu ne vom atinge obiectivele”.

Asociatia Provita Media, sursa: Population Research Institute, 30 mai 2013

socant_29313300Fotografii şocante cu băieţi adolescenţi “însărcinaţi”, la bustul gol şi cu “burta la gură”, ca în ultimele luni de sarcină, au fost răspândite pe străzile oraşului Chicago.

Una dintre problemele americanilor ce riscă să se acutizeze este sarcina la vârsta adolescenţei. Din ce în ce mai multe tinere devin mame înainte de a ajunge la vârsta adultă şi sunt nevoite astfel să abandoneze şcoala, iar de cele mai multe ori îşi cresc copiii ca mame singure.

Autorităţile americane pentru sănătate încearcă din răsputeri să-i conştientizeze pe adolescenţi să practice sexul protejat, atât pentru evitarea bolilor cu transmitere sexuală, cât şi pentru ca fetele să nu se aleagă cu o sarcină nedorită. Dar rezultatele se lasă aşteptate.

O nouă iniţiativă în acest sens a fost promovată recent de către autorităţile americane care au lansat o campanie pentru sexul protejat, ceva mai “dură” şi mai convingătoare decât cele de până acum, scrie The Sun.

Astfel, noua campanie publicitară îi are ca protagonişti pe băieţii adolescenţi care au rămas “însărcinaţi”. Aproape că nu mai există staţie de autobuz în Chicago unde să nu fie “dat de exemplu” un adolescent “cu burta la gură”, în ultimele luni de sarcină, sub sloganul “Neaşteptată? Multe dintre sarcinile în adolescenţă sunt aşa“…

Oraşul Chicago are una dintre cele mai ridicate rate a sarcinilor şi naşterilor în rândul adolescenţilor.Vrem să creăm o campanie publicitară prin care să îi convingem pe oameni să reflecteze mai mult asupra sarcinii şi naşterilor în rândul adolescenţilor care le afectează în special pe fete“, a explicat Brian Richardson, purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate din Chicago.

Fotografiile băieţilor adolescenţi care apar în imaginile publicitare au fost trucate din dorinţa de a avea un impact mai puternic asupra tinerilor care nu practică sexul protejat. Campania a provocat reacţii diferite, utilizatorii reţelei Twitter apreciind-o diferit, de la “tulburătoare” până la “excelentă”.

La nivel planetar, unul din trei cazuri de cancer orofaringian este pus pe seama unei infecţii asimptomatice cu papilomavirus (HPV). Un studiu internaţional recent pune în evidenţă necesitatea de a depista precoce anticorpii anti-HPV 16 în sânge pentru a preveni acest tip de cancer. Prin orofaringe se înţelege regiunea anatomică a gâtului care cuprinde amigdalele, bolta palatină, zona din spatele limbii şi gâtului. Factorii de risc ştiuţi ca fiind implicaţi în declanşarea cancerului orofaringian sunt consumul constant de alcool, dar mai ales tabagismul. De asemenea, o infecţie cu HPV, cel mai frecvent cu virusul tip 16, implicat şi în apariţia cancerului de col uterin, este responsabil şi de cancerul orofaringian. Cum ajunge în zona orofraingiană HPV? Este dovedit că unele practici sexuale, în special cunilingus şi felaţia, reprezintă o cale prin care HPV ajunge în această zonă anatomică. Un exemplu pilduitor în acest sens este povestea celebrului actor Michael Douglas, amator de sex oral, care i-a provocat suferinţa unui cancer faringian.

Potrivit unui studiu publicat de Centrul Internaţional pentru Cercetarea Cancerului (CIRC) al OMS cu sediul la Lyon, prezenţa anticorpilor anti-HPV în sânge ar putea fi legat direct cu un risc major de a declanşare a cancerului orofaringian.

Studiul, publicat în această lună în Journal of Clinical Oncology, a fost efectuat pe un lot de 500.000 de europeni din zece ţări şi s-a derulat fără întrerupere de la începutul anilor 1990. În această perioadă, dintre subiecţii participanţi la studiu, 137 au făcut cancer orofaringian. O treime dintre ei prezentau anticorpi anti-HPV în sânge cu aproximativ 12 ani înainte de a li se pune diagnosticul de cancer orofaringian. În condiţiile în care numărul cazurilor de cancer de acest tip este în creştere, această constatare este foarte importantă, susţine doctorul Christopher Wild, director CIRC. Doctorul Paul Brennan, coordonator al Departamentului Genetic al CIRC, spune că dispune de markeri pentru depistarea în faze incipiente a acestei afecţiuni. Până acum, noi ignoram prezenţa acestor anticorpi în sânge înainte ca neoplasmul orofaringian să fie detectabil clinic. Dacă rezultatelor noastre sunt confirmate, vom putea să prevenim apariţia cancerului orofaringian, subliniază dr. Brennan.

sigla

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania/ Nr. 245, 25 iun 2013

Numarul mamelor minore in crestere. In Romania, aproape 200 de minore institutionalizate au ramas insarcinate din ianuarie 2012 (link).

Violenta casnica in Romania si in lume. O treime dintre femeile lumii sufera din cauza violentei casnice. Din pacate, nici Romania nu sta prea bine la acest capitol (link).

Noua dezordine amoroasa. Un baiat care se crede fata si care are parte de „ingaduinta” nefasta a celor din jurul lui a primit aprobare sa foloseasca toaleta fetelor de la scoala. Atragem atentia ca aceasta confuzie sexuala totala este tinta spre care tind, si in Romania, aparatorii „libertatii de constiinta” si ale „drepturilor minoritatilor sexuale” (link).

Elev care nu accepta homosexualitatea, pedepsit pe nedrept. Un profesor homosexual din SUA l-a dat afara de la ore pe un elev care a afirmat la ora ca aceste perversiuni sunt impotriva credintei sale catolice. Profesorul, care venisa imbracat intr-un tricou mov, initiase o discutie in incercarea de a-i face pe elevi sa accepte aceste comportamente. Cazul a fost transat in final in instanta, judecatorii hotarand ca profesorul a incalcat libertatea de expresie (link).

Homosexuali impotriva „casatoriilor homosexuale”. Poate va mira, dar nu toti homosexualii cer „casatorii homosexuale”. Daca ne gandim ca traim intr-o epoca in care casatoria scade, iar concubinajul creste, de ce ar vrea homosexualii sa se „casatoreasca”? Mai ales daca relatiile lor sunt caracterizate printr-un libertinaj notoriu. Un interviu cu un homosexual care NU vrea „casatorii homosexuale” (link).

Framantarile noii Europe. Timp de aproape 2000 de ani, Europa a fost sau a crezut ca este un continent crestin. Crestinismul acesta a devenit in timp atat de obisnuit, in toate sensurile, incat in epoca post-moderna, cand vocile si actiunile anti-crestine au devenit tot mai vizibile si agresive, multi crestini nu stiu cum sa reactioneze si sa se raporteze la aceste provocari. Se poate spune ca Crucea lui Hristos este, din nou, pe cale sa imparta lumea (link).

Miscarea pro-familie capata avant. In ultimii ani, tot mai multi oameni realizeaza ca destructurarea institutiei familiei are un impact negativ pe termen lung asupra societatii. De aceea, miscarea pro-familie internationala a capatat avant in ultimii ani. Un comentariu pe aceasta tema (link).

Medicii italieni refuza sa faca avorturi. Avortul este o procedura care se face in spitale nu pentru ca ar fi menita sa vindece vreo boala, ci pur si simplu din motive de igiena. Desi rostul medicilor este acela de a preveni si vindeca, ei sunt pusi sa faca avorturi pentru ca nu e nimeni altcineva care sa le faca. Unii medici insa nu accepta asa ceva, intrucat avortul este o crima, iar ei trebuie sa protejeze viata. Si in Italia, tot mai multi medici refuza acest lucru, iar politicienii cauta modalitati sa calce in picioare libertatea de constiinta (link).

Adolf Hitler n-a murit, sloganurile lui sunt hit. In ziua de azi, manati de sensibilitati induse artificial, oamenii se scandalizeaza de practicile nazistilor. In acelasi timp, ei insisi recurg la aceleasi masuri eugenice, folosind aceleasi rationamente scoase de la naftalina. Practica eutanasiei nu iarta pe nimeni. Nici macar pe copii (link).

Copiii sau mediul inconjurator? Unii „ganditori” din ziua de azi dau sfaturi care mai de care. Peter Singer le sfatuieste pe femei sa nu mai nasca copii, intrucat acestia au un impact asupra mediului (link).

Rusia isi protejeaza copiii. Parlamentul Rusiei a adoptat o legislatie care blocheaza posibilitatea adoptiilor copiilor rusi de catre cetateni straini necasatoriti, rezidenti in state in care s-au legalizat „casatoriile homosexuale”. Vizate sunt tari ca Spania, Franta si Candva Marea Britanie (link).

Copil crescut in familii poligame. Toate experimentele sociale iresponsabile, cum ar fi homosexualitatea sau poligamia, au un impact si asupra copiilor. Kristyn Decker a crescut intr-o familie de poligami din SUA si, recent, a scris o carte in care descrie viata dintr-o astfel de „familie” (link).

Trezire religioasa in Norvegia? Norvegia, alaturi de celelalte tari scandinave, in timp ce sunt nominal luterane, se lauda cu o forma de socialism/social-democratie care este anti-valori intr-o maniera agresiva. Recent insa, tot mai multi norvegieni se intorc la Biblie in incercarea de a redescoperi niste principii de viata bune, trainice si verificate in timp (link).

Homosexualitatea – poligamie – pedofilie. Ce au in comun acest lucruri? E simplu, ele se bazeaza pe acelasi rationament al „drepturilor omului”, nediscriminarea „minoritatilor sexuale”, drepturi, toleranta si „diversitate”… O secta mormona din Arizona este suficient de isteata ca sa invoce aceleasi argumente atunci cand isi justifica si apara practicile poligame (link).


Categorii

Bolile generatiei digitale, Comercializarea copilariei, Cultura desfraului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la ““Aspiră!” – primul manual românesc de educatie sexuala crestina/ DISTRUGEREA COPILARIEI PRIN TEMBELIZARE SI SEXUALIZARE/ Televizorul da COSMARURI copiiilor, iar expunerea indelungata la noile tehnologii duce la DEMENTA DIGITALA/ Campanie agresiva globala pro-avort (Stiri familie)

  1. E vai si amar… !

    Puteti urmari aici un material, despre cum ne sunt distrusi copii inca de pe bancile scolii (primul material):
    http://www.dailymotion.com/user/dm_51bab2b73e16d/1

    Dusmanii tarii noastre lucreaza foarte abil…
    Pe site-ul clopotel.ro, puteti citi cum ne sunt invatati copii sa se masturbeze si sa intretina relatii sexuale de la varste foarte mici (10, 11 ani).., sub indrumarea ca ei pot sa faca acest lucru cand simt nevoia…
    Puteti citi aici cateva exemple :
    http://www.clopotel.ro/educatie/educatie_sexuala/forum_despre_sex/pag_3679/
    Daca, cautati mai adanc cine da povete acolo.., veti constata ca este vorba despre un homosexual, poate chiar pedofil..
    Aici ii vedeti profilul inregistrat pe clopotel,
    http://www.clopotel.ro/user/index.php?module=pagina&mid=157872&action=forum#E208
    iar daca il cautati pe google dupa adresa de e-mail (sillvi_388@hotmail.com), ramaneti socati..

    Iata cine ne educa copiii !
    Dragi cititori, informati cat mai multi parinti (asa cum va trimiteti e-mail-uri cu glume, sau alte chestii haioase), caci altfel va fi VAI si AMAR de copiii nostri !

    Dumnezeu, sa ne ierte !

  2. ”Manualul „Aspiră!” nu este unul religios, argumentația fiind întemeiată pe argumente psihologice, de sănătate, educaționale, relaționale, sociale și de comunicare, folosind metoda inductiv-obiectivă, adică elevii analizează ei înșiși avantajele abstinenței, dar și pierderile în urma activității sexuale premaritale.”

    Mă tem că este doar o amăgire. Nimeni nu poate trece peste ispite făcând apel la rațiune. Desigur că o analiză rațională și sistematică poate ajuta o parte din tineri să-și organizeze mai bine viața, să fie în general mai atenți la modul cum trăiesc, dar nu-i va feri de căderi și nici nu-i va învăța cum să iasă din ele. În plus, există posibilitatea reală ca odată formați în acest fel, să devină mai degrabă atei convinși decât creștini.

    Oare nu de la acest punct a plecat Vestul cu ani în urmă, când s-a promovat ”rațiunea” în locul ”obscurantismului religios”?

    Păcatul trebuie numit păcat iar copiilor trebuie să li se vorbească de Dumnezeu, de sfinți și de toată această luptă spirituală în care este angrenată lumea.

    Dacă n-aș fi citit textul și aș fi rămas doar la coperta ”îndrumarului” aș fi crezut că este mai degrabă încă un mijloc de ademenire a tinerilor, să uite pentru ce trăiesc cu adevărat. Fără Hristos nimeni nu poate nimic.

  3. Deci sa ma ierte Dumnezeu, siteul ala clopotel nu poate fi reclamat?.e ingrozitor. Iar profesorii sunt de vina. Chiar de ar fi dati afara. ( ca doar nu or da toti profesorii din tara afara). trebuie sa ia atintudine nu sa mearga la bal cu studetii elevii, scolarii si sa tremure de frica lor si a parintilor lor inconstienti.

  4. @ ioana:

    Cui sa reclami?

    Problema e ca si mare parte dintre profesori si parinti sunt deja cam spalati pe creier de ideologiile progresiste inclusiv in domeniul educatiei si li se pare normal sa-i lase pe “copii” asa…

    V-am ruga sa va puneti la nume un adaos diferentiator, fiindca mai avem cititori mai vechi cu acest nume. Multumim!

  5. Cumpar cartea asta. Cinste celor care au tradus-o si publicat-o.

  6. am adaugat. Doamne ajuta! Politie. Sincer nu stiu unde se pot reclama. dar absurd sa consiliezi online anonim fiid minori.Poate cei de la pro-vita stiu mai multe.

  7. Sexul in afara Casatoriei are un pret ! – Recomandat si Adolescentilor

    https://www.youtube.com/watch?v=Lo6M4NddxeI

    (un film care este un posibil ajutor si pentru parinti, si pentru adolescenti, din fericire subtitrat in romana)

  8. @ Calinfile:

    Da, numai ca duhul si stilul predicatoarei nu e cel mai odihnitor si mai convingator pentru noi… cauzat de confesiunea dumneaei, bagam seama. De multe ori conteaza mai mult CUM chiar decat CE.

  9. Pingback: AMPUTAREA AFECTIVA: consecinta folosirii excesive a calculatorului si mobilului/ ELECTRO-HIPERSENSIBILITATEA: noua boala provocata de expunerea la radiatiile telefoanelor si ale RETELELOR WI-FI/ Proliferarea BOLILOR NEUROLOGICE in Romania - Recomandari
  10. Pingback: AMPUTAREA AFECTIVA: consecinta folosirii excesive a calculatorului si mobilului/ ELECTRO-HIPERSENSIBILITATEA: noua boala provocata de expunerea la radiatiile telefoanelor si ale RETELELOR WI-FI - Recomandari
  11. Pingback: Parintele Dosoftei de la Putna despre CRIMA AVORTULUI SI TACEREA NOASTRA VINOVATA/ Parintele Vasile Mihoc: TRADAREA CRESTINISMULUI IN OCCIDENT A DUS LA LEGILE “HOMOSEXUALE” IMPOTRIVA FIRII - Recomandari
  12. Pingback: INGERI CU ARIPILE TAIATE. Un altfel de genocid: sexualizarea fetitelor prin FARDURI SI IMBRACAMINTE “SEXY” - Recomandari
  13. Pingback: “Valentine`s Day” – ZIUA CELEBRARII MORTII IUBIRII SI INOCENTEI. Presb. Alina Mirica despre ADOLESCENTII IN LUMEA CARE ZDRENTUIESTE SUFLETELE si MOARTEA DRAGOSTEI DEZGOLITE DE TAINA - Recomandari
  14. Pingback: Uciderea pruncilor – de la Irod la societatea infanticida de astazi. PRUNCII BETLEEMULUI SI PRUNCII SODOMEI: “Ofensiva celui viclean de la începutul lumii nu s-a axat niciodată mai mult pe copii” -
  15. Pingback: EFECTUL SMARTPHONE-URILOR ASUPRA COPIILOR: dependenta de JOCURILE VIDEO si “contaminarea” cu PORNOGRAFIE. Numarul crescut de tumori cerebrale la copii – CAUZAT DE FOLOSIREA TELEFOANELOR MOBILE? - Recomandari
  16. Pingback: CUM SABOTEAZA TEHNOLOGIA MASCULINITATEA. Psihologul Philip Zimbardo despre cum si de ce devin baietii dependenti de pornografie si jocuri video | Cuvântul Ortodox
  17. Pingback: VIRGILIU GHEORGHE la Realitatea TV despre EFECTELE NEGATIVE ale tabletelor si smartphone-urilor asupra copiilor si in educatie/ SOCIOPATIA INTALNIRILOR INTERNAUTICE/ Mars pentru familie la Iasi/ CE S-A INTAMPLAT IN IRLANDA SI DE CE SE POATE INTAMPLA SI LA
  18. Pingback: AUTIZAȚI DE TELEVIZOR SI CALCULATOR. Dependenta copiilor si adolescentilor de noile tehnologii are efecte devastatoare (DOSAR ROMÂNIA – REPORTAJ TVR foarte important cu Virgiliu Gheorghe, psihiatrul Raluca Grozavescu s.a). MEDIC NEUROLOG: ”O cat
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare