Opoziție puternică la CRAIOVA față de tehnologia 5G. Cum duce în derizoriu G4media subiectul: „militanții” împotriva tehnologiei, dacopații, neolegionarii, religioșii. Nimic despre cadrele universitare și medicii implicați în mișcarea din Craiova…

27-01-2020 9 minute Sublinieri

sursă foto: https://jurnaldecraiova.ro/sute-de-persoane-au-participat-la-protestul-impotriva-implementarii-tehnologiei-5g-la-craiova/

Câteva sute de persoane au protestat, sâmbătă după-amiază, în Piaţa „Mihai Viteazul” din centrul Craiovei, împotriva implementării tehnologiei 5G, relatează Agerpres.

Protestul a fost organizat după ce reprezentanţii societăţii civile din Craiova au votat, marţi, la finalul unei dezbateri publice cu tema „Tehnologia 5G, de la promisiuni la riscuri globale”, care a durat circa patru ore, pentru ca oraşul „să fie liber de 5G”.

Preşedintele Asociaţiei Civice pentru Viaţă (ACpV), conf.univ.dr.Luminiţa Simoiu, a afirmat că la nivel internaţional sunt mii de studii ale oamenilor de ştiinţă care au stabilit că radiaţiile electromagnetice nu numai că nu sunt neutre, ci chiar omoară, iar riscul pentru cetăţenii Craiovei este şi mai mare, pentru că aceştia sunt supuşi şi radiaţiilor ionizante de la Centrala de la Kozlodui.

„Medicii atrag atenţia asupra numărului tot mai mare de cazuri de cancer în această zonă, inclusiv la copii, din păcate. Poate nu întâmplător, potrivit unui studiu al INS, până în anul 2050 se estimează că regiunea din România în care se va înregistra cea mai mare rată a scăderii populaţiei este Oltenia, unde populaţia va fi la jumătate faţă de câţi suntem acum. În ultimele decenii radiaţia undelor electromagnetice s-a intensificat constant prin amploarea evoluţiei tehnologiei wireless. Sunt zeci de cazuri în zona noastră de persoane cu afecţiuni grave din cauza hipersensibilităţii la radiaţii electromagnetice pe care au căpătat-o în timp, inclusiv cancere cerebrale. Deja au început să se vadă efectele. Iar tehnologia wireless 5G va aduce o creştere uriaşă a poluării electromagnetice, într-un timp foarte scurt, pentru că în loc de turnuri cu antene la distanţe de câţiva kilometri unul faţă de altul, vor fi amplasate antene celulare de mici dimensiuni, dar foarte puternice, în medie la fiecare a treia locuinţă. În loc de 2.000 de sateliţi care orbitează Pamântul în prezent, vor fi în cel mai scurt timp 50.000 de sateliţi şi vor fi milioane de antene 5G”, a spus preşedintele ACpV, asociaţia care a organizat protestul, autorizat de către municipalitate.

Aceasta a mai afirmat că oamenii trebuie să se informeze din studii realizate de specialişti şi nu de la persoane fără expertiză, care îşi dau cu părerea în spaţiul public.

„Când este vorba de viaţa noastră şi a copiilor noştri, căutăm cei mai buni medici. Aşa trebuie să procedăm şi când ne informăm: să vedem cine este şi ce expertiză are cel care ne vorbeşte. În studiile ştiinţifice nu se porneşte de la idei preconcepute, iar oamenii de ştiinţă spun că această tehnologie este nocivă pentru sănătate şi pentru mediu. La Craiova a fost o dezbatere publică pe această temă la care au participat medici, biochimişti care au prezentat efectele radiaţiilor electromagnetice, radiaţii care vor fi şi mai puternice dacă se va implementa 5G. Am dat cuvântul experţilor din toate domeniile şi au fost reprezentate toate categoriile sociale din Craiova care au votat împotriva implementării tehnologiei 5G în Craiova, pentru un oraş liber de 5G. Le cerem autorităţilor craiovene să ţină seama de voinţa cetăţenilor, pentru că ei ne reprezintă, nu hotărăsc în numele nostru”, a mai spus preşedintele ACpV.

Organizatorii protestului împotriva 5G organizat la Craiova au afirmat că acţiunea se înscrie în cadrul protestelor “STOP 5G” organizate sâmbătă, 25 ianuarie, în 32 de ţări ale lumii, printre care şi în România, unde oraşe participante au mai fost Bucureşti, Braşov şi Râmnicu Vâlcea.

„Misiunea Coaliţiei STOP 5G este de a PROTEJA drepturile constituţionale ale cetăţenilor României, printre care dreptul la viaţă, dreptul la sănătate, dreptul la un mediu curat, dreptul la proprietate, dreptul la intimitate, atât prin a STOPA DEMERSURILE GUVERNULUI ROMANIEI şi ale ANCOM ce privesc promovarea cu celeritate a implementării tehnologiilor 5G în România şi oprirea oricărui demers legislativ destinat implementării acestor tehnologii invazive, nesustenabile, experimentale şi dovedit a fi dăunatoare intregului ecosistem. Coaliţia STOP 5G are ca scop responsabilizarea tuturor actorilor sociali şi politici pentru angajarea răspunderii Instituţiilor Statului, a funcţionarilor şi a tuturor factorilor de decizie în raport cu necesitatea de a respecta drepturile constituţionale prin respectarea şi aplicarea PRINCIPIULUI PRECAUŢIEI care protejează viaţa, sănătatea oamenilor precum şi mediului natural”, se afirmă în comunicatul Coaliţiei STOP 5G din România.

Circa 200 de persoane au participat la o dezbatere publică a societății civile din Craiova pe tema tehnologiei 5G, eveniment organizat de Facultatea de Agronomie a Universității din Bănie, informează presa locală.

În cadrul dezbaterii, la care au participat medici, biochimiști, fizicieni, ingineri, juriști, sociologi, economiști, teologi, au fost prezentate avantajele și dezavantajele acestei tehnologii, vorbitorii subliniind că cetățenii trebuie să fie cei care iau decizia implementării acestei tehnologii, și nu autoritățile sau clasa politică. Aceștia au stabilit, prin vot, ca societatea civilă din Craiova să se opună implementării acestei tehnologii în oraș, iar hotărârea, denumită „Craiova, oraș liber de 5G”, să fie trimisă autorităților locale.

Reamintim că pe 25 ianuarie este Ziua Mondială a protestelor anti 5G, ce va fi marcat în România prin manifestări în mai multe orașe, inclusiv în București, Craiova, Sibiu, Iași, Brașov.

„Am decis să organizăm această dezbatere pentru că astăzi bate la ușă o tehnologie care este foarte promițătoare, în special pentru tineri, este vorba de tehnologia 5G, care se referă la comunicațiile wireless, însă întotdeauna trebuie să vedem beneficiile versus riscuri. Această acțiune este o premieră națională, pentru că nu s-au făcut dezbateri publice pe acest subiect, din păcate. Am participat anul trecut la o încercare de dezbatere pe această temă la Ministerul Comunicațiilor, la care, din nefericire, nu li s-a permis oamenilor care se înscriseseră pe listă să participe (…). Noi urmăm exemplul comunității științifice internaționale, a cărei inițiativă a fost să se abordeze acest subiect din perspectiva științei și aici participă medici, profesori universitari cu studii în biochimie, pentru că acestea sunt științele care trebuie să spună da sau nu pentru această tehnologie, pentru că noi trebuie să vedem în primul rând efectele asupra sănătății. Comunitatea științifică internațională a protestat împotriva acestei tehnologii, sunt foarte multe studii care arată că radiațiile electromagnetice sunt nocive”, a afirmat președinta ACpV, conf. univ. dr. Luminița Simoiu, de la Facultatea de Chimie a Universității din Craiova.

Potrivit acesteia, nici la Academia Română nu a fost solicitat un punct de vedere privind această tehnologie. „Am decis să cerem noi un punct de vedere Academiei Române pe această temă, pentru că este normal să fie consultată comunitatea academică la cel mai înalt nivel înainte de a fi luate deciziile de acordarea licențelor de funcționare, de implementare a aceste tehnologii în România, pentru că vorbim despre spațiul public”, a subliniat Simoiu.

Președinta Societății de Medicină de Familie din Dolj, dr. Adriana Dogaru, a afirmat că în literatura de specialitate există simptome asociate radiațiilor electromagnetice cum ar fi sângerările nazale, dureri ale extremității cefalice, ale globilor oculari, retrosternale, greață, oboseală, hiperactivitate, anxietate, depresie, spasme musculare, stări de vomă, tinitus, amețeli, tulburări de somn, dislexie, tulburări de atenție și memorie, tulburări de vedere, de auz și simptome asemănătoare gripei.

„Acestea sunt cele mai frecvente simptome asociate tehnologiei 4G. 5G este mult mai rea decât 4G. Ca efecte asupra organismului uman care sunt deja demonstrate, tehnologia aceasta alterează genele, metabolismul, dezvoltarea celulelor stem, favorizează apariția diferitelor tipuri de cancer, în special la nivel cerebral, leucemiile, favorizează apariția bolilor cardio-vasculare, deficiențe cognitive, distrugerea ADN-ului celular, creșterea nivelului de radicali liberi și stresului oxidativ, determină deficiență de memorie, avort spontan, afecțiuni neurologice, obezitate, diabet, deprecierea sistemului imunitar, alergii, efecte termice la nivelul pielii, iar la copii – autism, ADHC și astm”, a menționat dr. Dogaru.

Ea a prezentat două cazuri pe care le are la cabinet și care sunt cauzate de folosirea tehnologiei.

„Sunt oameni au avut de suferit din cauza radiațiilor electromagnetice. O pacientă în vârstă de 37 de ani, pe care am preluat-o în cabinet la vârsta de 10 ani și care a fost atent investigată de-a lungul timpului, pentru că mama ei era extrem de grijulie ca fata ei să nu facă vreo boală, a început să aibă probleme de la vârsta de 19 ani, când s-a angajat la o mare companie de telefonie, la un call center. Deci, această fată vorbește cu cască de bluetooth timp de 8 ore pe zi din anul 2006. La fiecare oră are 10 minute pauză, dar nici atunci nu apucă să-și dea acea cască jos. De-a lungul timpul a avut o serie de probleme: în 2010 a avut un avort spontan fără absolut niciun motiv vizibil, în 2012 a început o aritmie și a intrat pe tratament cronic cu antiaritmice. Ea nu mai poate trăi fără betaloc, iar cauza de aritmie nu a fost identificată. Din 2016, face alergii greu de tratat, i se administrează hidrocortizon, care are tot felul de efecte adverse, dar altfel nu poate trece peste aceste alergii. În prezent are depresie, insomnie, a devenit dependentă de xanax și prezintă foarte des stări gripale care nu au nicio explicație. Eu am încercat să o conving să își schimbe locul de muncă, dar refuză, pentru că este un loc de muncă bine plătit. Poate va reuși să o convingă psihologul”, a spus dr. Dogaru.

Un alt caz prezentat de medicul de familie este al unui bărbat de 55 de ani care folosea permanent casca bluetooth și care în ultimul an a prezentat o tumoră neoplazică la sistemul nervos central, invazivă și foarte agresivă, iar după intervenția chirurgicală, medicii i-au interzis să mai folosească telefonul mobil și mai ales bluetoothul.

Adriana Dogaru a mai spus că a terminat facultatea în 1986, iar pe timpul cursurilor nici nu a învățat despre autism, ADHD, tiroidă autoimună, care erau boli foarte rare, dar citate în literatura de specialitate, iar în ultimii 10-15 ani a început să crească foarte mult incidența acestora la copii, după ce timp de 15 ani de profesie, de la terminarea facultății, nu a întâlnit niciun astfel de caz.

„Dacă dna Simoiu încearcă să prevină apariția unor cazuri de cancer, eu mă lovesc deja de cazuri apărute și încerc să fac ce pot, dacă se poate să îi vindec pe acești copii. Chiar alaltăieri am avut un băiețel de doi ani diagnosticat cu leucemie. Am cazuri de cancer la copii cu orice localizare, ca și la adult, mai frecvente sunt cancerele de sânge, leucemiile. Ne străduim să creștem durata de supraviețuire a acestor copii, dacă se poate să ajungem la vindecare, considerăm un copil vindecat când a depășit 10 ani de la debutul bolii. Problema este că la acești copii tratați cu citostatice pot ele să producă cancer, printre alte cauze, cum sunt radiațiile și putem să ne așteptăm în timp la un cancer secundar. Am impresia că părinții copiilor nu își dau seama ce înseamnă o cauză principală care este iradierea. Sunt copii care vin la două luni, patru luni, cu telefonul lângă urechea lor, că doarme bine copilul dacă ascultă muzică la telefon. Vin copii care stau permanent pe telefon. Avem televizor în fiecare salon, dar nu mai contează televizorul, pentru că ei sunt cu telefoanele, cu jocuri pe telefon, cu povești pe telefon, cu muzică pe telefon, durata de expunere este foarte mare și este de la vârsta cea mai fragedă. Copii care abia stau în șezut, dar butonează telefonul”, a menționat șefa compartimentului de Oncopediatrie din cadrul Spitalului de Urgență din Craiova, prof. univ. dr. Polixenia Stancu.

Ea a adăugat că dintre tumorile solide, cele cerebrale sunt cele mai frecvente la copii, sunt greu abordabile neurochirurgical și rămân cu consecințe cum ar fi epilepsia, hidrocefalia.

„OMS confirmă că orice iradiație poate fi o cauză potențială a apariției cancerului. Eu mă confrunt cu foarte multe trombocitomii, cu risc major pentru sănătatea copiilor, iar mamele nu vin decât cam în ultimul moment, când văd că copilul sângerează mult și deja nu se mai ține pe picioare. Nu există perioadă în spital să nu avem copii cu epilepsie. Tulburările pe care le au din cauza iradiațiilor pot să fie funcționale, adică nu găsești ceva organic, dar există modificări ale traseelor de activitate electroencefalografice care apar. Sunt copii cu foarte multe probleme și în ultimul timp sunt foarte multe cazuri”, a spus dr. Polixenia Stancu.

Conf. univ. dr. Ionel Ungureanu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, a felicitat Asociația Civică pentru Viață pentru inițiativa de a-i determina pe oameni să încerce să înțeleagă lucrurile care se petrec în jurul lor, cu ei și cu cei din jurul lor și să își exprime o atitudine față de aceste realități.

„Acestea sunt atitudini pe cale de dispariție și de această nepăsare unii profită foarte bine. Dumneavoastră încercați să stați puțin în răspăr. La nivelul fundamental este faptul că toată miza în acest fenomen este una economică, cu multe avantaje pentru unii, iar România este prima țară în care s-a experimentat această tehnologie. Nu este pentru prima dată când oamenii politici români tratează cu atâta ușurință fenomenul în care, practic, își trădează cetățenii care i-au ales. Și de aceea cred că la presiunile care se vor face dinspre cercurile de afaceri care promovează această tehnologie vor ceda foarte repede. Deci, nu sunt șanse ca oamenii politici români, indiferent de partid, să se opună acestui demers. Dimpotrivă, slugărnicia noastră veche față de marile puteri și lipsa de demnitate se vor manifesta din nou și vor face tot ce vor vrea cu noi. Dar asta nu înseamnă să nu încercăm astfel de demersuri de conștientizare și de chemare la o atitudine comunitară. După războaie, din anumite căderi, oamenii s-au ridicat, dar structura umană în componenta ei spiritual-materială nu a fost afectată. Această tehnologie a informației digitale afectează omul cum nu a afectat nimic în istorie, îl afectează pe el în sine însuși, în relația cu Dumnezeu și în relațiile cu ceilalți”, a susținut Ionel Ungureanu.

Câteva sute de persoane au protestat ieri pe străzile Craiovei împotriva tehnologiei 5G, în timp ce manfestația similară din București, din Piața Universității, a adunat doar câteva zeci de persoane. Protestele au fost prilejuite de Global 5G Protest Day, când proteste împotriva rețelelor 5G au avut loc în câteva zeci de țări, organizate de către Stop 5G International.

Comunitatea internațională Stop 5G cuprinde militanți din Croația, Danemarca, Elveția, Irlanda, Marea Britanie, Norvegia și Statele Unite, însă au găsit susținere din partea unor organizații ale societății civile din mai multe țări, printre care și România.

În țara noastră, Coaliția Stop 5G România a fost fondată de Asociația Pro Consumatori, Asociația Alianța Părinților și Asociația Pro Vita. Alianța Părinților are ca obiectiv declarat ”implicarea decisivă și responsabilă în procesul educației copiilor și tinerilor, conform valorilor morale, filozofice și de credință ale părinților acestora”. Pe site-ul acestui ONG, se regăsesc materiale împotriva vaccinării obligatorii și educației sexuale în școli. Dan Puric este menționat ca una din personalitățile care sprijină proiectele asociației. Asociația Pro Vita se ocupă de îngrijirea copiilor abandonați și a familiilor nevoiașe cu mulți copii și militează împotriva avortului.

Cele trei organizații au obținut susținere pentru manifestul Coaliției Stop 5G de la un grup heteroclit de ONG-uri. O parte sunt asociații și fundații religioase, precum Asociația Familia Ortodoxă, Asociația Creștin-Ortodoxă ”Mama Olga” din Piatra-Neamț, Asociația Familiilor Catolice Vladimir Ghica, Asociația Străjerii Ortodoxiei ș.a. Și așa-numiții ”dacopați” sunt reprezentați: Mișcarea ”Focul Dacic” și Asociația Patrioții Geto-Daci. Printre semnatari figurează și Asociația Noua Dreaptă, organism care a stat la baza fondării Partidului Noua Dreaptă, formațiune neo-legionară. Sunt și prezențe pitorești precum Asociația Oina, dar se mai regăsesc și ONG-uri ecologiste. Lista completă o puteți consulta AICI.

Coaliția a prezentat pe site-ul său mesajul Stop 5G International cu ocazia protestelor care au avut loc, ieri, în lume, în care, pe lângă problemele de sănătate pe care le provoacă antenele de telecomunicații, faptul că sateliții care vor fi amplasați pe orbita terestră ca infrastructură necesară rețelei 5G vor duce la distrugerea vieții pe Pământ. Astfel, miile de sateliți vor afecta ”circuitul electric global” sau, după cum spun chinezii, chi-ul planetei: (…)/ integral la sursă

Nota noastră

La finalul articolului, redacția G4media a pus următoarea notă:

NOTĂ: Articolul nu reprezintă o poziționare pro sau contra utilizării tehnologiei 5G, avantajelor sau inconvenientelor sale, referindu-se doar la organizațiile implicate în protestele de sâmbătă de la Craiova și București.

Ei bine, nota e pur și simplu falsă. Sub titlul total tendențios „Cine sunt militanții români împotriva tehnologiei 5G”, G4media prezintă doar o serie de ONG-uri din zeci care s-au alăturat inițiativei Stop5G. Sensul e clar: aceștia sunt „militanții” (termen deja încărcat și tendențios el însuși): dacopații, neolegionarii, ăia cu chi-ul planetei. Lecție clară de ducere în ridicol și bătaie de joc a temei, pe același calapod cu compromiterea subiectului actelor electronice prin evidențierea bizareriilor și ocultarea argumentelor serioase. 

Cum spuneam, însă, Nota G4media e și falsă, nu doar tendențioasă. Pentru că, de pildă, în Craiova, acolo unde mișcarea contra 5 G a fost cea mai puternică, liderii, așa cum se vede din materialul de pe ActiveNews, provin din mediul academic și medical: cadre didatice universitare, chimiști, medici de familie, medici oncologi…

 


Categorii

1. DIVERSE, Bolile generatiei digitale, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Internetul Obiectelor (Internet of Things), Razboiul impotriva populatiei

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Opoziție puternică la CRAIOVA față de tehnologia 5G. Cum duce în derizoriu G4media subiectul: „militanții” împotriva tehnologiei, dacopații, neolegionarii, religioșii. Nimic despre cadrele universitare și medicii implicați în mișcarea din Craiova…

  1. Dacopatia este mult mai periculoasa (in plan duhovnicesc mai ales) decat asa-zisul pericol 5G, creat in urma razboiului pentru suprematia tehnologica dintre SUA si China. Problema cea mai mare este slabanogirea crestinismului prin crestini, atat si nimic altceva, pentru asta nu am vazut sa existe marsuri.

  2. @Nikos

    Ar fi si absurd sa existe marsuri pentru chestiuni ce tin de acest registru. Tehnologia 5G e un subiect civic si social. De acord ca cel mai mare pericol este slabanogirea crestinilor, insa marsurile nu vor rezolva aceasta, iar negarea probelemelor si realitatilor nici atat. E ca si cum vrei sa trezesti oamenii din Ninive spunandu-le ca Iona minte, nu urmeaza nicio distrugere a cetatii, dar ca ei, totusi, trebuie sa redevina drepti inaintea lui Dumnezeu.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare