UN ADEVAR PREA PUTIN SPUS. Parintele Adrian Sorin Mihalache despre RISCURILE telefoanelor mobile si retelelor WiFi. “Cine a evaluat impactul medical al actiunii Ministerului Educatiei, care se pregateste sa introduca retele wifi in 4500 de scoli din Romania, pe bani europeni?”

17-02-2019 2 minute Sublinieri

UN ADEVAR PREA PUTIN SPUS.
O PERSPECTIVA STIINTIFICA DESPRE TELEFOANELE MOBILE SI DESPRE RADIATIILE RETELELOR WiFi

Pr. Adrian Sorin Mihalache 

Telefonia mobila si utilizarea retelelor wifi ascund riscuri importante. Cercetarile stiintifice au scos la iveala deja rezultate care nu mai pot fi ignorate.

Ar fi necesar ca parintii sa stie despre acestea, ca sa isi protejeze copii de excesul de utilizare a telefoanelor mobile. E necesar sa fim mai rezervati in intentia de a achizitiona un telefon mai bun pentru copilul nostru, cu free internet si 4G. Este important sa judecam atent daca il lasam pe copil sa il foloseasca si la scoala, si acasa fara restrictie.

Pare retrograd sa gandim asa? Probabil ca da, cata vreme reclamele publicitare si trend-ul vietii ne arata ca lumea merge in sens opus. Fiind asa ingrijorati de telefoanele mobile, am putea parea ridicoli. Daca ni se pare deplasat sa fim precauti, atunci inseamna ca de fapt ne lipsesc informatiile de calitate, furnizate de specialisti, si o minte limpede si taria de a proceda corect si sanatos, in pofida comportamentelor multimii.

Reusim oare, in acest vacarm sufocant sa gandim? Avem de-a face cu oferte de abonament generoase, posibilitati tot mai numeroase de streaming, spoturi publicitare despre smart phone-uri tot mai atragatoare si mai performante. Traim, noi si copiii nostri, sub o presiunea culturala insuportabila. Adolescentii si copii care mai sunt inca protejati de parinti, se plang de faptul ca “toti copiii” au telefoane performante, si ca toti adolescentii fac streaming… Mai putem oare sa ne dovedim discernamant si spirit critic, in acest iures de masa, pentru a ne proteja si a-i proteja pe cei mici?

Rezultatele cercetarile stiintifice ne avertizeaza cu privire la posibilele efecte nocive ale telefoanelor asupra sanatatii. Sunt tot mai multe voci. De la cine am putea astepta si alte avertismente, mai convingatoare? De la companiile de telefonie, care vand? De la organismele statului care incaseaza impozitele pe incasarile din aceste servicii si achizitii?

Ce intreprind, in aceasta chestiune, organismele de protectie a consumatorului? Cat de transparente sunt informatiile oferite de constructori si de gigantii care ofera telefonie, privind efectele negative ale telefoniei mobile asupra sanatatii? De ce aceste informatii nu sunt puse in circulatie, la fel de insistent ca si publicitatea care vinde telefonia?

Cat de informati sunt profesorii din scoli, care – in stradania de a conecta pe copii cu viitorul – le dau elevilor teme (la engleza sau la alte discipline) care necesita folosirea telefonului mobil?

Cine a evaluat impactul medical al actiunii Ministerului Educatiei, care se pregateste sa introduca retele wifi in 4500 de scoli din Romania, pe bani europeni? 

Cat de bine au fost evaluate efectele utilizarii retelelor wifi asupra sanatatii, in proiectul de extindere a utilizarii acestor retele in spatiile publice?

Cine a evaluat impactul introducerii serviciilor 5G asupra sanatatii, in proiectul care plaseaza Romania in primele state UE care beneficiaza de acest program? 

Mai jos puteti vedea un interviu si alte mici materiale despre retelele 5G.

Daca multe rezultate sunt ingrijoratoare, legand telefonia mobila de diverse forme de cancer, daca numeroase cerecetari arata efectele nocive asupra capabilitatilor psiho-mentale in contradictie cu altele care nu semnaleaza nimic, daca lucrurile nu sunt inca pe deplin lamurite, de ce este acceptata utilizarea tefoanelor pe scara larga?

Daca siguranta utilizarii lor nu este complet dovedita, existaand inca mari semne de intrebare si rezultate ingrijoratoare privind efectele asupra sanatatii – DE CE NU PRIMEAZA SIGURANTA SI PROTEJAREA CONSUMATORILOR, si dimpotriva ESTE PERMISA UTILIZAREA TELEFOANELOR PE SCARA LARGA, CU O PUBLICITATE ATAT DE AGRESIVA?

Va invit sa urmariti conferinta de mai jos. (Le multumesc celor care mi-au trimis link-ul!) Cineva s-a oferit deja sa traduca materialul! E nevoie sa gasim bunavointa si intelepciunea utilizatorilor de retele sociale, pentru a distribui acest material si altele de felul acesta la cat mai multi dintre cei 22 de milioane de utilizatori de telefonie mobila din Romania!

E important sa ne informam noi insine, si mai ales sa actionam:

– sa amanam, cat mai mult, cumpararea telefoanelor mobile pentru copii,
– sa regelemtam acasa si la scoala cat mai strict utilizarea lor de catre cei mici si de catre adolescenti,
– sa luam masuri de siguranta, sa limitam utilizarea telefonului si a retelelor wifi,
– sa spunem cat mai multor oameni despre cum anume se pot informa si proteja in legatura cu telefoanele mobile si retelele wifi


Categorii

Bolile generatiei digitale, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Razboiul impotriva populatiei

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “UN ADEVAR PREA PUTIN SPUS. Parintele Adrian Sorin Mihalache despre RISCURILE telefoanelor mobile si retelelor WiFi. “Cine a evaluat impactul medical al actiunii Ministerului Educatiei, care se pregateste sa introduca retele wifi in 4500 de scoli din Romania, pe bani europeni?”

  1. Cine l-a evaluat? Cei care l-au planuit. De aceea l-au si planuit: ca a fost evaluat si i se stie efectul scontat… Adica imbolnavirea si moartea, a trupului si a sufletului – inca din copilaria cea mai frageda.

  2. Aici sunt mai multe informații referitoare la influența nocivă a radiațiilor electromagnetice asupra ființelor vii:

    https://www.youtube.com/watch?v=zhFAR5aOW9Y&list=PLNivDWg2d4zvOsgzScX51VsnC7SgwN2MU

  3. Sa-l numesc subiect nou sau semnal de alarma? A avut loc Eurovision Romania, un an in care a fost adus juriu international. Afara de specialisti in muzica in juriu au fost doi membri youtuberi, jurnalisti britanici. De ce insa au pornit discutiile? La concurs foarte multi oameni, cantareti, compozitori i-au dat sanse de castig sopranei Laura Bretan in varsta de 16 ani cu piesa Dear father, dar a iesit altcineva. De ce insa totul s-a precipitat? Cei doi jurnalisti au depunctat-o pe Laura, deoarece la referendum a declarat ca sustine familia asa cum a creat-o Dumnezeu (adica barbat si femeie si copii bineinteles). Ei i-au dat punctaj maxim unei alte concurente despre careia initial nu-i dadusera prea multe sanse. Acestia au aruncat acuzatii Laurei cum ca e homofoba si ca Eurovision e despre toleranta (care toleranta nu am inteles). Intrebare ce cautau cei doi intr-un juriu? De ce decizia finala a castigatorului au avut-o in mana lor pe motiv de “concurenta intoleranta”? Aici nu e vorba de ce melodie ai…problema e mult mai profunda. E cazul sa ne trezim: doi amatori vin sa pedepseasca o natie, sa-i pedepseasca si copiii, sa puna pistolul la cap oamenilor normali ca ei (si poate altii ca ei) nu sunt tolerati. De fapt oamenii au fost revoltati si pe buna dreptate.
    A doua chestiune…aceasta cantareata pe nume de scena Ester Peony a cantat in fata spectatorilor. O melodie interesanta nimic de zis, dar ce am vazut pe scena mi s-a parut foarte straniu. Ar putea cineva sa imi explice ce se intampla acolo?

    https://www.youtube.com/watch?v=_loQfk_ZUOs

  4. Pingback: Asociatia Pro Consumatori a lansat campania STOP 5G despre PERICOLELE folosirii tehnologiei 5G asupra POPULATIEI. In Floresti (Cluj) si Bucuresti ar fi inceput, deja, TESTAREA retelei!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare