Surse: ROSIA MONTANA ar avea toate AVIZELE pentru a incepe exploatarea, inclusiv cel de MEDIU!

27-06-2013 1 minut Sublinieri

jos-masca-victor-ponta-rosia-montana-212x300

Toate ministerele şi agenţiile ce fac parte din Comisia de Analiză Tehnică pentru emiterea avizului integrat de mediu şi-au dat acceptul pentru începerea proiectului. Urmează, în scurt timp, semnarea Avizului şi emiterea legii care permite începerea operaţiunilor. Toate ministerele implicate în Comisia de Analiză Tehnică a proiectului Roşia Montană şi-au dat aviz favorabil pentru începerea sa, iar la Mediu se redactează, în prezent, Avizul Integrat care oferă temeiul pentru ca Guvernul să emită o Hotărăre care să permită începerea operaţiunilor.

Comisia de Analiză Tehnică

„S-au luat punctele de vedere asupra proiectului de la toţi actorii implicaţi. Toate au fost favorabile, toate adresele au consemnat că toate condiţiile cerute de statul român au fost îndeplinite. De facto, Roşia Montană e gata. Se redactează documentul Avizului Integrat de Mediu şi se semnează în comun de toate ministerele şi agenţiile implicate. Imediat după aceea, se emite Hotărârea de Guvern care legiferează proiectul”, a precizat, pentru ECONOMICA.NET, un oficial apropiat discuţiilor. Potrivit acestuia, totul ar trebui să devină oficial în doar câteva săptămâni după emiterea Avizului. Procedura presupune ca Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale să semneze cu investitorul un act adiţional la acordul de concesiune pe care corporaţia canadiană Gabriel Resources deja îl deţine, acesta fiind ultimul aviz necesar pentru a se emite legea şi începe lucrările.

Roşia Montană este un proiect lansat în 1997, blocat de ani de zile din cauza avizului de mediu.
Gabriel Resources, compania care deţine 80% din Roșia Montană Gold Corporation, ar urma să extragă 300 de tone de aur şi 1.600 tone de argint în următorii 20 ani de la mina Roşia Montană, unde se estimează că s-ar găsi cele mai mari depozite de aur din Uniunea Europeană. Dacă va fi demarată exploatarea în sine, investitorul susține că vor fi create 2.300 de locuri de muncă directe pe perioada etapei de construcţie a minei, 800 de locuri de muncă directe în timpul exploatării şi 3.600 de locuri de muncă în total (directe, indirecte și induse) pe întreaga perioadă a operării. Potrivit calculelor, pe perioada de construcție a minei se va investi aproximativ un milion de dolari pe zi.

Peste 50% din veniturile anticipate ale Proiectului Roșia Montană vor rămâne în România. Mai mult decât atât, conform unui studiu realizat de Oxford Policy Management în anul 2010, impactul potențial, direct și indirect, al proiectului Roșia Montană în economia României este de 19 miliarde de dolari. În timp ce procentajul pentru stat reprezintă atât impozite, taxe, redevențe, dividende, forța de muncă, furnizori locali și naționali, în câștigul Gabriel Resources intră doar dividendele nete.
Mai mult pe Economica.net

Nota noastra:

Intre timp, Economica.net pare ca a retras stirea, care nu se mai gaseste pe pagina lor de internet, desi articolul fusese preluat si de hotnews in cadrul grupajului de revista a presei economice:

Rosia Montana are acceptul tuturor pentru a incepe. Se oficializeaza in scurt timp. Toate ministerele implicate in Comisia de Analiza Tehnica a proiectului Rosia Montana si-au dat aviz favorabil pentru inceperea sa, iar la Mediu se redacteaza, in prezent, Avizul Integrat care ofera temeiul pentru ca Guvernul sa emita o Hotarare care sa permita inceperea operatiunilor. Comisia de Analiza Tehnica “S-au luat punctele de vedere asupra proiectului de la toti actorii implicati. Toate au fost favorabile, toate adresele au consemnat ca toate conditiile cerute de statul roman au fost indeplinite. De facto, Rosia Montana e gata. Se redacteaza documentul Avizului Integrat de Mediu si se semneaza in comun de toate ministerele si agentiile implicate. Imediat dupa aceea, se emite Hotararea de Guvern care legifereaza proiectul”, a precizat, pentru Economica.net, un oficial apropiat discutiilor.

Sa fi fost o scurgere de informatie neintentionata si retrasa la initiativa “surselor”, pentru a da timp guvernului sa pregateasca o strategie de comunicare publica?


Categorii

1. DIVERSE, ROSIA MONTANA

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Surse: ROSIA MONTANA ar avea toate AVIZELE pentru a incepe exploatarea, inclusiv cel de MEDIU!

  1. Doamne, fa Tu ceva sa opresti aceste nelegiuri! Fie-Ti mila de poporul acesta deznadajduit! Dar fie voia Ta Doamne, fie voia Ta!

  2. Aurul din România nu e al românilor, a lor e TVA-ul demențial de 24% și pribegia prin occident.

  3. Mare rană pe harta României dacă într-adevăr începe otrăvirea aceasta. Pierdem duhovniceşte, pierdem istorie, pierdem aur, argint, cupru, uraniu, pierdem o vastă zonă turistică, pierdem apa freatică probabil pe o zonă mult mai întinsă, şi f probabil se vor pierde şi vieţi, ca să fie tacâmul complet. Iar ceea ce apare ca şi câştiguri în articol pare f f mult umflat. Vorba ceea, la pomul lăudat să nu mergi cu sacul.

  4. se pare ca aceste bogatii ale pamntului in loc sa ne ajute,mai de graba ne baga in pamant…numai Dumnezeu ne mai poate ajuta.Dar oare meritam ajutorul Lui?Cati dintre romani realizeaza ca e nevoie de rugaciune pentru tara si oamenii ei?Daca ar fi destui,necazurile nu ar fi asa pe tara noastra.

  5. Pingback: E oficial: ROSIA MONTANA INCLUSA DE PONTA IN PLANUL DE INVESTITII SI LOCURI DE MUNCA!/ Alta: redeventele la GAZELE DE SIST si la cele din Marea Neagra vor fi MAI MICI! - Recomandari
  6. Pingback: ROSIA MONTANA: exploatarea va incepe in NOIEMBRIE 2016. Ponta se spala pe maini in mod penibil, “negocierea” participatiei statului s-a dus pe frimituri - Recomandari
  7. Pingback: ROSIA MONTANA: exploatarea va incepe in NOIEMBRIE 2016. Ponta se spala pe maini in mod penibil, “negocierea” participatiei statului s-a dus pe firimituri - Recomandari
  8. Pingback: Guvernul a aprobat “pe sest” proiectul de lege care reglementeaza EXPLOATAREA DE LA ROSIA MONTANA. Moise Guran la Ora de Bussines despre PLASA NATIONALA a RMGC si reactia presedintelui ALBURNUS MAIOR [VIDEO] - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare