Ilie Serbanescu despre implicatiile unui NOU ACORD CU FMI. Recalcitranta Ungarie si obedienta Romanie: CINE E MAI PREGATIT PENTRU TERIBILELE VREMURI CE SE VOR PRECIPITA?

27-06-2013 4 minute Sublinieri

Cum lucreaza in tandem FMI-SUA si UE-Germania si cum isi IMPART TERITORIILE DE JEFUIT

Mouse-trap

 • Jurnalul/ Ilie Serbanescu: 

Un nou acord cu FMI ar anunţa ieşirea din UE

Dl Isărescu, unul din artizanii acordului cu FMI, s-a sucit din nou şi, după ce spusese că un nou acord ar fi inoportun, s-a declarat partizan al acestuia. În ce îl priveşte, dl Băsescu o ţine consecvent cu nevoia unui nou acord cu FMI ca „centură de siguranţă”. Cât despre dl Ponta, acesta se dă pur şi simplu peste cap să îndeplinească pe ultima sută de metri condiţionalităţile, oricât de absurde ar fi, din actualul acord, pentru ca nu cumva „nerealizările” să-i fie imputate pentru refuzarea unui nou acord, în favoarea căruia s-a exprimat cu tam-tam de când a venit la guvernare. Se dă peste cap, pentru că a cerut amânarea cu trei luni a acordului în vigoare tocmai spre a avea timp să-l îndeplinească şi acum imploră diferite derogări când constată că dânsul a scos totul la vânzare dar nu prea există clienţi!

Agitaţia dlui Ponta apare cu atât mai nepotrivită cu cât ar fi imposibil ca domnia sa să nu ştie că un nou acord cu FMI nu depinde cu nimic de România, nici chiar de necondiţionata „deschidere” a guvernului ei de a lustrui până la strălucire pantofii celor de pe la Washington şi Bruxelles. Si asta pur şi simplu pentru că FMI şi-a încheiat misiunea la Bucureşti! În calitatea sa de agent de vânzări al capitalului privat internaţional, FMI a obţinut, prin presiunile corespunzătoare, lichidarea practic a ultimelor rămăşiţe cu rol strategic de economie românească din România şi nu mai are ce face aici. Va prefera să asiste din afară la prăbuşirea construcţiei artificiale cu un leu tare dar fără economie ridicată cu cei 20 miliarde euro băgaţi pe gât ţării ca să ajungă la băncile străine şi nu la agenţii economici! Construcţie care în mod obiectiv se va nărui când aceşti 20 miliarde euro vor fi rambursaţi ieşind din România! De altfel, neştiind decât una şi bună („statul este de vină, statul să plătească!”), FMI nu mai are ce face într-o ţară în care statul este pe cale de dispariţie, dacă nu chiar a dispărut deja! 

Al doilea obiectiv pentru ca FMI s-a implicat în România – impunera liberalizării preţurilor în energie – este de asemenea realizat. Dl Boc şi-a asumat liberalizarea, iar dl Ponta a trecut la înfăptuirea ei.

Să observăm însă că, în domeniu, FMI a lucrat mai degrabă pentru Comisia de la Bruxelles, surata ei mai mică în operaţiuni de ponta-merkel-base-1brokeraj, şi nu pentru principalii săi finanţatori, căci practic doar capitalurile vest-europene, în frunte cu cel german, trag profit de pe urma impunerii acestei liberalizări către periferiile UE. Dar, vai, dl Ponta ar trebui să ştie că, mai zilele trecute, dl Wolfgang Schaeuble, influentul ministru german de finanţe, a spus cu subiect şi predicat că rolul FMI în zona euro s-a încheiat. Cu alte cuvinte, Germania a dat FMI-ului papucii din ograda sa. Şi că, dacă Germania va admite un nou acord al României cu FMI, va fi doar pentru că nu consideră România în parohia sa. Şi vizita de închinăciune la Berlin a dlui Ponta va fi fost degeaba!

Victoria aparţine lui Viktor, şi nu lui Victor

În principiu, Comisia de la Bruxelles s-ar fi cuvenit să recomande cu inima deschisă scoaterea României din procedura de deficit excesiv, o procedură dictată împotriva acelor ţări din UE care depăşesc limita de 3% echivalent PIB, limită dincolo de care se consideră că statul riscă să inoculeze dezechilibrarea economiei. Cu inima deschisă, pentru că România, spre a ajunge la un deficit public sub limitele prevăzute, a urmat punct cu punct programul stabilit de CE şi FMI.

Pe baza unei teze halucinante prin neadevărul ei – „statul e de vină, statul să plătească!” – întreaga ajustare a fost aruncată în cârca statului, deşi nu statul, ci băncile (toate străine) generaseră dezechilibrele care impuneau inevitabilele ajustări. Si astfel, în locul băncilor, au plătit salariaţii prin reduceri dramatice de salarii, pensionarii prin îngheţări pe ani de zile ale pensiilor şi, culmea!, contribuabilii fără nici o implicare şi chiar fără nici o legătură cu problema prin majorări substanţiale ale TVA.

Băncile s-au salvat, statul însă nu! E ca şi falit! A fost obligat să contracteze un împrumut-mamut chiar de la FMI-CE, banii au ajuns la bănci, iar rambursările împreună cu dobânzile aferente vor fi plătite de contribuabili. Ba şi de copiii acestora, în veacul vecilor! Pentru „ajutorul” financiar oferit, FMI şi CE au impus lichidarea şi a ultimelor puncte strategice de economie românească din România precum şi total nejustificata şi secătuitoarea creştere a preţurilor în energie. Iar dl Victor de la Bucureşti, când a venit la guvernare, şi-a asumat din păcate cu semnătură şi chiar cu entuziasm acest program!

Celălalt Victor (de fapt Viktor) de la Budapesta n-a admis aşa ceva! A refuzat ca populaţia să plătească întreaga factură, cum îi cereau FMI şi CE. Ca atare, a respins şi „asistenţa” FMI, descurcîndu-se fără aceasta dar şi fără impunerile adiacente. A plătit desigur şi populaţia o parte din factură, dar au plătit şi cei vinovaţi de dezechilibrele create şi care profitaseră de ele. În timpul crizei, dl Viktor a suprataxat băncile, hipermarketurile, telecomul şi orban_si_ponta_f61d7bfc75distribuţiile de energie, adică toate poziţiile de monopol fără vreo opţiune pentru clienţi ci doar cu avantaje decât pentru furnizori, poziţii care, nu întâmplător, fuseseră confiscate de capitalul vestic, ca şi în România. Dl Viktor a scos-o la capăt în ciuda concertului de proteste aşa-zis „internaţionale” că nu se conformează unor clişee. A coborât deficitul sub 3% echivalent PIB şi a forţat CE să scoată cu inima îndoită Ungaria din procedura de deficit excesiv. Recalcitranta Ungarie nu s-a împrumutat de pe pieţe mai costisitor decât obedienta Românie. Si mai ales Ungaria nu a fost dată afară din lume, nici măcar din UE! Statul maghiar este acum mai în măsură să înfrunte teribilele vremuri care în mod sigur se vor precipita să vină.

Victoria aparţine dlui Viktor de la Budapesta şi nu dlui Victor de la Bucureşti! Văcsuitorii de ghete nu obţin niciodată nicio victorie. Nici chiar atunci când văcsuiesc până la strălucire ghetele stăpânilor!

Ilie Şerbănescu

 

*

 

*

vrijer-franks-3


Categorii

1. DIVERSE, Acordul cu FMI, America, Batalia pentru resurse, Germania, ILIE SERBANESCU, Razboiul impotriva Romaniei, Ungaria, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “Ilie Serbanescu despre implicatiile unui NOU ACORD CU FMI. Recalcitranta Ungarie si obedienta Romanie: CINE E MAI PREGATIT PENTRU TERIBILELE VREMURI CE SE VOR PRECIPITA?

 1. Dezastru total. Meritam, la cat suntem de prosti. Suntem buni doar la slugarit smecherii.

 2. Capitalism: sclavagism ferchezuit precum o tîrfă de bordel, mîndră pe dinafară și infectă pe dinăuntru.

 3. Ce democrație e aia în care ești obligat să plătești tot felul de biruri, dîjme și plocoane, Cui, de fapt, îi aparține puterea? poporului sau unei clici de jigodii.

 4. Solutia?!? Nu mai suntem buni nici de revolutii… Asteptam sa vedem cum se duce la fundul Pamantului tarisoara noastra si va ramane in loc o gaura neagra.

  Vai, vai, vai in ce hal ne-a adus pacatul si departarea de Dumnezeu! Incapabili sa decidem pentru propria soarta, incapabili sa ii scoatem afara pe cei care ne fura, care ne vand economia si tot ce inseamna puncte strategice. Jalnic este pacatul cand se infige adanc in inima unui popor. Numai o criza profunda si dureroasa ne mai intoarce ca neam la Dumnezeu. Sunem orbi, iar cei care nu sunt orbi si totusi mai vad ce se intampla sunt paralizati; unii de grijile vietii, altii de egoism sau de bunastare materiala, altii de nepasare, care mai de care…

 5. Foarte tare şi absolut realistă cântărirea lui Ilie Şerbănescu. Oare Victor Ponta chiar nu citeşte ceea ce scrie/spune acesta??? Chiar nu-şi dă seama, că-şi taie singur craca de sub picioare şi dă cu piciorul la tot ceea ce conduce sau ar putea conduce??? Mare prost avem în definitiv la conducerea treburilor Ţării! De JB nici n-are rost să mai amintim, căci creieraşul lui atîta poate. Dar de la dl. Dr. Ponta parcă mai multe aşteptam dpdv intelectual…

 6. Pingback: Viktor Orban sfideaza Europa: NU ACCEPT SA FIM TRANSFORMATI IN COLONIE, NU VREM O EUROPA IN CARE SA FIM TUTELATI. Parlamentul European instituie un MECANISM DE SUPRAVEGHERE a statelor membre. Dar el e pregatit pentru sarantoci ca alde noi… - Recoman
 7. Pingback: Dictat american catre guvern: ACORD CU FMI SI EXPLORAREA GAZELOR DE SIST/ Revolta in fata Polonia fata de CHEVRON, dupa ce EXPLORAREA dupa gazele de sist a dus la CONTAMINAREA APEI! - Recomandari
 8. Pingback: Traian Basescu mai vrea doi ani de ROBIE FMI. Viktor Orban a cerut aceluiasi FMI sa-si INCHIDA REPREZENTANTA DE LA BUDAPESTA - Recomandari
 9. Pingback: Ilie Serbanescu ataca noul acord cu FMI si pe guvernatorul BNR: ROMÂNIA condusa de FMI – statut etern de “GUNOI”. De ce e obsedat Isarescu ca romanii sa aiba SALARIILE MICI? - Recomandari
 10. LINIȘTE PIERDUTA
  Versuri dedicate celor de la Antena 3,ce
  lupta pentru libertate,adevar si cinste

  Sunt poetul care-și duce crucea
  Si-i sângerează laurii de spini…
  Liniștea va reveni atuncea
  Când vor dispare cruzii asasini.

  Eu sunt ocnașul care va acuza
  Ca prin crime ați ajuns bogați,
  Ca furați cu zâmbetul pe buza
  Si ilegal,Voi,Tara guvernați.

  Zborul vostru-i fâlfăire oarba
  In destinul unui neam martir,
  Când poporul încă va mai rabdă
  Si va suporta ghiara de vampir.

  Încrâncenat mi-oi duce lupta
  Sub Tricolor, sub jurământ…
  Dârz voi fi, necruțător cu bruta
  Ce ne-a vândut mirificul Pământ

  Sunt poetul care-și duce crucea
  Golgota urcând în demnitate
  Si lupta mea va înceta atuncea
  Când Dreptatea intra in Cetate.

 11. @ Ion Vacaru:

  Mai corect ar fi: acelora de la A3 (si nu numai, ar trebui) care lupta pentru…, fiindca, din pacate, nu e cazul tuturor.

 12. Lui “admin”

  Nu putem lăsa să fie
  Tara noastră colonie,,,
  Ridică fruntea din țarână!
  Nu te teme de furtună…
  Luptă,Romane! Încă poți
  Ţara să ţi-o scapi de Hoți.

 13. DEZAMĂGIRE

  Noi,nu vrem vorbe, dă-ne fapte!
  Ne-ai promis că faci dreptate…
  Sau ca Boc,în tot și-n toate,
  Ne servești,Ponta, doar poante.

 14. CONSTATARE TARDIVĂ

  Când prosperă Mârșăvia
  Stăpâna Tării e Prostia!…
  Și-n deplină libertate,
  Hoții de belșug au parte.

 15. Pingback: GUVERNUL ORBAN se ia de gat cu BANCILE STRAINE/ Seful Parlamentului Ungariei despre MARSUL SPRE AUTONOMIE AL TINUTULUI SECUIESC - Recomandari
 16. Pingback: UNGARIA in viziunea lui Viktor Orban: ELIBERATA DE GOLIATII FINANCIARI SI REINTOARSA LA CRESTINISM - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare