Fukushima: pericol de CONTAMINARE a oceanului cu APA RADIOACTIVA

2-07-2013 2 minute Sublinieri

Fukushima-incendiu-scurgere-radioactiva

Firma care controleaza centrala nucleara de la Fukushima a detectat un nivel ridicat de radioactivitate intr-un put forat care face legatura cu oceanul.

Compania Tokyo Electric Power (TEPCO) a precizat ca nu exclude ca scurgeri cu apa contaminata sa fi ajuns in ocean si a pornit o serie de investigatii in acest caz, arata Huntington News.

TEPCO a afirmat ca nivelul radiatiilor beta dintr-un nou put forat este de doua ori mai ridicat decat in cazul unor astfel de puturi mai vechi. Radiatiile beta sunt emise de strontiu si de alte elemente radioactive.

Noul put a fost forat in apropiere de mare, unde TEPCO a depistat o radioactivitate mai ridicata decat limita stabilita de Guvernul japonez. Compania a adaugat ca nu se cunoaste, in acest moment, motivul pentru care radioactivitatea este atat de ridicata si nici daca apa contaminata a ajuns in ocean.

Operatorul centralei nucleare Fukushina a anunţat sâmbătă că a descoperit un nivel ridicat de elemente radioactive în apa subterană din apropierea reactoarelor, într-un nou puţ forat mai aproape de ocean, şi s-a declarat incapabil să precizeze dacă această apă se scurge sau nu în mare.

Exploatantul, Tokyo Electric Power (TEPCO), a detectat un nivel de 3.000 de becquereli pe litru de apă al unor substanţe radioactive, producătoare de raze beta, precum stronţiu 90, în lichidul extras vineri dintr-un un nou punct de prelevare situat între reactoare şi mare.

Acest nivel de radioactivitate depăşeşte de zeci de ori doza maximă admisă pentru apa de mare. Iniţial, TEPCO a afirmat că apa s-a acumulat acolo unde a fost prelevată prima dată, adică într-un punct mai îndepărtat de ocean, şi nu s-a răspândit.

Controale mai riguroase arată că informaţia oferită de TEPCO nu s-a confirmat, deoarece nivelul de radioactivitate observat în puţul nou forat este aproximativ de două ori mai mare decât în cazul prelevării anterioare.

Referitor la radioactivitatea mai ridicată din apa subterană din apropierea Oceanului Pacific, TEPCO afirmă: “noi nu cunoaştem motivul, însă în apa de mare analizată nu am depistat vreo creştere a nivelului de radioactivitate“.

Totuşi, compania este mai prudentă în a da informaţii categorice “în prezent nu se poate stabili dacă apa radioactivă se scurge sau nu în oceanul din apropiere“.

TEPCO promite să multiplice controalele. Centrala nucleară Fukushima Daiichi a fost avariată în urma unui seism urmat de tsunami pe 11 martie 2011, în nord-estul arhipelagului.

Întreruperea alimentării cu electricitate, în haosul care a urmat cutremurului, a condus la oprirea sistemelor de răcire a combustibilului, care s-a topit în trei dintre cele şase reactoare ale instalaţiei, ceea ce a provocat răspândirea numeroaselor elemente radioactive în mediul înconjurător. Cei aproximativ 3.000 de muncitori care lucrează la centrală descoperă puţin câte puţin amploarea pagubelor, depunând eforturi ca problemele ce apar în mod frecvent să nu genereze o situaţie incontrolabilă.

Un incendiu fără gravitate s-a produs, marţi, la centrala nucleară avariată de la Fukushima, în nişte cutii de lângă un incinerator de gunoi, informează operatorul site-ului, citat de AFP.

Incendiul a fost depistat la ora 12.48 (06.48 ora României), pompierii au fost sunaţi la ora 12.54. Aceştia au sosit la ora 13.23, reuşind să stingă incendiul la ora 13.37, a declarat compania Tokyo Electric Power (TEPCO).

Cutiile depozitate acolo temporar au ars, dar nici un alt prejudiciu nu a fost cauzat, potrivit companiei.

Centrala nucleară Fukushima Daiichi a fost avariată în urma unui seism urmat de tsunami pe 11 martie 2011, în nord-estul Japoniei, dar situaţia sa este considerată de către TEPCO şi autorităţi drept stabilizată din decembrie 2011. Totuşi, centrala este supusă în mod constant unor diverse incidente din cauza mijloacelor vulnerabile, implementate provizoriu de urgență, pentru a menţine controlul asupra instalaţiilor.


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, Fukushima (criza nucleara)

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Fukushima: pericol de CONTAMINARE a oceanului cu APA RADIOACTIVA

  1. Pingback: Fukushima: un ARMAGHEDON nuclear al JAPONIEI? - Recomandari
  2. Pingback: “Fukushima reprezinta situatia cea mai grava care poate fi imaginata”: UN NOU CUTREMUR DE 7 GRADE AR INSEMNA STERGEREA DE PE HARTA A JAPONIEI! - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare