URGENT: AJUTOR PENTRU FRATELE COSTEL CONDURACHE!

23-07-2013 28 secunde Sublinieri

Costel_Condurache

Am primit pe e-mail si pe sms, avand confirmarea si in seara aceasta de la sotia lui Costel, care ne-a transmis ca acum circa 2 ore a fost operat pentru hemorgie interna, iar starea este destul de grava:

E nevoie sa ajutam urgent cu sange pe fratele Costel Condurache, aparator al lui Valeriu Gafencu (din cate stiu, la propunerea sa ajunsese Valeriu cetetean de onoare al orasului Targu Ocna)! A avut un accident foarte grav zilele trecute! Dati mai departe! Cine poate ajuta concret, Dumnezeu sa-i rasplateasca! 

De la sotia lui Costel, Cezarina:

AVEM NEVOIE MARE DE SANGE. Ideal ar fi A2 rh negativ, dar se poate dona orice tip de sange maine (azi) la Spitalul Militar la hematologie, dimineata de la orele 8 la 11:30. SA SPUNETI CA DONATI PENTRU COSTEL CONDURACHE – internat la Spitalul Bagdasar, la dr. Exergian. O sa am nevoie si de dovada donarii ca sa o depun la Bagdasar. Multumesc.

Chiar daca nu putem dona toti, toti putem sa ne rugam pentru sanatatea fratelui Costel!

1-CRAIOVA-COSTEL-CONDURACHE-VALERIU-GAFENCU


Categorii

1. DIVERSE, anunturi

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “URGENT: AJUTOR PENTRU FRATELE COSTEL CONDURACHE!

  1. http://www1.pmb.ro/pmb/primar/cpresa/2009/informatii_utile/ghid_donator.pdf

    Conditiile care trebuie indeplinite pentru a putea dona sange:

    vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
    greutate 58-100kg femeile şi 60-110kg bărbaţii
    tensiune arterială sistolică între 11 şi 18mmH
    să nu fi suferit în ultimele luni intervenţii chirurgicale
    femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
    să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 24 de ore înaintea donării
    să nu ai/să nu fi avut urmatoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii
    Nu fuma înainte şi după donare cu cel putin o oră

  2. Din cate stim noi, se poate dona si la Institutul National de Hematologie Transfuzionala (fost Dr. Felix), Str. Constantin Caracas nr. 2-8 sau in tara, in centrele de transfuzie din orasele resedinta de judeţ, specificand ca o faceti in contul pacientului… [Condurache Costel], internat la Spitalul [Bagdasar, Bucuresti]

    http://pentrutatici.ro/viewtopic.php?t=8&p=93

    http://doneazasange.ro/

    IN GENERAL E LIPSA DE SANGE IN SPITALE, DECI MEREU E NEVOIE SA DONAM.

  3. Pingback: Parintele Rafail Noica : “Esenta Ortodoxiei este firea omului .” | albastru de...
  4. Pingback: URGENT: Ajutor umanitar ! | In Tacere
  5. Doamne ajuta !
    Cum se simte fratele Costel Condurache ?
    Multumiri !

  6. Ieri era mai bine, azi nu am mai aflat nimic, nadajduim ca a trecut partea cea mai critica, insa oricum situatia pe ansamblu ramane destul de grea pe termen lung.

  7. https://groups.google.com/forum/#!topic/ortodoxia/CnUWud6wTEE

    Doamne, ajută!

    Costel Condurache, prietenul nostru, a avut de săptămîna trecută un accident foarte grav. Întorcîndu-se, cred, din Sfîntul Munte, în Bulgaria maşina în care era s-a rostogolit de cîteva ori. Costel a fost foarte afectat. În momentul de faţă este paralizat complet, din cauza unei fracturi a coloanei vertebrale imediat sub gît. Îşi mai poate mişca ochii şi maxilarul, şi cam atît. Acum lăcrimează la gîndul că a ajuns povară altora, după ce în ultimii 23 de ani a dus în spinare, de multe ori la propriu, fizic, toate ostenelile şi greutăţile ultimilor mărturisitori ai unei generaţii exterminate în temniţele comuniste.

    Costel era prietenul tuturor bătrînilor deţinuţi politici şi era prezent la toate evenimentele organizate de aceştia, fie că erau la Bucureşti, la Aiud, la Tîrgu Ocna, la Turda, la Cluj sau la Timişoara. S-a implicat personal în editarea a zeci de volume de literatură memorialistică şi în apariţia a cîteva reviste, între care Gazeta de Vest, care apărea la Timişoara la începutul anilor 90, iar mai apoi revista Permanenţe, dar şi multe alte publicaţii. Prin eforturile sale personale s-au salvat amintirile şi memoria unei generaţii întregi, în orice formă a fost cu putinţă: scrise, vorbite, înregistrate. Iernile cu troiene îl surprindeau cu rucsacii de cărţi şi reviste în spinare, încercînd să bucure inimile ultimilor bătrîni scăpaţi din temniţele comuniste.

    Dacă astăzi se ştie ceva în România despre Sfinţii Închisorilor, i se datorează, în mare parte, şi lui Costel Condurache. Neîncetatele sale osteneli au scăpat de la anonimat şi uitare totală faptele minunate ale jertfei unei întregi generaţii.

    Toată disputa născută în jurul Sfîntului Valeriu Gafencu şi în jurul cetăţeniei de onoare oferită lui de primăria oraşului Tîrgu Ocna i se datorează, în cea mai mare parte, lui Costel Condurache, pentru că el a avut această idee şi a supus-o dezbaterii primăriei oraşului, care a aprobat-o în urmă cu cîţiva ani.

    Mare parte din înregistrările şi interviurile cu Părintele Dionysie Ignat i se datorează tot lui Costel, care a insistat pe lîngă ucenicii sfîntului de la chilia Sf. Gheorghe – Colciu să nu lase neînregistrată nici o mărturie şi a primit binecuvîntarea bătrînului pustnic. Prin el, oaza de viaţă duhovnicească de la chilia Bătrînului Dionysie a răcorit ani de zile sufletele însetate de sfinţenie ale celor ce nu au putut ajunge în Athos. Deplin ancorat în trăirea creştină şi în prezenţa la toate slujbele Bisericii, Costel Condurache reprezintă pentru mulţi reperul întoarcerii la Hristos ori al întîlnirii cu El. Cu încă 10-20 de tineri rîvnitori şi neobosiţi precum fratele Costel, România întreagă ar fi arătat astăzi complet diferit.

    Costel Condurache are un copil de doi ani şi un altul care e pe drum, în pîntecele soţiei sale. Orice ajutor socotiţi că se poate oferi acestei familii greu încercate, în primul rînd în rugăciuni, dar şi în bani, pentru familia sa, ori sugestii pentru refacerea sănătăţii sale, sînt binevenite. Este acum internat la spitalul Dr. Bagdasar, în Bucureşti, sub supravegherea doctorului Exergian. Are mare nevoie de sînge A2 cu RH negativ. O puteţi suna pe soţia sa la telefonul 0726.314.475 sau îi puteţi scrie pe adresa asociatiaprezent@yahoo.com pentru relaţii suplimentare.

    Doamne, fie mila Ta cea mare cu fratele nostru!

  8. Ni s-a transmis ca fratele Costel a trecut la Domnul in aceasta seara… DUMNEZEU SA-L IERTE SI SA-L ODIHNEASCA IN IMPARATIA SA!

  9. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!
    Daca venea din Sf.Munte,sigur ca se spovedise si impartasise de curand…
    Sa ne rugam in continuare pt biata sotie si pt copilasii cei nevinovati si daca putem,si mai mult…

  10. Pingback: Fratele COSTEL CONDURACHE a trecut la Domnul in aceasta seara… - Recomandari
  11. Dumnezeu sa-l ierte!

    Stiu ca se ceruse sange pentru el. Ma intrebam daca s-a strans suficient pentru cat era nevoie? si daca putem sta linistiti macar din punctul asta de vedere.

  12. @Cristian:

    Nadajduim ca da. Prima operatie fusese reusita, dar…

  13. dar… a trecut la Domnul.

    Dumnezeu sa-l ierte!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare