GERMANIA: prima CASATORIE HOMOSEXUALA oficiata intr-o “biserica” PROTESTANTA. Ce fel de relatii “ecumenice” mai poate avea BOR cu PROTESTANTII GERMANI?

12-08-2013 45 secunde Sublinieri

casatorie.gay

O căsătorie între persoane de acelaşi sex a fost oficiată pentru prima dată într-o biserică protestantă în Germania şi a fost înregistrată în mod oficial ca atare, a anunţat duminică postul regional public de radio din Hesse (vest).

Pentru prima dată în Germania, uniunea dintre Rüdiger şi Christoph Zimmermann a fost înscrisă în registrul căsătoriilor Bisericii, a precizat postul de radio pe site.

Cei doi, care erau deja într-o uniune civilă printr-un “contract de comuniune de viaţă”, au spus “da” într-o biserică protestantă de la Seligenstadt, în apropiere de Frankfurt, potrivit unor imagini difuzate de postul public de televiziune ARD.

Biserica protestantă din Hesse şi Nassau a anunţat, în iunie, că intenţionează să oficieze căsătorii între persoane de acelaşi sex şi să le înscrie în registrele religioase pentru căsătorii. De peste şase ani, cuplurile de persoane de acelaşi sex puteau să beneficieze, deja, de o binecuvântare, în cadrul unei ceremonii, în acest land.

Căsătoria civilă între persoane de acelaşi sex nu există, ca atare, în Germania, însă cuplurile homosexuale îşi pot oficializa relaţia, începând din 2001, încheind un “contract de comuniune de viaţă”, care oferă drepturi similare cu cele oferite prin căsătorie, mai puţin în domeniile fiscal şi adopţiei.

Pe de altă parte, justiţia germană a impus, în iunie, un tratament fiscal egal pentru cuplurile de acelaşi sex.


Categorii

1. DIVERSE, Germania, Homosexualitate

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “GERMANIA: prima CASATORIE HOMOSEXUALA oficiata intr-o “biserica” PROTESTANTA. Ce fel de relatii “ecumenice” mai poate avea BOR cu PROTESTANTII GERMANI?

  1. Iadul. Sfarsitul e aproape.

  2. Pare mai degraba inceputul…la anul , pe vremea asta, s-ar putea sa ne amintim cu “nostalgie” de ce e acum!

  3. LEGALA in Germania (din 1969 pana mai…anul trecut, zoofilia ar putea fi “scoasa inafara legii”, dar nu pentru ca e spurcaciunea spurcaciunilor ci pentru….protectia animalelor.

    Deci, de mai bine de 4 decenii, aceste practici nu au fost protejate de lege.

    http://epresa.md/stirile-zilei/zoofilia-va-fi-ilegala-in-germania-pentru-o-mai-buna-protectie-a-animalelor

    Mai e ceva de spus?

  4. Se strange latul in jurul Bisericii. Curand, foarte curand, ne vom trezi singuri, din ce in ce mai singuri. De parca am fi fost vreodata, altfel!

  5. Rectific:

    “Deci de mai bine de 4 decenii, aceste practici AU FOST PROTEJATE de lege”.

  6. Mai bine singuri decat cu ei!!!!!!!!

  7. Grotesc! Scarnavie in toata regula. Nu stiu ce au mai pastrat protestantii din slujba cununiei dar ganditi-va la slujba ortodoxa a cununiei si la momentul in care preotul spune: “Marit sa fii mire ca Avraam, binecuvantat ca Isaac si sa te inmultesti ca Iacov” si ” Marita sa fii mireasa ca Sara, sa te veselesti ca Rebecca si sa te inmultesti ca Rahela”.
    Oh, vino, Doamne!

  8. Abia acum, ca au scos zoofilia in afara legii, devine “interesanta” si trofeu pentru o eventuala lupta a legiferarii ei, dupa ce mai intai, probabil, i se vor pune “bazele stiintifice”, ca la pedofilie…si apropos de tot felul de legiferari si ostentatii, la mine in oras au aparut, de vreo luna si ceva, mai multe sali de jocuri de noroc, plasate in zone cu mare trafic, la intersectii de mari bulevarde sau in piete mari. Nu ca nu ar fi existat pana acum, dar astea sunt “ca la carte”: pereti de sticla neagra, opaca, scris cu rosu sangeriu, “El Dorado”, iar deasupra “777”.Reclama luminoasa,scris cu verde fosforescent ” Am deschis”, sa se vada,sa nu care cumva s atreaca cineva si sa nu vada bunatate de sansa ca la Las Vegas…pana acum erau discrete, tupilate pe strazi mai putin circulate, abai vedeai scrisul…de unde se vede ca raul se grabeste si nu mai are nicio restrictie

  9. Ar fi o ocazie sa mai afle ceva despre ortodoxie si “tinerii teologi germani”. Raman la convingerea mea ca daca s-ar sti, multi ar trece la ea…

  10. Am citit că biserica lutherană din Hessa şi Nassau practică această “binecuvântare” a “căsătoriilor homo” din 2003. Şi au deja 120 de cazuri!!! Unde să mai fie Duhul Sfânt în mijlocul lor???
    Şi deja se aude, că şi asupra preoţilor saşi lutherani din România se fac presiuni în acest sens, deşi nu există cazuri ca în Hessa şi Nassau. Nici “hirotonirea femeilor” n-a căzut bine la saşi, dacă cumva încep şi cu “binecuvântări” de acest gen, atunci mulţi vor renunţa la biserica lor tradiţională (deja sunt persoane care nu participă la “slujbe” oficiate de către “preotese”). Există şi în Germania şi în România lutherani trecuţi la Ortodoxie în ultimul timp.
    Aşa că nu văd, ce rost mai are chiar şi numai simplul dialog, teologic sau nu, cu unele facţiuni (persoane cu responsabilităţi) ale bisericii lutherane, dacă acestea merg vădit înspre anticreştinism! Păcat de timp şi de resurse!!!

  11. Cineva spunea ca “se strange latul in jurul Bisericii. Curand, foarte curand, ne vom trezi singuri….” Dragul meu ,doar cel care nu-l are pe Hristos e singur….. ca si crestini nu ne trebuie nimic altceva.Hristos a Inviat, Bucuria mea!

  12. @Doru
    Adevarat a Inviat!
    Multumesc.

  13. Acestea nu sunt nunti, nu sunt Taine Dumnezeiesti pentru ca Dumnezeu a binecuvantat doar unirea intre un barbat si o femeie. Si aceasta, doar pentru o singura data in viata fiecaruia dintre noi.
    Aceste asa zise “nunti” sunt doar niste facaturi diavolesti, niste incercari de manipulare a celor slabi in credinta.

    Unele culte eretice se numesc pe sine biserici. Au inceput sa foloseasca si icoane ortodoxe in aceasta lucrare diavoleasca, tocmai pentru ai da un aer de “taina”. Dar si vrajitoarele folosesc icoane sau crucifixuri in ritualurile lor satanice.

    Cei care oficiaza aceste batjocoriri, nu sunt preoti, nu au Har si nu pot face nimic in numele Sfintei Treimi. Simplu fapt ca imbraci niste haine pe care le numesti “preotesti” si citesti dintr-o carte rastalmacita de tine nu te face preot.

    Singura Biserica a lui Hristos este cea Ortodoxa si singurii preoti ai lui Dumnezeu sunt cei ortodocsi si doar ei au succesiune Apostolica.
    Restul sunt doar niste facaturi, niste oameni batjocoriti de diavol si care la randul lor ii batjocoresc pe altii.

    Dumnezeul nostru cel Viu si Adevarat Iisus Hristos sa ne miluiasca pe toti si sa ne dea timp de pocainta. Prin mila Domnului se vor lepada si dintre ei de acest pacat al spurcaciunii, se vor intoarce la Biserica cea Adevarata, Ortodoxa, si se vor mantui.

  14. Pingback: “CRESTINISM” CORECTAT POLITIC. Importanta organizatie filantropica WORLD VISION accepta CASATORIA HOMOSEXUALA. Organizatia a derulat proiecte si cu Patriarhia Romana… - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare