In atentia Mitropoliei Ardealului: “Ordinul Suveran al Sfintei Fecioare Maria. Cavalerii Templului”: O BIZARERIE SINCRETIST-EZOTERICA CARE CAUTA LEGITIMARE ORTODOXA

2-09-2013 53 secunde Sublinieri

ordinul-maria ordinul-maria-2

Cineva ne-a atras atentia asupra modului in care un “ordin” sincretisto-ezoteric incearca sa se legitimeze prin actiuni religioase derulate sub autoritatea Mitropoliei Ardealului. Este vorba despre Ordinul Suveran al Sfintei Fecioara Maria care s-a implicat, nu se stie in ce masura (doar ca autori ai brosurii de mai sus sau si ca organizatori), intr-un pelerinaj religios al Mitr. Ardealului prilejuit de aducerea Moastelor Sfantului Pantelimon in Brasov. 

Ce este cu acest Ordin aflam de la adresa web http://ordinulmaria.com:

Ordinul Sfintei Fecioara Maria este un Ordin Suveran European, înregistrat legal pe teritoriul U.E. juristicția România (C.F.sentința juridică nr.28470/197/2012) și operează prin Mari Ordine Naționale. Ordinul este continuatorul anticului ordin al Solomonarilor și a vechilor învățături Zalmoxiene în ceea ce privește doctrina și științele terapiilor alternative. Ordinul Sfintei Fecioara Maria a fost deschis simbolic în data de 21.12. 2012 în ”Patria mamă a Europei”, ROMÂNIA, anagrama cuvântului OM ÎN RAI.

Ordinul Sfintei Fecioara Maria este un ordin mixt care se adresează atât domnilor cât și doamnelor – ecumenic – primind în rândurile sale orice persoană dispusă spre adevărata cunoaștere a: „Grădinii Maici Domnului” – Hyperboreea – Leagănul Primordial al Europei. 

Are o dimensiune trans-religioasa (sincretista), dupa cum se arata in Obiective, lucru similar masoneriei, de care se delimiteaza, insa, in mod oficial.

Masonerie sau ne-masonerie, nu iti trebuie un studiu aprofundat sa intelegi modul mai mult decat flagrant in care contrazice dogmele Bisericii Ortodoxe, dar si …simpla ratiune (continuatori ai solomonarilor si ai vechilor invataturi zamolxiene?!).  In ceea ce priveste asa-zisa cinstire a Maicii Domnului, aceasta cuprinde si celebrele aparitii demonice de la Medjugorje sau Fatima (http://ordinulmaria.com/index.php?option=com_content&view=article&id=134&Itemid=152&lang=en).

Consideram ca trebuie atrasa atentia Mitropoliei Ardealului pentru a nu mai permite asocierea acestui Ordin la activitatile BOR.


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “In atentia Mitropoliei Ardealului: “Ordinul Suveran al Sfintei Fecioare Maria. Cavalerii Templului”: O BIZARERIE SINCRETIST-EZOTERICA CARE CAUTA LEGITIMARE ORTODOXA

  1. O aberatie, solomonar inseamna vrajitor, zalmoxe era pagan, deci cum poate fi acest ordin, al “Fecioarei Maria” ? In plus, la ortodocsi nu exista astfel de ordine “cavaleresti”. Mai este si “suveran” in plus, o alta aberatie, in Evul mediu cavalerii de Malta erau suverani fiindca nu tineau de niciun stat, se conduceau singuri, si dupa ce au pierdut insula malta au ramas tot “suverani’ chiar daca functionau pe teritoriul altor state. O reminiscenta medievala pana in zilele noastre. Dar ca sa inventezi astfel de ordine suverane, in Romania ortodoxa, e o ineptie.

    Data infiintarii este 21.12.2012, care contine de trei ori 3, 21=3, 12=3, apoi iar un 3 in coada. si intercalat , un 20. ar putea fi 2 x 333, care da…….

  2. In atentia Mitropoliei Ardealului: “Ordinul Subteran al Sfintei Fecioare Maria. Cavalerii Templului”

    Subteran? 🙂

    reptilienii lu’ Lorin Fortuna adica? 😀

  3. @Alin:

    Pai intr-un fel asa e, nu? 🙂 Subteran, adicatelea.

  4. “E grele”timpurile pe care le traim.Ereziile de tot felul sant incercarea noastra,spunea sf.Nifon.De ce n-am fi incercati si din interior(si cat de mult doare),ci numai din exterior?.Dar ,cu puterea Ta Doamne, vom zdrobi portile iadulu(ereziile,ori de unde or veni ele).DOAMNE AJUTA.AMIN.

  5. Expresia folosita anterior am gasit-o pe un portal ,in care biserica noastra,era criticata ca,construeste prea multe biserici.Acolo au aparut tot felul de critici(substantiv ,pers. 3 a pl.)care ,agramati,criticau ceia ce nici ei nu stiau,sau mai precis nu aveau in suflet,Biserica.Mi-a fost jale sa vad 99,99%dintre comentarii ,aberante,impotriva biserici, si mai ales,impotriva preotilor.Cu adevarat sunt grele timpurile.DOAMNE AJUTA.AMIN.

  6. Nici virgula intre subiect si predicat nu e totusi un model gramatical prea adesea recomandat.

  7. “Data infiintarii este 21.12.2012, care contine de trei ori 3, 21=3, 12=3, apoi iar un 3 in coada. si intercalat , un 20. ar putea fi 2 x 333, care da…….”

    Un asemenea calcul este un calcul care tine de Numerologie, o “stiinta” oculta care este la fel de nociva si la fel de new-age-ista, ca si acest “ordin”… 🙁

  8. @c,2
    cacofoniile,in ziua de astazi, sant admise,ca multe altele,dar eu sant de moda veche.DOAMNE AJUTA.

  9. @ c2:
    Nu sunt sustinatoarea celor care nu scriu si nu se exprima corect gramatical,dar haideti sa nu ne dam inteligenti peste masura si sa respectam si pe celalalt.
    Sunt mai degraba adepta tolerantei si ajutorului finut si elegant a oamenilor care nu au aceste cunostinte,altfel,prin “inteligenta” dumneavoastra si prin aroganta de care dam dovada s-ar putea sa-i indepartam si sa nu se foloseasca de nimic din aceasta discutie.
    Si in plus nu acesta era subiectul discutiei.

  10. @Ana: Da, dar si limba romana trebuie respectata, “limba vechilor cazanii”…..

  11. @Ana,
    multumesc.Puteam sa evit cacofonia, si deci virgula,simplu,dar am facut-o intentionat.Uneori incerc marea cu degetul.Crede-ma.Probabil e curiozitatea ,din care invat ceva.O deformatie profesionala.DOAMNE AJUTA.

  12. S-ar parea ca acest ordin cavaleresc, solomonar, zamolxian, ortodox si suveran, condus de un autoproclamat Suveran Mare Comandor, este continuator al unei fractiuni ai cavalerilor de Malta a Dr. Secureanu.
    In momente de restriste si saracie, oamenii se indreapta spre jocurile de noroc si spre credinta. Este la fel de usor sa le vinzi credinta precum “bingo”.

  13. Observ ca rezultat al campaniei de dezvaluiri a acestui site, “Ordinul Subteran al Sfintei Fecioare Maria. Cavalerii Templului” si-a inchis site-ul sau il rescrie ca sa fie mai comercial.
    Si asta tocmai dupa organizarea Conventului international al Ordinului, cu participarea a mii de invitati din peste 14 tari, printre care profesori, doctori, docenti, membri ai Academiei Romane, inalti demnitari si ofiteri din servicii secrete, generali si alte asemenea somitati.

    mai multe informatii aici:

    http://jurnalul.ro/special-jurnalul/generalul-mircea-chelaru-ordinul-suveran-sfintei-fecioare-maria-mare-preot-635228.html

    Auguri

  14. Acest “Ordin” (?) facut de unii care stiu cate ceva, dar nu tot, ar putea avea succes in fata celor care nu stiu nimic !

  15. Despre ecumenism, masonerie și știrile bombă

    Pentru început să vedem care este părerea Părintelui Arsenie Boca despre ecumenism: “Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Căderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxă, fie ei: arhierei, preoți de mir, călugări sau mireni, înapoi la Sfânta Tradiție, la Dogmele și Canoanele Sfinților Părinți ale celor șapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Ferească Dumnezeu!”

    Știrea, ce are legătură cu Biserica Sf. Nicolae, apărută la Kanal D anunță cu surle și trămbițe o descoperire nemaipomenită făcută la doi pași de prima scoală românească din Brașov. Datând ca așezământ din 1292, Biserica Sf. Nicolae domină, prin dimensiunile sale impresionante, Șcheii Brașovului. Biserica a fost ridicată în piatră începând din anul 1495 de către localnici cu ajutorul domnitorului Țării Românești, Neagoe Basarab. Toate bune și frumoase până la momentul în care, în cadrul știrii bombă, sunt invocați musulmanii, pacea dintre creștini și aceștia, într-un loc în care odihnesc moșii și strămoșii mei îngropați la cimitirul de lângă piața prundului din Șcheii Brașovului. M-am interesat atunci cine este acest Liviu Pandele, cel care vorbește savant. Citind pe internet, pe undeva scrie că ar fi mare comandor al „Ordinului Suveran al Sfintei Fecioare Maria“. Ce o mai fi și asta, apoi eu nu știu, că n-am mai auzit până acum. Să-mi scuze cititorul ignoranța dar asta-mi miroase a “curat, murdar, coane Fănică!”. Căutând mai departe găsesc acest articol pe pagina de încredere a website-ului cuvantul-ortodox.ro. “În atenția Mitropoliei Ardealului: ‘Ordinul Suveran al Sfintei Fecioare Maria. Cavalerii Templului’: O BIZARERIE SINCRETIST-EZOTERICĂ CARE CAUTĂ LEGITIMARE ORTODOXĂ”. Apoi zic și eu ca și Părintele Arsenie Boca, Ferească Dumnezeu!

    Știrea incendiară sună cam așa: “Incredibil, descoperirea unei picturi pe pereții unei biserici din Brașov care ar putea schimba istoria lumii.” Pentru a da o tentă și mai eroică acestei descoperiri, în ghilimele, este invocată implicarea securității care ar fi interzis pătrunderea în acest locaș prin anii 70. Desigur, misterul este maxim, realizatorii emisiunii sunt extaziați, realitatea însă pare să fie cu totul alta. Nu întelegem nimic dar ne dăm cu părerea. Acesta, dacă nu este seamănă cu un asalt al ecumenismului folosind picturi bisericești de care, realizatorii emisiunii, habar nu au ce reprezintă cu adevărat. Adevăr grăiește domnul din reportaj pe la minutul 5:40. “… noi ne chinuim să o redăm lumii, să o redăm semenilor noștrii, care momentan poate că trăiesc în neștire în ignoranță, dar nu este vina lor…” Cuvântul cheie este “ne chinuim”, dar nu prea înțeleg totuși cine trăiește în neștire… Dealtfel prostia este nelimitată, fără măsură, fără socoteală; la nesfârșit, dar capacitatea de a tolera prostia are totuși o limită.

    L-am zărit în cadrul filmului pe Pr. Prof. Dr. Vasile Oltean pentru care am o stimă deosebită, căruia însă cred ca i s-a întins o capcană de către personajul nostru Liviu Pandele. Probabil acest lucru a fost realizat prin intermediul postului de televiziune respectiv. Nu cred însă că părintele Oltean îi cunoaște agenda domnului Pandele sau a postului de televiziune, altfel mă îndoiesc că l-ar fi sprijint pe acesta în realizarea unei astfel de emisiuni. Nici o pagubă în cele din urmă. Tot de la Părintele Vasile Oltean știu următoarea vorbă: “Dacă intră un câine în biserică, nici biserica nu se spurcă, și nici câinele nu se sfințește; căci ei (cei asemenea câinelui) vin din curiozitate, cu inimi împietrite, cu gânduri împărțite, și nu sunt nici la slujbă și nici la predică.”

    În fine, ce urmăresc aceste persoane cu pretinsele lor descoperiri? Să răstălmăcească biblia, să schimbe dogmele bisericii ortodoxe, să unească religiile prin ecumenism? Se spune că „… dezlegarea acestora, ar putea schimba istoria religiilor, poate chiar a lumii. Aici să aflăm și Taina Apocalipsei, ce va fi să fie? … ”. Se continuă cu comentarii de genul “«Roata Lumii» ar trebui să atragă atenţia teologilor şi oamenilor de ştiinţă, deopotrivă, în căutarea unei interpretări din întreaga lume.” Bineînțeles, una new age pe care o vor masonii și antihristul. Cred că, cuvintele de mai sus arată clar ce se urmărește. Din nefericire urmează cea mai mare apostazie din istoria creștinismului iar Liviu Pandele pare că are o misiune cam urât mirositoare.

    Pentru a vă face o impresie cât mai informată asupra rolului unor astfel de emisiuni “bombă” am mixat în final, în colaj, cuvântul de învățătură al părintelui Calciu Dumitreasa intitulat “Ecumenismul și Masoneria”, planul diabolic de astăzi.

    vizionare cu folos,
    https://youtu.be/5qd2rto5cSQ

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare