VRANCEA NELINISTITA: (inca un) cutremur resimtit la Bucuresti, la nici 10 zile de la ultimul seism de mai mare intensitate…

15-10-2013 37 secunde Sublinieri

cutremur

Un cutremur s-a produs în zona Vrancea, marţi, la ora 22.33, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul de 4,7 grade pe scara Richter s-a produs la o adâncime de 136 de kilometri, potrivit informaţiilor actualizate postate pe site-ul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Iniţial, seismul a fost anunţat ca având o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter.

Mai multe cutremure având magnitudini de cel puţin 3 grade s-au produs în ultimele 10 zile în zona seismică Vrancea.

Două cutremure având magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-au succedat sâmbătă, la 23.37, şi duminică la 00.23, în zona Vrancea, respectiv Vrancea – Buzău.

Un alt cutremur, de 3,5 grade pe scara Richter, s-a produs sâmbătă, la 11.58, în zona Vrancea.

Pe 6 octombrie, aceeaşi zonă seismică a fost afectată de un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter, simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

Anul acesta, în zona Vrancea s-au mai produs şase cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “VRANCEA NELINISTITA: (inca un) cutremur resimtit la Bucuresti, la nici 10 zile de la ultimul seism de mai mare intensitate…

  1. Marti dimineata a fost si un cutremur in Filipine. S-a cam adeverit prognoza de la inceputul anului ca va fi o activitate seismica puternica anul acesta.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare