[update] – STEFAN MARINCEA – DEMIS PRIN FAX, la ordinul lui Ponta (VIDEO). Seful INSTITUTULUI GEOLOGIC devenise prea incomod pentru pozitiile dure din cazul ROSIA MONTANA si pentru raportul initial al IGR pe cazul IZVOARELE, care a deranjat rau OMV-ul. Retractarile ulterioare nu i-au mai folosit…

16-10-2013 7 minute Sublinieri

“EXALTATI” CARE BAGA PANICA IN OAMENI – NOUA DENUMIRE A “GOLANILOR” INCOMOZI, PENTRU VICTOR PONTA

MOTIVUL OFICIAL AL DEMITERII, RECUNOSCUT, PANA LA URMA, DE MINISTERUL EDUCATIEI: MARINCEA A INCALCAT CONSEMNUL TACERII IN PRIVINTA CAUZELOR CUTREMURELOR DE LA IZVOARELE!

UPDATE: GUVERNUL PONTA TRIMITE CORPUL DE CONTROL SA-L ANCHETEZE PE DIRECTORUL MARINCEA, INGROPANDU-L IN ACUZATII MENITE A-L DISCREDITA


STEFAN MARINCEA, directorul IGR – demis prin… by medialert

Guvernul îl acuză pe fostul director al Institutului Geologic Român, Ştefan Marincea, că apără interesele unei companii concurente Gabriel Resources, Barrick Gold, cu care Ştefan Marincea ar avea relaţii comerciale.

De altfel, potrivit unui raport al Executivului, Marincea a participat în ultima perioadă la mai multe acţiuni şi manifestări împotriva proiectului minier de la Roşia Montană şi a atacat în faţa comisiei parlamentare raportul şi avizul emis chiar de instituţia pe care o conducere.

În acelaşi document se mai vorbeşte despre o serie de ilegalităţi comise de Ştefan Marincea la conducerea IGR. Acesta ar fi făcut angajări fără concurs pe posturi de conducere care au fost ocupate de persoane apropiate directorului.

În plus, una dintre maşinile institutului a fost închiriată companiei Barrick Gold în regim de taxi, pentru 40 de eurocenţi pe minut.

Ştefan Marincea a fost demis ieri prin fax. Marincea consideră că înlăturarea sa de la şefia IGR ar putea să aibă legătură cu faptul că a cerut desecretizarea unor proiecte de la Roşia Montană.

Demiterea a venit la scurt timp după ce acesta a acuzat un director de la Ministerul Mediului că i-a minţit pe membrii Comisiei parlamentare pentru proiectul minier de la Roşia Montană.

Mai mult, fostul director al Institutului Geologic spune că nu de puţine ori a primit ameninţări din partea unor oameni cu funcţii oficiale.

Remus Pricopie a precizat, legat de demiterea directorului Institutului de Geologie, că sunt doar două aspecte pe care vrea să le comunice.

Ministrul Educaţiei a spus că primul aspect este legat de faptul că atunci când te afli într-o situaţie delicată, poate chiar critică, aşa cum este situaţia cutremurelor din Galaţi, este bine să existe o bună coordonare între toate instituţiile specializate, iar mesajele care se transmit public să fie verificate şi din punct de vedere ştiinţific.

“Din păcate, deşi există un comitet care s-a constituit, domnul Costoiu coordonează acest comitet, au existat din partea domnului director mesaje neverificate ştiinţific şi care au produs şi pot în continuare să producă o serie de probleme la nivelul societăţii”, a precizat ministrul Educaţiei.

Pricopie a mai spus că cel de-al doilea lucru care i se reproşează lui Marincea este legat de nerespectarea legii, precizând că nu vrea să comenteze foarte mult acest aspect.

“Legea trebuie să fie respectată de toată lumea, iar domnul director Ştefan Marincea, în acest moment, se pare că are mai multe probleme, nu doar o problemă, legată de legislaţie şi de respectarea legii. Tocmai pentru că problema este foarte delicată, mai întâi trebuie să avem un tablou foarte clar şi după aceea se va comunica în conformitate cu legea”, a spus Pricopie.

Fostul director al Institutului de Geologie al României Ştefan Marincea a declarat pentru MEDIAFAX că a fost demis de Ministerul Educaţiei în mod discriminatoriu şi ilegal, pe motiv că nu are certificat ORNISS, pe care nu este însă obligat să îl aibă.

Marincea a arătat că motivul pe care Ministerul Educaţiei l-a invocat pentru demiterea sa, în documentul pe care l-a primit în acest sens prin fax, a fost acela că nu are certificatul eliberat de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS) pentru acces la informaţii clasificate. El a precizat că nu este obligat să aibă acest certificat, conform Hotărârii de Guvern 91/2013 privind aprobarea Metodologiei de concurs pentru ocuparea funcţiei de director general la institutele naţionale de cercetare-dezvoltare.

Ştefan Marincea a mai arătat că deţinea totuşi certificatul, care i-a expirat în luna mai, având la dispoziţie şase luni pentru a-l prelungi, termen în care nu i se poate imputa absenţa acestuia.

Ştefan Marincea a mai susţinut că a fost demis ilegal şi pentru că se află în proces cu Ministerul Educaţiei, care l-a destituit şi în 2011, din funcţia de director al IGR. El şi-a ocupat din nou postul după ce a câştigat pe fond procesul cu Ministerul Educaţiei, în martie 2012, la Curtea de Apel Bucureşti. Recursul depus de minister se va judeca pe 29 noiembrie la instanţa supremă.

El a mai precizat că ocupa postul de director al IGR, şi înainte de 2011 şi după ce a fost repus în funcţie, prin delegare, până la organizarea unui concurs.

Referitor la motivul comunicat de Ministerul Educaţiei pentru demiterea sa, miercuri, şi anume “modul defectuos în care a gestionat şi a comunicat public rezultatele cercetărilor” privind cutremurele din Galaţi, prin publicarea pe pagina Institutului de Geologie a unui punct de vedere preliminar, Marincea a spus că acel raport este “opera consiliului ştiinţific” al IGR, că nu îi poartă semnătura şi nu îi poate fi imputat. “Sunt semnat cu bară. Nici nu am fost prezent”, spune acesta.

Pe documentul respectiv, ce poate fi consultat pe site-ul IGR, poate fi văzut numele său, scris de mână, sub acelaşi nume scris de tipar, cu ştampila instituţiei în dreptul acestora.

Punctul de vedere preliminar al IGR privind cutremurele din Galaţi prezintă, printre altele, cauze posibile ale fenomenului. “Cauzele posibile ale fenomenului de instabilitate a terenului din zona Izvoarele-Slobozia Conachi pot fi naturale sau antropice. Cele naturale sunt asociate direct amplasării acestor localităţi peste pachete de depozite predominant neconsolidate (nisipuri şi pietrişuri) (…). Dintre cauzele antropice se pot invoca posibile fenomene de tasare difereţiată a terenurilor, datorate exploatării de petrol şi gaze pe cele trei domuri ale structurii petrolifere Independenţa pe care se află amplasate şi localităţile Izvoarele şi Slobozia Conachi. Activitatea veche de exploatare pe această structură cît şi actualele sonde de extracţie amplasate spre est, în zona localităţilor Negrea şi Schela pot fi avute în vedere cauze antropice de modificare a suprafeţei terenului“, se arată în documentul citat.

[…]

„Directorul Institutului de Geologie al României, domnul Ștefan Marincea, a fost schimbat astăzi din funcție ca urmare a modului defectuos în care a gestionat și a comunicat public rezultate ale cercetărilor efectuate în zona Izvoarele-Slobozia Conachi, din județul Galați”, se spune într-un comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Educației Naționale (MEN).

„Deși a facut parte din comisia multidisciplinară constituită pentru a analiza cauzele cutremurelor care se produc în județul Galați, și deși se decisese ca toate concluziile sa fie comunicate în interior pentru a se formula un punct de vedere unitar, pe baza tuturor informațiilor, domnul Marincea a decis să prezinte public rezultate parțiale, înainte de validarea și discutarea lor în cadrul comisiei.

Maniera neprofesionistă, dominată de ipoteze și incertitudini, în care acesta a transmis public concluzii cu privire la acest fenomen, a fost de natură  să genereze panică la nivelul populației și să întrețină sentimentul de teamă și incertitudine al locuitorilor din zona respectivă.

Acest lucru contravine rolului și statutului Institutului de Geologie al României și poate afecta credibilitatea cercetătorilor care își desfășoară activitatea în cadrul instituției”, mai precizează comunicatul MEN.

Ștefan Marincea a declarat pentru MEDIAFAX, că a fost informat “prin două ordine, cu semnături diferite” că, începând de miercuri, a fost demis din funcția de director general al Institutului Geologic al României, el menționând că intenționează să facă plângere penală în acest caz.

Întrebat cine va ocupa postul de director general al institutului după demiterea sa, Marincea a precizat că este vorba de Marcel Mărunțiu. Acesta este, în prezent, director științific al institutului.

Cu cateva ore inainte de aparitia informatiei demiterii directorului IGR, premierul Victor Ponta le atrasese atentia ministrilor fata de “tot felul de indivizi exaltati care, ca sa apara la televizor, vin cu tot felul de prostii si baga panica in oameni”.

“Ultimul lucru: o sa-i rog pe cei doi ministri, doamna Plumb si domnul Costoiu, care nu e prezent aici, sa finalizati toate rapoartele stiintifice referitoare la fenomenele seismice din Galati, sa aveti grija la tot felul de indivizi exaltati care, ca sa apara la televizor, vin cu tot felul de prostii si baga panica in oameni. Ca sa contracarati, insa, exaltatii, dornici de camere de luat vederi, trebuie sa veniti cu studiile stiintifice, si o sa va rog, doamna ministru, inteleg ca sunteti spre finalizare, impreuna cu domnul Costoiu, sa informam publicul, sa explicam foarte clar ce s-a intamplat”, a spus Ponta, la inceputul sedintei de guvern de miercuri, citat de Hotnews.

Ștefan Marincea a fost cel mai proeminent specialist român aflat într-o funcție oficială, care s-a opus categoric proiectului de exploatare cu cianuri a aurului de la Roșia Montană, oferindu-le în acest sens și numeroase argumente științifice, dar și legale, parlamentarilor din Comisia Roșia Montană, care l-au audiat pe data de 8 octombrie.

Ştefan Marincea recunoaşte că nu ştie exact cine l-a demis din funcţia de director al Institutului Geologic al României (IGR) şi spune că va ataca decizia în contencios.

„Există o motivaţie foarte subţire privind un aviz care mi-ar fi fost nu suspendat, ci neacordat, dar fişa postului nu prevede acest aviz şi, în al doilea rând, sunt într-un proces cu cei care ar fi aplicat o amendă administrativă instituţiei mele. Deci un motiv subţire, într-o perioadă litigioasă”, a spus Marincea în cadrul emisiunii “Subiectiv” de la Antena 3.

„Într-o primă hârtie, domnul ministru delegat Mihnea Costoiu este semnat cu bară, semnul întrebării, semnul exclamării, Remus Pricopie, din ceea ce am putut să citesc. Deci, din punctul meu de vedere, este un fals”, a dezvăluit Marincea.

„În al doilea fax, în care mi se desemnează succesorul, este o altă semnătură, ilizibilă. Sunt puţin contrariat, nu ştiu încă cine m-ar fi destituit”, a adăugat Ştefan Marincea.

„Am să atac în contencios aceste două ordine, pentru că sunt profund ilegale. De asemenea, voi continua să-mi exprim punctele de vedere ca expert”, a adăugat fostul director al IGR.

În calitate de director general al IGR, Ştefan Marincea a fost audiat, pe 8 octombrie, la Comisia specială pentru proiectul de la Roşia Montană din Parlament, el criticând proiectul de exploatare minieră, spunând că este “de nota cinci” şi că ar trebui modificat substanţial şi adaptat la practicile europene.

”Sunt atât de multe fisuri logice în acest proiect încât dacă îmi venea la evaluare pentru o ţară africană, cred că-l trimiteam înapoi cu zero puncte(…). E un proiect de nota 5 pentru că partea de explorare reprezintă un efort remarcabil, care se va amortiza la finalizarea proiectului”, a spus Marincea, în cadrul comisiei speciale parlamentare.

Directorul Institutului Geologic al Romaniei (IGR), Stefan Marincea, a fost demis “prin fax”, dupa cum a declarat acesta, pentru HotNews.ro. El nu a exclus posibilitatea ca demiterea sa sa aiba legatura cu faptul ca a cerut “desecretizarea unor documente legate de proiectul exploatarii miniere de la Rosia Montana care sunt falsuri“. “Probabil ca nu trebuia sa ajung la ele”, a comentat acesta.

Informatia vine la putin timp dupa ce Stefan Marincea a acuzat un director din Ministerul Mediului ca i-a mintit pe membrii Comisiei parlamentare speciale pentru proiectul minier de la Rosia Montana.

Potrivit Centrului de Investigatii Media, reprezentantul Ministerului Mediului, Octavian Patrascu, a dat informatii continute intr-un document al Institutului Geologic Roman despre care Marincea afirma ca “a fost cosmetizat” in favoarea companiei, in 2011.

Demiterea sa vine, de asemenea, dupa un raport preliminar al Institutului Geologic al Romaniei care includea, intre posibilele cauze ale fenomenelor de instabilitate a terenului din zona Izvoarele – Slobozia Conachi si exploatarea de petrol si gaze in regiune.

La putin timp dupa publicarea raportului preliminar, acesta a fost criticat chiar de ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, care a spus ca nu se pune problema unor cauze ce tin de activitatea umana, precum exploatarile petroliere. “Este conceptual imposibil, este tehnic imposibil”, sustinea ministrul.

Cu cateva ore inainte de aparitia informatiei demiterii directorului IGR, premierul Victor Ponta le atrasese atentia ministrilor fata detot felul de indivizi exaltati care, ca sa apara la televizor, vin cu tot felul de prostii si baga panica in oameni”.

“Ultimul lucru: o sa-i rog pe cei doi ministri, doamna Plumb si domnul Costoiu, care nu e prezent aici, sa finalizati toate rapoartele stiintifice referitoare la fenomenele seismice din Galati, sa aveti grija la tot felul de indivizi exaltati care, ca sa apara la televizor, vin cu tot felul de prostii si baga panica in oameni. Ca sa contracarati, insa, exaltatii, dornici de camere de luat vederi, trebuie sa veniti cu studiile stiintifice, si o sa va rog, doamna ministru, inteleg ca sunteti spre finalizare, impreuna cu domnul Costoiu, sa informam publicul, sa explicam foarte clar ce s-a intamplat“, a spus Ponta, la inceputul sedintei de guvern de miercuri.

Stefan Marincea a precizat, pentru HotNews.ro, ca a fost demis prin fax pentru faptul ca nu ar avea aviz ORNISS (necesar pentru acces la informatii secrete), in conditiile in care fisa postului de director nu prevede necesitatea acestui aviz.

Marincea afirma ca a detinut avizul ORNISS, dar acesta nu i-a mai fost prelungit, motiv pentru care i-a solicitat directorului general al SRI, George Maior, sa declanseze o ancheta in acest sens.

Fostul director al IGR a sustinut ca se afla “in litigiu cu cei care au incercat” sa-i retraga avizul ORNISS.

Intrebat de HotNews.ro daca demiterea sa are legatura cu dosarul Rosia Montana, Stefan Marincea a raspuns:“Unii spun ca da, atat timp cat am cerut ca reprezentantii oficiali in Comisia parlamentara desecretizarea unor documente care sunt falsuri, probabil ca nu trebuia sa ajung la ele”.

Reporterii HotNews.ro l-au intrebat pe Stefan Marincea daca a primit amenintari si de la cine.

“Nenumarate. De la diferiti, inclusiv persoane cu functii oficiale”

“Deferenta academica ma impiedica sa vorbesc despre persoane cu functii academice inferioare mie”, a comentat acesta.

UPDATE
Pana la ora publicarii acestei stiri, ministrul Costoiu nu a putut fi contactat de HotNews.ro.

Ştefan Marincea, şeful Institutului Geologic al României, a declarat la REALITATEA TV că a fost demis prin fax. “Una dintre semnăturile de pe document îi aparţine lui Remus Pricopie (n.r. ministrul Educaţiei). Destituirea mea e ilegală”, a spus Marincea care a precizat la REALITATEA TV că motivul demiterii este lipsa avizului de la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS).

“Motivaţia este subţire pentru că se referă la un aviz care îmi lipseşte, dar care nu este cerut de fişa postului”, a declarat Ştefan Marincea la REALITATEA TV.

Este vorba avizul de la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), care îi oferă celui care îl deţine “dreptul să aibă acces la secrete de stat”.

Nu este cerut de fişa postului, este contestat în instanţă. Destituirea mea este ilegală. Am să depun plângere penală. Nu am dosare penale, am avut o mulţime de plângeri dar am primit neînceperea urmării penale. Urmează ca organele de anchetă să-şi facă datoria”, a spus Ştefan Marincea la REALITATEA TV.

Marincea

VEZI:


Categorii

ROSIA MONTANA, Servicii secrete, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la “[update] – STEFAN MARINCEA – DEMIS PRIN FAX, la ordinul lui Ponta (VIDEO). Seful INSTITUTULUI GEOLOGIC devenise prea incomod pentru pozitiile dure din cazul ROSIA MONTANA si pentru raportul initial al IGR pe cazul IZVOARELE, care a deranjat rau OMV-ul. Retractarile ulterioare nu i-au mai folosit…

  1. Abuz nerusinat, demitem pe toti care spun adevaruri incomode si care arata minciunile guvernantilor punand in pericol planurile lor de vanzare a resurselor tarii. Asistam la niste abuzuri aproape fara precedent, inca in contextul existentiei atator tensiuni si proteste la nivelul intregii tari. Se impun masuri nepopulare si ilegale, se mobilizeaza jandarmeria si se apeleaza la represiunea populatiei care protesteaza, se inlatura abuziv din functie cei care mai au curaj sa spuna adevarul, se intimideaza jurnalistii, se dau legi abuzive de inchidere a unor posturi de televiziune, se aproba legi prin care anjagajtii SRI-ului pot intra oricand in casa ta si sa te inregistreze, se fac legi prin care sa se poata expropria orice proprietate particulara in interesul unor companii – deja nu mai putem vorbi de democratie, am intrat in dictatura, guvernantii s-au intors impotriva poporului. Este un guvern vandut satanei, si nu este o exagerare.

  2. saracu ponta, necajit de oamenii astia exaltati care nu stie carte dom’le ca maria sa doctorala… pai jos cu ei!

  3. Toti acestia care, fiind in functii de conducere, au avut taria de a spune adevarul ar trebui sa devina conducatorii nostri, inlocuindu-i pe cei care “mananca poporul meu”.

  4. Stalinismul redivivus… 🙁

  5. Ştefan Marincea, (fost?) director al Institutului Geologic al

    României:

    “Există toate premisele producerii unui dezastru la Roşia

    Montană!” aici:

    http://www.cotidianul.ro/exista-toate-premisele-producerii-unui-

    dezastru-la-rosia-montana-224312/

    “Proiectul Roşia Montană, desfiinţat de şeful Institutului Geologic.

    ”Au venit cu un proiect de Papua Guinee pentru ţara mea. ” ” ,

    aici :

    http://www.gandul.info/politica/proiectul-rosia-montana-

    desfiintat-de-seful-institutului-geologic-au-venit-cu-un-proiect-de-

    papua-guinee-pentru-tara-mea-eu-nu-am-bani-sa-ma-bat-cu-

    avocatii-acestei-companii-11481319

    Domnul Marincea, cu detalii, despre posibile accidente de mediu

    (+ valori materiale la minimum minimorum,
    cum le da chiar rmgc!), aici:

    http://selectnews.ro/prof-dr-stefan-marincea-daca-proiectul-de-

    la-rosia-montana-se-realizeaza-in-forma-actuala-accident-de-

    mediu-este-iminent/

    ___

    Ştefan Marincea – “Proiectul de la Roşia Montană este de un

    primitivism înfiorător şi nemaiîntâlnit nicăieri în lume”

    http://www.formula-as.ro/2012/1034/spectator-38/stefan-

    marincea-proiectul-de-la-rosia-montana-este-de-un-primitivism-

    infiorator-si-nemaiintalnit-nicaieri-in-lume-15475

    Din
    Roşia Montană în dezbaterea europeană – volumul integral (180

    pagini), in en si ro,
    aici:

    http://victorbostinaru.ro/RosiaMontana.pdf

    Dr. Ştefan Marincea – Cercetător Ştiinţific Gradul I,
    fost Director General alInstitutului Geologic al
    României , scrie:

    “Conform estimărilor noastre, bazate în mod larg pe analizele

    prezentate de RMGC, au fost ignorate ca rezerve potenţiale 161

    tone de Te, 49 tone de Ge, 172 tone de Se, 116 tone de Ta, 777

    tone de Tl, 1220 tone de Sb, 29 763 tone de Zn şi până la 129

    milioane de tone de feldspat
    potasic (economic important conform Uniunii Europene). Aceste

    materii prime foarte importante se vor pierde datorită procedeului

    tehnologic ales de RMGC. Cu toate acestea, Raportul privind

    procesarea şi alternativele de cianurare (leaching) al RMGC nu ia

    în considerare aceste pierderi, bazându-se poate pe analizele

    obţinute de companie; cu toate acestea, este imposibil să se

    obţină cristalizarea unor specii minerale conţinând un element (ex.

    Ge, Te) fără a avea conţinuturi în acest element superioare

    fondului geochimic terestru (Clark-ului). Interpretarea analizelor

    prezentate de RMGC, unde un număr de elemente care au dus la

    specierea unor minerale au conţinuturi sub limitele fondului

    geochimic general, trebuie privită cu neîncredere.

    80% din aurul de la Roşia Montană se găseşte în reţeaua unor

    compuşi specifici (telururi, electrum sau aur nativ) sau este inclus

    în sulfuri;
    doar 20% din aur este inclus în vine de cuarţ, dar niciodată

    acesta nu are dimensiuni coloidale (aur „invizibil”), care ar impune

    cianurarea integrală ca opţiune tehnică principală în scopul

    recuperării cât mai bune a aurului. Argintul este în principal inclus

    în telururi, electrum şi sulfosăruri.
    Proiectul RMGC propune excavarea unei mase miniere de

    471.831.000tone, în care raportul minereu/steril este estimat a fi

    de 1/1,2. Patrucariere vor fi dezvoltate alternativ la Cârnic, Jig,

    Orlea şi Cetate.
    Proiectul îşi propune procesarea a toată masa mineralizată

    (214,9 milioane de tone!) prin sfărâmare, aducere în pulbere,

    tratare cu cianuri
    prin metoda absorbţiei în cărbune activ (carbon-in-leach = CIL)

    într-un circuit, apoi recuperarea Au şi Ag absorbite în cărbunele

    activ prin electroliză ignee şi topire. Consecinţa acestui procedeu

    va fi producerea unei cantităţi uriaşe de şlam cianurat: între

    214.905.000 şi 256 926 000 tone. Un iaz (bazin) de decantare cu

    o suprafaţă de 363 de hectare, din care 45 de hectare sub apă,

    va prelua toată această cantitate de şlam, care va fi reţinută de

    un baraj cu înălţime de 188 metri şi lungime de circa 600 de

    metri, construit pe cursul Văii Corna.

    De fapt, criticile sunt mai largi si au ca principale elemente:
    (1)pierderea unor materii prime pretioase si critice pentru

    industriile europene;
    (2) selectarea gresitã a tehnologiei de preparare, care
    presupune cheltuieli post-mining uriase, neglijate de proiect, si un

    inutil „abuz” de cianuri;
    (3) lipsa unor date referitoare la
    recuperabilitatea diverselor metale prin folosirea unor

    procesetehnologice alternative (studiul de eficienţă comparată);
    (4) durata de viaţă neobişnuit de scurtă a proiectului; (5) lipsa

    oricărei experienţe miniere anterioare a companiei;
    (6) studiul geologic incomplet al amplasamentului iazului de

    decantare;
    (7) absenţa unor alte proiecte similare în curs de executare

    (majoritatea proiectelor de exploatare auriferă utilizează cianurile,

    dar niciunul cianurarea integrală a masei miniere;
    (8) cantitatea imensă de şlam cianurat generată de proiect.

    Alte 64 de zăcăminte aurifere au fost puse în evidenţă în

    „Cadrilaterul Aurifer” din Munţii Apuseni (vezi harta din Figura 1),

    şi numai 14 dintre acestea sunt de tip “porphyry copper and

    gold”, care face
    inoperantă cianurarea integrală, datorită pierderii cuprului. Dacă

    gândim în termenii simetriei, pentru celelalte 50 de depozite,

    utilizarea aceleiaşi tehnologii de preparare ar duce la generarea

    a nu mai puţin de 2900 de hectare cu deşeuri de cianurare! “

  6. @ Cristian P:

    Pai vezi la finalul postarii, sunt toate linkurile acolo, si la noi.

  7. @ Mirela:

    Nu doar un guvern, ci orice guvern, orice partid(e). Nu mai exista alternative, oricate iluzii ne-am face. Suntem ocupati dinlauntru, suntem vanduti ca sclavi de ai nostri. Trebuie sa ne asumam realitatea asta dura, asa cum este, fara iesire, fara iluzii. Singura noastra iesire este pe verticala, in sus, de acum. Restul e amagire si diversiune.

  8. @ Sanziana:

    Pana la urma mai toti ajung sa dezamageasca. Nici Marincea nu merge pana la capat, din pacate, cum s-a vazut in cazul Izvoarele, iar in seara asta a spus, in treacat, la Antena 3, ca nu e nici impotriva gazelor de sist, ci doar a exploatarii de la Rosia Montana sub forma de acum. Pana la urma oamenii sunt oameni si nimeni nu trebuie idealizat sau idolatrizat. Prea putini oameni cu adevarat liberi.

  9. Păi, deh… Toți au familie, copii, averi… Amenințările călăilor (trădători ai neamului și slugoi ai bogătașilor lumii, cocoțați prin servilism) în fruntea țării nu iartă pe nici unul dintre românii care spun adevărul… Nici pe cei prigoniți și omorâți deja în temnițele comuniste, nici pe cei ce încă trăiesc…

  10. Credeam că anunțurile cu ”sacoșe suspecte” uitate prin piață, intens mediatizate, bagă panica în oameni sau ”probabilitatea mare de un atac terorist în următoarea perioadă” din ”surse foarte credibile” sau ”codurile” multicolore de vreme rea, de caniculă, de disconfort termic, de terorism, de… sau că ”România nu mai are bani de pensii” (mulțumim FMI că ne-ai salvat în 2010), sau gripa aviară, porcină, boala vacii nebune… sau gripa sezonieră (fuga la doctor părinți) sau HPV… și lista e lungă.

  11. @Liviu – Excelenta observatie!

  12. Desi Remus Cernea e un fel de militant perfect pro tot ce este spurcat in lumea asta, ieri l-am auzit spunand ceva ce mi-a placut, zicea ca ne comportam ca “o natie de amanet”.

    Aparent si ANI a simtit ca ii place, astazi a fost declarat incompatibil in perioada 20 decembrie 2012 – 20 septembrie 2013..

    Simplul fapt ca ne asteptam ca vor face rabat de la absolut orice pentru zacaminte de minim 100mld USD e o utopie.. eu vad un viitor apropiat foarte sumbru pentru noi…

  13. @admin
    Este adevarat ca nu merge pana la capat dar eu cred ca daca ar fi sprijinit ar merge mai departe. Ma gandesc, de exemplu, la sprijinul acordat de populatie lui Raed Arafat. Daca am fi solidari in asemenea situatii cred ca asemenea oameni, si au fost cativa in ultimul timp, ar merge mai departe. Cat de departe, este greu de spus pentru ca balaurul care s-a incolacit in jurul Romaniei ne sufoca.


  14. De ce a fost demis directorul Institutului… de medialert

    UPDATE: GUVERNUL PONTA TRIMITE CORPUL DE CONTROL SA-L ANCHETEZE PE DIRECTORUL MARINCEA, INGROPANDU-L IN ACUZATII MENITE A-L DISCREDITA, dar care, pana la urma, tot ii dau de gol pe guvernanti, a caror disperare unita cu prostia nu mai poate sa nu se tradeze in toate comunicatele furibunde, in care, de la o ora la alta se inventeaza alte si alte noi motive pentru demitere… In orice caz, nu uita sa spuna ca i-a deranjat… pozitia fata de Rosia Montana, faptul ca dorea desecretizarea unor acte esentiale pentru a dovedi frauda, plus raportul privind Izvoarele, care spunea adevarul ce NU TREBUIA sa se auda, privitor la cauzele umane, petroliere ale seismelor.

    http://www.antena3.ro/romania/de-ce-a-fost-demis-directorul-institutului-geologic-roman-ce-acuzatii-ii-aduce-guvernul-lui-stefan-marincea-231521.html

    http://www.realitatea.net/pricopie-stefan-marincea-demis-pentru-probleme-de-comunicare-dar-si-pentru-nerespectarea-legii_1295146.html

  15. Pingback: RAZBOIUL PENTRU ROSIA MONTANA, FAZA PE COMISIE: manevre, amanari si schimbari la legea exploatarii - Recomandari
  16. Pingback: Rosia Montana: CUM S-A FALSIFICAT GROSOLAN RAPORTUL INSTITUTULUI GEOLOGIC pentru a obtine, fraudulos, esentialul ACORD DE MEDIU pentru proiectul RMGC, dupa o deplasare pe banii companiei – dezvaluiri la Realitatea TV (video). Plus: MARTURIA GEOLOGUL
  17. Pingback: MAI AVEM O ȚARĂ? Ce a ajuns România astăzi? Românii – între FLĂMÂNZI și PUNGEȘTI - Recomandari
  18. Pingback: Fostul director al Institului Geologic, acuzat de Marincea de falsificarea hartilor in beneficiul RMGC – prins cu MINCIUNA IN GURA: fotografii care confirma suspiciunea de MITA din partea Gold-ului… (FOTO, VIDEO) - Recomandari
  19. Pingback: “Cine sunt inamicii noului sistem? Cei care nu inteleg” – GANDIREA CAPTIVA si mecanismele totalitare PONTA-CHEVRON: “MAJORITATEA RATIONALA” versus “MINORITATEA RADICALA” in chestiunea GAZELOR DE SIST - Recomandari
  20. Pingback: Fostul director al Institului Geologic, acuzat de falsificarea hartilor in beneficiul RMGC – prins cu MINCIUNA IN GURA de “Reporterii Realitatii”: fotografii care confirma suspiciunea de MITA din partea Gold-ului… (FOTO, VIDEO) - R
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare