Interviu cu JOHN PERKINS, fostul asasin economic: “ORICINE INCEARCA SA CONVINGA POPORUL ROMAN CA CHEVRON E O COMPANIE BUNA SI NU UNA CRIMINALA, ESTE UN ASASIN ECONOMIC”

30-09-2014 4 minute Sublinieri

TOTODATA… O ATENTIONARE

JohnPerkinsCourage824

John Perkins, autorul bestseller-ului “Confesiunile unui asasin economic“, declară în exclusivitate pentru cititorii Cotidianului că modelul asasinilor economici, descris în cartea sa, a fost folosit şi în România, de companii precum Bechtel sau Chevron.

În interviu, John Perkins vorbeşte despre proiecte precum cel al minei de aur de la Roşia Montană, diferenţele dintre asasinii economici din anii ’80 şi cei din ziua de azi, despre poziţia României în Europa de Est, despre Edward Snowden şi Julian Assange. Perkins, al cărui job era acela de a prezice un viitor convenabil scopurilor urmărite de corporaţiile pentru care lucra, îşi prezintă, în discuţia pentru cititorii Cotidianului, viziunea despre viitor.

Discuţia cu John Perkins despre asasinii economici ai zilelor noastre

Cotidianul: Dacă aţi avea şansa de a o lua de la capăt aţi alege aceeaşi cale? Aţi renunţa la experienţa de asasin economic sau aţi mai urma-o o dată, eventual un pic diferit.

John Perkins: Regret multe lucruri pe care le-am făcut în perioada în care eram asasin economic. Pe de altă parte sunt însă recunoscător că am avut această experienţă, fiindcă am putut vedea acest sistem corupt din interior, am putut vorbi despre asta şi multă lume ascultă ce spun.

Aşa că o citez pe fiica mea, care spune: „Tatăl meu trebuie să trăiască cu unele din lucrurile pe care le-a făcut. El ştie că unele nu au fost foarte bune, dar mă bucur că acum poate scrie despre ele astfel încât să contribuie la crearea unei lumi mai bune pentru mine şi pentru copiii mei”.

“Există şi acum asasini economici care lucrează pentru Banca Mondială şi alte asemenea organizaţii”

Există asasini economici în zilele noastre? Sunt ei diferiţi de cei din anii ’80?

Cei de astăzi sunt mult mai sofisticaţi. Au sisteme de comunicare mult mai sofisticate, e vorba de mult mai mulţi bani.

În ceea ce ne priveşte, noi doar încercam să sporim puterea mondială a corporaţiilor pentru care lucram, fără a ne interesa foarte mult care sunt corporaţiile respective. Şi acum există oameni care fac această treabă pentru Banca Mondială sau alte organizaţii similare. Fiecare mare corporaţie are echipamentul şi oamenii necesari pentru a face treaba unui asasin economic. Monsanto, Chevron, de exemplu, folosesc asasini economici.

Cum poate fi identificat un asasin economic?

E mai greu de identificat, dar oricine face presiuni care să ducă la preluarea controlului de către o corporaţie, oricine încearcă, de exemplu, să convingă poporul român că Chevron e o companie bună şi nu una criminală, aşa cum este în realitate, oricine face aceste lucruri prestează o muncă tipică asasinilor economici.

Toate marile puteri ale lumii folosesc metoda asasinului economic?

Fără îndoială. Rusia are propria versiune de asasini economici. La fel, China. Fiecare are propriile metode de acest tip, cu diferite grade de implicare. Adevărata putere în lume, în clipa de faţă, nu este puterea naţională, nu este puterea guvernelor rus sau chinez, ci puterea marilor corporaţii. Toate guvernele, rus, chinez, american, român depind de finanţele mondiale, de economia globală.

Nu ştiu precis cum este astăzi, dar pot spune cu siguranţă că multe acorduri au în spate sisteme foarte asemănătoare cu cel descris de mine.

John Perkins: Chevron şi Texaco sunt organizaţii criminale, îmi pare rău că sunt implicate în România

Credeţi sau ştiţi că metode similare celor descrise în „Confesiunile unui asasin economic” au fost folosite în Estul Europei?

Cu siguranţă au fost şi sunt folosite în Ucraina şi în alte locuri, de exemplu în Orientul Mijlociu. În ceea ce priveşte România, cred că trebuie realizat că este o ţară de mijloc, se află chiar în miezul unei zone foarte importante. România ocupă o poziţie cheie în acest moment, e o ţară aflată la mijloc.

Credeţi sau ştiţi că marile privatizări din România, marile proiecte de investiţii, au fost făcute prin metodele descrise în Confesiuni?

Unul din scopurile asasinilor economici este privatizarea lumii, predarea întregului control în mâinile şefilor de corporaţii. Cred aşadar că ceea ce a făcut Bechtel în România este foarte reprezentativ. Dar Bechtel a făcut aceleaşi lucruri şi în alte părţi ale lumii, de exemplu în privatizarea sistemului de apă din Cochabamba (Bolivia – n.r.), sau chiar în Statele Unite, unde a fost implicată în mari proiecte de construcţii, de exemplu în Boston. Bechtel deseori a lăsat lucrurile neterminate, dar a primit o grămadă de bani.

Cunoaşteţi proiectul minei de aur de la Roşia Montană?

Nu am vizitat situl de la Roşia Montană, ştiu că este vorba de o companie canadiană. Minele de aur şi toate minele sunt operaţiuni foarte periculoase.

Dar văd ceea ce se întâmplă în România, ce încearcă să facă Chevron, care este o organizaţie criminală şi a dovedit asta în Ecuador, unde a lăsat în urmă un dezastru ecologic. A refuzat să cureţe, să ecologizeze, şi au rezultat boli cumplite, cancer… Texaco este o organizaţie criminală şi îmi pare foarte rău să văd că se implică în România şi mi-e teamă că pe români îi aşteaptă o serie de probleme.

Trebuie să ieşim din economiile morţii, bazate pe răvăşirea pământului. Am creat economii ale morţii în ultimii 40 de ani, care au distrus pământul, au mistuit resursele, le-au distrus.

Avem nevoie să facem pasul către un nou tip de economie, economia vieţii, bazată pe reducerea şi eliminarea poluării, reciclare, folosirea altor energii în afara celor fosile, renunţarea la dependenţa de resurse naturale. Fără a-i face pe oameni să sufere de-a lungul globului… Trebuie să inventăm noi tehnologii pentru transport, comunicaţii, operaţiuni bancare, pentru toate aceste sisteme. Ne aflăm într-o situaţie uimitoare a istoriei în care avem şansa de a ieşi dintr-o economie de tip resurse naturale, combustibili, o economiei a morţii, şi de a intra într-o economie a vieţii, a viitorului, a generaţiilor care vor urma.

[…] Cine este “asasinul economic” John Perkins

John Perkins este un autor american de succes, care a devenit cunoscut prin cartea “Confesiunile unui asasin economic”, scrisă la persoana I, în care susţine că a fost implicat în mai multe acţiuni de “colonizare” a unor ţări din lumea a treia, în favoarea marilor corporaţii americane, cu sprijinul Guvernului Statelor Unite. Perkins spune că a fost recrutat încă din tinereţe prin intermediul Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), cu scopul de a lucra pentru Chas T. Main, o companie de consultanţă în construcţii, astfel încât, în calitate de “asasin economic”, să convingă state din lumea a treia să împrumute sume importante pentru a plăti anumite companii americane să facă lucrări de amploare în ţările respective.

După retragerea sa din activitatea de “asasin economic”, John Perkins scrie cărţi despre populaţiile indigene din Amazonia, sprijină organizaţii nonprofit, ţine prelegeri la adunări New Age, călătoreşte în Amazonia şi în Himalaya, se întâlneşte cu Dalai Lama, înfiinţează Alianţa Pachmama, în jurul vechii profeţii amazoniene “Vulturul şi Condorul”. În perioada 9-19 octombrie, el va susţine conferinţe în Bucureşti şi în mai multe oraşe universitare din România. […]/ integral pe cotidianul.ro

Nota noastra:

Devoalarea mecanismelor economiei marilor companii si interese financiare este, desigur, un lucru bun. John Perkins, totodata, este adeptul unor “profetii” bizare, al ideologiei schimbarilor revolutionare ce vor avea loc in lume si al schimbarii climei, ceea ce-l plaseaza in zona activistilor care “trezesc” doar pentru a deschide, apoi, false “alternative”.

A se vedea si filmul documentar:

*


Categorii

1. DIVERSE, Corporatism, Gazele de sist, Razboiul impotriva Romaniei, ROSIA MONTANA

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Interviu cu JOHN PERKINS, fostul asasin economic: “ORICINE INCEARCA SA CONVINGA POPORUL ROMAN CA CHEVRON E O COMPANIE BUNA SI NU UNA CRIMINALA, ESTE UN ASASIN ECONOMIC”

 1. ,,Avem nevoie să facem pasul către un nou tip de economie, economia vieţii, bazată pe reducerea şi eliminarea poluării, reciclare, folosirea altor energii în afara celor fosile, renunţarea la dependenţa de resurse naturale. Fără a-i face pe oameni să sufere de-a lungul globului… Trebuie să inventăm noi tehnologii pentru transport, comunicaţii, operaţiuni bancare, pentru toate aceste sisteme. Ne aflăm într-o situaţie uimitoare a istoriei în care avem şansa de a ieşi dintr-o economie de tip resurse naturale, combustibili, o economiei a morţii, şi de a intra într-o economie a vieţii, a viitorului, a generaţiilor care vor urma,, Lupul isi schimba parul dar naravul ba – spune o vorba la romani. Sa-l credem pe acest individ ? Sa credem ca a scris aceasta carte fara acceptul celor pe care i-a servit ? Am fi naivi . El spune, ca tehnicile folosite astazi sunt mult mai sofisticate. Iar prin citatul pe care l-am prezentat mai sus, este evident ca ne transmite un nou mesaj. Frumos, maret , ,, economia vietii” ..etc,etc. (sac! ) ,,Trebuie sa investim noi’…Cine ? Nu cumva tot marile corporatii ? Nu cumva au realizat ca nu mai este mult si se ajunge la fundul sacului? Se reorienteza ? Iar acet individ, nu face altceva decat sa pregateasca terenul pentru noua strategie de subjugare si control absolut a tuturor statelor. Coferinte, interviuri,aparitii tv, etc, etc. Cine l-a chemat ? Cine are nevoie de de stiinta si ideile acestui nemernic ? De ce conferintiaza numai in marile centre universitare, adresandu-se generatiei de maine ? Cine-l finanteaza ?. ATENTIE ! ROMANIA DESTEPTAREA !

 2. @TUDOR,
  traim in epoca banului,patima a intunericului ce orbeste orice ratiune supusa acestui pacat.Numai Dumnezeu mai poate indrepta lucrurile,omul NU.DOAMNE AJUTA!

 3. ‚‚în calitate de “asasin economic”, să convingă state … să împrumute sume importante pentru a plăti anumite companii americane să facă lucrări de amploare în ţările respective’’
  Este exact ce s-a intimplat in Romania dupa 1989, chiar daca John Perkins face propaganda pentru a ne supune pe noi altor alternative in interesul corporatiilor din aceeasi familie(de criminali). La noi pe linga metoda imprumuturilor au folosit si metoda „privatizarilor”:
  Trecerea din proprietate publica in proprietatea corporatiilor(dintr-o anumita familie) a resurselor economice in conditii dezastruoase pentru Romania(pe nimic!!!) si apoi poporul roman sa cumpere cele necesare (produse, servicii, investitii la preturi impuse noua prin diverse politici) prin contracte cu corporatii din aceeasi familie.

 4. Viața fără Dumnezeu nu are sens. Toate acțiunile omului fără Dumnezeul cel adevărat, duc la rău, sunt robie şi tiranie. Bogăția, gloria, ,,deşteptăciunea”, puterea, stăpânirea…,etc, dacă sunt fără Dumnezeu, sunt un rău (fără execpție), şi pentru deținători şi pentru omenire.
  Asasini economici…? Cred că mai nimerit ar fi răstignitorii generațiilor prezente şi viitoare. Cei ce răpesc pâinea de pe mesele săracilor, pacea şi nădejdea tinerilor, pacea şi stabilitatea națiunilor şi popoarelor,libertatea şi încrederea tuturor, frumusețea şi echilibrul făpturii şi naturii.
  Bani. Saci de bani. Munți de bani şi de bogății, în mâinile câtorva.
  Ce bine aduc omenirii acestea şi aceştia?.(Sau acelora?). Cui slujesc corporațiile (şi stăpânirile care le susțin) şi ce bine aduc şi cui ?
  MAMONA.Mamona întrupat.
  Asasinii vieții pământeşti.Teascul stoarcerii vieții omului şi planetei.
  John Perkins asta trebuia să spună.
  Pe Dumnezeu nu-l putem înlocui cu nimic.
  El, înlocuind un rău cu un altul, mai ascuns decât primul (şi mai asasin), se consideră erou şi salvator.

 5. Pingback: Asasinul economic John Perkins despre CORUPTIA CORPORATIILOR. “Romania nu trebuie sa permita sa fie exploatata” [VIDEO] - Recomandari
 6. Pingback: CHEVRON a renuntat la gazele de sist din Polonia | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare