PERVERSIUNI POLITICE. Ponta – si cu BOR si cu HOMOSEXUALII. Premierul face declaratii de sustinere a Bisericii Ortodoxe in timp ce canalele sale propagandistice prezinta favorabil PARTENERIATUL CIVIL INTRE HOMOSEXUALI

6-01-2014 1 minut Sublinieri

andrei-ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, în prima şedinţă a PSD în 2014, că Guvernul va sprijini în continuare cultele religioase şi Armata şi anul acesta, conform Mediafax.

“Am pus aici un lucru pentru care am văzut că am fost foarte criticat la sfârştiul anului şi mă bucur să fiu criticat şi anume sprijinirea în continuare a cultelor religioase, începând cu Biserica Ortodoxă Română. Da, dacă sunt lucruri pe care Guvernul le poate sprijini, cred că e un lucru bun”, a spus Ponta.

El a menţionat că şi Armata şi Biserica trebuie sprijinite pentru că “au mult mai mare încredere” decât cei “care ne înjură că de ce sprijinim Armata şi Biserca”.

“Deci cred că e un lucru bun pe care trebuie să-l facem în continuare”, a adăugat Ponta.

Parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex ar putea fi legalizat şi în România. Actul normativ care îl reglementează urmează să fie votat la Camera Deputaţilor.

România se află la un pas de a legaliza parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex, care dă aproape aceleaşi drepturi ca şi căsătoria, scrie ziarulring.ro. Proiectul se află în dezbatere la Camera Deputaţilor şi are susţinerea unor parlamentari USL.

Artistul Mihai Trăistariu consideră că homosexualii trebuie înţeleşi şi acceptaţi aşa cum sunt. Artistul Mihai Trăistariu spune însă că România nu este pregătită pentru aşa ceva. “Nu cred că românii sunt pregătiţi, dar, de exemplu, mama mea, care nu mai trăieşte şi care a fost medic, m-a învăţat încă de mic, de prin liceu, că orientările sexuale sunt deviaţii genetice şi că nu este vina lor. ShakespeareLeonardo da VinciAlexandru cel Mare erau de altă orientare şi te gândeşti că oamenii ăştia au făcut istorie, au rămas în enciclopedii. Ce facem, îi dăm la gunoi?”, a spus Mihai Trăistariu.

Trăistariu este convins că Biserica Ortodoxă se va opune unui astfel de proiect legislativ şi va susţine că este un păcat.

Nota noastra:

Genul acesta de sprijin pe care il “ofera” Ponta e mai rau, pentru Biserica, decat o contestare fatisa. Sa nu uitam ca Ponta a afirmat clar ca Romania e o tara care trebuie sa-si schimbe mentalitatea, aceasta in contextul dezbaterilor despre casatoriile homosexuale, prezentate asa de entuziast pe site-ul de stiri al televiziunii sale de buzunar. De asemenea, e foarte clar in ce ar consta acest sprijin, avand in vedere presiunile facute asupra episcopilor care se opun exploatarii gazelor de sist si a manipularilor ordinare ale premierului legate de preotii care s-au implicat in miscarea anti-fracking. 

Daca vrea cu adevarat sa sprijine BOR, atunci Ponta trebuie sa faca un lucru simplu, care nu costa nimic de la buget: sa adere la invataturile de credinta ale Bisericii, la morala si la etica crestina. Facand altfel sau chiar invers, dupa cum se vede pana acum, se dovedeste a fi doar o manevra oportunista de joasa speta, pe principiul “impacarii” si cu Dumnezeu, si cu dracul. 


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “PERVERSIUNI POLITICE. Ponta – si cu BOR si cu HOMOSEXUALII. Premierul face declaratii de sustinere a Bisericii Ortodoxe in timp ce canalele sale propagandistice prezinta favorabil PARTENERIATUL CIVIL INTRE HOMOSEXUALI

  1. Daca Papa Francisc a devenit flexibil e musai sa imbratisam si noi perversiunile politice.Avem pe Dumnezeu de Tata,dar o sa ramanem orfani de mama,caci Biserica la nivel de ierarhie se rupe tot mai mult de popor. Invatatoarea unuia din baietii mei mi-a atras atentia ca sta prea mult in bratele unui coleg.Era “ingrijorata” ca poate avea niste inclinatii.Spalarea pe creier a functionat in societate.Cum mai stiu ei sa ambaleze petardele…

  2. Biserica nu poate impune abandonarea exploatarii gazelor de sist pt ca nu tine de competenta ei. Ea urmareste dobandirea vietii vesnice, nu usurarea celei de aici. Dar isi poate exprima opinia pertinenta ca aceasta exploatare este daunatoare mai ales oamenilor, dar si mediului si se face prin mari minciuni si manipulari care nu sunt placute in fata lui Dumnezeu. Desigur ca asta ar fi un blam suficient de important. Numai sa o faca fatis si asumat, sa arate ca este interesata de viata cea adevarata, nu de oportunisme si jonglerii politice.
    Dar, chiar daca la nivel national nu cred ca Biserica ar putea face presiuni politice, ci doar sugestii, la nivel local, cei din Vaslui sunt indreptatiti sa protesteze pana la capat impotriva frackingului.
    Pe de alta parte, este evident mesajul lui Ponta, ca urmareste sa astupe gura Bisericii, mai ales a preotilor din Vaslui, si sa sprijine Armata, in speta Jandarmeria, cele doua organisme de care depinde reusita Chevron. Deci este foarte important fenomenul la nivel national si guvernamental.

  3. @exegeticus
    “Biserica nu poate impune abandonarea exploatarii gazelor de sist pt ca nu tine de competenta ei. Ea urmareste dobandirea vietii vesnice, nu usurarea celei de aici.”
    Si eu care credeam ca viata vesnica trece prin viata de aici.Atitudinea mi se pare asemanatoare cu reactia cunoscutilor mei care nu au fost deloc emotionati de reportajele facute in ghetourile din gropile de gunoi ale marilor orase de la noi.Cica asa traiesc de generatii si se complac in situatie,ar fi numai tigani,nu le place munca.Nimeni nu vede ca acei oameni chiar nu se mai pot ajuta singuri si duc o lupta dramatica pentru supravietuire in fiecare zi a existentei.Pai daca Biserica numai cu viata vesnica,iar politicienii cu false receptii caritabile,cine mai salveaza acesti oameni.Nu are nimeni nici o scuza.Intr-un excelent comentariu Menumorut a aratat ca se poate,dar zace un egoism in noi incat nici macar nu putem ajuta cu un suspin,primit in ceruri ca rugaciune.
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/01/04/democratie-romaneasca-cum-a-disparut-alternativa-la-cartile-de-identitate-electronice/#comment-249359

  4. @cristi_g
    Frumoasa descriere a Americii de Sud. Totusi ce rol poate avea Biserica? In plus, eu tocmai ca am spus ca Biserica nu poate sa-si aroge un rol decident sau sa faca presiuni, dar poate bate obrazul, ceea ce ar fi ultra suficient. Dar tocmai ca face contrariul, adica ajunge in cardasie cu statul intr-un mod pagubos sulfeteste si avantajos cumva pe plan material.

  5. Artistul Mihai Trăistariu spune însă că “…mama mea, care nu mai trăieşte şi care a fost medic, m-a învăţat încă de mic, de prin liceu, că orientările sexuale sunt deviaţii genetice şi că nu este vina lor…”
    Ca medic, mama ta (D-zeu s-o ierte), nu ti-a zis ca si cleptomania, piromania etc, sunt tot dereglari psihico-genetice? Afectiuni, de care bineinteles ca individul nu e vinovat, dar impotriva carora e dator sa lupte , uneori toata viata si cu sanse minime de vindecare ci doar de ameliorare. Insa si aici, pt cei drept credinciosi “cate sunt cu neputinta la om, sunt cu putinta la Dumnezeu.”

  6. biserica are datoria sa apere toata creatia lui Dumnezeu;poate sa o faca si in acest moment este singura putere care poate genera o schimbare;problema e ca nu vrea;noi sa ne rugam ptr preotii care macar incearca,chiar daca stiu si ei si noi ca sansele sunt mici;Dar Dumnezeu in neputita oamenilor isi arata puterea-noi sa incercam,sa avam o atitudine/
    Daca Trestariu a marturisit public concluzia unui medic in legatura cu homosexsualii,de ce toata presa cu gasca comentatorilor scoliti in europa,ii trateaza ca fiind normali?oare nu sunt suficienti caini pe strada care sa le ofere un exemlu de normalitate a relatiilor sexuale?le recomandam sa faca cu totii o analiza mai atenta a comportamentului pe care il dezvolta animalele si vor avea mari surprize.SA toleram o situatie nu inseamna sa-o si incurajam
    Sunt oameni blnavi,ptr cre ne putem ruga,si atat.
    In ceea ce-l priveste pe Ponta, este la fel de bolnav psihic ca majoritatea celor care conduc tara in special si lumea in general[ex.plagiat, minciuna,iresponsabilitate,abuz ,viclenie, etc]cu tulburaei de intelegere si de comportament[presa este plina de ex]

    .

    Sunt oameni bolnavi, ptr care ne putem ruga ,si atat.

  7. Traistaru , nu mai este bine . Pai ,pana acum ,au fost acesti oameni dati la gunoi ,sa-u ,nu pot traii asa cum sant…

  8. La aceasta vrea sa ajunga stanga romaneasca, aservita satanismului masonic:

    http://www.fugues.com/main.cfm?l=fr&p=100_article&Article_ID=25866&rubrique_ID=28

    80% din copiii dati spre adoptie in Belgia, Franta si Olanda ajung in casele homosexualilor.
    Majoritatea copiilor sunt abuzati fizic si psihic, iar dosarele de pedofilie sunt blocate in instantele de judecata.
    Sa ii fereasca Dumnezeu si pe Patriarh si pe Ponta sa cedeze presiunilor satanei.
    Limita rabdarii romanilor este pusa de copii.
    Occidentalilor ar trebui sa li se spuna ca “pitorescul personaj Vlad Dracul” a existat cu adevarat si cu tepusa si-a razbunat fratele violat de turci.
    Da, romanii au avut cei mai homofobi Domnitori din Europa si samanta lor nu a pierit.

  9. Pingback: PARTENERIATUL CIVIL INTRE PERSOANE DE ACELASI SEX – respins de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor/ LUNACEK= HUXLEY + ORWELL/ Site pro-familie dedicat problematicii PARTENERIATELOR CIVILE - Recomandari
  10. Pingback: update – PARTENERIATUL CIVIL PENTRU HOMOSEXUALI – respins si la Camera Deputatilor. CULISE SI SEMNIFICATII/ Cernea nu renunta si contraataca: “PREA MULTI BANI SE DUC PENTRU ORTODOXIE” - Recomandari
  11. Pingback: Cum a ajuns Ponta promotorul “NATIONALISMULUI EXTREM”/ BOR somata sa nu sa nu faca “greseala fatala”/ ORTODOCSII – vinovatii de serviciu - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare