PONTA “CHEVRONICUL” gratulat de Mitropolitul Andrei cu “CRUCEA TRANSILVANA”

6-12-2013 4 minute Sublinieri

Ponta: “Avem nevoie de biserica si armata pentru a tine calea dreapta”

De ce nu asculta, atunci, de Biserica, in ceea ce priveste exploatarea de la Rosia Montana? De ce spune mizerii despre preotii antifracking de la Barlad?

DE CE FEL DE BISERICA ARE NEVOIE, DE FAPT, PREMIERUL? 

andrei-ponta

sursa foto: http://citynews.ro

  • Mediafax:

Victor Ponta a primit “Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului

Premierul Victor Ponta a primit, vineri, din partea Mitropolitului Clujului, IPS Andrei, “Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea Campusului Teologic “Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca.

Premierul Victor Ponta a sosit, vineri, în jurul orei 11.30, la Campusul Teologic “Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca, pentru ceremonia de inaugurare a proiectului Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Premierul a venit însoţit de vicepreşedinţii PSD Ilie Sârbu şi Ioan Rus, fiind întâmpinat de către prefectul Ioan Gheorghe Vuşcan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi parlamentari PSD de Cluj.

Victor Ponta a asistat la finalul slujbei de Liturghie oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei, în capela Facultăţii de Teologie Ortodoxă.

La finalul slujbei, Victor Ponta a primit din partea IPS Andrei cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, “Crucea Transilvană” pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea campusului, care este inaugurat de către premier.

De asemenea, IPS Andrei a acordat diplome mai multor oficialităţi, printre care s-au numărat fostul ministru de Interne Ioan Rus, prefectul Clujului, Ioan Gheorghe Vuşcan, preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, primarul municipiului, Emi Boc, şi fostul primar Sorin Apostu, aceştia doi nefiind prezenţi la ceremonie, precum şi unor parlamentari de Cluj.

Pe trotuarul din faţa Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Victor Ponta este aşteptat de un grup de protestatari faţă de cluj2proiectul minier de la Roşia Montană şi exploatării gazelor de şist.

În cadrul manifestărilor organizate, Victor Ponta va vizita şi clădirea Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii “Babeş-Bolyai”.

Lucrările la Campusul Teologic “Nicolae Ivan” au început în 23 mai 2011, investiţia ridicându-se la 16 milioane de lei. Campusul cuprinde noua clădire a Facultăţii de Teologie Ortodoxă, cea mai modernă din ţară, cu săli de curs, o bibliotecă, laboratoare de restaurare şi pictură, amfiteatre, o aulă cu o capacitate de 350 de locuri, şi urmează să mai fie construite două cămine pentru studenţi cu o capacitate de 250 de locuri.

Campusul este ridicat pe un teren de circa 5.000 de metri pătraţi oferit de Primăria Cluj-Napoca şi Consiliul Local Cluj-Napoca în memoria fostului episcop Nicolae Ivan, ctitorul Eparhiei Clujului după Unirea din 1918 şi a primei Academii Teologice Ortodoxe.

Ponta a fost huiduit la Cluj-Napoca de un grup care se opune proiectului Roşia Montană. Reacţia premierului: Fiecare face ce ştie şi ce poate, ţine de educaţie

Premierul Victor Ponta a fost huiduit, vineri, la inaugurarea Campusului Teologic “Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca, de mai multe persoane care se opun proiectului minier de la Roşia Montană şi exploatării gazelor de şist şi care au strigat “Jos Ponta”, “Demisia” şi Ruşine!”.

Victor Ponta a coborât din capela Facultăţii de Teologie Ortodoxă pentru a tăia panglica la inaugurarea Campusului Teologic “Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca şi a clădirii facultăţii.

El a fost întâmpinat de un grup de protestatari care l-au huiduit şi care au strigat: “Jos Ponta”, “Hoţii”, “Demisia”, “Ruşine!”, “Jos, Ponta, jos, că eşti un mincinos”.

Protestatarii aveau bannere cu mesajele “Salvaţi Roşia Montană”, “Fărădelegea lor este legea minelor”, “Legea minelor te lasă fără casă”, “Opriţi evacuările forţate”.

“Ponta e un trădător de ţară, ne minte în faţă, acum doi ani era împotriva gazelor de şist. Acum e un moment în care l-am prins aici, trebuia să sărim toţi pe el. Ce să facem noi? Să mergem să cerşim pe la străini? Uitaţi-vă la unguri, de la 1 ianuarie scad preţurile la gaze, la tot”, a declarat unul dintre protestatari.

De asemenea, pe zidul clădirii a fost lipit un afiş cu mesajul: “Imobil expropriat de RMGC”.

Susţinătorii premierului, membri ai PSD aflaţi la ceremonie, au început, la rândul lor, să scandeze “Ponta, Ponta” şi “Bravo Ponta”.

Premierul Victor Ponta nu a reacţionat la cele întâmplate şi a tăiat panglica, după care a intrat înapoi în clădire.

Ponta: Fiecare face ce ştie şi ce poate, ţine de educaţie

Întrebat cum comentează faptul că a fost huiduit de mai multe persoane care se opun proiectului minier de la Roşia Montană şi exploatării gazelor de şist, premierul a spus: “În niciun fel. Fiecare face ce ştie şi ce poate, însă recunosc că nu cluj1am mai văzut până acum huiduieli şi fluierături în faţa unei biserici, dar fiecare cu treaba lui”.

Totodată, Ponta a mai spus, la ieşirea din Facultatea de Teologie din Cluj, că “ideea de a huidui un mitropolit la intrarea într-un lăcaş de cult ţine foarte mult de educaţie”.

Premierul Victor Ponta a primit, vineri, din partea Mitropolitului Clujului, IPS Andrei, “Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea Campusului Teologic “Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca.

Victor Ponta a sosit, vineri, în jurul orei 11.30, la Campusul Teologic “Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca, pentru ceremonia de inaugurare a proiectului Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Premierul a venit însoţit de vicepreşedinţii PSD Ilie Sârbu şi Ioan Rus, fiind întâmpinat de către prefectul Ioan Gheorghe Vuşcan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi parlamentari PSD de Cluj. Victor Ponta a asistat la finalul slujbei de Liturghie oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei, în capela Facultăţii de Teologie Ortodoxă.

La finalul slujbei, Victor Ponta a primit din partea IPS Andrei cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, “Crucea Transilvană” pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea campusului, inaugurat de către premier.

Ponta: Avem nevoie de două simboluri – biserica şi armata – pentru a ţine calea dreaptă

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-un discurs ţinut la Facultatea de Teologie, că în această perioadă în care multe lucruri îi despart pe români este nevoie de două simboluri – biserica şi armata – “pentru a ţine calea dreaptă”.

Victor Ponta a declarat, vineri, în discursul ţinut în Aula Facultăţii de Teologie, după inaugurarea Campusului Teologic “Nicolae Ivan”, că a fost important pentru Guvern să sprijine această lucrare pentru ca BOR să poată pregăti generaţiile următoare.

“Invitarea mea şi distincţia primită mă onorează. Aveţi în sală un credincios, în persoana lui Ioan Rus, care mi-a explicat cât e de important ca Guvernul să sprijine această lucrare, mi-a explicat că, pentru Cluj, un centru spiritual al Transilvaniei, ortodocşii, care sunt cei mai mulţi, nu pot fi cei mai săraci şi nu pot fi cei care nu au un loc în care să pregătească generaţiile următoare. Era obligaţia din partea oricărui Guvern să sprijine această lucrare, aşa cum este obligaţia şi a actualului Guvern de a sprijini orice lucrare care vine în sprijinul elevilor şi studenţilor şi BOR. Nu întâmplător, într-o perioadă în care atât de multe lucruri ne despart, sunt două simboluri în jurul cărora românii se strâng, în primul rând biserica şi, de asemenea, armata română, simboluri de care avem foarte mare nevoie pentru a ţine calea dreaptă şi a nu ne pierde în lucrurile care ne despart zi de zi”, a spus Ponta.

Discursul a fost rostit de premier în prezenţa Mitropolitului Clujului, IPS Andrei, căruia Victor Ponta i-a făcut cadou un tablou pe care erau pictaţi mai mulţi sfinţi.

Victor Ponta a sosit, vineri, în jurul orei 11.30, la Campusul Teologic “Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca, pentru ceremonia de inaugurare a proiectului Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Premierul a venit însoţit de vicepreşedinţii PSD Ilie Sârbu şi Ioan Rus, fiind întâmpinat de către prefectul Ioan Gheorghe Vuşcan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi parlamentari PSD de Cluj.

Victor Ponta a asistat la finalul slujbei de Liturghie oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei, în capela Facultăţii de Teologie Ortodoxă.

La finalul slujbei, Victor Ponta a primit din partea IPS Andrei cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, “Crucea Transilvană”, pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea campusului. […]


Categorii

1. DIVERSE, Gazele de sist, IPS Andrei Andreicut, ROSIA MONTANA

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

31 Commentarii la “PONTA “CHEVRONICUL” gratulat de Mitropolitul Andrei cu “CRUCEA TRANSILVANA”

  1. Asta chiar e prea mult, dincolo de imaginabil, desi se inscrie pe ruta ideologica din ultimii ani. Adica se vrea obisnuirea cu non-sensul, cu dreptatea de tinichea sunatoare. Nu conteaza ce face Ponta la Pungesti, ci ce spune la Cluj. Asta ar justifica orice. Ei, nu, nu justifica nimic. Tradare si parvenitism crase si superflue.

  2. Aici nu de Ponta e vorba ci de atitudinea inconstienta a unui ierarh al Bisericii.Cu tot respectul,dar intr-o vreme cand plebea lupta pentru ultima reduta, ditamai ierarhul face valsuri cu un tradator de neam si de tara.Si mai vezi comentatori naivi care isi pun problema salvarii neamului.Inca o dovada ca exemplul nostru trebuie sa fie Hristos.Intr-o predica inaltatoare de Sfantul Dimitrie Basarabov,patriarhul tarii arata ca nu putem avea modele persoane care sunt inca in viata,omul fiind supus greselii pana in ultima clipa.Numai sfintii ne pot fi calauzitori.Dar se vede treaba ca toti stam bine cu teoria,insa ne omoara practica.Doamne,grea cruce are acest popor!

  3. Mie încă nu-mi vine să cred. Pur și simplu e lipsă de decență elementară. Nu-ți cere nimeni să fii Sfântul Ioan Gură de Aur, dar nici aşa nu se poate. Pontaa mers la hramul Sfintei iar la o săptămână jandarmii îi întindeau pe ţărani prin stufăriş. Sâmbăta trecută nu mai încăpea pe televizor stând smerit “cu oamenii” la coadă la Sfântul Apostol Andrei, luni îi fugăreau jandarmii prin sat. Nimeni nu ştie încă în ce temei legal s-a intervenit, ce instituţii a dat dispoziţii în acest sens, Pungeştiul e încă izolat şi supravegheat de parcă-ar fi în carantină epidemiologic, jandarmii ăia acolo se poartă de parcă ar fi Dumnezeu pe pământ, Ponta răspunde cinic că ăia aplică legea şi mitropolitul nostru se trezeşte să-i acorde cea mai importantă distincţie a sa pentru contribuţii materiale pentru nuş ce şură..

    Mă şi cutremur gândindu-mă la ce fel de creştin ar trebui să primească o astfel de distincţie. Ce ar putea să reprezinte o astfel de persoană pentru ţara sa şi pentru ortodoxie, dacă ar fi totuşi acordată o astfel de distincţie pe merit?! Oare s-ar putea simţi cineva dintre ortodocşi vrednic de o asemenea onoare? E clar cât preţ pune mitropolitul clujului pe distincţiile sale dacă le dă la schimb cu aşa ceva..

    Nu vi se pare că politicieni ca Ponta ar trebui să nu-şi găsească gaură în care să se ascundă de mustrările necruţătoare ale ierarhilor noştri? Nu spune nimeni să inciţi la revoluţie şi la proteste de stradă dar, ierarh fiind, fii totuşi drept cu tine şi cu păstoriţii tăi. Înţeleg că sub comunism era un pericol de moarte să vorbeşti, dar toţi cei de acum, ce scuze au? Nu numai la ponta mă refer.. ci fiecare în curtea lui, chiar nu are nici un păcat politic de certat? Aşa ar trebui să arate Biserica, umilindu-se pentru bolţari..

    Apoi, dacă Ponta pierde timpul cu astfel de acţiuni, pur simbolice, care să-l legitimeze tocmai în faţa celor mici şi nedreptăţiţi, aducându-şi toată mizeria sub acoperământul Bisericii, mă întreb şi eu ce pregăteşte? Chiar nu era nimic mai important în agenda sa decât să-şi piardă ziua la cluj inaugurând ceva ce încă nu e gata, de nici Patriarhul nu s-a deranjat să vină? Unde e urgenţa?

    Nu cumva ne vom trezi iarăşi sufocaţi de indignare în perioada următoare, când Ponta ne va da cu tifla şi cu deosebit de importanta sa distincţie acordată de iubitul, vrednicul nostru mitropolit? În fine.. e pur şi simplu dezgustător! Să-i fie ruşine!

  4. probabil ca nu veti fi de acod cu mine si probabil ca administratorii imi vor bloca mesajul

    dar cred ca unul dintre motivele pentru care situatia se prezinta astfel cu România si cu românii e si pentru ca majoritatea clericilor sunt rupti de suferinta acestui popor, traiesc , mai ales cei din ierahie, la un alt
    ” nivel”, si le mai si place sa viseze in culori despre cat de iubiti si importanti sunt, oferind distinctii pentru care si-au primit cu siguranta spaga mai inainte de gestul oficial, in cazul de fatza

  5. @Utzu,
    cred ca vina e mai mare a celuice a dat asemenea distinctie ,decat a celui ce a primit-o(ce te poti astepta de la un mitropolit ce perticipa la rugaciuni ecumenice).In ceea cel priveste pe Ponta,n-au rost comentariile,se expune singur,dandu-si arama pe fata.DOAMNE AJUTA.

  6. @Alta Alina:

    Problema chiar e mai serioasa si mai grava decat o spaga…

  7. vreau sa spun ca sunt constiinte de vanzare, si nu putine, printre cei care cica slujesc lui Hristos

    mda, stiu ca nu e vorba de o… simpla (?!) spaga…

  8. @Alta Alina:

    Chiar nu credem ca asta e problema – coruptia, spaga. Ci un compromis compromitator, un comportament lingusitor fata de cei puternici, cu ideea ca asa ar avea si ei influenta. Da, o sa aiba influenta – adica o sa aiba fonduri sa-si ridice cladiri si o sa fie asociati puterii, ca emblema. Insa influenta reala, aceea pe care o da cuvantul si fapta evanghelica, se va pierde astfel, iar legatura cu poporul, cu oamenii simpli, este si ea in mare pericol in acest mod…

  9. In afara de rugaciunile in comun, cea mai mare sursa de sminteala este acest gest facut pentru un tradator. Asa vad eu.

  10. sarut dreapta Mitropolitului Andrei , a facut ce trebuie a multumit reprezentantului statului care a ajutat Biserica , pe voi cine va opreste sa i spuneti lui ponta mars afara din viata romanilor escrocule ?

  11. @gabita:

    Si noi sarutam dreapta Vladicai si ii spunem ca zidurile nu spala vanzarea de tara. O sa avem facultati si catedrale falnice dar pustii si falimentare, pentru ca Biserica traieste din banul vaduvei de la Pungesti si aiurea, nu de la buget.

  12. Ma bucur ca n-am citit despre cum ierarhul l-a impartasit cu Trupul si Sangele Mantuitorului pe maria sa Ponta la Sf Liturghie, la al carui sfarsit “a asistat”.
    Doamne, iarta-ma!

  13. Cred ca premierul primind crucea asta s-a angajat la ceva.

    Dumnezeu sa-l lumineze, macar pentru ca a acceptat aceasta distinctie ortodoxa si sa indrepte ceva din marele rau in care este angajat.

    Ma abtin sa gandesc ceva impotriva unui ierarh.

  14. … zidurile nu spala vanzarea de tara..

    Deunazi, Inaltul Teodosie il primea respectuos si cu oarece elogii, nu pentru ce a facut neaparat, ci pentru (cica) Marele Lucru de a-si fi facut aparitia, fiind se pare primul dintre primii ministrii care a venit la Pestera Sf Ap Andrei, de hram.
    Si Inaltul Teofan recent parca facea plecaciuni pentru acelasi lucru la Cuv Parascheva.

    O strategie de imagine din partea echipei Ponta. Cum sa dai jos de la putere, cum sa arunci in noroi intr-un personaj care este asa bine primit, bine vazut, bine PREMIAT de catre mai marii Bisericii noastre, nu? Tradator, tradator, dar cum sa-i mai dai suturi in dorsal, cand el este tinut la caldurica de ierarhii nostri?
    Asa cum si eu imi inghiteam cuvintele si rabufnirea cand stateam la cativa metri de tradator, tocmai la Pestera, prima noastra biserica, apostolica, primul altar ortodox de pe plaiul acesta.

    Avem ierarhii pe care ii meritam, ca Domnul drept este!
    Insa nu cred sa mai tina mult. Poporul clocoteste molcom, inca. Insa astept sfarsitul de saptamana sa vedem ce mai poate inca Romanul nostru!

    CONSTANTA VA PROTESTA CU SIGURANTA DUMINICA LA ORA 15.00 IN PARCUL DE LANGA SPITALUL JUDETEAN.
    CRED CA VOR FI SI MAINE PROTESTE.

    SA NE INTAREASCA DOMNUL SA IESIM IN STRADA IN FIECARE ZI, SA MERGEM ORGANIZAT IN SALILE DE JUDECATA, SA FACEM TOT CE E DE FACUT SA IESIM DIN ASTA!

  15. @ Ina:

    Poate s-o fi si angajat (verbal), dar pe chestiuni financiare, nu morale, asta e sigur… Oricum la Cluj nu mai e Inaltul Bartolomeu si acum nimeni nu mai indrazneste sa le ceara nimic acolo. Pe la Suceava si pe la Slatina doar se mai auzeau altfel de voci.

  16. Mie, TOATE ACESTEA care se intampla, se vad, se aud…imi arata CLAR ca suntem bolnavi RAU la cap si la suflet si ca, NE ‘TREZIM’ (ca de obicei) PREA TARZIU!

    De ce ne depaseste MEREU istoria?

    De ce suntem MEREU prinsi cu izmenele in vine?

    Cat ai fi de vandut, de corupt, de iubitori de arginti…bruma de constiinta, de demnitate, TREBUIE sa strige in tine, nu?!

    Vorba unuia pe care nu-l agreez, dar care a formulat corect intrebarea retorica: “Ma! Nu te doare romanul/Romania din tine?!”

    Numai Dumnezeu ne mai salveaza de astia!

    Este pandemie de ucidere si sinucidere asistata (abunda stirile Tv);

    -planul pervers de inrobire se desfasoara sub ochii nostrii, pas cu pas…urmand bratara electronica, gamela cu terci, plus tortionarii noi si vechi, ‘atasati’ la purtator – fiinte abrutizate, amorale si imorale, vandute dar girate de toti cei care ACUM sunt nemultumiti, calariti, injositi….

  17. Iar ierarhia TACE RUSINOS, BA mai si premiaza elogios pe vreun vandut, ca doar nu este pagubit el (ca ierarh) ci DOAR – turma! prostimea!!

    SI, ca nu cumva sa fie inregimentata de guvernanti, pusa la colt prin masuri de austeritate, ori incorsetata cu propunerea de a se auto-finanta, auto-gospodarii…pupa funduri de politruci verosi!

    P.S. Mie imi miroase a delimitare CLARA intre cei condusi si conducatori care va culmina (poate) cu un razboi civil, asezonat cu vreun cutremur SAU cu un raboi din partea rusilor din pricina moldovenilor de peste Prut.

  18. Sa-l premiezi pe Ponta acum e dovada de lipsa de realism, de orice. Putea s-o amane, putea sa se dea bolnav, putea sa zica orice…

    Sunt curios ce o sa spuna mitropolitul cand Ponta decoratu o sa fac lobby casatoriilor homosexuale in constitutie…

    In orice caz, graba cu care a fost facuta toata treaba imi miroase fie a santaj(dosarul de securitate), fie a linguseala extraordinara.

    Se implineste (inca) o profetie a Parintelui Arsenie Boca: construim ziduri si pierdem suflete.

  19. Am ascultat slujba in direct.Biserica si crestinii din interior au cantat “vrednic este”, afara oamenii i-au strigat “tradatorule”.Va putei imagina scena?.Este infricosator.
    Doamne, pentru noi, astia naivi(numiti asa, de unii, pentru ca mai vrem sa ne salvezi Neamul),coboara mila Ta, pentru ca ne doare Romania.

  20. @Dorina
    Sunteti o revolutionara convinsa,dar eu raman la ideea ca razboiul intru cuvant ,promovat pe aici,ramane singura solutie.Si acest razboi binecuvantat incepe pentru fiecare dintre noi nu neaparat de la Pungesti sau Cluj,ci din ograda noastra,de la locul de munca,la Biserica unde mergem.Tara e parjolita pretutindeni pentru cine are ochi sa vada.

  21. Cred că o cheie de înţelegere a acestui episod ar putea fi şi discuţia noastră de aici:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/11/05/de-ce-enerveaza-portalul-doxologia-agentiile-de-propaganda-neoliberale-romania-libera-ataca-site-ul-mitropoliei-iasilor-din-cauza-razboiului-cu-occidentul/#comment-242318

    (…)
    Urmează aşadar ca în perioada următoare să fim martorii unei reîntoarceri către ortodoxie, pe principiul “ortodox în formă, european în conţinut”, o tactică cumva diferită de a politicienilor de acum (a asumării fade şi necredibile a imaginii credinciosului prezent la procesiuni şi pelerinaje etc). Este probabil că această imagine perimată va fi înlocuită cu accese pasagere de ceea ce propaganda de genul RL, Hotnews şi alţii numesc.. bigotism. Politicienii, mai ales cei preocupaţi cu rebranduirea, vor deveni “ortodocşi, dar buni europeni” în loc să fie invers. Probabil că modelul “Corlăţean” cu a sa scurtă şi pasageră mărturisire, fără să fie continuată de nimic notabil în faptă, a fost un bun motiv de luat aminte. Nu că eu aş fi în stare d eceva mai bun de atât. Dar pentru asta este însă esenţială branduirea “ortodoxismului cool”.. care nu cred că va mai întârzia mult să apară în mainstream.

    Există în tabăra noastră a ortodocşilor o foame de persoane publice cu notorietate care să-şi asume opinii ortodoxe, chiar parţiale şi/sau tangenţiale şi suntem, ca şi comunitate, foarte vulnerabili la acest model de mesaj, uitând să-i căutăm de roade..

    Trendul este evident şi cred că nu sunt puţini cei ce au observat că anumite critici care acum 2-3 ani se găseau doar pe bloguri antisistem sau eurosceptice acum au penetrat complet conştiinţa publică, chiar în formulări tehnice (economice, fliosofie politică, juridică etc). Dacă vor continua drumul acesta, porpagandiştii riscă să rămână fără influenţă şi fără masă critică, cu o audienţă pur formală. Vor fi propagandişti fără a mai fi formatori de opinii dominante.(…)

    A se revedea nota articolului.

  22. Este îmbucurător, că studenţii teologi din Cluj Napoca au un nou campus.
    Este în schimb foarte trist, să constaţi, că doi mitropoliţi porniţi împotriva propagandei homosexuale şi în favoarea familiei, îl acceptă fără nicio singură rezervă pe promotorul unor politici antichristice la inaugurarea acestui lăcaş de învăţătură şi cult! În plus unul dintre cei doi mitropoliţi a rostit şi cuvântul de învăţătură, în care ar fi putut uşor introduce dojană bine dozată la adresa “vrednicului” momentului.
    În rest marele “câştigător” al momentului este din păcate Ponta, care pe banii noştri îşi face reclamă cu ajutorul Bisericii. Tare aş vi vrut să aud, ce i-ar fi spus păr Arsenie Boca, dacă ar fi vorbit în locul păr Teofan! sau mai aproape de noi, păr Adrian Făgeţeanu!
    Dar nu sunt eu de bună seamă vrednic de a auzi astfel de cuvânt!

  23. Zilele astea gasisem un cuvant din pateric (nu am la indemana sursa ca sa va dau referinta exacta, imi cer scuze), despre viata crestinilor din vremea imparatiei lui Foca (602-610). Satui de abuzurile puterii oamenii cereau unui ascet sa il intrebe pe Dumnezeu de ce li s-a dat asemenea pacoste asupra lor, iar pustnicul, care avea trecere la Dumnezeu, a primit urmatorul cuvant: Pentru ca nu a gasit pe altul mai rau sa li-l dea pentru lipsa lor de pocainta si de faradelegile in care ajunsesera sa traiasca!

  24. Vedeti si voi DOCUMENTAR independent facut de un american in toate zonele unde se exploateaza gaze de sist:
    http://vimeo.com/57486925

    Concluziile pe scurt sunt:
    -panza freatica de apa poluata definitiv
    -oameni imbolnaviti grav in urma consum apa din fantanile din zona
    -animale bolnave
    -mituirea celor afectati
    -mituirea oficialilor americani care au atributii de control
    -GAZELE nu scad ca pret pt ca vor vinde la pretul bursei-FMI ne obliga-santazeaza sa liberalizam piata ca sa vanda Chevron scump
    -In Amazon Chevron au poluat zeci de ani si au o amenda de platit de 18 Miliarde USD

    Semnati si voi :
    http://www.petitieonline.com/nu_vrem_exploatarea_gazelor_de_sist_in_romania_prin_fractionare_h

  25. Parintele Cleopa: “Ziduri, ziduri, ziduri..”.

    E scump zidul. Si zidurile se vor cat mai mari astazi. Numai ziduri; mari, cat mai mari. Maxime. Pretul? Pe masura.

  26. Pingback: ”BINECUVANTARE SAU POLUARE? PAMANT LUCRAT SAU PAMANT PUSTIIT?” Pastorala de Craciun a Patriarhului Daniel – receptata de mass-media neoliberala drept ”PASTORALA ANTI-SIST” si pozitie oficiala a BOR pe tema EXPLOATARII RESURSELOR - Recomandar
  27. Pingback: PERVERSIUNI POLITICE. Ponta – si cu BOR si cu HOMOSEXUALII. Premierul face declaratii de sustinere a Bisericii Ortodoxe in timp ce canalele sale propagandistice prezinta favorabil PARTENERIATUL CIVIL INTRE HOMOSEXUALI - Recomandari
  28. Pingback: Cum a ajuns Ponta promotorul “NATIONALISMULUI EXTREM”/ BOR somata sa nu sa nu faca “greseala fatala”/ ORTODOCSII – vinovatii de serviciu - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare